Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

No ja tez bym sobie nigdy nie wyobraziła że moje dziecko nie mówi po polsku...i ze mieszkam z dala od przyjaciół,,,rodziny np jak bym u niego mieszkała....;P.....A Wy po angielsku gadacie ze swoimi turaskami ? :D

ja mam 23 a ty?? hmmm on jest poprostu inny... jest szczery do bolu...mowi zawsze co mysli...trakuje mnie jak prawdziwa kobiete ...i spodobalo mi sie jak o mnie zabiegal...a czasami bylam dla niego naprawde okropna...nie jest dla mnie tylko kochankiem ale tez wspanialym przyjacielem...moge na niego zawsze i we wszystkim liczyc. No i do tego ten usmiech i oczy.... heheh ;);) np. jak sie przeprowadzalam to moi znajomimnieli mi pomudz i nagle im cos wyskoczylo...a on musial pracwac..ale zaraz powiedzial ze cos zalatwi i ze jestem jego kobieta i moge zawsze na niego liczyc a ni prosic sie innych...

co prawda ja mowie z nim po niemiecku...i jestem juz tutaj troche...wiec sie przyzwyczailam do tego jezyka ...ale moj umie perfekt po angielsku i hiszpansku i duzo juz po polsku..normalnie jemu wystarczy raz powiedziec a on zaraz zapamieta. Czasami mi glupio bo ja tylko polski i niemiecki ;(

Gość sprawiedliwa
no tylko po angielsku:) ale jak byl w Polsce to sie bardzo duzo nauczyl mowil po polsku:) moze go naucze wiecej:) to niezly pomysl:)

Ohhh ale CI sie facet trafil ...Ja mam 15 .... Ale cóż jak to mówiła jedna z dziewczyn na tym forum Wazne ze ma sie w głowie .... :D.....Ehhh ja sie najbardziej boje reakcji rodziców gdybym im poiwedziala,,,,Bo kiedys napewno bd musiała...: ((.... a Wy wiecie co trzeba zrobić żeby On np przyjechał do Polski??? Dodam ze ma 18 lat...:D

hehe ja umiem podstawy troche tureckiego ale z nim gadam po angielsku ...On tez podstawy polskiego zna....:D Ale turkom ogolnie jest bardzo ciezko nauczyć sie naszego jezyka : (

Dokladnie warzne co ma sie w glowie..hmmm niestety nie wiem co musi mniec zeby do PL przyjechac.ale potrzebuje chyba wize. Hmmm ja chcialabym sie pouczyc po angielsku i turecku :) hehe jeszcze kilka latek w DE i polski mi sie przyda. Ale ja na codzien wogole nie mowie po polsku i tym bardziej nie pisze . Hmm

Gość sprawiedliwa
no wlasnie moj tez ma super pamiec do jezykow, tak samo raz cos powiedzialam po polsku on od razu zapamietal:) ja mam 24 lata:)

hehe ....Ja sie niemca w sql ucze ....Eee jak mi sie ten jezyk nie podoba z wymowy ale dosyc łatwy jest :D Dla mnie turecki jest trudny...ale narazie nie mam czasu sie uczyc bo pod koniec roku mamy testy z niemca wlasnie ;(

Wogóle jak piersze słówka poznałam po turecku to mi sie jakies mega skomplikowane wydawały heh :D

hmmm....Moja kumpela turczynka i jakies osoby na forum tez zreszta mówiły że jakies zaproszenie musze mu wyslac ;(...I on tam musi pozwolenie dostać ;(( Ehh

slyszalam wlasnie ze oni wszyscy maja dobra glowe do jezykow. Nie ma co ja zaczynam sie uczyc Hehe po turecku tez mu czsem pisze jakis wiersz ale tylko z neta :P

no jasne ! Ale umiesz jakieś podstawy chociaż po turecku Canim nie ? :D

podstawy to kazdy umie :P Ale powiem wam ze ta moja zunajoma co z turkiem jest zonata umnie perfekt po turecku sama sie w domu nauczyla ...nie mam pojecia jak ona to zrobila

Gość sprawiedliwa
Turkom gorzej do Polski przyjechac... wiem bo moj H. mi mowil ze mial problemy zeby dostac wize a przeciez do brata tu chcial przyleciec!!! a tylko przez to wlasnie ze jest z Turcji!! nie wiem w koncu ile musial czekac co zrobic itd ale mowil ze nie bylo latwo

Gość sprawiedliwa
super, zazdroszcze Wam ze cos umiecie po turecku ja to zupelnie nic:) H. chcial mnie nauczyc ale jak slyszalam ta smieszna wymowe i akcent to tylko plakalam ze smiechu:)

Sprawiedliwa to On jak by chciał do mnie przyjechać to by pewnie były straszne problemy co??? Eee dziewczyny ja jush nie wiem :((( przeciez jak rodzice by sie dowiedzieli ze ja i turek to ehhh :(

hehe ahh!!! Ale podoba mi sie ten jezyk jest taki smieszny co nie ? :D

Gość sprawiedliwa
nie wiem czy to az takie straszne problemy ale tak jak mowilam latwo mu nie bylo... ale w koncu przylecial wiec sie da zalatwic:) badz dobrej mysli:)

hehe rodzice tez by sie do tego przyzwyczaili..latwo nie bedzie to nie ma co sie ludzic tymbardziej ze taka mloda jestes. A co do przyjazdu to napewno sie da. :P A jezyk jest swietny..taki smieszny

Dokładnie,,,, Ale obawiam sie ze gdyby sie dowiedzieli to by mi jeszcze zabronili sie z nim kontaktowac :((..... sama nie wiem może to przez sis mamy , która jest z turkiem i nie przyjezdza???! :D Ale mi sie wydaje ze On jej nie zabrania...tylko ona nie che do Polski jechac bo woli zebysmy my do niej przyjechały ...Pozatym On jest takie smieszny jak przez tel gada do Nas...:P

Gość sprawiedliwa
jezyk to maja przesmieszny:D wiadomo z rodzicami latwo nie bedzie... ja nawet ile mam lat a i tak jest niewesolo... no ale przynajmniej wiedza ze sila mnie w domu nie zamkna i tak polece i tak cokolwiek by nie mowili... dobrze ze chociaz moja siostra mnie rozumie:)

ja pamietam ze jak bylo euro 2008 to turcy tak swietnie grali heheh..... i jak w ostatniej minucie turek strzelil gola to ja GOL! a brat z tata sie tak patrza na mnie bo ja nie lubie zbytnio pilki .....:D I moj brat ja mowilem Ci ze Ona cos do tych turków hehe... a moj tata kazanie o nich ..>:D

hehe na euro 2008 bylo fajnie. Moi znajomi tez sie na mnie dziwnie patrzyli. Bo wtedy grali nimcy-turcja.. a oni niemcy a ja za bardzo sie nie cieszylam jak niemcy strzelili. hahahah

hehe a polacy gracji jak cioty jakies....:D za przeproszeniem....xDDD ...Ale zaskoczyło mnie że turcy tak dobrze graja...Masakra!!! moj brat mi nawijal ze pewni szybko odpadna a tu eh ..> :D