Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Kurcze, na wildcacie nas dyskryminują.. wszystkie sliczne 10 mm ;( A co do bąbla,.. dalej nie przemywam, jakos mi ten bąbelek nie przeszkadza :P Jestesmy jednoscią lol2 ale mi ropka zaczęła powoli cieknąc wiec pora wprowadzic spirytus do akcji :P Jeszcze mama Karola jest pielęgniarką i dostałam wielkie pudło z nazwą \"LEKO\" , wiecie ocb :P Kuurde Fruti, chcesz na SGGW ? :P Jak ja wracałam z imprezy z Ursynowa, to godzine jechałam do stadionu i stamtąd do domu :D i SGGW mijałam :P

Gość amy09
madzia mi sie wydaje ze ten kolczyk na fotce (10mm) jest ok! chyba stoisz no nie? wiec skora jest troszke naciagnieta, a i tak widac precik i to dosc duzo! 12mm bylby chyba za dlugi.... jesli sie dobrze czujesz z taka dlugoscia no i przede wszystkim swobodnie to wydaje mi sie ze jest ok ! Kasienka: NIGDY !! zaczerwienienie jest normalna rzecza, u kazdego tak jest! nie wyciagaj kolczyka, po prostu dalej dbaj o to miejsce, zaczerwienienie schodzi tak po 6 tygodniach... tzn roznie to jest ale przewaznie 6 tygodni. najlepiej zacznij przemywac chlodnym rumiankiem, jest najlepszy na zaczerwienienia i takie rzeczy bo lagodzi... nie przejmuj sie tym, kazdy przez to przechodzi. powinno ci zejsc do kilku dni, pozniej znowu wroci i znowu zejdzie itd... :P Fruti: to jak kupisz sukienke to wstaw fote ;) :P szczerze mowiac to z moim pepkiem tez jest wszystko ok, zadnego zaczerwienienia, nic nie boli, nic sie nie leje... chyba jest ok! :P mam nadzieje, bo mam dosc tego gojenia....

Gość Sylwia = SISI
No ja narazie woda utleniona ale nie wiem czy nie zmienię na sól... a na około górnej dziurki mam zaczerwienienie i trochę mi spuchło ale mało... i nie wiem.. jutro pójdę do tego studia i zapytam... ;/ :(

Gość madzia575
Sylwia = SISI wiesz. uważam ze chyba za bardzo panikujesz wokół siebie. Po co bedziesz szła do studia po kilku dniach od przekłucia? zeby zapytac czy mozesz przemywac solą fizjologiczna?? wszystkie nią przemywałysmy i wiemy ze jest bardzo dobra i super si epo niej goi:) Jeśli tak bardzo ufasz temu kto ci przepisał wode utlenioną to polewaj wodą i tyle , a ty co chwile piszesz a nie wiem a nie wiem . juz to troche nudne sie staje :( Oczywiscie nie atakuje cię żeby sie czasem na mnie nie obrazała.

madzia To ten ładny kolczyczek :) fajny, ale masz tam jeszcze zaczerwienione wiedzę, przy dziurce...:( Kasienka a co ma znaczyć? Przecież 3 tygodnie to tyle co kot napłakal. Myślisz, że w 3 tygodnie Ci sie zagoi?? Przemywaj Solą fizjologiczną bądz spirytusem alicylowym i smaruj Tribiotickiem. To normalne, że masz zaczerwienione. Potem może CI też ropa się pokazywać ale to też nomalne. Kamcia, jak chcesz to można tam im list do wildcata wysłać, że nas dyskryminują :D Mi się podoba taki kolczyk tam na lańcysku zwisa broń i coś tam jeszcze ale na co mi on jak ma 10mm.. Cale pudło LEKO>:o oo maj gad :D ale to przecież dziadowskie jest ;P mogła Ci triobiotic dać;) Chodzę na Sggw na kursy z biol 4 godzinne LOL ale nie no fajnie facet prowadzi, naprawdę aż samo do głowy wchodzi. Jeszcze chodzę z 2 kumpelami więc jest spoczko;) A czy ja chcę na SGGW?:P nom jak się dostanę to dobrze :D na ochronę środowiska, albo na dietetykę, chciała na weterynarie, ale jestem..za wrażliwa :( I chce jeszcze na AWF na rehabilitację :) a gdzie sie dostanę się zobaczy. W sumie to są kierunki które mnie intersują. Ja mam na Sggw autobusem 10min :D bliisko. amy09 no spróbuję wstawić, jak ją będę miała hehe :) Sylwia =SISI weź nie idź bo się wygłupisz, przecież zaczerwienienie to normalna sprawa! Jej i nie panikuj tak pępek Ci nie odpadnie. Nie wierzysz nam tylko tej babce tak?

wiedziałam, ze o czymś zapomnę :> Teraz to ja mam pytanie ;D Gdzie trzymacie Tribiotic po otwarciu> W lodówke czy w szafce? I ile po otworzeniu go jeszcze można używać? Bo mam 2 tribioticki jeden w lodówce i on tam już biedaczek z miesiąc lezy, a drugi w szafce i on też mniej więcej tyle ma, ale boję się, że są już "nie dobre" pomimo, że data jest do 2010r...A nie chce sobie nosa skwasić nie dobrą maścią.

Gość XXXmadzialenkaaaXXX
hej dziewczyny. zamierzam zrobic sobie koilczyka w pępku. Kupilasm sobie juz nawet 2 kolczyki. ale teraz czytam ze wypowiadacie sie ze dl, preta 10mm i ze wam sie podobaja. mi sie wydaje ze mj 1 olzyk ma wlasnie dl, 10mm. czy to znaczy ze nie bede go mogla nosic? Pomorzcie prosze:)

Gość madzia575
tak Fruti mam jeszcze troszke czerwone przy gornej dziurce ale coraz mniej, raz jak wstane to nic nie widać a raz widać nie wiem dlaczego, no ale i tak idzie w dobrym kierunku, widać naleze do osób z dłuzszym czasem gojenia ale nie przeszkadza mi to zupełnie. no i skoro nie napisałas ze kolczyk za krotki to chyba moge nosić te 10 mm, a wiec mam teraz zamiar zamowic sobie cos fajnego i wiszacego hiehie tak kolczyk o długosci 10mm jest najlepszy bo wiekosc jest własnie takiej. i to te najcudniejsze mmm zaluje ze nie wiedzialam tego przed przebiciem i nie powiedzilaam babce ze chce kolczyk 10 mm no ale nic.

Gość madzia575
Fruti ja trzymam otwarty tribiotyk w pudełku z innymi saszetkami w szafce i nigdy lekow nie daje do lodowki. Ale juz go nie uzywam bo nie ma potrzeby ale napewno jest dobry.

Gość Sylwia = SISI
Wiem moje kochane ale ;) i bardzo wam dziękuje a idę tam ponieważ moja ciocia tam idzie ^^ to dlaczego miałabym nie pytać he he ;) a ona mnie tak straszy ze mam coraz bardziej czerwone ;/ dlatego zgłupiałam a jak widziałam te wszystkie foty takie tam.. to aż mnie przeraziło... przepraszam nie będę wam już dupy zawracać ;) i dziękuje ;* kocham was!!

Gość WAŻNE
NAJPIERW WEJDŹCIE NA TĘ STRONE, A POTEM ZATANÓWCIE SIĘ CZY NAPEWNO CHCECIE KOLCZYKA W PĘPKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.e-lama.pl/_libs/_cache/_thumbs/3c6f02b686aac23dce1b2eac41118cff.jpg&imgrefurl=http://www.e-lama.pl/artykuly/4225/O-wlos-od-smierci-przez-kolczyk/%3Fpage%3D0%26NC%3D7&h=500&w=333&sz=22&hl=pl&start=6&um=1&tbnid=MJEjGnjeeH4SKM:&tbnh=130&tbnw=87&prev=/images%3Fq%3Dkolczyk%2Bw%2Bp%25C4%2599pku%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN

Gość WAŻNE
słyszałam że kolczyk się lepiej goii gdy ma się pulchny brzuszek, bo przy płaskim jest to niebezpieczne-może uszkodzić mięśnie brzucha i to dopowadza do infekcji i zakażeń. ZASTANÓWCIE SIĘ I PRZECZYTAJCIE KOMENTARZ POWYŻEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Sylwia = SISI
le wiecie co macie racje ja porostu panikuje ;) a wcale nie mam strasznego tego pępka.. he he to lekkie zaczerwienienie no ale w końcu to dziura to normalne he he dobra już nie pisze ;d papa ;*

Gość Sylwia = SISI
E ja tam się nie boje o jakieś tam mięśnie... To sie przecież nie zdarza na każdym kroku xD To ze był taki wypadek to nie znaczy ze każdy tak będzie miał... głupoty he he ;p No już bez przesady.. Ja sie bardziej zakażenia boje niż takiego czegoś!! ;p ;)

Gość XXXmadzialenkaaaXXX
nie chodzi mi ze kolczykiem o dl. 10mm bede przebijac. Chodzi mi o to ze jezeli np. bym przebila pepek kolczykiem o dl. 12mm, a pozniej bym chciala wyciagnac ten kolczyk i wsadzic kolczyk o dl. 10mm to czy bym mogla? czy by mi sie nic nie dzialo?

Gość amy09
wazne: wez sie stuknij w leb !! ja jestem szczupla i mam plaski brzuch a wszystko jest ok! wiadomo, kazdy reaguje inaczej, ale to jest jakis bezsensowny mit. czyli co, kazda szczupla osoba ma infekcje po zrobieniu kolczyka? wez troche POMYSL!! A jesli chodzi o ten wypadek to jak sama nazwa wskazuje byl to WYPADEK! roznie moze byc, jesli jest sie nieostroznym... wez sie zastanow zanim cos napiszesz, dobra? Sylwia: nie ma co panikowac, wiadomo ze chcesz jak najlepiej dla swojego pepka, ale nie musisz chodzic tam do tego salonu, z reszta zrobisz jak uwazasz... tylko tyle osob ci tutaj DOBRZE radzi i powinnas chociaz sprobowac. my juz troche o tym wiemy i chcemy pomoc w miare mozliwosci, dlatego ODRADZAMY wode utleniona.... masz kolczyka dopiero kilka dni, ale zobaczysz ze po wodzie utlenionej nie bedzie sie szybko goil... Fruti: ja mam tribiotic w szafce i chyba mu nic nie jest:P tzn nie wiem bo na razie nie uzywam, ale chyba jest ok... madzialenkaa: zalezy ile piercer ci wezmie skory, to zalezy od ksztaltu twojego pepka.

Gość XXXmadzialenkaaaXXX
ok wielkie dzieki:):*pozdro

Gość Sylwia = SISI
No właśnie amy i to mnie męczy że wy wiecie lepiej a jakaś baba w salonie mi powie ze woda utleniona 2 razy dziennie no na mój łebek myślę ze to takie nie sensowne he he no i przechodzę na ta sol bo wiem ze głupot mi nie mówicie ;) tylko dobrze doradzacie ;) już sie nawet zastanawiać nie będę... a z tym salonem to chodziło mi o to ze niedaleko mieszkam wiec podejść mogę i zapytać czy dobrze sie goi (ale nie muszę) he he ;) no a ona mi sie zdawała dziwna bo daje jej ten kolczyk i mówi do mnie ok może być ten tylko trochę krotki i zbyt zakręcony ale możemy sprobować... no to mnie w tym momencie zgięło lekko ;/ no ale przebiła mi nim ^^ a jak wygląda to wam fotke wyśle ;) ^^ i ocenicie dzięki kochane :*

Gość amy09
ok Sylwia to dawaj linka z fotka :P

Wazne: sory, ale my sie mamy bać, bo jakaś tam laska miała wypadek i akurat jej sie kolczyk wbił ? Śmieszne...

Gość Sylwia = SISI
Dam ale jutro oki?? jak zrobię bo narazie nie mam czasu..;)

kupiłam sukienkę :D fajniutka taka bombka :) z Zarze. Zara ma fajne rzeczy :) wstawię foty jakoś ale nie teraz bo nie mam siły zmęczona jestem :) mierzyłam tyle sukienek w róznych sklepach, że... uff. Kupilam sobie jeszcze taką fajną bluzkę z kapturm za tyłek też w tym sklepie i oficerki, bo miałam na obcasie kozaki i takie sportowe a takich nie :) hehe. Zostały mi do kupienia jeszcze jakieś buty czarne szpilki...tylko w tym jest problem jeżeli chodzi o takie buty, lub balerinki bo mam strasznie szczuplą nogę i jak but jest dobry na długośc to mi odstaje z boku :|...wiecie o co chodzi. W ogole większośc to jakaś niewymiarowa jest. Mam 37/38 a czasami 38 jest za duże.. No ale jednym słowem zakupy się UDAŁY :D jestem zadowolona. Madzia no właśnie to nie jest tak, że idziesz sobie do salonu i mówisz \"pani zrób mi na 10 mm:D\" bo np moja koleżanka ma taki pępek, że ona ma nawet chyba 8mm...:|więc to zależy. Oczywiście ja się wcisnę w 10, ale to nie kolczyk na dłuższą metę. teraz noszę normlanego banana i mi najwygodniej :) Sylwia no wstaw wstaw czekamy :) jak chcesz obejrzeć nasze zdjęcia to kilkanaście stron musisz się cofnąć :) tam są zdjątka nawet naszych buzeik LOL :) Ważne o matko no oś ty!? To ja pewnie mam coś uszkodzone! Bo mam płaki brzuch! Weź w ogole co ty pieprzysz! Jak wyglądałby kolczyk na odstającym brzuchu z tłuszczem ;/ straszznie estetycznie.. Ok dziewczynki idę na dziś koniec, bo te sklepy tak męczą człowieka...jeszcze lato to fajnie, a tu to kurtk zdejmować, szaliki, spodnie...łeech. DOBRANOCKA ;*

Gość madzia575
no Fruti ja sie na tym w sumie nie znam eshh a ztym wypadkiem to jest dobre w sensie dobrze ktos tam skomentował ze babie wciagnelo włosy bo miała rozpuszczone i dlatego urwalo ze skora wiec nośmy kucyki hehe kolczyk sie jej wbił przez wypadek a nie bo go poprostu miała. takie zycie wypadki sie zdarzaja:):) buziaki

Gość madzia575
Fruti kupiłam sobie kolczyk ale jednak zostaje przy 12mm. wczoraj miałam cały dzien tego kwiatka 10 mm niby nie był za krotki ale chyba za wczesnie zeby nosiła kolczyki z ozdobami bo wiadomo ze sa troszke ciezsze i w skutek tego miała czerwone grrrr zamowilam z tytanu taki zwykły banan tylko na gornej i dolnej kulke ma kryształęk w kolorze liliowym. a z tymi ozdobami to ja faktycznie poczekam az czerwone zniknie całkowicie. Kurde ja też miałam isc na studniówke :(:( najlepsza zabawa na Swiecie :):)

Gość jolant00
dziewczyny przepicie to nic strasznego :] z kolezanka pare ladbych lat przebijalysmy innym kolezankom, robilysmy to jednorazowymi iglami i wszystko bylo jak najbardziej sterylne i nigdy nie mialysmy zadnych "reklamacji" dziewczynom zawsze mowilysmy zeby kupowaly kolczyi ze stali chirurgicznej i nawet jesli nie sa zapiekne (pare lat temu nie bylo takiego wyboru kolczykow ze stali chirurgicznej jak teraz) to po dwoch tyg mozna je zmienic na jaki sie chce. I bron boze nie przemywajcie woda utleniona ani innymi takimi specyfikami sa specjalne masci typu tribiotic i rozne plyny do przemywania mozna kupic niedrogo w aptece. Samo przebicie jednego boli bardziej innego mniej, niektore dziewczyny sie smialy i nawet nie zauwazaly ze juz przebite a inne darly sie i plakaly jak tylko dotknelysmy igla skory no i przed przebiciem popytajcie sie o osobe ktora przebija czy dobrze to robi, mojej kolezance pewien facet z studia tatuazy (na swoim koncie mial pokazna kolekcje zakolczykowanych osob) przebil pepek i po paru dniach kolczyk rozerwal jej skore i wypadl... bleh... pozniej jak sie poytala znajomych okazalo sie ze facet przewaznie fatalnie przebijal :/

Gość jolant00
i mam jeszcze historie mrozaca krew w zylach .... kolezance pepek przebijal jakis facet i palce zanuzal w mace a kolczyk dezynfekowal wodka :o panna pozniej nabawila sie jakiegos zakarzenia i miala pol brzucha czerwonego niechcialo jej to zejsc chyba z pol roku :/

Jolant może powinnaś zostać piercerem jak tak dobrze Ci idzie kaleczenie innych :] madzia ja też mam z 2 kryształkami tylko, że turkusowaymi, zresztą jest tam gdzieś to zdjęcie, i nie kupiłam na wildcatie a jest taki sam jak tamten. Narazie chodź w zwykłym bananie, mówie Ci najlepiej :) A czemu nie byłaś na studniówce..:( dzisiaj dostałam kolczyk :) przysłali Zrobiła bym zdjęcie, ale nie wyjdzie bo ona sa brdzo malutkie. Taki normalny z kryształkiem białym z tytanu :)

Gość patrycjabg
ja sobie robie kolczyk w piątek. w warunkach domowych;d moja koleżanka też robiła sobie sama i nic nie bolało i bardzo szybko się zagoiło ok. 4 tygodnie i już jej nie ropiało . ja juz raz miałam przekuwane ale kolczyk nie chciał wejść . ale moim zdaniem to fajnie wygląda. pozdrawiam

Gość madzia575
Fruti ja miałam już swoją studniówke ale teraz miałam iść na studniówke mojego boya ale niestety odwołana bo za późno zaczęli załatwiać i nie wypaliło, ogólnie kipeska organizacja była no i po balu:(:( tak bede chodzic w tym bananku , juz sie przekonałam ze do całkowitego zagojenia to nejlepsze wyjscie niz kombinowanie.

madzia nOOoo lepiej później niż wacale heh :) A ta organizacja to naprawdę musiała być do bani..;/ ale tak to jest jak się robi coś na ostatnią chwilę. Jak się śpiszy, to się diabeł cieszy. Szkoda, ze z niej nic nie wyszło. Nie wiem jakie są studniówki ale z tego co słyszę to wszyscy są zachwyceni :) czy tak jest to przekonam się dopiero 25 :P patrycjabg... dziecko ddrogie chwalisz się czy żalisz? Bo nie wiem za bardzo jak to rozumieć? Oj 4 tyg się zagoiło? To już samo za siebie mówi jaka jesteś... bez mózgowa...szkoda mi Ciebie :)