Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Angela15
A nie wiecie czasem czy mozna przemywac pepek rumiankiem??:P pozdro:*

Gość kaasioolka
Mozna..ale on tlyko troszke łagodzi...:P ale mozna mozna ..xD

Gość Gosienka1234
Hej. Dziura w pępku się powinna zarosnąć ale nie daje gwarancji. Wodą utlenioną nie przemywajcie bo się dziurka zatyka. Po przekłuciu najlepuej myć szarym mydłem bo zwykłym z zaoachem nie można. Gdy z wodą i szarym mydłem się nie bardzo będzie goiło to odrazu kupcie maść TRIBIOTIK.

Gość oooooona
sory ze zapytam -ile wy macie lat?? adacie jakos nie po polskiemu :-O usmialam sie jak nie wiem .... "namawiam mame na kolca i tatoo" albo "pozdrawiam wszystkie laski ze swiecacymi brzuszkami....: O kuźwa......... :D :D :D

Gość kaasioolka
to sie lepiej nie pytaj idiotko...;/

Gość Angela15
no dokladie nie pytaj sie lepiej a co nie rozumiesz co to znaczy hahaha:D:D:D:D

Gość kaasioolka
taaaaa dzieki angela za wspracie;*:*

Gość sugar21
wlasnie jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj:p

Gość sugar21
kaasioolka dzieki za rade juz jest o wiele lepiej :):*:*

Gość kaasioolka
Nie ma za cio sugar:*:*:*:* wazne zeby siie zagoiło:* buziaki sloneczka:*:*

Gość Angela15
kaasioolka nie ma za co;p pozdro:*:*

Gość misiadevill
hej mam pytanko przemywam pepek spirytusem od tygodnia goi sie ok ale wokol dziurek zrobilo mi sie taka sucha skurka to pewnie od spirytusu bo wysysza ale czy to normalne czy wam tez laski cos takiego sie robi lub robilo? czekam na wasza odpowiedz

Gość kaasioolka
Angela:*:*:**:*: misia devil wiesz to normalne..tesh miałam z lekka wysuszona skurke..;p zacznij teraz smarowac tribiotykiem...po tym bedzie lepiej

Gość Angela15
do kaasioolka : TY to sie znasz na rzeczy :):) buzka:*

Gość kaasioolka
Angela: hehe no a jak:D:D pozdroo;*niech ci sie szybko zagoi..;]

Gość Magda 13
MOJEJ KOLEZANCE KOLEZANKA PSZEBIJAłA PęPEK I MA JUZ 3 DZIEN I CAłY CZAS JEJ ROPA LECI I CASAMI KREW I MA STRASZNIE SPUCHNIęTY I SINY PęPEK CZY TO COS POWAZNEGO ??????

Gość Magda 13
I NIE MOZE PSZYKUCAC ANI SIE Z GIąC I JA BOLI

Gość kaasioolka
no to normlane ze troche pobolewa i ze nie moze kucac.. ale krew to nie za dobrze.. przez to ze nie profesjonalnie został przebity pepk..;/

Gość Magda 13
ACHA A JAK JEJ ROPA LECI A CO JEJ MOZE SIE OD TEGO STAC ??????????????????????????????????????????

Gość kaasioolka
ropa musi leciec.. choc nie kazdemu... co sie moze stac? hmm no bedzie sie paskudzic i bedzie ja bardzoi bolec;/

Gość Dominika P
hej laski! wchodźcie na mojego bloga :) www.diaments-nx.blog.onet.pl :**

Siemka :*:) Dawno nie pisala, bo mialam wymiane frnacuzką ;) :P Widze, że tu troche nowych osób :P Ale starsze tez :D A tak w ogóle to mój pepek dalej sie paskudzi, ale cóż... :P Moze goić się do 6 miesięcy nawet no, nie ? :P

Gość xXxTyLkOjAxXx
Strzałeczka wszystkim... Mam kolczyka w pepku od jakiegos tygodnia... Przebijałam go sama w warunkach domowych tak samo jak i kolczyka w nosQ (mam go jush roczek i nie mam z nim problemow choc czasem podchodzi mi mała ropka...ale to teraz rzadko). Czytałam kilka wypowiedzi i mam teraz mieszane mysli co do mojego kolczyka. W ciagu tego tyg. kolczyka zmieniałam 3 razy... Pierwszego zgubilam w drodze do szkoly ;/ I 2 dni chodzilam z dziurka pod plasterkiem... Pozniej pozyczylam kolczyka od Qumpelki a dzisiaj zalozylam swojego... Oczywiscie ze stali chirur. Codziennie kolczyka przemywam woda utleniona a po wysuszeniu smaruje mascia Tribiotic. Miejsce,w ktorym mam kolczyka jest troszke zaczerwienione i swedzi. Wydobywa mi sie jakas wydzielina,ktora sie strasznie lepi... Ble... Ale na szczescie nie jest tego duzo... Mam tylko jeden najwiekszy problem ... Co zrobic,gdy górna kuleczka kolczyka troszke sie wbija... Mam nadzieje,ze gdy ranka bedzie juz ladnie zagojona kulka nie bedzie juz tak wklesla. Kolczyk na prawde wyglada bosssssko... Pozdrawiam wszystkich. Ahaś... I bym zapomniala... Kolczyk nie bolal mnie nic... Moglam nawet normalnie siadac... Był tylko opuchniety.

Gość Magda13
dzienki kaasioolka za informacje :)

Gość kaasioolka
Nio kamciu moze moze..:P madziu nie ma za cio:* tylko ja::: wogole jak sie przekuwa pepek nie mozna wyciagac tego kolczyka przynajmnije miesiac;/;/ i moze dlatego ci sie wbija bo masz za krotki kolczyk..;/.....no coment

Gość wioolek
Hejka lasencje^^! Zamiezam sobie zrobic kolczyk w pępku pod koniec kwietnia...Jak myślicie czy do lata sie zagoi? Dużo pływam itd.Czy lepiej sobie zrobic sobie po wakacjach? Chciałabym miec juz na to lato ale czy warto teraz? No wiecie,żebym nie musiała całe wakacje nosic plasterek i zrezygnowac z kapania i opalania :-/ Niektóre piszą że goi sie pół roku inne 4tygodnie :-/ sama juz niewiem..

Gość Olunia*
No jasne, że się zagoi do wakacji, ale pod warunkiem, że będziesz odpowiednio dbać o przebity pepęk (wieczorem przy prysznicu przemywac szarym mydłem, z kolei w ciągu dnia przemywać wodą utlenioną i smarować maścią Tribiotic). Ja mam kolczyka dokładnie 4 tygodnie i już mi się bardzo ładnie zagoił. Nic mnie nie boli i zamierzam sobie zmienić na jakiś bardziej ekstrawagancki ;) Ale jest jedno ale... Przez miesiąc przynajmniej nie będziesz mogła brać długich kąpieli i pływać w basenie... no i przez tydzień po przebiciu będzie cię troszkę bolał pępuszek ;) To chyba jedyny minus przebijania pępka, który z czasem przechodzi. U mnie teraz wygląda bosko. Polecam gorąco i trzymam za Ciebie kciuki ;* ;)

Gość Agadka
Siema Laseczki :) ja mam kolczyka juz 2 miesiacde i ladnie mi sie zagoilo . przemywalam i przemywam do tej pory wodą utlenioną a smarowalam tribiotickiem a pozatym kokczyka mam porzeklutego juz 2 raz he he to zajebista sprawa powaznie....""wioolek" do wakacji Tobie sie zagoi jesli bedziesz o niego dbala...jednak przeklucie wlasnego ciala do czegos zoobowiązuje wiec trzeba dbac..a jesli chodzi o pepuszek to przemywaj wodą utleniona i smaruj tribiotickiem jak przebijesz...pare dni chodz w plasterku nie chodz na basen przez miesiac na solarium czy saune...niec z tych rzeczy bo pobudzisz tkanki te ktore przebijesz i sie nie zagoi. A jesli bedziesz zdbala to gwarantuję ze bedzie super :)pozdrawiam :)

Gość sylwiunia
hej;) teraz ja mam do was pytanko....mam juz kolczyk prawie miesiąc...goi sie calkiem niezleteraz przemywam Oxycortem w sprayu...;) po ilu dniach moge zmienić kolczyk????

Agadko niestety nawet jak sie bardzo dba to mogą być niespodzianki, wierz mi ;) :P Ale zazwyczaj wszystko jest pięknie :P