Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paluszekek

drugi palec u nogi dluzszy od pierwszego

Polecane posty

Gość Gerwazo
Widze ze wszystkie rzadzicie w zwiazkach chyba tylko na tym forum :)

Gość Gerwazo
Ja wiem harward ! Wsadza ci go w dup* !!! Ot co !

Gość Tatmara
Ja mam o wiele dłuższy od pierwszego ale jak widze ze ktos patrzy podkurczam drugi palec w ten sposób że zrównuje sie z palcem nr 1 tj. paluchem. Przy tej czynnosci pozostale palce nie ulegaja podkurczeniu. Jesli ktos patrzy z gory nie zobaczy ze palec jest podkurczony. Tego nauczyla mnie moja macocha z Sopotu poniewaz wstydzila sie ze mna chodzic na plaze. Pozdrawienia mamo ( dopiero od niedawana moge tak ja nazywac ). Aha a z tym trickiem trening czyni mistrza trenujcie dziewczyny bo z doswiadczenia wiem ze to jedyne poza amputacja wyjscie.

Gość katq
Nie przejmuj się tym palcem, ja tak mam i też w sandałkach chodzę. Podobno długie palce są exy :) O tej wdowie też słyszałam... :/ trochę się obawiam. Moja mama została wdową bardzo wcześnie, palce też ma dłuższe te drugie, tak jak ja...

Gość bellabionda
* stopa egipska - drugi palec jest krótszy od dużego palca - u 70% populacji * stopa grecka - drugi palec jest dłuższy od dużego palca - u 20% populacji * stopa kwadratowa - wszystkie palce są w jednej płaszczyźnie - u 10 % populacji Ja zaliczam sie do drugiej grupy i jestem z tego b.zadowolona. Powiedziałabym raczej , że stopy epipskie są wręcz brzydkie!! z takim dłuuugim pierwszym paluchem. A na poważnie -- jest to zupełnie nieistotne!!

Gość effffa33
a ja słyszałam ze jesli ten palec jest dłuzszy to włascicielka jest kochliwa-więc spokojnie są tez i dobre strony medalu

Gość tellme
Jako fetyszysta stóp :D uważam, że stopy greckie (drugi dłuższy) są najpiękniejsze :) Pierwszy paluch jako wyraźnie większy od pozostałych bardzo ładnie wygląda, gdy jego wielkość nie rzuca się w oczy dzięki właśnie najdłuższemu drugiemu. Oczywiście sam typ nie przesądza o tym, czy mi się dana stopa podoba, czy nie. Musi być też idealnie wysklepiona, palce długie, lekko zwężone między stawami, paznokcie raczej zaokrąglone (nie długie!) itd... To tylko moje zdanie, bo ile stóp, ilu facetów, tyle opinii, gustów i upodobań. P. Diddy np. nie lubi tego rodzaju stóp ;) ale nie samych P.Diddych Ziemia nosi!

Gość Stagiryta
Czy ktoś kiedyś czytał, jakie jakie są powiązania między genami a tym dłuższym palcem (bo to jest genetycznie jakoś uwarunkowane, że drugie jest dłuższy od pierwszego)?

Gość ofdgiodfhgjh
takie stopy są ochydne, nie ma co sobie wmawiac , że jest inaczje najpiekniejsze są normalne drobne stopy, nie ma nic gorszego niż drugi palec dłuższy od pierwszego, albo gdy są u kogoś bardzo długie krogulcze palce u stóp a jeszcze taka laska z II palcem dłuzszym potrafi pomalować je na czerwono,żenada troche wiecej wstydu panie, nie eksponujcie MOCNO rzeczy które nie są waszym plusem

Gość anucha224
To dziecięca i niedojrzała natura, która lubi się bawić i unika odpowiedzialności. Drugi palec u lewej stopy zachodzący na duży palec: To znak sentymentalnej, nostalgicznej natury. Posiada go m.in. Reese Witherspoon. też mam 2 palec dłuższy, niby sie tym przejmuje ale nie tak bardzo ;) a to że mamy 2gi palec dłuższy od pierwszego to już akurat nie nasza wina, trzeba sie do tego przyzwyczaić;p dzięki niektórym wpisom poczułam sie lepiej;) a osoby, które sie wypowiadały że im sie takie stopy nie podobają i że to wstyd pokazywać je w japonkach czy klapkach, niech pomyślą czasem nad tym że nie da sie tego zmienić i osoby z takimi palcami poprostu muszą sie pogodzić z tym ;p pozdrawiam;P

Gość dkasnafdkmna
ja mam 2gi u lewej n ogi krótszy a u prawej prawie rowny z duzym:O przez was to zauwazylam i zaczynam sie stresowac

Gość edkaakredkaaa
Ja mam łądne stopy paluszki równe (po mamie) moja roczna cóeczka ma włąsnie dłuzszy drugi paluszek troche bylam w szoku na poczatku myslalam ze cos nie tak moze jakas deformacja....ale mówie do męża pokaz stopy! ..i się wyjaśnilo

Gość Alef
ja mam drugi palec dluzszy i to ponoć bardzo biblijne ze wlasnie takiego Bog stworzyl czlowieka, ale czy ktos widzial 1 duzy palec "krotszy" "jak cofniety" - podobnie jak w dloni? To dopiero widok i calkiem ladny;p

Gość Alef
ofdgiodfhgjh - nie znasz sie na stopach, kiedy drugi palec jest dluzszy wtedy taka osoba mniej uzywa tego I szego wielkiego, a przez to stopa nie wyglada jak u mutanta ktorego cale cialo na jednym palcu chodzi, to jak jakis Gnom czy cos? Elfy maja delikatne stopy i uzywaja i palca mniej dlatego ze uzywaja tych pozostalych 4 ech bardziej;P I Biblia to potwierdza co do 1 mm, ciekawe co? Przedefiuniujcie nieco skalę Piękna - albo więcej tolerancji :D

Gość Żekotka
A ja zawsze mowie wszystkim ,ze mam dłuższy bo moi przodkowie nosili buty z czubkiem,a nie trepy :)

Gość Pink'ey
Wtrące do tematu... A więc ja też mam drugi palec dłuższy od pierwszego.. Hmm.. mam z tego powodu kompleks, całe lato chodze w trampkach, a jak jade na plaże, to stopy wbijam w piasek, żeby nikt ich nie widział! W domu chodze swobodnie w japonkach, bo u mnie w rodzinie "drugi palec dłuższy"-to norma.. ma tak: tata, 2x braci i ja.. oprócz mamy! A więc ta nie raz na mój dłuższy palec mówiła:"hokej";P Dziwne, ale cóż poradzę.. Teraz nabieram do tego dystansu, ale nadal wstydzę się mojego "dłuuugaśnego" palucha i powiem wam szczeże, że taki palec w japonkach, czy sandałach lub chociaż w szpilkach.. nie wygląda zachęcająco!

Gość kinia010587paluch
tez mam taki palec i wyglada całkiem ładnie w moich stronach starsze osoby mówiły że taki palec oznacza że zostaniesz wdową/wdowcem i znam wieel osóbposiadajacych taki palec którzy stracili żone lub męza...zostanie owdowionym to bardziej wiraygodne niż wyjscie za wdowca bo jest to wróżba wieloletnia jak kolweik przezyjesz swego ślubnego partnera a o ile czas pokaże...

Gość kasiakatarzynka555
heh ja też tak mam i się tym wcale nie przejmuje. mam większe zmartwienia. chodzę w japonkach i mam gdzieś co mówią inni, ale jakoś nie zauważyłam żeby ktoś się dziwnie przyglądał moim stopom. do tego mam dlugaśne te moje stopy (rozmiar 41, czasem 42), no ale jestem wysoka, więc chyba tak już musi być. nigdy nie miałam kompleksu dotyczącego tego drugiego dłuższego palca. juz bardziej martwiłam się długością stopy, bo buty ciężko spotkać.chłopak tez jakoś nigdy mi nie zwrócił uwagi- nikt z otoczenia też nie. ja znów słyszałam, że jak ktoś ma ten drugi palec dłuższy to będzie bogaty:)

Gość patrycja..
Ja też tak mam i do tej pory starałam się to ukryć. Ale ostatnio uświadomiłam sobie że są sposoby na to by sprawić że stopy będą wyglądały dobrze z dłuższym drugim palcem tak jak i krótszym. Zaczęłam dbać po prostu o paznokcie :) teraz połowa dziewczyn mi zazdrości i nie zwraca uwagi na palec. więc nie przejmuj się tym u mnie w rodzinie wszyscy tak mają xD

Gość patrycja..
+ wiele gwiazd tak ma i jakoś się tym nie przejmują, a co więcej eksponują to są to np. Miley Cyrus czy Selena Gomez :) :)

Gość madzia:)
Cześć dziewczyny:) Jeżeli pierwszy palec stopy jest najdłuższy to macie model stopy egipski. 2 paluszek najdłuższy model grecki. 3pierwsze palce tej samej długosci model rzymski(kwadratowy) a powiedzonka o tym ,że kobieta z modelem greckim rządzi w zwiazku... to tak z przymrużeniem oka;) wiadomo gusta są różne- tego się nigdy nie zmieni . wydaje mi się ,że po prostu fajnie jest mieć zadbane stopy .:))

Gość paluszasta
ja uwazam ze takie stopy sa bardzo ladne. sama nie mam takiego palce ale duzo bym dala zeby i mi taki wyrosl. pozdrwiam wsyztskich z dluzszym palcem! :)

Gość gira
wg mnie stopa z takim wystającym palcem jest przepiękna. świetnie to wygląda kiedy on wystaje poza klapek/japonka. ogólnie wszyscy na to patrzą i ja się wtedy czuję bosko z tym,bo jestem w centrum zainteresowania. traktuje go jako coś wyjątkowego, zawsze probuje go eksponowac jakimiś dodatkami, np pierścionkami albo czymś. Mój chłopak go uwielbia, a ja nigdy nie miałam z tym żadnego problemu. DZIEWCZYNY! obudźcie się! ubudźcie w sobie piękno! i pokażcie go całemu światu. Czasami jak jakis bachor mnie denerwuje to wtedy wyciągam mój paluszek i gnojek ucieka w popłochu to dobry sposob, w tv nawet jedno dziecko sie wypowiadało ze boi się ludzi którzy to mają, to jeden wielki plus.

Gość agee ;]
wiecie co moim zdaniem to kazdy czlowiek ma "cos" nie tak ze swoim cialem kazdemu "cos" sie nie podoba a palec to pikus bo inni np. maja krzywe nosy, wylupiaste oczy itp. sama mam taki palec u prawej stopy ale szczerze wam powiem ze w ogole mnie to nie krempuje ;D bardzo lubie swoje stopy moim zdaniem sa naprawde ladne wystarczy tylko ladnie pomalowac i wypilowac paznokcie a efekt bedzie super naprawde pzdr ; ))

W zasadzie bardzo często zdarza się tak, że ten drugi palec u nogi jest dłuższy od pierwszego. Czasem przeszkadza to, szczególnie podczas zakupu nowych butów, bo trzeba się niestety liczyć, że w takim przypadku nie będzie to łatwe. Jeżeli ten drugi palec jest naprawdę sporo dłuższy, to warto poddać się zabiegowi skrócenia. Wiele klinik ma coś takiego w swojej ofercie, choćby IQ Medica. Jak taki defekt przeszkadza, to warto się poddać takiemu zabiegowi.

Gość E tam!
E tam, martwicie się dlugim drugim palcem... A co ja mam powiedzieć, jak u jednej nogi mam pierwsze 3 palce równe, a u drugiej nogi drugi palec krótszy od 1, a trzeci znacząco dłuższy od 1 i 2! :P Butów nie mogę sobie normalnie kupić, bo zawsze ten na stopę z długim paluchem jest ciaśniejszy...

Gość podajcie wreszcie
ile metrów jest ten pieprzony palec dłuższy od pierwszego, bo mogę przyjechać z piłą tarczową, darmowo obciąć i jeszcze zapłacić, gdyż taki palec w galarecie jest afrodyzjakiem, czyli powoduje, że chuj stoi jak palec, buaahhha. XY PS: do palców dłuższych tylko 1-2cm nie opłaca się przyjeżdżać, więc ofertę skadajcie z wyłącznie z wielkimi paluchami!!!!!

Gość Wiola Fabiola
też mam drugi dłuższy, w lecie chodzę w japonkach i jakoś nikt na ich widok nie zasłabł:) naprawdę - nie ma co się przejmować.. wyobraźcie sobie, że macie coś tak charakterystycznego na twarzy, coś czego nie da się ukryć, np oczy. ja mam każde innego koloru (jedno brązowe drugie niebieskie), to dopiero widać...