Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na odpowiedź

Brak miesiączki przez długi czas - kto tak miał?

Polecane posty

Gość marze90
siemka mam pytakno!mam problem chcialabym abyscie mi pomoglichodzi o to we wrzesniu mialam ostatni raz okres...w grudniu poszlam do ginekologa i powiedzial mi ze nie jestem w ciazy dal mi tabletki dopochwowe i powiedzial ze juz powinnam miec normalnie okrael ale nie mam;(w grudniu mialam 2 tyg i baaardzo slaby w styczniu mialam przez 3 dni i tez slaby a co najgorsze nie mam dalej i brzych mi rosnie,przytylam juzu prawie 10 kg.Pomoscie mi prosze!!

Gość ewe28
czesc dziewczyny ja jestem w 7 niebie bo w sobote dostalam okresu oczekiwanego 2 miesiace!!!!!!!!!!hura i nareszcie .mama mi podpowiedziala zebym poszla poszla do zielarskiego sklepu i poprosila o rade,wiec poszlam .Pan mgr dal mi ziółka i dostalam okresu ,nie musicie wierzyc ale taka prawda,a zadnych prochow nie bralam bo to hormony zycze powodzenia wszystkim

Gość alia..
jakie piłaś te ziółka i jak dlugo czekałaś na okres ?????

Gość ewe28
zaparzylam na noc i nad ranem dostalam okresu a oprocz tego wzielam 1 aspirynke.

Gość alia..
Doczekałam sie po 60 dniach dostałam okres !!! Nie robiłam nic tylko sie uspokoiłam po czterech testach negatywnych wiec jak ktos ma taki problem to polecam relax a wszystko wróci do normy.

Gość 19_stka
Witam!! ewe28-----------> mam pytanie jak nazywały sie e ziółka?? Z góry dzięki za odpowiedz.

Gość ada2020
czesc dziweczyny prosze moze ktos mi pomoze mam 20 lat i nie mam miesiaczki WCALE chodzilam do lekarz ale za kazdym razem dostawalam tabletki na pol roku i po ich odstawieniu nadal nic,nie wiem co ze mna jest?czy moge zajsc w ciaze?dlaczego nie mam miesiaczki?jestem zalamana czasem tym pomozcie...

Gość beciag
cześć dziewczyny, ja zawsze miałam długie cykle ok.34-38dni, ale regularne, nawet przez kilka ostatnich miesięcy mierzyłam temp. i wszystko bylo w miarę ok.choć zauważyłam robiąc test owulacyjny(nie chce zajść jeszcze w ciążę, ale poznać swoj organizm po długim czasie brania antykonc,)że nie co miesiąc miałam owulacje. no i nagle na początku myślalam, że przez podróż(z anglii do polski)brak okresu.dostałam gravistat na 5 dni, co było 10 dni temu i nic. teraz jest już 58 dzień, piersi mam jak balony i do tego bardzo bolesne,a co najgorsze od 3 dni takie bóle brzucha, jak skurcze macicy w pierwszym dniu miesiączki, tylko trochę silniejsze, a miesiączki nadal nie widać. lekarz jakieś 2 tyg temu stwierdził, że nie jestem w ciąży, i że w jajniku nadal jest niepęknięty pęcherzyk, jak przed owulacją, ale teraz sama nie wiem czy mogłam w trakcie brania tych tabletek zajść w ciążę czy to efekt tych hormonów czy nie daj boże coś gorszego. a najgorsze to, że znów jestem w anglii a tym lekarzom tu nie ufam. niestety teraz pracuję więc planuję w poniedziałek rano zrobić test i zadzwonić do swojego lekarza, żeby się chociaż skonsultować przed wizytą u jakiegoś przytępego angola, a jakie inne wyjście, bo przecież mój przez telefon mnie nie zbada:-)jeszcze ciąży co prawda nie planuje(26lat) ale wolałabym zdecydowanie dzidziusia niż jakieś choróbsko, boję się, przy ostatnim skurczu aż się poplakałam, ale się rozpisałam, jeśli jest ktoś kto choć trochę może mnie pocieszyć..bo ja naprawdę mam nadzieję, że jestem w ciąży niż to coś złego-od jakiegoś miesiąca się nie zabezpieczam w ogóle.

Gość ewe28
zapytac musisz w zielarskim ale rozmryn ,lisc czarnej malwy i cos jeszcze nie pamietam

HEJ 13LUTEGO MIALAM OSTATNI OKRES........3DNI TEMU ZROBILAM TEST PASKOWY-WYNIK NEGATYWNY..........JADLAM LUTEINE 5DNI PO 3 TABLETKI NA DZIEN NIC NIE WYWOLALO CO JEST ZE MNA NIE TAK?? (zaznaczam iz nie odchudzam sie nie przezywam stresow) ktokolwiek potrafi pomoc doradzic bardzo slicznie dziekuje,podkreslam tez iz spalam z mezczyzna bez zabezpieczenia ale byl to stosunek kontrolowany i juz nie raz spalam z nim i bylo wporzadku) trzymajcie sie buzka.

jezeli bym mogla prosic o odpowiedz kurcze no ciaza jest niemozliwa robilam jeden test! :(

Gość -=Kasiunia=-
madzik23- wydaje mi się że powinnaś jak najszybciej iść do lekarza! Ja ostatni normalny okres miałam w październiku:( poszłam w lutym do lekarza i dostałam jakieś tabletki na wywołanie okresu po jakiś paru dniach dostałam okres i to by było na tyle do dnia dzisiejszego:( Robiłam test w styczniu i wyszedł negatywnie, ginekolog potwierdziła, że nie jestem w ciąży!!! Znowu czekam na miesiączkę. Bardzo przytyłam zaczynają wypadać mi włosy i odczuwam ból w doel brzucha i jeszcze jakieś dziwne cholerne dreszczę. Lekarz powiedział, że podejrzewa u mnie tarczycę albo coś jeszcze, już sama z tego stresu nie pamiętam!!! Jutro idę do lekarza i wszystko się okarzę.

Gość beciag
a ja juz wiem, robilam test 3 razy i za kazdym razem od razu pozytywny, bardzo sie ciesze, za tydzien mam pierwszy scan czy wszystko ok. Ale sama nie wiem czy to te tabletki czy lekarz zle swteirdzil na usg, chociaz wczesniej robilam test i wyszedl negatywnie, tak czy inaczej zmieniam lekarza, bo temu najwyrazniej nie mozna ufac. oby tylko dzidzia byla zdrowa i wszystko bedzie ok.pozdrawiam wszystkie kobitki i glowy do gory, i zycze szczescia

Gość glifora
witam Panie ,jak czytam te posty...to jestem przerazona...ja mam 20lat i ostatnia miesiączke mialam w lipcu 2007 ;/ i ja tak mam 2 razy w roku;/ ale wywnioskowalam ze to przez moje zycie ,jestm strasznie nerwowa i wszytkim sie przejmuje , stres dzien za dniem ,ale czy to by moglobyc glowna przyczyna?

Gość glifora
dodam jeszcze ze nie wspolzyje i nigdy nie robilam tego z zadnym mezczyzna ;/

Gość czy ktoś mi pomoże
Hej.Pisze po to,ponieważ potrzebuje pomocy.Od grudnia nie mam miesiączki a już w styczniu skończyłam 17 lat,jakie mogą być tego przyczyny.Pierwszą miesiączkę miałam w wieku 14 lat i rzadko się zdarzało żeby była regularnie.Proszę niech ktoś mi w tym pomoże.Myślałam nawet nad tym by pójść do ginekologa ale strasznie się boję tego.Czekam na pomoc z waszej strony!!!:(

Gość czy ktoś mi pomoże
Hej.Pisze po to,ponieważ potrzebuje pomocy.Od grudnia nie mam miesiączki a już w styczniu skończyłam 17 lat,jakie mogą być tego przyczyny.Pierwszą miesiączkę miałam w wieku 14 lat i rzadko się zdarzało żeby była regularnie.Proszę niech ktoś mi w tym pomoże.Myślałam nawet nad tym by pójść do ginekologa ale strasznie się boję tego.Czekam na pomoc z waszej strony!!!:(

Gość Nataaalcia
witam;-)tez mam problem bo ostatni okres mialam 4 miesiace temu bylam po 2 miesiacach u lekarza i wszsytko jets oki przepisal mi tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie tylko jak mam zaczac je brac skoro sie zazywa je pierwszego dnia okresu a ja od tej pory dy je dostalam nie mam okresu i co mam zrobic?? pomozcie bo zaczynam sie martwic dodam ze nie spalam z facetem plisss

Gość ewe28
hi ja znowu nie mam okresu ale jazda słaba, miałam 1 na pół roku, porażka a w ciąży nie jestem....nie chce mi sie nawet opowiadać tak sie źle czuje a przytyłam hoho

Gość Darcia
hej! widzę, że nie jestem sama... U mnie miesiączka nigdy nie była regularna ale takiej rozpiętości czasu jak teraz jeszcze nie miałam... W tym roku miałam tylko jedną miesiączkę... Zastanawiam się czy nie jest to wywołane oddaniem krwi... Nie byłam u ginekologa i czytając wasze wypowiedzi coraz bardziej obawiam się pójścia... Może też spróbuje ziółek...

Gość Nataaalcia
To moze ktos napisze jakie ziółka wsumie nie zaszkodzi a moze pomoc wiec prosze pisac

Gość ewe28
witam jednak dostałam okresu 10 maja w sobotę,wiec nie dużo myśląc wzięłam antykoncepcje, bo już mam dosyć czekania i denerwowania sie co sie dzieje, a lekarzy to nie obchodzi,wiec będę sie trzymała proszków ,przynajmniej nie przytyje a wręcz przeciwnie schudnę, bponieważ ograniczyć tylko muszę słodycze pozdrawiam

Gość ewe28
zioła to rozmaryn,ziele ruty oraz kwiat czarnej malwy . Kupuje sie je w sklepie zielarskim (grosze). Miesza sie wszystko po 1 łyżce z każdego opakowania ,zaparza na noc, a potem pije pół szklanki na noc, przez 3 dni.Przedtem brałam luteinę ale nie pomogło oczywiście pod język do ssania.

Gość ewe28
witam dzisiaj byłam u ginekologa oczywiście okazało sie ze ma torbiel wielkości 6cm/5cm,dostałam tabletki ,wiec teraz wiem co było powodem braku miesiączki.pozdrawiam

Gość wsciekladorotka
widze ze jestescie doswiadczone w tych sprawach wiec przedstawie swoj problem i prosilabym o jakas pomoc napisze wszystko krok po kroku - pod koniec lutego tego roku kochalam sie z chlopakiem i rzekomo do wytrysku doszlo pozamna (ale zawsze cos moglo uciec przed wyciagnieciem) wzielam postinor duo nie mieszczac sie w 72 godzinach, po okolo 4 dniach od wziecia postinoru dostalam okres (w dzien w ktorym dostalam okres bylam u ginekologa ktory przepisal mi castagnus na ustabilizowanie okresu) , po okolo 2 tygodniach od stosunku zrobilam test ciazowy (wynik negatywny), w marcu okres spoznil mi sie okolo 4-5 dni (w tym czasie zrobilam test i wynik byl negatywny) ale przyszedl i byl normalny, w kwietniu okres dostalam i byl bardzo obfity ze mi to przeszkadzalo, kwietniowy okres skonczyl sie 16 i od tamtego czasu nie mam okresu, w maju powinnam dostac miesiaczke 9 kiedy zaczol mi sie okres spozniac przestalam brac castagnus, to z dzisiejszym dniem liczac to juz 3 tygodnie i 2 dni okres mi sie spoznia, mam bole w podbrzuszu raz po lewej raz po prawej stronie, zawsze mialam tak ze przed okresem mialam sluz bialy pozniej stopniowo sie on zabarwial na brunatno az wkoncu przychodzila miesiaczka teraz sluz zabarwil sie leciutko i tak wszystko sie zatrzymalo, od wczoraj zaczely mnie bolec piersi i sa jakby nabrzmiale, sa wszystkie objawy okresu ale jego samego brak i w tym miejscu chcialam zapytac: - czy to ciaza ? - czy to moze jakas choroba ? - czy przerwanie kuracji castagnusem moglo spowodowac takie anomalia ? z gory dziekuje za odpowiedz i bardzo was wszystkie pozdrawiam i caluje :*

Gość monisia179
czesc dziewczyny :) tydzien temu mialam ten sam problem co wy ... nie mialam okresu ... strasznie sie balam ze to ciaza ( bo mam 18 lat) ... dodam ze zamiast okresu miałam taki jakby śluz jak w czasie dni płodnych, naczytałam sie w necie ze to ciąza i byłam załamana ( bo nigdy wczesniej mi sie nie spóźniał wiec nie dopuszczałam ze to przez diete stres itp) ... ale odważyłam sie zrobiłam test ciążowy i wynik był negatywny ... ale okresu nadal nie było ... wczoraj tak z zaskoczenia mój chłopak zawiózł mnie do innego miasta ( poniewaz moją wymówka ze nie chce isc było ze wszyscy ginekolodzy z mojego miasta znaja moich rodziców) i zaciągnął do ginekologa ... i okazało sie ze w trakcie tego cyklu nie wykształciło mi sie ENDOMETRIUM i nawet nie zbiera mi sie na okres ... pan doktor zapisał mi tabletki która mają odbudować te endometrium, musze je brać 2 tygodnie i po tej kuracji po 2 dniach pownien wystąpić okres ... wiec laski nie bójcie sie i idzicie do tego GINEKOLOGA a nie domyślajcie sie co wam jest bo dostaniecie do głowy .. lepiej wiedziec odrazu zeby nie było za póżno :) wiem ze niektóre dziewczyny ponieżej 18 boją sie iść do ginekologa bo obawiają sie ze jeśli nawet wykryje on u nich ciąże to powie o tym jej rodzicom ... ale prawda jest taka ze jeśli macie ukończone 16 lat to lekarz nie ma prawa informować o tym waszych rodziców ...( jeśli sie wygada to możne go za to sądzić) .. :):):) powodzenia !

Gość monisia179
Wsciekładorotka ... ja miałam bardzo podobnie jak ty ... tez z tym śluzem ... idź do ginekologa może jeszcze raz ale do innego niż przedtem i nie mów mu o tamtych lekach przed badaniem zeby wiesz popatrzał na to 'świezym okiem' i jak juz ci powie diagnoze to wtedy mu powiedz o tabletkach ...

Gość xanulka89
mam 13 lat i nie mam jeszcze okresu...z pochwy wydziela mi się wydzielina biała i przezroczysta czy niedługo będe ją miała czy nie dziewczyny pomużcie plis

Gość mwmz
nie mam miesiaczki juz rok co mam robic?????? zaniedbalam sobie to przez glodzeie sie i chydniacie mam 172cm i waze 47kg dziewczyny prosze o pomoc chce miec dziecko za ok pol roku .... chyba tyke wystarczy zeby sie uregulowalo cos ?/?

Gość mwmz
chce miec dziecko za ok pol roku co mam robic nie mam miesiaczki amm 17cm i 47kg dziewczyny poradzcie cos blagam