Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na odpowiedź

Brak miesiączki przez długi czas - kto tak miał?

Polecane posty

Ja tak mam odkąd zaczęłam miesiączkować czyli od 13 roku życia. Mam problemy do dziś, często miałam okres średnio co 2, 3 miesiące, czasem co pół roku, kiedyś zdarzyło mi się że i rok nie miałam.Zbagatelizowałam to niestety, nie lubiłam się leczyć, lekarze nic zabardzo w tej sprawie też nie robili, przepisywali jakieś proszki antykoncepcyjne po których i tak gdy się odstawi dalej dzieje się to samo.No i doczekałam się PCO, mam 29 lat chcę mieć dziecko a tu problem, czekam na okres od kilku miesięcy. Czasem nawet zdarza mi się przez chwilę krwawić, krew w postaci skrzepu i to wszystko, czasem po stosunku.Od kilku miesięcy mam brązowe upławy które niemalże nie ustępują, co też przeszkadza mi i uniemożliwia współżycie sexualne, bo niestety jest to niehigieniczne i nie chcę kochać się w takim stanie.Do tego mam niedoczynność tarczycy.Także jestem załamana.Wybieram się do ginekologa innego bo pani ginekolog u której byłam w związku z tymi upławami machnęła na to ręką. Ech szkoda słów.

Gość kiedy nadejdziesz
ja teraz czekam juz 35 dni :/ chyba odstaweinie tabletek mi tak powojowalo w organizme :( acha i kiedys od picia herbatek odchudzających mi sie okres zatrzymal !!! tzn. nie mialam jakos przez miesiac gdy przestalam je pic wrocilo wszystko od normy

Gość kasiaPOMOCY
mam bardzo dóży problem. współżyje z chłopakiem juz około roku zawsze się zabezpieczamy gumką ostatnio zdarzyło mam sie współzyc bez gumki ale kiedy mój chłopak czuł że nadchodzi to wyszedł twirdzi że nic we mnie nie poszło.okres powinnam mieć 21marca a tu nadal nic a miesiąc temu też mi sie spóźniło pare dni temu.a ostanio miałam jakas infekcje nie poszłam do lekarza samo przeszło i pije ziółka odchudzające czy to mam jakiś wpłye=w na okres czy nie.pomocy bo mało co nie zwariuje

Gość bedzie dobrze
ja nie mialam okresu ponad rok .i to zdrowo.....sama zaniedbalam, odwlekalam wizyte u gina...ale poszlam..........teraz biore tabsy i jak narazie ok. w przyszlym miesiacu mam odstawic i na kontrole przyjsc.......bo biore 3 miesiac.....jednak boje sie ze moze znow mi organizm szwankowac i po okresie ani slychu ani dychu...

Gość Rybcia85
ludzie!!! Jak nie macie okresu to radze isc do pierwszego lepszego laboratorium i zrobic badanie na PROLAKTYNE.robi sie je w kazdym dniu cyklu.Na pewno nie bierzcie tabsow bez takiego badania ,bo one podwyzszaja prolaktyne a wysoki stan prolaktyny moze byc spowodowany np.GUZEM MOZGU i mozecie miec problemy z zajsciem w ciaze w przyszlosci,takze radze tego nie bagatelizowac i udac sie do kompetentnego lekarza.

Gość Rybcia85
takie badanie to koszt ok25zl.

Gość bedzie dobrze
mialam robione badania na 7 hormonow, usg, dopochwowe i normalne......

Gość patima
witam wszystkich:P chcialam wam powiedziec ze ja rowniez jak wy mam problemy z miesiaczka.mam dziecko ale przed ciaza zawsze mialam reguralne miesiaczki po ciazy rowniez ale od jakiegos roku mam problem ze 3 mies jest ok a potewm nie mam nawet teraz kiey do was pisze zazywam luteine ktora mi nie pomaga nie robilam jeszcze testu choc zawsze go robilam ale zawsze wychodzil negatywny okresu nie mam juz ok tyg wkurzam sie bo nie chce miec juz wiecej dzieci nie a luteina mi juz nie pomaga

Gość kkaa
Ja mialam zawsze raczej regularnie co 33 dni cykl, max spoznial mi sie 2 dni, a w tym miesiacu sponzil mi sie 9 dni... Naprawde sie wystraszylam bo objawy na okres byly nie takie jak zawsze, piresi mnie prawie wcale nie bolaly a zawsze to fest.., przez te 9 dni mialam codziennie pobolewanie podbrzusza tak jakbym miala juz dostac a ciagle nic nic i nic, juz nie wierzylam ze dostane a tu taka niespodzianka dzis o 6 nad ranem przyszedl:) Robilam tez test ciazowy ale wyszedl negatywny. Nie spodziewalam sie ze tak moze mi sie opoznic bo zawsze wszytsko bylo tip top, pewnie nerwy.. trzymajcie sie:)

Cześć ja teraz też jestem w nieprzyjemnej sytuacji oczekiwania na okres, juz od 5 lat biore microgynon i zazwyczaj co roku robie miesieczna przerwę. Teraz nie robiłam przerwy juz od 1,5 roku, tabletki odstawiłam juz ponad miesiąc tamu, a okresu nie mam nadal choć zwykle po odstawieniu był regularny czyli po 28 dniach. Troche sie denerwuja chociaz zabezpieczałam sie przez cały czas prezerwatywą, poczekam jeszcze tydzien i dla pewności zrobie test. Pozdrawiam wszystkie kobiety które sa w takiej sytuacji jak ja, jest to okropny stres, trzymajcie się.

ja nie moge... brałaś tabletkli i zabezpieczałaś się gumką, jak możesz być w ciąży ;/ po co test ;/ lepiej dz do lekarza ale nie żeby zbadac się czy jesteś w ciązy bo nie jesteś i lekarz jeszcze cię wysmieje, tylko żęby zobaczyć co Ci jest.

Gość aska86
CZytam to wszystko nie bez powodu. Moze uznacie ze panikuje bo okres spoznia mi sie tydzien ale ja czuje sie bardzo niepewnie. Niby mam takie bole i troszke nabrzmialy dol brzucha ale ciagle nic :( Nie ma mowy o tym zebym byla w ciazy bo nie mam fizycznego kontaktu z facetami. Ponadto czasem ma nieprzyjemne pieczenie i swedzenie w okolicach intymnych, uzywam wkladek i plynu do higieny intymnej a mimo to tak jest i tez sie boje. A z wizyta u gina tez jest problem bo jeszcze nigdy nie bylam (wiem ze dawno powinnam) i teraz bardzo boje i krepuje sie isc ;( Co radzicie? Kolezanka mnie uspokaja ze to normalne ze okres sie spoznia ale ja tak nigdy nie mialam takiej przerwy, pozdrawiam :)

Gość agnieszka4472
czesc mam na imie aga i jestem z chorzowa ja tez brałam luteine i mam przez nia problemy teraz prawie 1,5 roku temu spóznił mi sie okres dwa miesiacze ale w ciazy niemogłam byc bo niespałam z nikim poszłam do lekarza i przepisał mi luteine i brałam przez te kilka dni owszem potem dostałam okres ale zaczełam strasznie tyc potem zas mi sie spóznił trzy miesiacze i zas poszłam zas dostałam luteine i ja brałam tez dostałam okres ale za to przez noc dostałam rostepów prawie na całym ciele potem zas nie dostałam i poszłam do lekarza i brałam luteine i dostałam 1 wrzesnia ostatnia miesiaczke miałam 2006rw listopadzie posłam do lekarza i miałam robione usg i wszystko mam zdrowe a w grudniu zas brałam luteine i niedostałam po niei i tak do tej pory niemam jutro ide do lekarza mam nadzieje ze mnie wyleczy czekam na wasze wskazówki a mam dopiero prawie21 lat a z mezem starmy sie o dziecko inam nic nie wychodzi a tak pragniemy malenstwa:(

Gość agniesyka21
ja poltora roku bralam tabl.anty. potem przerwalam i po pol roku od przerwania zaczely sie problemy okresu nie mialam dwa miesiace teraz ostatni okres mialam 24 lutego od tego czasu nie mialam dzis zaczelam plamic nie wiem czy zacznie leciec krew czekam

Gość kolesia
moja kolezanka ma takze cos podobnego!! tylko ze ona ma miesiaczke raz na kilka miesiecy... kiedys nie miala przez 9 miesiecy a teraz wystepuje u niej co 3- 4 miesiace... ona nie wie co jej jest a do ginekologa sie boi isc zeby nic u niej nie wykryl. wyczytalam w ksiazce o siexie ze ona moze byc bezplodna... czy to mozliwe?? dodam ze ma ona 21 lat. pozdrawiam

Gość katarzynaa_15
tak właściwiem mam 15 lat. miesiączkuje juz od ponad 2 lat. menstruacje występowały u mnie co 33-38 dni, a więc w miarę regularnie. ostatnio dostalam okresu po 43 dniach. Dziś mija 51 dzień i nic! Jestem w 100% dziewicą(nawet nie mam chłopaka). Czy to jest normalne?? boję sie trochę, że bede musiała się wybrać do ginekologa, a tego nie chce... HELP ME!

spokojnie. ja kiedyś nie miałam 90 dni! byłam wtedy w wieku takim jak ty. zapytałam sie wtedy znajomego ginekologa (a tak szczerze to moja mama sie zapytała) czy coś z tym robić, on powiedział, że najważniejsze że dostałam. kazał poczekać jeszcze rok i jak sie nie unormuje to wtedy przyjść. ale jeśli nie dostaniesz wkrótce to radzę przejść sie do lekarza, to nic strasznego, a przynajmniej będziesz wiedziała czy wszystko jest ok. miesiączkujesz od niedawna (relatywnie oczywiście) więc jeszcze mogą sie zdarzać takie przesunięcia.

Gość Marika85
No cóż także Luteina nie wywołała u mnie okresu... Już 10 dni czekam od odstawienia... I nadmieniam, że mam PCOS... :(

Gość hormonkaaaaa
ja te ztak mam jak to fchowo sie nazywa : Amenorrhea secundaria. i tym razem na wizycie wypytam sie o wszystko. znaczy bede domoagac sie wyjasnienia wszelikich przyczyn tego. USG Tv bylo i chyba PCO nie stwierdzil lekarz tylko powiedzial ze zgiecie macicy mam ale zebym sie nei martwila bo to nie wada tylko że "ten typ tak ma". no wiec interpretacja wyniku badan hormonow. no zobaczymy. cos winy dopatruje w tej prolaktynie i nie chcem zeby znow poszedl lekarz na latwizne i przepisacl anty Cilest jak w karcie tu mam wskazowki do leczenia zapisane. moje postamowienie wizyta prywatnie bo NFZ cos tu nie widze życia. :(:(:(:(:(

Gość __przerazona_
Ja tez mam ten problem z miesiaczkami :( Tez sie teraz boje ciazy choc probowalam tylko analnie z gumka :( Bralam luteine po ktorej mi wystepowal okres. Czytajac wasz topik na szczescie stres troche minal bo wiem ze to mozliwe jak czytam zeby nie miec okresu 60 dni(?) juz kiedys tez tak mialam w zeszlym roku. Eh ciezka sprawa

dziewczyny co robic w pazdzierniku mialam wywolywany okres przez lutenyl, w szpitalu bylam w marcu porobiono mi badania mam podwyzszony LH FSH TESTOSTERON, Jajnik prawy o wym. 36X20, lewy 43x31 w obu obecne liczne drobne pechcerzyki, bez pecherzyka dominujacego co z tego wynika moze ktos z was wie???? dodam jeszcze ze mam problemy z cera.dzis jest czerwiec a ja nie mam dalej okresu :(

Gość kreolcia
pomóżcie mi!mam prawie 18lat i niedostałam w życiu jeszcze miesiączki a mam niedoczynność tarczycy ale badania wychodzą dobrze!co mi jest pomóżcie błagam!

Gość kreolcia
pomóżcie! mam 18lat i w życiu nie dostałam miesiączki nigdy nie współżyłam z chłopakiem bo jestem dziewicą a mam niedoczynność tarczycy ale badania wychodzą dobrze!co mi jest?pomóżcie błagam!

Gość ann90123
miałam 16 lat jak dostałam okres było to w lipcu. Potem drugi raz w sierpniu a trzeci po 6 miesiącach. To nie koniec następnie znów go nie było przez dwa miesiące a teraz sie znów nie moge doczekać bo mineło 7 dni od daty tamtego. Do ginekologa bardzo boje się iść z mamą rozmawiam mówi że sie to unormuje ale ja się strasznie stresuje czasem myśle że to od tego. W lipcu będzie pierwsza rocznica hehe mam nadzieje że dostane i będzie ok. Napiszcie jak ktoś ma coś podobnego jak ja.

Gość ANNA 1
ja miesiaczek ni4e mam od kiedy zaczelam miesiaczkowac tylko wywolywane lekami a mam juz 31 lat tez jestem tym zalamana .hormony tarczycy w normie rezonans glowy ok progesteron podwyzszony nie wiem co robic i jak dalej z tym zyc poradzcie

Gość ddddziewczyny
trzeba znależć przyczyne .Nie oczekujcie ,że ktos poda wam ja na forum ,bo to wymaga zrobienia wszystkich badań hormonalnych i nie tylko.Też mialam ten problem, brak miesiączki ,wywolywanie tabletkami, branie hormonów diane,Androcur, za wysoki testostero,DHEA ,zły stosunek LH do FSH.Obecnie jestem w ciąży,a caly czas mówiono mi ,że nigdy nie będę miala dzieci.Liczę się z tym ,że jak urodze dzidziusia to problem powróci .Wiem jednak ,że mam problemy z hormonami.Wam też radzę udać się do ginekologa-endokrynologa i zrobić badania.

Gość ANNA 1
masz racje musisz sie liczyc z tym ze problem po ciazy wroci mi tez wrocil po ciazy bardzo szybko i nadal trwa choc minelo juz 11 lat tylko jest coraz gorzej a nie lepiej

Gość dddziewczyny
Anna1-a czy mialaś problem z zajściem w ciąże?przepraszam że pytam ,ale co stwierdzili lekarze?jaka jest przyczyna?u mnie chyba caly czas będą tabletki antykoncepcyjne po ciązy niestety.

Gość anna 1
zadnych problemow z zajsciem w ciaze udalo sie juz miesiac po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych a co do tego co stwierdzil lekaz to wykluczyl wszystko zespol policystycznych jajnikow rezonans glowy ok czyli zadnych gozow a jednak hormony podwyzszone mam teraz trudniejszy dostep do lekarza bo od roku mieszkam w anglii ale po wakacjach mam zamiar zaczac sie tu leczyc i zobacze ci powiedza tutejsi lekarze .ja prawie caly czas jestem na luteinie i juz dluzej tego nie zniose poprostu wiec jak najszybciej musz e isc do lekarza

Gość anna 1
z pierwsza ciaza zadnych problemow ale od 11 lat sie nie zabezpieczam i nic fakt ze dziecka nie planuje wiec specjalnie sie nie staram ale uwazam ze przez tyle lat bez antykoncepcji to norma jest ze ciaza powinna sie zdazyc