Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość Ulus24
Hej ciezarne kobietki!! okruch12-ja na twoim miejscu poczekalabym do porodu z kupieniem laktatora!!!Mi sie on wogole nie przydal bo moj synus ciagnie lepiej od jakiegokolwiek nawet elektronicznego laktatora!!!nie zabraknie ich w sklepach wiec mozesz kupic po porodzie!!! Jesli chodzi o stroj do porodu polecam z calego serduszka KOSZULE-wygodne i przewiewne!!! pozdrawiam!! www.jeremis.bobasy.pl

Gość edziulka
czesc skarby:)No to juz wszystko mam zalatwione z polozna jestem umowiona na wtorek a badania zrobie sobie jak bede w Polsce czyli juz za dwa tygodnie. Bylam dzis w warzywniaku i czulam sie jak w raju.Nakupowalam tyle ze hej.a na obiadek dzis robie botwinke.Hmmmm pychaaaaa.Buzialce w brzuchalce.Papapapapapa

Gość okruch12
dziewczyny, ktoras z Was, jakis czas temu pytala o liste szczepien. Przypadkowo wpadl mi w rece artykul na ten temat, wiec podaje: 2 miesiace: -szczepionka "piec w jednym" przeciwko: diphtheria, tetanus, whooping cought, polio, Hib meningitis -szczepionka pneumoccoccal przeciwko:pneumonia i strain of meningitis 3 miesiace: -nastepna dawka "piec w jednym" -szczepionka MenC przeciwko Meningitis C 4 miesiace: -trzecia dawka "piec w jednym" -druga dawka Pneumococcal -druga dawka MenC 12 miesiac -jeden zastrzyk Hib meningitis i MenC 13 miesiac -szczepionka MMR przeciwko: measles, mumps i rubella -trzecia dawka Pneumococcal Oczywiscie nie mam pojecia, co to sa za schorzenia, ale podaje tabelke tak na wszelki wypadek, gdyby mogla byc potrzebna. Edziulka, dopisz sie do naszej tabelki

Sztefka moje wielkie G🌻R🌻A🌻T🌻U🌻L🌻A🌻C🌻J🌻E🌻 Eh kobitki Wy już kupujecie rzeczy dla dzidziusiów, dla sibie po porodzie :) Ale macie fajnie!Ja tez bym juz coś kupiła, ale to jeszcze za wczesnie, tym bardziej, że ja nawet jeszcze usg nie miałam, więc nie wiem jak tam się ma moja dzidzia :( Ale już za 6 dni ją zobaczę :) Oglądałam sobie wózki w katalogu Argosu i nawet mi sie tam dwa spodobały, ale z Argosem jest ta lipa, że ich zobaczyc nie mogę przed zakupem, a tak bym wolała! No, ale jeszcze mam czas!Zobaczymy!Może cos fajnego i taniego na ebay znajdę? Pozdrawiam! 😘

Gość Ulus24
Gawit27 zobacz wozki w tym sklepie TOYS...kolo lotniska-tam sa fajne wozki (ja tam kupilam)lub w Matercare(czy jak to sie pisze)!!! JUesli chdzi o szczepionki to czesc wiem co to jest a czesc nie wiem moze ktos bedzie wedzial to uzupelni: diphtheria-BŁONNICA poli- HEINE-MEDINA meningitis C(meningococcal group C)- ZAPALENIE OPON MÓZGOWYCH measles-ODRA mumps-ŚWINKA Hip-GRYPA)nie wiem dokladnie ale jakis rodzaj grypy typ b) nie wiem: tetanus whooping cough (pertussis) pneumococcal infection rubella(German measles) jak ktos moze pomoc bede wdzieczna!! pozdrawiam i zycze kolorowych snom!!!

tetanus- tezec whooping coug- krztusiec pneumococcal infection- przeciwko pneumokokom rubella- rozyczka

Gość kalcia64
Czesc mamuski ja juz spowrotem w domciu trzy dni tak szybko minely a najgorsze ze nie wiem kiedy znow pojade do polski:( No ale trzeba sie pozbierac i zyc dalej.STEFKA duzy calus dla ciebie i twojego synka trzymajcie sie zdrowo i wracajcie raz dwa do domciu:)Moj dzidzius cos zamilknol i nie poraza mnie juz:)

Gość Ulus24
Madzik24!!! Serdecznie dziekuje za pomoc w szczepieniach!!! a jak twoje Malenstwo???Moj rosnie jak na drozdzasz a w srode mamy pierwsze szczepienie!!!jest kochany ale juz cwaniutki-jak zasypia chce trzymac moja reke wtedy zasniew i dopiero moge go do lozeczka polozyc!!!przesypia mi 4-5 godz. w nocy!!!Ogolnie jest grzeczny tylko czasami ma dzien na marudzenie!! pozdrawiamy i trzymamy kcuki za kolejne pomyslne rozwiazanie!!

Ulus dzięki za namiary na tego TOYSa :) Zupełnie zapomniałam o tym sklepie :) Muszę tam przyjaciółkę zaprowadzić, bo ona dopiero w niedzielę do Luton przyjechała, a już jest w 6 miesiącu i chciałabym zacząć kompletowac wyprawkę :) kalcia witaj z powrotem :) wiem, wiem w Polsce czas strasznie szybko leci :( My lecimy w poniedziałek, bedziemy troszke ponad tydzień!Eh troche krótko, ale mąż do pracy musi wracać :( No, ale dobre i to :) Dobrej nocki :)

Buziaczki wielkie dla słoneczka, które się 15.03 pojawiło na świecie oraz dla jego dzielnej mamy. Obyście obydwoje byli zdrowi i zawsze mocno się kochali. Sztefka utul swojego skarba od nas bardzo mocno. Jesteś wspaniała MAMUSIU!!!! Pięknie się robi, tak wiosennie i ciepełko takie. Nie wiem czemu sie tak dzieje ale zrobiłam sie ostatnio bardzo leniwa...nic mi sie w ogóle nie chce. Co gorsza przestaje sie miescic w wiekszosc ciuchow, niby nie jakies bardzo ciasne, ale np. wiekszosc bluzek robi sie jakby przykrotka ;-)...trzeba sie na zakupy wybrac. Martwi mnie tez to ze ostatnio jestem baaaaaardzo nerwowa. W sumie to ja z natury jestem choleryczka i mam ciezki charakter, klotliwy. Jednak to co sie teraz dzieje przechodzi najsmielsze oczekiwania. Szkoda mi mojego meza bo jemu biedakowi najwiecej sie obrywa. Nie daje sobie z tym rady i nie wiem co robić...ojejejej... dobra to mykam. Moze uda mi sie zasnać.

Gość Mada744
Ja juz tez dzisiaj wrucilam do UK, lot byl ok ale dluzej siedziec z rosnacym brzuszkiem to troche meczaco.Teraz ide spac. Papapa.

Gość iwtek29
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę asiek392....9/03.......41..........Londyn.......chłopak. ......Patryk sztefka.....13/03.....36.........Londyn.......chłopak... .Aleksander flowerska...11/04.....36.....Londyn- Enfield........?...............? aneczka21...12/05....32.......Bedford........chłopczyk.. .... Mateusz Okruch12....01/06....29...Boldon/Tyne and Wear.?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06....29...Colchester..........dziewczynka........? s_daga......15/08......18....london/richmond.....?... Kacper/Viktoria Mada744....26/08.....16...Harrogate..chlopakna 75%.....jeszcze nie mamy Kalcia64...31.08........16........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110..16/09.....14........Leicester............?... ............? gawit_27...09.10........10.......Luton......?........... Oliwia/Dominik laboszek...14/10........10.......Swindon.........?...... ..Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10....8.....Southampton...........?.... ...Iza/Robert

Gość iwtek29
Wwielkie wszystkie przyszle mamy.SZtefka gratulacje.Wielkie buziaki dla ciebie i twojego synka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość poprawiam
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę asiek392....9/03.......41..........Londyn.......chłopak. ......Patryk flowerska...11/04.....36.....Londyn- Enfield........?...............? aneczka21...12/05....32.......Bedford........chłopczyk.. .... Mateusz Okruch12....01/06....29...Boldon/Tyne and Wear.?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06....29...Colchester..........dziewczyn ka........? s_daga......15/08......18....london/richmond.....?... Kacper/Viktoria Mada744....26/08.....16...Harrogate..chlopakna 75%.....jeszcze nie mamy Kalcia64...31.08........16........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110..16/09.....14........Leicester............?... ............? gawit_27...09.10........10.......Luton......?........... Oliwia/Dominik laboszek...14/10........10.......Swindon.........?...... ..Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10....8.....Southampton...........?.... ...Iza/Robert Szczęsliwe Mamusie: 🌼 sztefka.....15/03...................Londyn.......chłopak ... .Aleksander

Gość iwtek29
Ale namieszalam z ta tabelka,u mnie to normalne caly czas jestem zakrecona.Juz sie poprawiam! NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę asiek392....9/03.......41..........Londyn.......chłopak. ......Patryk flowerska...11/04.....36.....Londyn- Enfield........?...............? aneczka21...12/05....32.......Bedford........chłopczyk.. .... Mateusz Okruch12....01/06....29...Boldon/Tyne and Wear.?....Wojtuś/Hania iwtek29.....22/06.....26...Colchester........dziewczynka.....? s_daga......15/08......18....london/richmond.....?... Kacper/Viktoria Mada744....26/08.....16...Harrogate..chlopakna 75%.....jeszcze nie mamy Kalcia64...31.08........16........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110..16/09.....14........Leicester............?... ............? gawit_27...09.10........10.......Luton......?........... Oliwia/Dominik laboszek...14/10........10.......Swindon.........?...... ..Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10....8.....Southampton...........?.... ...Iza/Robert Szczęsliwe Mamusie: sztefka.....15/03...................Londyn.......chłopak ... .Aleksander

Gość iwtek29
I jeszcze raz sie poprawiam mialo byc witam wszystkie przyszle mamy a nie wielkie.Chyba pogoda tak na mnie wplywa,ze od samego rana jestem taka zakrecona.

Gość okruch12
Czesc Iwitek! Ale namieszalas w tych tabelkach, ja juz mialam pisac, jak to mozliwe ze masz termin na 22-go a jestes w tym samym tyg. co ja (przez chwile sie wystraszylam, ze ja juz jestem w 32 tyg. i nic o tym nie wiem).Fajnie, ze coraz nas wiecej, bo z drugiej strony wciaz nas ubywa. Dzisiaj mi sie snilo, ze mialam juz to moje ukochane, malutkie na rekach...musialo mi sie bardzo dlugo i mocno snic, bo wstalam dwie godziny pozniej niz zwykle! Jeszcze tylko dwa i pol miesiaca.

Gość edziulka
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę asiek392....9/03.......41..........Londyn.......chłopak. ......Patryk flowerska...11/04.....36.....Londyn- Enfield........?...............? aneczka21...12/05....32.......Bedford........chłopczyk.. .... Mateusz Okruch12....01/06....29...Boldon/Tyne and Wear.?....Wojtuś/Hania iwtek29.....22/06.....26...Colchester........dziewczynka .....? s_daga......15/08......18....london/richmond.....?... Kacper/Viktoria Mada744....26/08.....16...Harrogate..chlopakna 75%.....jeszcze nie mamy Kalcia64...31.08........16........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110..16/09.....14........Leicester............?... ............? gawit_27...09.10........10.......Luton......?........... Oliwia/Dominik laboszek...14/10........10.......Swindon.........?...... ..Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10....8.....Southampton...........?.... ...Iza/Robert edziulka...05.10.........10.........Bristol..........?....Wiktoria/Oliwier

Gość edziulka
We wtorek mam pierwsze spotkanie z polozna.Nawet dzwonila dzis do mnie i powiedziala ze zrobimy wszystkie badania(krew i td.)troche sie uspokoilam bo w koncu zacznie sie cos dziac.I dowiem sie czy wszystko ze mna ok.Dzis jest piekny dzionek a ja musze isc do pracy:( Strasznie przytylam w nic sie nie mieszcze nie jest mi z tym dobrze:( ale coz tak to juz jest.Gawit_27 i laboszek jestesmy w tym samym terminie chociaz po naszych pierwszych scanach moze sie to zmienic...Czy wy tez macie juz wystajace brzuszki????

NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę asiek392....9/03.......41..........Londyn.......chłopak. ......Patryk flowerska...11/04.....36.....Londyn- Enfield........?...............? aneczka21...12/05....32.......Bedford........chłopczyk.. .... Mateusz Okruch12....01/06....29...Boldon/Tyne and Wear.?....Wojtuś/Hania iwtek29.....22/06.....26...Colchester........dziewczynka .....? s_daga......15/08......18....london/richmond.....?... Kacper/Viktoria Mada744....26/08.....16...Harrogate..chlopakna 75%.....jeszcze nie mamy Kalcia64...31.08........16........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110..16/09.....14........Leicester............?... ............? gawit_27...09.10........10.......Luton......?........... Oliwia/Dominik laboszek...14/10........10.......Swindon.........?...... ..Natasza/Hubert edziulka....05.10.........10......Bristol...........?.........Wiktoria?Oliwier Skorpionka81..24/10....8.....Southampton...........?.... ...Iza/Robert Szczęsliwe Mamusie: sztefka.....15/03...................Londyn.......chłopak ... .Aleksander

NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę asiek392....9/03.......41..........Londyn.......chłopak. ......Patryk flowerska...11/04.....36.....Londyn- Enfield........?...............? aneczka21...12/05....32.......Bedford........chłopczyk.. .... Mateusz Okruch12....01/06....29...Boldon/Tyne and Wear.?....Wojtuś/Hania iwtek29.....22/06.....26...Colchester........dziewczynka .....? s_daga......15/08......18....london/richmond.....?... Kacper/Viktoria Mada744....26/08.....16...Harrogate..chlopakna 75%.....jeszcze nie mamy Kalcia64...31.08........16........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110..16/09.....14........Leicester............?... ............?edziulka...05.10.........10.........Bristol..........?.. ..Wiktoria/Oliwier gawit_27...09.10........10.......Luton......?........... Oliwia/Dominik laboszek...14/10........10.......Swindon.......?...... ..Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10....8.....Southampton...........?.... ...Iza/Robert Szczęsliwe Mamusie: sztefka.....15/03...................Londyn.......chłopak ... .Aleksander Edziulka poprawiłam Cię w tabelce według terminu porodu :) mam nadzieję ze się nie gniewasz. Co u Was kochane dziewczyny?? asiek co z Tobą? Już się rozsypujesz? ;-) Piszcie dziewczynki co u Was, jak się czujecie...zwłaszcza te w \"starszej\" ciąży :-) buziaki gorące :*

Witajcie Tym wszystkim na poczatku drogi, co przestaja sie miescic w zwykle ciuchy polecam spodnie z mothercare. Takie co maja gume w pasie i dodatkowo ona ma guziki, wystarczyly mi na cala ciaze, tylko co miesiac odpinalam 1 guzior. Naprawde warto, bo chyba jeszcze po ciazy bede je wykanczac. Narazie u mnie wszystko w porzadku tylko noce coraz ciezsze. Na jednym boku caly czas, bo zebra bola.

Szczerze powiedziawszy to ja np. nigdy jakas chudzinka nie byłam, zawsze troche brzucha, mocne uda itd. teraz jem więcej bo mam ciągle na coś nowego ochotę, ale mój brzuszek wydaje mi się - nie jest typowym ciążowym ( że się tak wyrażę ) tylko raczej jest oznaką \"pasibrzucha\" :-D Wydaje mi się, że to za wcześnie na \"ciążowy\" brzuszek. Przynajmniej w moim przypadku i jako pierworódki. Flowerska - ty już masz dzidzie z tego co widzę - jak to jest z tym brzuszkiem...może być widoczny już np. w trzecim miesiącu? Ale taki \"prawdziwy\" ;-) nie z objadania się :-) Powiedz coś proszę bo ja ciekawa teraz jestem po wypowiedziach niektórych mamusiek. I niech wreszcie pojawi się jakas mamusia wrześniowa bo czuję się osamotniona :-(

Albo nie masz......chyba coś pochrzaniłam :-((( kajam się i sorki. To kto mi powie jak to jest?????????????????????????

Czesc kobietki Dzieki Laboszku ale jak narazie maluch sie zaparl i nie ma ochoty opuszczac swojego ciasnego lokum Wolalabym juz,bo 28 przeprowadzamy sie i byloby nam lepiej gdyby byl troszke starszy.No coz ale to Jego decyzja.Zadne perswazje nie zdaja egzaminu... Kaska0110-u mnie bylo tak,ze w 13-14 tygodniu bylo widac takie maluskie wybrzuszenie,w 5 miesiacu brzuszek byl taki fajny malutki az ktoregos dnia wstalam i moj Darek mowi,ze jest juz bardzo widoczny.Nie martw sie u kazdej jest inaczej Ja do osob malutkich tez nie naleze ;)

Gość okruch12
Ja na poczatku nie mialam apetytu, ani zachcianek, ale mimo to brzych wygladal jak upasiony, a nie ciazowy. Dopiero w Polsce zaczelam miec ochote na jedzenie i jak przyjechalam do domu, to znajomi powiedzieli, ze juz cos widac -to byl jakis piaty miesiac. Teraz mam BRZUSZYSKO i widac, ze od ciazy ;) Wiec spokojnie, kazda z nas wczesniej czy pozniej doczeka sie wielkiego obciazenia (ja juz przytylam 13 kg, a z tego wiekszosc poszla w biust i brzuch)

Gość okruch12
To jeszcze raz ja- wlasnie sie ucze uzywac takich smiesznych buziek (pewnie jest na to bardziej profesjonalne okreslenie, ale nie znam). A jak zrobic kwiatki?

Dziewczynki z tym obżarstwem to ja absolutnie nie chciłam nikogo obrazić jakby co to przepraszam bardzo 🌼 Nie wiedziałam tylko jak dokładnie opisać to że brzuch nie wygląda jak piłeczka ciążowa tylko jak od większej ilości jedzonka. Szczerze powiedziawszy to ja też nie jestem jakimś obżartuchem, no ale jem więcej niż wcześniej. Okruszku!!!! Idealnie ujęłaś to o co mi chodziło, że mój brzuch wygląda \"jak upasiony a nie ciążowy\", choć wcale się szczególnie nie pasę ;) Laboszek masz racje, tym bardziej, że to twoja druga ciąża - a brzuszki inne. Tylko zawsze myślałam że tak szybko nie widać i że za dużo jem po prostu i odkłada mi się to bardziej niż wcześniej... Moje wyobrażenia brzuszka to zawsze były takie, że widoczny był około 5 miesiąca, i był typową piłeczką - mniejszą bądź wiekszą...a tu taki dziwny...hmmm...ale i tak mi sie podoba :) buziaczki kochane kobietki :*