Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na odpowiedź

Brak miesiączki przez długi czas - kto tak miał?

Polecane posty

Gość Agulos
nie mam miesiaczki juz 5 tydzien.Bylam u ginekologa zrobil usg nic nie wykazalo.Przepisal mi luteine,bralam przez tydzien i nadal nie mam miesiaczki,nadal mam krawienia

Gość Agulos
nie mam miesiaczki juz 5 tydzien.Bylam u ginekologa zrobil usg nic nie wykazalo.Przepisal mi luteine,bralam przez tydzien i nadal nie mam miesiaczki,nadal mam -plamienia

Gość magdalena15
Hej mam 15lat...Miesiaczkowac zaczelam w wieku 13 lat...Mam strasznie nie regularne miesiaczki... raz dostalam nawet po 7 miesiacach....od maja do lipca mialam wmiare regularne...ale teraz znowu czekam i czekam i nie moge dostac;/;( ... nie dostaje miesiaczki juz ok.40/50dni...A 12sierpnia kochalam sie z chlopakiem oczywiscie z zabespieczeniem(prezerwatywa)...boje sie ze jestem w ciazy....A do ginekologa krepuje sie isc...PROSZE POMORZCIE MI...NAPISZCIE....TO JEST DLA MNIE OKROPNY STRES;(;(;(;(:(

Gość kobieta18
Bardzo prosszę o pomoc nie wiem co robić... Uprawiałam petting ze swoim chłopakiem ... boję się , ze mógł przedostać plemniki na palcach do mojej pochwy. Zrobiłam test ciażowy. wyszedł negatywnie. Następnie poszłam do ginekologa gdyż miesiaczka spóźnia mi się jakieś 25 dni .Ginekolog stwierdził że ściana jest gruba i ze raczej nie powinnam byc w ciązy.Lecz po 2 tygodniach każ mi się znów zgłosic na wizytę. Przypisał mi luteine. Biorę ją juz tydzień a tu nic ! Boję się, że jednak moge być w ciąży gdyz słyszałam , ze jesli luteina nie wywoła okresu mozna byc w ciąży nie wiem co robić ! pomocy !

Gość _Pomóżcie_
Miesiączki nie miałam od maja, a juz pażdziernik. Jestem dziewicą i wcześniej miałam nieregularne okresy ale najdłużej zdażył sie 2 miesiące przerwy. U ginekologa nie byłam, a strasznie sie boje że coś jest nie tak. Prosze pomóżcie!!

Gość magda_m22
Witam!Ja jestem zmartwiona,poniewaz odkad pamietam mam nieregularne miesiaczki.Zaczne od tego iz pierwsza miesiaczke dostalam pozno w wieku 16 lat i trwala 7 dni i byla obfita.Za trzy miesiace dostalam 2 okres w swoim zyciu ale byl marny.No i tak juz 6 lat.Okres pojawia sie co 1,5,2 miesiace.bylam u ginekologa 3 lata temu z tym problemem,przepisal mi diane 35 niby bylo lepiej.Bralam 2 miesiace ok.Po odstawieniu z okresem tak jak wczesniej spoznia sie a jak jest to jest dosyc bolesny,obfity...Martwie sie poniewaz,nie wiem kiedy mode zajsc w ciaze,jak to jest z moimi dniami plodnymi,czy ja w ogole jajeczkuje?Musze sie wybrac do niego,3 latsa temu podczas badania nie stwierdzil nadzerki,ale to bylo juz dlugi czas temu.Obawiam sie tej wizyty,ale co zrobic?No i poprosze go o zrobienie cytologi,bo wczesniej nie robil mi.Zobaczymy jak bedzie,mam tylko nadzieje ze bedzie ok.Tyle sie slyszy o roznych schorzeniach,raku itd..Drze na sama mysl...

Gość magdag
Też mam problemy z miesiączką. Mam 30 lat i 2 dzieci (zdrowych). Miewam często problemy. Mam długie cykle ok 33 - 35 dni. Ale zdarza mi się czasem 50 dni. Badałam hormony - ok, brałam regulon - miałam co 28, ale odstawiłam bo źle się po nim czułam. Teraz jestem już 42 dni po okresie. Zdarzyło mi się współżycie 2 dni po miesiączce (uważałam to za dzień bezpieczny ze względu na długie cykle). No i nieukrywam jestem w strachu. Od połowy tego cyklu bolały mnie piersi (kilka dni temu przestały). Zrobiłam trzy testy - ostatni wczoraj - wszystkie negatywne. I może bym się tak nie stresowała, gdyby nie fakt, że od tygodnia mam dziwne uczucie w dole brzucha, które przypomina mi skurcze z czasów ciąży. Brzuch robi mi się twardy i "ciągnie" zwłaszcza, gdy długo jestem w pozycji siedzącej. Nigdy przed okresem nie miałam takiego objawu. Raczej był to inny rodzaj bólu. Nie wiem co może być przyczyną? Wizytę u lekarza mam umówioną na poniedziałek, więc może ktoś mi podpowie?

Gość SYLWIA 30
wiesz te zaburzenia miesiaczki jedna z kolezanek ma racje jest to winna hormonów jak takie zaburzenia miałam okazało sie że to nadczynnośc tarczycy choroba graves basedov i to przez to chorabe pamietaj że zawsze trzeba zrobic sobie badanie hormonów najlepiej najpierw TSH HORMON TARCZYCY I JAK WYJDZIE NIE W NORMIE DALEJ ROBIC BADANIA HORMONÓW SERDECZNIE POZDRAWIAM SYLWIA

Gość mmarta
Hej! Mam pytanko dotyczące braku miesiączki i mozliwości zajścia w ciążę a konkretnie o płodność. Chodzi o to, że po paru latach odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i mam problemy z miesiączką (ponoć często się to zdarza).Ostatnio miałam wywołaną a teraz czekam, aż może dostanę. Chcę zabezpieczać sie prezerwatywą ale nie jestem zbyt pewna co do jej skuteczności. Czy ktoś wie jak to jest z płodnością kiedy miesiączki są bardzo nieregularne (ostatnią miałam jakoś5 tygodni temu, wywołaną sztucznie duphastonem czy coś takiego - na poczatku listopada, a wcześniejszą w lipcu - zaraz po odstawieniu hormonów). No bo normalnie jakos to jest z tymi dniami 'płodnymi' i mniej płodnymi. nie mak pojęcia co w mojej sytuacji, bo zawsze brałam hormony i nie musiałam się nad tym zastanawiać...

Gość nie miałam
Niegdy nie miesiączkowałam regularnie. Mam 23 lata, 8 lat temu z powodu anorexi nie miałam okresu przez czas prawie 2 lat. Potem było ok, ale moje cuykle trwały 30 pare dni, 40. Teraz czekam na okres juz 50 dni i nic. Najgorszy jest ten czas przedłużającego sie ZNP.

Gość hitka
tez chetnie sie dowiem jak to jest z plodnoscia gdy nie ma sie miesiaczki dlugi czas....ktos pomoze???

Gość Aneta31
Witam.. do magdag..mam 31 lat i też dwoje dzieci..miesiączki miałam regularnie co 28 dni,ale bardzo obfite i bolesne,trwały one od 7 do 9 dni :( wizyty kontrolne u ginekologa kończyły się odp.. (mała nadżerka)ale nic w tym kierunku nie robiono,chociaż raz dostałam jakieś tabletki,ale żadnej poprawy nie było.. tyle tylko dodam,że od pażdziernika nie mam miesiączki(jestem dwa cykle do tyłu) przestraszyłam się,myślałam,że to ciąża,zrobiłam dwa testy ciążowe(każdy wyszedł negatywnie)więc poszłam do ginekologa,badanie wykluczyło ciążę, dost..skierowanie na usg dopochwowe,na które musiałam czekać 3tyg.. Dodam,że przez cały ten czas mam identyczne objawy,jakie Ty opisałaś,czyli bóle w dole brzucha,kręgosłupa itd.. postanowiłam to napisać,bo byłam dzisiaj na tym usg.. hm.. i okazało się,że to nie ciąża,ale mięśniak prawdopodobnie ok.3cm..wyniku nie dostałam do ręki,jutro mam wizytę u mojej ginekolog.. ma zadecydować,czy leczenie,czy operacja.. Dodam,że ten co je robił powiedział,że lepsza operacja.. ech.. denerwuję się przed jutrzejszym dniem,bo nie wiem co postanowi..Ale pacjentka,która też szła na usg mówiła,że lepiej operować,bo ona leczyła się pół roku i mięśniak zamiast maleć to urósł do wielkości grejfuta(może tak być,albo i nie) każdy organizm inaczej reaguje.. pożyjemy,zobaczymy.. mam nadzieję,że u Ciebie będzie wszystko w porządku..ja do dzisiaj żyłam w stresie,bo nie wiedziałam jaką diagnozę usłyszę,a teraz gdy się dowiedziałam... to mam jeszcze większego stresa ...

Gość BehindBlues2002

Gość karola18
ja tez jestem w takiej sytuacji. Byłam u ginekologa i dostałam Luteinę.Na początku mi pomagała a teraz nic...bardzo prosze aby ktoś napisał czym to jest spowodowane.... dodam ze w ciązy napewno nie jestem...

Gość Aneta31
Witam..proponuję,abyś zrobiła sobie usg dopochwowe,może masz jakieś np..torbiele,polipy,albo guzy.. możliwe też,że to tylko jakieś zaburzenia hormonalne.. idź do swojego lekarza i poproś,aby dał Ci skierowanie na takie badanie..naprawdę polecam,ja dzięki temu badaniu dowiedziałam się właśnie,że przyczyną braku miesiączki jest torbiel:( dostałam luteinę,po niej wystąpiła miesiączka,w dniu miesiączki zaczęłam brać hormon Yasminelle,początki były ciężkie,ale na dzień dzisiajszy wszystko jest w normie.. Serdecznie pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia:)

Gość zaniepokojona14

Gość Jooo
Moja skuteczna na 100% metoda. Skuteczną i wypróbowaną metodą jest systematyczne picie herbatki z rumianku i krwawnika, którą należy stosować codziennie rano, na czczo, łyżkę rumianku i łyżkę krwawnika, zalać wrzątkiem. Parzyć 10 minut. Odcedzić. Naprawdę jest to metoda godna polecenia i smaczna, bo te ziółka są niczego sobie, a koszt torebki sypkiego rumianku ok.3,5 a krwawnika niecałe 2 zł.

Gość onaa_
nie mam reguralnej miesiaczki, nie bylam u ginekologa, mam zaburzenia hormonalne. czy moge miec w takim razie niereguralne miesiączki? mam prawo?

Gość proszę o odpowiedz..
Witam U mojej dziewczyny w dzien kiedy miala dostac miesiaczke wypłynęła jakaś dziwna żólta maź.. Okres jej się spoznia 6 dni mimo ze stosujemy tabletki antykoncepcyjne.. Czy jest w ciazy? Proszę jesli ktos moze pomoc ..

Gość Samanta18
Hej!no ja tez tak mam teraz wlasnie tez jestem zalamana najlepiej zrobic test ja postanowilam zrobic jotro zrob tak samo.

jestem tydzien po miesiaczce na ktora czekalam 64 dni! przy moich dlugich cyklach-6-7 tygodniowych czyli 2-3 tyg.spoznienia...to byl rekord :(

Gość ewe28
Witam.Przed ciaza bylo ok z moim okresem,zaczelam stosowac antykoncepcje ,przerwalam ja pare miesiecy temu a od 31 grudnia 2007 nie dostalam okresu ,Ginekolg podal mi luteine i nic wciaz czekam nawet tyje i chudne roznie nie wiem co jest powodem braku okresu prosze o pomoc.

Gość alia...
Witam bardzo proszę , o porade mam juz dość czekania okres spóżnia mi sie juz 2 tyg. zrobiłam juz trzy testy , kazdy z innej firmy wszystkie negatywne , ale nie wiem co o tym myslec poniewaz nigdy nie mialam tak dlugich cyklów , ludze sie ze to stres wywolany przez brak mies. , boli mnie co wieczor brzuch i mam wrazenie ze rano bedzie a tylko kolejne rozczarowanie prosze o polade co mam dalej czekac czy isc w koncu do lekarza mam juz dwoch synów !!!

pij czarna malwe 2-3 razy dziennie(apteka ,zielarnia)i podobno nagietek tez jest dobry (nie probowalam),moze byc lampa czerwonego winka na wieczor, moze byc aspiryna 1 tabl. dziennie(rozrzedza krew) ,bardzo goraca kapiel (pobudza krazenie)...to sa mi znane sposoby domowe na wywoalnie spozniajacego sie okresu ale nie jest to efekt natychmastowy wiec trzeba cierpliwosci i regularnie ,wszystko to jesli nie podejrzewamy ciazy , w przeciwnym razie lepiej nie probowac......ale skoro 3 testy negatywne to wyluzuj ,poprobuj i czekaj ,zdarzaja sie takie anomalie a strach i stres tylko moze bardziej pokrecic....powodzenia! napisz jak dostaniesz @

Gość alia...
dziekuje rrenka037 , próbowałam wczoraj wypilam dwie rozpuszczone polopieryny i nic...czekam jeszcze pare dni i do lekarza mysle ze to jest najrozsadniejsze ale sie boje ..dam znac jak sie cos zmieni

a miewalas juz takie opoznienia czy zawsze egularnie,bo ja jak tak miewam to staram sie domowymi sposobami radzic ...ale jasne ze lekarz jest wskazany,napisz co i jak ,powowdzenia!

Gość ewe28
polopieryne bralam przez 3 dni po 2 tabletki i nic luteina nic a cyclpropynova ktore przepisal mi lekarz nie wzielam poniewaz czytalam ze trzeba ja ciagle brac,a internistka powiedziala mi dziasiaj ze jest to pewnego rodzaju antykocepcja,kapiele tez nie pomagaja a tarczycy nie mam ,wiec poczekam przyjdzie sam okresik.

Gość alia..
..nigdy tak nie miałam z tym ,ze przed ostatnia miesiączką bardzo bolaly mnie piersi jak nigdy od wczoraj pije napar z czarnej malwy aa wczoraj wieczór mialam malutkie plamienia i dalej nic....ogolnie mnie to zaczyna męczyć ...

Gość Zagu
A ile masz lat? u mlodych dziewczyn cykle sa nieregularne. a okres moze spozniac sie nawet do 3 tygodni przez stres zmiane pogody zmiane diety przemeczenie nie panikuj bo to tylko jeszcze bardziej opozni twoja menstruacje.

Gość Aca
mam 17 lat... ja sie naprawde bardzo boje w ogóle zaczynam miec jakies urojenia co do ciazy ze brzuch mi rosnie itd... to masakra jest:(( ale to raczej nei realne prawda??