Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

mloda12 - 1) zemdleć można przy każdym bólu - to zależy od wrażliwości 2) SAMO przekłucie trwa może 5-10 sekund 3) ja używam tego, co mi dano w salonie, czyli Rivanol\'u i Dermatol\'u - u mnie działają i wszystko jest ok. 4) zdecydowanie bez żadnych wiszących elementów, bo będzie bardzo boleć, kiedy zahaczysz, nie musi być koniecznie z oczkiem. ja miałam przebijany tytanowym z powłoką PVD. 5) jaka jest igła nie pamiętam, ale samo przez sie się rozumie, że o podobnej grubości jak kolczyk. 6) opisze jak to u mnie wyglądało omijając już to, że wcześniej został mi zabieg, proces sterylizacji itp opisane, to położyłam się, koleś przemył pępek, narysował kropeczki, wstałam, poprawił, żeby były równo, położyłam się, przekłuł (dosłownie 5 sekund), włożył kolczyka i tyle. 7) jeżeli będziesz miała kiepski kolczyk (tzn jakąś podróbę) wtedy faktycznie istnieje takie prawdopodobieństwo, więc upewnij się, że miejsce, w którym będziesz przebijać, używa kolczyków dobrej jakości. 8) nie wiem, co rozumiesz poprzez \'\'polewanie wodą\'\', wiadomo, że kiedy będziesz brała prysznic, to ta woda poleci, ale nie należy przemywać wodą. a i zastanów się jeszcze nad tym, czy nie będziesz później żałowała - jeszcze dużo życia przed Tobą. ania9103, j.w ból zależy od człowieka- to jak z zastrzykami, jednych boli innych nie. tak samo z gojeniem, zależy od higieny (zarówno przy przekłuwaniu, jak i podczas gojenia), ale przede wszystkim od organizmu! szczerze mówiąc nie polecam długich kolczyków, bo jak wyżej pisałam - zahaczysz i będzie bolało. poza tym, jeśli sama przynosisz kolczyk, to w salonie MUSZA go wysterylizować (trwa to ok. godziny), a nie wszystkie kolczyki mogą zostać poddane temu procesowi, więc najlepiej skorzystaj z tych, które Ci polecą na miejscu, a długi zostaw na później, kiedy dziurka się ładnie zagoi :)

Gość z0sieńka
Cześć! Właśnie wróciłam z salonu kosmetycznego gdzie zrobiłam sobie kolczyk w pępku. kosztowało mnie to 80zł obsługa była profesjonalna jeszcze przed zabiegiem dowiedziałam się wszystkiego: jakie sa konsekwencje- ze bedzie sie paprało itp. ; jak przbiega zabieg. W trakcie Pani KOsmetyczka mówiła wszystko co robi miała 2 asystentki, które się uczyły, byłam troche w szoku ale przyznam, dostałam znieczulenie i nie bolało tak bardzo jak przewidywałam- juz bardziej boli regulacja brwi ;p 5 minut i powszystkim. Jestem ciekawa jak to bedzie, narazie boli tylko jak siadam, POWIEDZCIE MI JAK CZESTO I CZYM NAJLEPIEJ PRZEMYWAĆ TĄ RANE I CZY RUSZAĆ KOLCZYKIEM ZEBYM KREW NIE PRZYSCHŁA CZY COS?!

Gość Olciaaa13
Siemka! Strasznie mi sie podobają kolczyki w pepku i tez chcialabym sobie zrobic tylko ze mam tylko 13lat i nie wiem jak przekonac do tego moich starszych...Oni uwazaja ze jestem za młoda na to i ze wystarczy mi 5 dziurek w uszach...Ale ja sie z nimi nie zgadzam...;/ a jeszcze takie pytanie do przeklucia pepka potrzebne jest pozwolenie rodzica?? Prosze pomozcie!!!

Gość Olciaaa13
Jak mam przekonac rodziców do przekłucia?? I czy jest mi potrzebne pozowlenie rodzica do przeklucia??(bo jak nie to sama pojde i przekluje);P prosze piszcie na ten temat:)

ja mam kolczyczka w pęku od miesiąca.Goi sie ładnie.Niestety nie było to tanie ale ciesze sie bardzo:)Zachęcem do robienia:):):D

hej znalazlam na necie taki maly filmik na ktorym jest pokazane jak sie przepija pepek:) jakby ktos chcial to moze napisac do mnie na maila;) Pozdro

Gość Reda
siema mam pytanie.. nie che stosować antybiotyku.. a perek mi zaczyna ropiec.. czy oprócz rumianku macie jakies propozycje?? bo nie chce zeby mi sie to jeszcze bardziej rozpaprało..

Gość agatka315
Siemka:) Ja robiłam kolczyka w pępku niecałe 2 miesiące temu. Bolało troche ale sie opłacało i to bardzo;) Dla tego nie bujcie sie przekłówania pępka bo ból trwa jakieś 3-5 sekund:)

Gość Aniuskaa
Hej.. no wlasnie slyszalamz esa takie jakby klipsy bez przekuwania a sa moze do jezyka ;p bo to zajefajnie wyglada a strasznie boje sie bólu i boje sie zrobic choc goi sie krocej niz w pepku ale te przekuwanie jest strasznie bojesne.. no wiec:czy sa klipsy do jezyka? Proszebardzo o rade...z góry dziekuje :)

Zosieńka przemywaj 2-3 razy dziennie solą fizjologiczną albo spirytusem salicylowym i ruszaj przy tym kolczykiem, żeby ta zawartośc dostała się do tej dziurki, żeby tam się wszystko \"przeczyściło\" ale nic na siłe, jak będzie Cię boleć o ruszaj powoli, no i patczkiem do uszu delikatnie przetrzyj ten pręt, bo często na dole prętu zbiera się jakaś ropka, jżeli Twoje przekłucie jest świeże to jakieś strupki może. Olciaaa jeżeli salon w którym przekłuwasz się szanuje się, to raczej będzie chciał jakiś dokument na to, że jesteś pełnoletnia, a na zgodę rodziców to żadko który leci, bo co to za problem napisać samemu?? i 13 lat to torchę za młoda jesteś fakt. Reda to normalne, że pępek Ci ropieje, bo to znaczy, że się goi, przemywaj solą fizjologiczną lub spirytusel salicylowym. Powinno po jakimś czasie przejść. Aniuska trzeba się przełamać i iść... to przekłucie trwa kótko, boleć to boli, zwłaszcza jak się ma mały próg bólu, ale potem będziesz się z siebie śmiała, że się bałaś jak będzie po wszystkim. O klipsach do języka nie słyszłam... do pępka zresztą też nie...ale wydaje mi siię, że to na kilometr widać, że to jest nie prawdziwy kolczyk. A ja kupiłam sobie w piątek śliczny kolczyczek i nareszcie moja długość 12mm!! :) nic mi się nie wpija i jest dobrze :P jest ze stali chirurgicznej i nawet znikł mi ten bąbelek a właściwie ta skórka z niego :o LOL cieszę się bo mój pępek wygląda już jak zagojony ale ropka czasem jest na pręciku:>

młoda12 igła ma 1.2 grubości albo 1.6 nie pamietam dokładnie, no ale chuda nie jest, skoro jest takiej grubości jak pręt kolczyka.

Gość agatka315
Co do pozwolenia rodziców to nie trzeba mieć:) Jak ja sie o to pytałam kosmetyczki to powiedziala ze najwyzej ja bede miala problemy:PPAle moi rodzice sie zgodzili choć musiałam ich namawiac 3 tygodnie:)

Gość Madziunka_93
Ja od wczoraj mam kolczyka, robiłam sama i bolało jak cholera ale opłacało sie!!! Naprawde kolczyk wyglada super:D tera troche boli przy schylaniu, ale co sie nie robi dla urody:D Pozdrawiam:***

Gość gracja.
Więc. mam 15 lat. kolczyk w pępku to był prezent na 15 urodziny od mamy. właściwie to tylko napisanie zgody. ;] sam zabieg nie boli! naprawdę. jeśli wie się, gdzie iść i kosmetyczka, która przekłuwa odpowiednio znieczuli. Ja zapamietałam moment przekłucia jako świetną chwilę. Szybko, przyjemnie i w dobrych warunkach. mam kolczyk 2 dni;) narazie wszystko dobrze. i tak zapewne zostanie. polecam wam, mimo to, że wiele osób uważa, że nie jest już to modne. ja nigdy nie zwracałam uwagi na to, co modne, tylko na to co mi się podoba. dlatego dziewczyny! jeśli wam się to podoba, to zrobcie, nic strasznego, a naprawdę ślicznie wygląda;)) pozdrawiam, ania.

gracja, wcale nie trzeba znieczulać... chyba że ktoś chisterykiem jest, ja osobiście lubię jak co boli, i nie miałam znieczulenia i bolało :), i lepiej iść do salonu niż kosmetyczki która jest od przekłuwania uszu, robienia maseczek itd ;)

Gość Stan upojenia miłością
Witam!!!! Ja zrobiłam sobie kolczyk w pępku u kosmetyczki-nawet nie bolało,zaplaciłam 80 zł. Zawsze strasznie mi się podobał kolczyk w pepku i chciałam go mieć ale....teraz 3 razy bym się zastanowiła czy go chce mieć...No wiec ciągle mnie bolało to miejsce, haczyło się o wszystko, chociaż miałam samą semilkę a nie jakiś tam długi kolczyk, ciągle się babrało, chociaż 2 razy dziennie lałam na to wodę utlenioną i smarowałam Tribioticem aż w koncu pewnego pieknego dnia moj cudny kolczyk rozerwał mi dziurkę...i po dziurce!!!! Blizna brzydko się zrosła, pozostał niesmak.. Zdecydowanie NIE POLECAM żadnych kosmetyczek-jeśli chcecie zrobić sobie taką przyjemnosć to TYLKO I WYŁĄCZNIE w odpowiednim salonie np. tatuażu, gdzie profesjonalnie wykonuje się piersing. A jeśli chodzi o dziewczynki 12, 13 letnie to myśle,żebyście dały sobie z tym spokój-ta decyzja musi być przemyślana a nie podjęta w wyniku chęci zaimponowania koleżankom Pozdrawiam

Gość Mam kolczyka....
Witam. ja mam kolczyka w pępku. która chce niech sobie przebija i sie nie martwi ze jej będzie ropiało albo coś ..... najlepiej zaraz po przebiciu iść do lekarza żeby przepisał "oxykort" w spreju. ja przebiłam 3 tygodnie temu i już mam ładnie zagojone. I jeszcze do miesiąca czasu nie wolno ćwiczyć ani nic..... ja już po 2 tygodniach poszłam na w-f.....

Gość NataszkaxD
Za chwile wychodzę na przekłucie pępka do przyjaciółki ona już sobie i koleżanką przebijała i jest wszystko bardzo dobrze każda jest zadowolona dlatego ja idę sobie do niej przebić :) Szczerze To się boję :) Ale to normalne chyba no nie? Cykor... Wrr boję się !!!!!

Gość NataszkaxD
hej:) I wróciłam w przekłucia:) Wiecie? niektórzy mówią ,że boli :/ Ja przebiłam u kolezanki zamroziłam sobie lodem i wbiła igłe szczerze czułam ,że cos tam miałam Ale nic nie bolało kompletnie nic:) Przebiła TROSZKE Krzywo Chociaż tylko troszeczke teraz to mnie tak od chwili do chwili szczypie Ale to nic strasznego:) Polecam NaprawdE!!!

Gość Patka..94
Hejka:)Ja mam kolczyk w pępku i niestety trzeba przyznac ze sie dlugo goi, ja go mam prawie poł roku, ale jeszcze czasem podrażnie go i kapa, boli, ropieje....nieprzyjemne sprawy...Musisz sie pożadnie zastanowić, bo to nie tylko ładnie wyglada, ale musisz liczyc sie z tym ze trudno jest z takim bolem cokolwiek zrobić.....Ja pamietam ze przez pierwszych kilka dni to ja sie schylić nie mogłam... Przemyśl to....To jest fajna sprawa, ladnie wyglada...ja Cie nie bede odsuwac od tego...zrob sobie, tylko potem nie żałuj...:P:P Pozdrawiam:*

Gość IWCIA82
cześc dziewczyny ja mam 25 lat i strasznego tchuza mimo że urodziłam dwoje dzieci przed przebiciem pępka równiesz myslałam o języku, brzuch po ciąży mam wsumie nieładny ale chciałm sobie poprawiś humor.zastanawiam się czy nie bąde żałowa,. o przebiciu pępka troche czytałam a jak jest z jązykiem. pozdrawiam

Gość agatka315
Ja na początku przemywałam wodą utlenioną i to nic nie dało więc kupiłam tribiotic i po pierwszym smarowaniu juz sie nie paprało ani nie bolało...A co do starchu to ja sie tez bałam ale to szybko minęło i teraz jest sie czym chwalić:PP I mysle ze nie zależnie od wieku możecie sobie przebijać. Ja mam co prawda 15 lat ale mysle gdybym miła teraz 12 czy 13 to i tak bym sobie zrobiła.A mam jeszcze pyatnie moja koleżanka dzisiaj poprosiła mnie zebym przebiła jej pępek. Jak powinnam sie do tego zabrać??

agatka, powinnaś powiedzieć koleżance, żeby udała się do miejsca, w którym zajmują się tym PROFESJONALISCI! albo najlepiej, żeby poczekała parę lat, bo widocznie nie rozumie zagrożeń związanych z przekłuciem.

Gość Ostra666
siemka! Babki czego się boicie? ja mam kolczyka od pierwszego września i jest suuper....przebiłam sobie sama bo nigdzie w salonie nie chcieli mi przebić gdyż nie mam 18-lat. owszem trochę bolało ale warto było bo teraz to ekstra wygląda!!!!!!!!! hm jeśli chcecie ze mną o tym popisać zapraszam na moje gg9172786 pozdro!!!!!

Gość Ostra666
hm wiesz ja też już mam córkę ale brzuch mam ładny więc przebiłam ale myślę że Ty też możesz to zrobić bo kolczyk powinien się przede wszystkim Tobie podobać:) a cio do języka to nie radziłabym... miałam tam kolczyka i wylądowałam w szpitalu z powodu zakażenia...hih szczęście że mi języka nie odcieli... ale wiesz każde ciało jest inne i tobie może nic nie byż jeśli zdecydujesz się przebić język:) decyzja należy do CIebie pozdro i trzym się!!!! a co do facetów i seksu to nie spotkałam sie z tym żeby kolczyk komuś przeszkadzał...

Gość agatka315
Mówiłam jej że ma iść do profesjonalisty ale ona mówi ze woli zeby ktoś jej przebił;/

to powiedz jej, żeby dała sobie lepiej spokój. wyobraź sobie, że w salonie też jej ktoś przebije. jak chce to niech idzie z kimś i trzyma tą osobę za rękę xD

Gość Karolcia ..xD
Ja chec sobie zrobic kolczyka ale strasznie sie boje...;) Niekturzy mowia ze to nic nie boli inni ze bardzo..;) Jak narazie przekuwałam sobie kilka razy uczy u kosmetyczki to mi spoko goiło ale to pepek i nie wiem jak to bedzie...Osrto sie boje ale mysle ze bedzie dobrze ..Pozdrawiam :*