Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

agnes mi położna zaproponowała szkołe rodzenia tzn dała nr tel gdzie miałam zadzwonić i się zapisać ale nie było już miejsc bo następna grupa zaczynała jak ja miałm już rodzić, wydaje mi się że jeszcze nie jest za późno więc może sama zapytaj jak się kobita ni wyrywa z propozycja a i ja miałm jeszcze zajęcia takie poglądowe gdzie położna na ilustracjac prezentowała fazy porodu, jak trzymać dziecko do karmienia ale mi to guzik dało tylko się wkurzyłam jak ciapate zaczęły przeżywać jak to dzieci kradną ze szpitala wrrrrr

witam :) czarna, co u ciebie? jeszcze sie nie rozdwajasz?? myslalam ze po masazu cos sie u ciebie ruszy ;) ja do szkoly rodzenia niestety nie chodzilam, chociaz chcialam. dostalam nr od poloznej, ale nikt tam nie odbieral!! probowalam sie dodzwonic rano, w lunch i po pracy, ale zawsze bez odzewu!! mam oytanie odnosnie kosmetykow. mozecie mi powiedziec co powinnam kupic? mam plyn do kapieli, szampon, puder, sudocrem i oliwke. czy to wystarczy? zostalo mi jeszcze tylko 10 dni do terminu, ale w ogole nie czuje ze to ma byc juz lada dzien..... :o

witam :) czarna, co u ciebie? jeszcze sie nie rozdwajasz?? myslalam ze po masazu cos sie u ciebie ruszy ;) ja do szkoly rodzenia niestety nie chodzilam, chociaz chcialam. dostalam nr od poloznej, ale nikt tam nie odbieral!! probowalam sie dodzwonic rano, w lunch i po pracy, ale zawsze bez odzewu!! mam oytanie odnosnie kosmetykow. mozecie mi powiedziec co powinnam kupic? mam plyn do kapieli, szampon, puder, sudocrem i oliwke. czy to wystarczy? zostalo mi jeszcze tylko 10 dni do terminu, ale w ogole nie czuje ze to ma byc juz lada dzien..... :o

Anka 00 :) dziekuje Ci z gory slicznie to dla mnie wazne bo moj angielski nie jest zbyt dobry wiec jezeli mozesz bede wdzieczna pozdrawiam Cie serdecznie:)

Ania Grimsby, polecam na oczka przemywanie mleczkiem z cycusia - mozna kropelke z cycusia prostodo oczkó, a oprócz tego na wacik, zeby przemywac. Robilam to w Polsce przy poprzednicg dzieciach i zawsze dzialało - chyba ze jest jakas mechaniczna przeszkoda,albo faktycznie jest od razu infekcja jakims gronkowcem. Zyczę powodzonka, tym razem tez u Hani zadziałało :)

Gość elg25
Hejka Mam pytanie czy moglybyscie mi polecic dobrego ginekologa wlasnie odkrylam ze jestem w ciazy i chyba wypadaloby miec jakiegos lekarza tutaj :) na pierwsza wizyte pojde w Polsce bo akurta lece za pare dni ale raczej watpie zebym pozniej latala do Polski tak ze mile panie bede bardzo wdzieczna za pomoc

Gość elg25
hejka czym mozecie mi pomoc znalezc jakeigos polskiego ginekologa no moze niekoniecznie polskiego byle byl dobry prosze o pomoc z gory dziekuje

Gość vika_25
hej dziewczyny!! czy któraś z Was pobrała może sure start maternity grant,czyli tzw. becikowe?? ja dziś byłam w job center i wzięłam formularz,zreszta mam jeszcze trochę czasu! długi czekałyście na pieniążki?

Gość madziarek55
Mam pytanko a czy bedzie mi przyslugiwac maternity allowance jesli zrezygnuje z pracy przed 26 tyg. ciazy. stracilam jedna dzidzie i doktor powiedzialm ze jesli bede w ciazy mam nie pracowac. nie mam pojecie co robic? zwolnienie tez raczej nie dostane moze ktos mial podobna sytuacje i moze cos doradzic??? Z gory dziekuje Magda

karina- zdjecia super, synus szybko wam rosnie. Buzka dla Julka❤️👄❤️👄 A moj Julus niedawno zasnal- spal przez pol dnia a w nocy zachcialo mu sie bawic z tatusiem:D:D:D dobranoc 😴

Karina fajny synus, zazdroszcze , ja doczekac sie nie moge no i oczywiscie nie spie, jak nie zasne to za godzine obejrze desperate houswifes , bo z brzmienia to juz zaczynam sie do nich zaliczac spuchnieta jestem jak balonik, palce jak serdelki , buzia 3 razy wieksza niz byla, co robic?, poratujcie. cisnienie w porzadku, wszystko inne tez, moze za duzo pije?? pozdrawiam

Cześć dziewczyny 👄 Karina82 jaki On fajny, do tatusia podobny :) Karinella, jak z ciśnieniem i siuśkami masz wszystko w porządku, to taka Twoja natura, że będziesz miała serdelki zamiast palców. Ja wiem, że łatwo mi mówić, ale wytrzymaj kochana. Po urodzeniu cała opuchlizna zejdzie i będzie tylko jako widmo przeszłości. 🌻

Posiedziałam nad słówkami o chorobach, które się przechodziło w dzieciństwie, a to z myślą o dogadaniu się z położną. Myślę o tym z lękiem, że ona mnie nie zrozumie, a ja jej. Wydaje mi się, że wszędzie będę musiała chodzić z moim Oxford Dictionary, a to tomiszcze mimo,że pakowne ma ponad 1000stron! Jeny ;) Męzosław dalej w poszukiwaniu pokoju. Co ogląda to mówi, że lepiej. Ostatnio był, na miejscu okazało się, że to dom z 5.cioma pokojami, a ten, w którym mielibyśmy mieszkać zawalony od petów. Szuka dalej. Ma jeszcze 20dni do przyjazdu. Dziewczyny zostało tylko 20 dni!!! :D A tak sobie ostatnio myślę, ile w końcu trwa ciąża standardowa. Jak to wyglądało u Was mamuśki? Napiszcie proszę, która może ile u Was trwała ciąża i czy poród był wywoływany czy nie? Z góry dzięki. Trzymajta się! Dziś się wybieram do biblioteki po zapas książek.

Sasania, nie martw sie, ze slownikiem nie bedziesz musiala chodzic :)Tu polozne malo mowią,tylkomierzą centymetrem,usmiechają sie i zapisują na następne spotkanie. Jakby co, wypisz sobie choroby, które wystepowaly w Twojej i meza rodzinie - siegajac do bqabc i dziadkow. Najwazniejsze to te cukrzycowe, sercowe, ewentualnie jakies genetyczne, zwiazane z nerkami itp. Pozatym,nie martw sie, na pewno sie dogadacie - wertujesz ten slownik i dowiadujesz sie wszystkiego, bedzie dobrze 😘 :* A co do ciąży - przewaznie pierwsze dziecko rodzi sie ok. tygodnia pozniej, w/g wyliczen - a z tymi wyliczeniami jest roznie. Ja tez wiedzialam od ktoregodnia jestem w ciazy :) A i tak pan doktor jeden z drugim wymyslili inne terminy :P :P :P

Gość vika_25
hej!!! ja też mało w nocy śpię,co chwilę w nocy latam do łazienki a jak już usnę to mały tak się kręci,że.... no cóż!!! to są właśnie uroki ciąży Wczoraj byłam z mężem ogłądać w kiddi care łóżezka i musze Wam powiedzieć,ze jest tam ogromny wybór.... wszystkiego!!! ale na generalne zakupy dopiero się mam zamiar wybrać po świętach... do lutego mam jeszcze czas :)

Vika dla dziewczyn ktore rodza po styczniu to zakupy tylko poswiateczne.kupicie wszystko polowe taniej. Sasania cos mi sie wydaje ze sie dogadasz, bo widze ze bardzo przygotowujesz sie do wyjazdu, wiec nie powinno byc problemu. zreszta pamietaj ze przysluguje Tobie tlumacz jak poprosisz.jak szukacie mieszkania z ludzmi to najlepiej niech maz patrzy tam gdzie jest jakas rodzina z dzieckiem, a najlepiej ci co sa glownymi lokatorami, lub ewentualnie pary.wystrzegajcie sie domu z samymi facetami bo bedzie nieciekawie cisnienie i mocz mam niby w porzadku, a moja siostra tez tak puchla w 8 miesiacu- faktycznie chyba taka uroda ryzykuje dzis po raz kolejny i o 2 mam fryzjera pozdarwiam serdecznie

Dziewczyny, jovka i karinella, wiecie jakie dla mnie jest ważne dobre słowo... Dzięki ;) Nie będę płakać ze wzruszenia :p A to fajnie, że tak piszesz karinella o tych wyprzedażach. Jakoś mnie to uspokaja. I to, że jakoś dam radę nawet bez tachania słownika :) Ale mam fajne książki na noc... Utulam 🌻 🌻 kwiat]

Gość vika_25
karinella dzięki za wiadomość o tych wyprzedażach :) myślałam,że tylko w centrach handlowych z ciuchami czy sprzętem agd są wyprzedaże... ale w takim razie super,jeszcze się wstrzymam :)) ale te wszystkie rzeczy są takie słodkie,że już by się chciało kupować ;)

Vika 25 ja mam już dwa kartony ciuszków :) Ale nawet ich nie będę ze sobą zabierać - mama dośle pocztą po świętach. Wózek kupiłam :) też pocztą już idzie do Maćka.

krina, slodkiego macie synka!!! jak on urosl!!!! dziewczyny, nie ma co sie bac pierwszej i kolejnych wizyt z gp ani midwife ;) wszystko przebiega bardzo szybko i raczej bez problemow ;) nie streujcie sie na zapas :)

Hej Karina przemywaj oczko przegotowaną wodą albo delikatnym naparem z herbaty oraz zakraplaj tak jak kropelki mleko z piersi naprawdę pomaga. Sasania co do trwania ciąży to moja trwała książkowo tzn. termin miałam na 13 czerwca tego dnia dostałam skurcze i odszedł mi czop ale że synio był za duży jak dla mnie to urodził się 14.Pierwsze dziecko:) kurcze ja też się muszę zaopatrzyć w książki jak będę w Polsce bo ostatnio nie dałam rady. Pozdrowionka🌼

Cześć dziewczyny. Muszę się poskarżyć na moją midwife.Dziś miałam drugie spotkanie,oczywiście moja mdwife (ta którą widziałam na pierwszym spotkaniu) pojechała na wakacje i znów był ktoś inny. Wyszłam ze spotkania bardzo zniesmaczona - nowe dziewczyny niesugerujcie się to tylko ja mam takiego pecha i spotykam takie pielęgniarki i lekarzy, którzy...- *miałam kilka pytań , na żadne nie uzyskałam odpowiedzi *chciałam,żeby mnie zważyła, bo nie mam wagi w domu, ale waga w przychodni popsuta; *pytałam o szkołę rodzenia - powiedziała, że jeszcze mam czas, a za dwa miesiące (następne spotkanie z midwife) może nie być nigdzie dla mnie miejsca - ale o ją to obchodzi, byleby tylko odwlec problem w czasie, a potem powie don\'t worry. *na wyniki krwi czekam już ponad półtora m-ca, a w przychodni komputer popsuty i nic nie można sprawdzić. *wygadałam się,że jutro mam spotkanie z ginem w szpitalu, więc kazała mi się o wszystko wypytać jutro WNIOSEK:po co w ogóle do niej poszłam? Już mi lepiej. Czekam na słońce, żeby mi się humor poprawił. Czy któraś wie coś na temat macierzyńskiego.Wiem,że mi się należy, ale ile % i w których tygodniach to się zmienia? A co jeśli odejdę z pracy przed rozwiązaniem lub skrócę sobie godziny pracy, czy mam szanse na jakąś kasę? Pozdrawiam.

Monika z macierzynskim nie pomoge Tobie, bo mi nie przysluguje, za wczesnie w ciazy zrezygnowlam z pracy . a z midwife tak niestety jest. ja trzy razy prosilam o zmiane i jak mi zmienili to i tak potem raz tamta pierwsza mi sie trafila. i tak masz dobrze ze bedziesz chodzila do lekarza (ja tez mialam te wizyty). tam klam ile wlezie- boli, boli glowa, puchniesz, swedzi, omdlewasz i takie inne i moze nawet bedziesz miala dodatkowe skany. a z polozna niestety trzeba dobrze zyc bo potem sa wizyty co 2 tygodnie i ona bedzie bogiem i carem. te wizyty w szpitalu mialam co miesiac i tam Ci pewnie jutro wydrukuja wyniki badan jakie mialas i objasnia

Gość vika25
monika2 jeśli już wiesz,że bedziesz dostawała pieniążki za urop to przez pierwsze 6 tygodni uropu będziesz dostawać 90% swoich zarobków, a przez pozostałe 20- 106funtów tygodniowo. Ja już zmykam,bo jutro na 12 godz. do pracy :( papa

a tak wogole chcialam sie pochwalic ze poszlam do fryzjera i nie wyszlam wcale ruda. 3 godziny sie meczyli ze mna ale warto bylo. do tego jedna fryzjerka opowiadala mi same dobre rzeczy o szpitalu w ktorym mam rodzic.

monika, z tymi poloznymi tak jest :o na wyniki krwi czekalam nardzo dlugo i w dodatku sama musialam sie o nie dopytywac! a przeciez powinna je wkleic do ksiazki, ale po co? na szczescie dostawalam odpowiedz na moje pytania. wazyla mnie moze 2x przez cala ciaze, ale mam swoja wage. dzisiaj mi nie zmierzyla brzucha, ale wpisala dodatkowy cm w karcie.... :o jesli chodzi o macierzynski to przed 6 tygodni dostajesz od pracodawcy 90% pensji (CHYBA to jest srednia przepracowana miedzy 15-21tygodniem przed planowanym terminem) a pozniej dostajesz ok 112funtow tygodniowo przez 33 tygodnie! karinella, jaki masz teraz kolor??