Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w p臋pku.........

Polecane posty

Go艣膰 Agunia921
Aha i potrzebuj臋 jakiej艣 skutecznej sprawdzonej ma艣ci na blizny je艣li kto艣 zna jak膮艣 to prosz臋 o rad臋 i z g贸ry dzi臋kuj臋...;* Niby tej mojej blizny nie wida膰 ale jest niewielka ale jest niestety...;( I w p臋puszku jusz nie robi臋 zrobi臋 w nosku...;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Marlenaa
Agunia921 kolczyk b臋d臋 mia艂a dopiero w ten pi膮tek, wi臋c tak do 10 lipca jak my艣lisz? Zagoi si臋? No do 11....:)) Troszeczk臋 si臋 boj臋, ale znajomi tak mnie przekonywali, 偶e ju偶 nie mog臋 doczeka膰 si臋 chwili przek艂ucia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agunia921
Powinno si臋 zagoi膰...;) Jesli b臋dziesz o niego szczeg贸lnie dba艂a...;) A to w jakim czasie sie wygoi w du偶ym stopniu zale偶y od tego gdzie b臋dziesz przek艂uwa艂a...;) I 3mam kciuki;* Nie ma si臋 czego ba膰 przek艂ucie prawie wcale nie boli;) BuSia;*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 give me a break
ja sie ciesze bardzo bo dzieki tej stronce noo i wam dziewczyny:) kolczyk wyglada super bo juz sie zagoilo,przemywalam spirytusem i smarowalam mascia tribiotic i jest super, tylko nie przemywajcie woda utleniona ja tak robilam na pocztku i sie tylko mi pepralo:/a teraz jest git :*:*dzieki buzki:*:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zuuu
Siemasz ... Ja mam ju偶 kolczyk od 5 miesi臋cy i nie mam z nim 偶adnych problem贸w. Przebijanie powiem szczerze, bola艂o i to bardzo :/ Trzy dni od przek艂贸cia mia艂am ma艂e problemy ze schylaniem si臋, ale ju偶 po dw贸ch miesi膮cach by艂 ca艂kowicie zagojony. Na pocz膮tku troch臋 si臋 papra艂, mimo dezynfekowania, ale szybko przesz艂o. PRzez pierwsze tygodnie musisz uwa偶a膰 przy przebieraniu si臋, 偶eby nie haczy膰 bluzk膮 i najlepiej nie u偶ywaj 偶adnych p艂yn贸w do k膮pieli i kolorowych myde艂ek. A co do seksu to nie przeszkadza ... jak sie tu niekt贸rzy wypowiadaj膮 ;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolu
Cze艣膰,mam pytanie czy je艣li maj膮c 12 lat zrobie sobie kolczyk w p臋pku to b臋dzie 藕le wygl膮da艂o??Bardzo mi sie to podoba.Czekam na odpowied藕:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlenaa
No i mam kolejny problemik... chcia艂am koniecznie jecha膰 do tej kosmetyczki w pi膮tek (d艂ugi weekend), ale mama mi namiesza艂a w g艂owie! Jak my艣licie czy w pi膮tek b臋d膮 pootwierane salony? Karolu-->jak dla mnie kolczyk w p臋pku w wieku 12 lat nie wygl膮da za milutko. Twk wed艂ug mnie tio jeste艣 jeszcze m艂odziutka i powinna艣 z tym poczeka膰 bo inni patrz膮c na to mog膮 sobie r贸偶ne rzeczy gadac pod nosem, ale to ju偶 tylko od Ciebie zale偶y Mo偶esz nie przejmowa膰 si臋 z艂o艣nikami, jednak i tak mi sie to nie podoba. Tak szczerze to i mi w Twoim wieku podoba艂y si臋 kolce w p臋pku, ale...musia艂am poczeka膰 i dopiero teraz b臋d臋 mog艂a spe艂ni膰 malute艅kie marzenie :)) Trzymaj si臋 mocno! Bu藕ka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 19kingaaaaa20
ja tam mam 12 lat i sobie robie 15 maja kolec i mam juz wszystko zap艂acone i wogule wi臋c nie martw sie je偶eli masz przynajmniej 160 to nie b臋dzie to zle wygl膮dac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlenaa
No i jeszcze jedno. Nie wyglda to zbyt estetycznie u ma艂ej dziewczynki. (Sory, 偶e si臋 tak wyra偶am "ma艂ej dziewczynki" no ale to jestem oje zdanie) I nie pomy艣l sobie, 偶ekieruj臋 si臋 opiniami i zdaniem innych, ale czasami warto na to spojrze膰

Udost臋pnij ten post

dziewuchy, kto艣 powy偶ej znowu napisa艂 偶eby przemywa膰 p臋pek spirytusem a potem smarowa膰 tribiotic\'iem. A wi臋c NIE SPIRYTUSEM!! Podra偶nicie sobie tylko niepotrzebnie sk贸r臋 i w konsekwencji b臋dzie si臋 藕le goi艂o. Zamiast spirytusu u偶ywajcie soli fizjologicznej i rumianku. To samo tyczy si臋 tribiotic\'u - to jest antybiotyk, wi臋c je艣li nie ma wi臋kszych problem贸w z gojeniem to jest on zb臋dny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sabelka7
ej kolczyka w pepku mam prawie juz 2 tydz. i opuchlizna mi nie schodzi!!Nie boli mnie pepuszek,ale ta opuchlizna!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaasioolka
dziewczyno spirytus wysusza i powoduje szybsze gojenie..i chyba nie wiesz co piszesz... chyba sam pirceman lepeij wie niz ty prawda? i wole sie sluchac jego niz ciebie!! no coment

Udost臋pnij ten post

no w艂a艣nie, spirytus wysusza, a wysuszona sk贸ra jest sk艂onna do podra偶nie艅. Tw贸j piercer jednak chyba s艂abo si臋 orientuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaasioolka
to ty jestes slabo zorientowana.......

Udost臋pnij ten post

je偶eli Ci si臋 tak podoba to przemywaj rany spirytusem (przecie偶 gojenie polega na podra偶nieniu i wysuszeniu danego miejsca). Ja jednak zostan臋 przy swoich metodach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlenaa
Oj dziewczyny.. teraz to juz mi namiesza艂y艣cie w g艂owie z tym przemywaniem. W takim razie ile Tobie Kasia si臋 goi艂o, a ile Tobie straszny_kocur??? Pom贸偶cie, bo ju偶 jutro czeka mnie to samo

Udost臋pnij ten post

gojenie to indywidualna sprawa organizmu. Ja w swym ciele mam wiele kolczyk贸w i nigdy bym ich spirytusem nie potraktowa艂a. S贸l fizjologiczna nie wchodzi w reakcj臋 ani z kolczykiem, ani z cia艂em, a przy tym pomaga w leczeniu. Spirytus jest zbyt inwazyjny wg mnie i mo偶e narobi膰 wi臋cej szk贸d ni偶 po偶ytku. Poza tym je艣li przek艂uwasz profesjonalnie to napewno 艂adnie si臋 zagoi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pincia
Rany dziewczyny zastanowcie sie co wy piszecie !! jak sie samruje czyms to trzeba pierwsze przeczytac ulotke nie ? jedna gosia ktora sie tu wypowiadala chyba jej nie czytala pisze ze po dwoch tygodniach smarowania mascia tribiotic przeszlo jej, a nie wiem czy zauwazyla ze tej masci nie wolno stosowac wiecej niz 7 dni poniewaz jest bardzo skodliwa lekarze nie zalecaja jej poniewaz ma wiele skutkow ubocznych moze doprowadzic nawet do slepoty takze nie polecam :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pincia
ale chcialam napisac w innej sprawie :D mam kolczyk 3 tyg i troche mam czerwony brzuszek nie wiem czym juz przemywac na poczatku byla jodyna potem woda utleniona i sol fizjologiczna i juz sama nie wiem troche mi ropieje po czym sie najszybciej goi ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaasioolka
w moim przypadku by艂o9 tak ,偶e w dniu przek艂ucia wogole nie mia艂am spuchnietego pepka tylko lekko zaczerwieniony.... potem w艂asnie przemywa艂am chusteczkami :leco: bodajze...a potem spirytusem po tyg mascia tribiotyk... ale to woogle nie bylo potrzebne bo swietnie mi sie zagoi艂 !! czyli gdzies ok tyg mog艂am robic wszyskto tzn schylac sie itp.... kolca mam jush ponad rok i jest wszystko swietnie wiec nie mow tu ze przemywanie spirytusem jest szkodliwe bo w moim przypadku napewno nie... wszystkie moje koleznaki przemywaja spirytusem i jakos im sie swietnie goi...!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pincia
do kaasioolka to ty przez tydzien sie nie schylalas ?:D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaasioolka
schyla艂am sie jush 2 dnia... ale chodzi mi tesh o normlane mycie itp ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agunia921
Wydaje mi si臋 偶e straszny kocur ma racj臋... Spirytus podra偶nia a s贸l swietnie goi...;) Ej laski a mam pytanko s艂ysza艂am 偶e je艣li si臋 ma blizny to nie mo偶na chodzi膰 na solark臋...Czy to prawda?? ja mam t膮 blizn臋 w p臋puszq i mi z nia 藕le... bo 藕le wyglada jak si臋 dok艂adniej przyjrze膰;/ Ale po dzisiejszej solarce jeszcze nic mi sie nie sta艂o...;/ Ja tak pragn臋 znowu kolczyka ale przy tej bliznie to mo偶e by膰 藕le...;/ i poza tym nie b臋dzie zbyt 艂adnie wygl膮da艂o...;/ Pozdrawiam;* muahh;*;*

Udost臋pnij ten post

a w czym mo偶e solarium zaszkodzi膰 (oczywi艣cie chodzi mi o blizny, bo generalnie solarium zbyt zdrowe nie jest). Moim zdaniem nawet pomo偶e, bo troszke te blizny zamaskuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agunia921
No nie wiem w czym ale czyta艂am gdzies 偶e jak si臋 ma blizny to jakie艣 powik艂ania moga nast膮pi膰 wi臋c troch臋 si臋 zestracha艂am...;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaasioolka
ja pisze jak chce i nic ci do tego... co do spirytusu to moje zdanie i ty klocur mozesz miec wlasne wiec nie krytykuj mnie;/;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lady_E
Ale dajcie juz spokoj z tym czy dlugo sie goi,czym przemywac,czy mozna to czy mozna tamto....wy na te kolce sie decydowalyscie chyba po pol roku a ja jak sobie jednego dnia pomyslalam o kolczyku to drugiego dnia juz go mialam i nie mialam takich problemow jak wy...Wszystko da sie przezyc i nie ma co tu tak panikowac...Dzien po zrobieniu juz cwiczylam na w-fie A wy sie tak rozczulacie nad sob膮..A co do wody i spirytusu to nie mozna powiedziec ze cos jest zle a cos dobre bo kazdy inaczej wszystko przyjmuje np wiem ze spirytus wysusza ale nie zawsze i nie u kazdego....Z wielkim powazaniem papa;**;););)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaasioolka
dobrze napisalas:P uszanowanie dla ciebie:*

Udost臋pnij ten post