Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość kiciooolllka
to czym ja to mam przemywac ... ???????? ktora z was jest z warszawy ??/?

Gość madzia575
ja przemywam solą fizjologiczna :)) na początku przemywałam spirytem ale własnie skóre mi wypaliło troche :// ale teraz juz jest dobrze.

Gość kiciooolllka
a ja przemywam woda utleniona i smaryje ta mascia trybiotic czy cus takiego ... juz jest lepiej ... :)) posdrawwiam :**

Gość madzia575
ja tesh smarowałam tribiotykiem ale przez tydzien bo mowią i pisze ze powinno sie uzywac tylko tydzien a potem ewentualne zrobic kilkudniowa przerwe i dalej.

Gość Dancer..
Mam kolczyk w pępku od 5 dni. Przekłucie nie bolało, no może trochę zakuło, bo mam twardą tkankę. Byłam u kosmetyczki, mam porządny kolczyk. Boli przy schylaniu. Cały czas staram się nim ruszać od czasu do czasu, żeby nie zastygł. Widoczna jest jakaś wydzielina, nie sądzę żeby była to ropa, ale być może.. Przemywam codziennie rumiankiem.. i mam opatrunek, znaczy przykrywam gazą. Zaczyna mnie boleć więc zastosuję Tribiotyk, ale może są jeszcze jakieś sposoby?

Gość amy09
kilka dni pobolewa, ale to normalne. po kilku dniach wychodzi zaczerwienienie- ale to tez normalna rzecz i powinno zejsc w ciagu 6 tygodni. Najlepiej przemywac rumiankiem 2-3 razy dziennie, sola fizjologiczna i tribiotic przez kilka dni. ale to juz bylo pisane z 10000 razy wiec najlepiej czytajcie sobie strony wstecz- tam jest wszystko wypisane co tylko jest mozliwe na ten temat. Pozdrawiam :)

Gość WerKa =
Ja niedawno zrobilam sobie kolczyka.... U kosmetyczki. Przekuwala mi iglą... Wcale mnie nie bolalo ani w trakcie, ani po. Kilka razy dziennie przemywam zwykłą wodą (ewentualnie z mydłem) a potem smaruje tribiotikiem. Sam kolczyk kosztowal ok. 45 zł. A przekłucie razem z dezynfekcją ok. 15 zł. Czyli razem 65zł... myślę że to niedużo ;) A efekt fajny :D

Gość Marilyn666
Mydło jest nieodpowiednie na świeżą ranę...

Gość Martynka...
Moja kolezanka jak robila sobie kolczyk w pepku to przemywala tylko sola fizjologiczna...troche jej ropialo na poczatku ale teraz juz jest oki.. :) :) :)... Ja tez chce sobie zrobic jakos na swieta.. :) ale nie wiem czy nie lepiej na lato????jak myslicie???? chce na swieta zeby w wakacje juz miec i moc sie pokazac nad jeziorkiem...podobno chlopacy na to leca.. :) :) :)

żal. Marylin666 podziwiam Cię, że masz jeszcze siłę tłumaczyć im to wszystko po tysiąc razy. ^^ pozdrawiam ;**

Gość Marilyn666
Każde pytanie zasługuje na odpowiedz...lepiej zrobić kolca w zimę bo w lato każdy się chcę kąpać nad jeziorem albo morzem a pępek się długo goi i nie wolno się kąpać,ja robiłam po świętach Bożego Narodzenia i dobrze zrobiłam bo w lato nic mi się z pępkiem nie działo

Gość Martynka...
Dzieki serdeczne... :P :) :)

Gość loox
mam kolczyk w pepku juz ponad dwa miesiace i dwa pytania: 1. nie kapie sie w ogole tylko bore szybki prysznic, bo nadal czasami mam zaczerwieniony pepek i troszke boli... jak to u Was wyglada? moglabym w koncu zanurzyc swoj tylek w wannie? nie zaszkodzi bardziej? 2. co myslicie o zlotym kolczyku? czesto sie slyszy, ze najlepiej w uszach miec zloto, bo najmniej uczula, najmniej wywoluje alergii... moze na pepek tez zadziala?

Gość amy09
Co do kapieli to ja bym sie bala jeszcze wchodzic do wanny, zwlaszcza ze mowisz ze cie boli i jest zaczerwienienie - czyli po prostu sie goi. Gdy kapiesz sie w wannie, rozne bakterie moga dojsc do ranki i moze byc gorzej. (nie mowie na pewno, ale moze tak byc) dlatego ja radzilabym przez caly okres gojenia nie wchodzic do wanny, jedynie prysznic. A co do kolczykow to na poczatek najlepszy jest tytan, pozniej po wygojeniu moze byc stal hirurgiczna. Co do zlota JA osobiscie nie mam przekonania, ale to tez zalezy czy nie jestes na to uczulona itd(bo ja np nie dam rady zlota) nie uczulajacy jest tytan, wiec jesli od razu po przekluciu dali ci stal hirurgiczna a czujesz ze cos jest nie tak, to lepiej zaloz kolczyk z tytanu. Ale musisz wiedziec ze kolczyki w pepku (tzn ta ranka) goja sie do 6 miesiecy, czasami nawet dluzej, wiec zaczerwienienie wcale nie musi swiadczyc o alergi na kolczyk czy cos. Jesli czujesz ze juz dasz rady zmienic kolczyka to mozesz sprobowac, JA jednak ze swoja zmiana czekam az bedzie WSZYSTKO ok :) :P Buziaki :P

Gość loox
amy --> dzieki za odpowiedz! no coz, wiec z kapiela poczekam jeszcze :-( a kolczyk ciagle mam ten sam, ktory mi wlozono przy przekluciu, nie pamietam jak nazywa sie to tworzywo, ale jest to cos w rodzaju jakiegos plastiku (podobo teraz najlepsze to jest na rynku, najmniej uczula i najlepiej sie goi), mam zamiar poczekac na zmiane kolczyka do calkowitego zgojenia sie, ale jakos mnie zastanowilo to zloto... jeszcze raz - dzieki, pozdrawiam!

Gość Marilyn666
To pewnie teraz masz bioplast z tego wynika,z jak ci się podoba złoto to możesz założyć na wygojony pępek,bioplast jest dobry do gojenia

Gość Marilyn666
Ale kolczyk ze złota może być dość ciążki,tytan jest najlżejszy.Na pewno złoty kolec tani nie będzie

Gość haris piltonowa
kolczyki w pepku to juz przeszlosc :o jestescie cofnięte

haris pilton: nie musi być mody \"na jakiś kolczyk\" aby go zrobić. może ty ty jesteś cofnięta przez swoje ograniczenia. ^^

Gość amy09
haris piltonowa : nikt nie jest cofniety!! Niektorzy robia kolczyka bo tak jest modnie, inni bo tak im sie podoba! Ja osobiscie (i mysle ze wiele dziewczyn) zrobilam kolczyka dla SIEBIE... bo MI sie to podoba i wcale tego nie zaluje. Nie podoba ci sie? masz prawo, wielu osobom sie nie podoba, ale co z tego? nie podoba sie to nie robisz, innym sie podoba to robia. Wiec zastanow sie kto tutaj jest cofniety...

Gość madzia575
ja też zrobiłam dlatego ze mi sie podoba. i nawet nikt nie musi tego ogladac bo wystarczy ze ja to mam dla własnej satysfakcji)) ot co,

Gość Martynka...
JA tez bede robila to dla siebie nie wazne czy komus to sie nie podoba :)... wystarczy ze mi sie to podoba innym nie musi... :) :) takze haris pilton zastanow sie co piszesz... :) :) :) calkowicie popieram wasze zdanie dziewczyny.. :) :) :) Buziam

Kolczyk w pempku to nic strasznego:) Ja mam kolczyk juz 5 lat i powiem szczerze lepiej przekłuc sobie w salonie tatuarzu niz u kosmetyczki. W salonie przebijaja zawsze igła która mniej boli a kosmetyczna przebija pistoletem a to boli o wiele bardziej.Ja mam tez kolczyk w jezyku i tez nic nie bolało tylko okropne były 2 dni po przekłuciu bo trzeba było jesc papki jakies :P W salonie tatuazu przebijaja ci bardzo szybko poczujecie tylko lekkie ukłucie koles lub babka wkłada szybko welflon taki brdzo mały a potem kolczyk i po krzyku. Uwierzcie to nic nie boli jest tylko takie wrazenie jakby cie komar ugryzł :) I to nie prawda ze kolczyki w pepku wyszły z mody one zawsze bede na czasie i nie tylko w pepku :) i jezyku brwi nosie i uszach:) Pozdrawiam :)

A jezeli dziewczyny macie juz przekłute pepki to kupcie sobie maść ALANTAN to jest na przekłucia i tatuaze naprawde pomaga.Smarujcie pepek od przebicia tak z miesiac lub półtora i wszystko bedzie ok :) Bardzo to polecam :) Maść kosztuje około 5 zł

Madzia575 oszalałas ? Nie mozna myc sola fizjologiczna ani spirytusem. Jak w tym momencie jest wszystko ok to masz szczescie bo takie rzeczy czesto doprowadzaja do zakarzenia.

Gość loox
no wiec... kupilam sobie zloty kolczyk! :-) ale wsadzilam go tyko na pol dnia :-(, wieczorem znow wsadzilam ten z pastiku... pepek byl zaczerwieniony i bolalo jak cholera, mialam wrazenie, ze kolec jest za krotki (a moze po prostu ranka opuchnieta?) ech, no poczekam jeszcze ze zmiana kolczyka, zycie to nie bajka

Do look. jezeli niedawno przekulas pepek to nie zmieniaj wogóle tego kolczyka.a jezeli nie miałas go przez pół dnia to dziurka zaczyna automatycznie zarastac.Tym bardziej nie wkładaj nigdy kolczyka z plastiku zalecane sa kolczyki ze stali nierdzewnej lub hirurgicznej. Dodatkowo zeby opuchlizna zeszła i mniej bolała stosuj ALANTAN cena około 5 zł. Radze ci dobrze kup pozadny kolczyk i niech ci sie goi.

Zapraszam takze na moje nowe forum dyskusyjne : Kolczyki w języku, pępku , nosie i brwi.

Gość loox
19gosia... --> pepek przeklulam pod koniec sierpnia i wlasnie wtedy wsadzono mi kolczyk plastikowy, taki specjalny do pepkow wlasnie (pisalam o tym na poprzedniej stronie), ktory jest podobno lepszy od stali chirurgcznej... na razie smaruje tribiotic-iem, jesli nie bedzie pomagal to zmienie na alantan, dzieki

19gosia87 - polecane są kolczyki tytanowe (zwłaszcza z powłoką PVD, ale trzeba bardzo uważać na wyroby nieoryginalne), a nie ze stali, ponieważ w/w. nie wchodzą w reakcje z ciałem.