Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość NaCiAaaa
Sluchajcie czy ktos mogl by mi poradzic... niewiem co mam robic... tak chcialabym miec taki kolczyk ale niewiem jak o tym powiedziec rodzicom a moze postawic ich przed faktem dokonanym i przyznac sie za rok... a moze sama zauwazy kiedys.. jezeli ktos ma dla mnie jakas porade prosze piszcie na emaila ...:*:*:*: dziekuje wszystkicm ...:P:P

Gość Klaudynecka
Słuchajcie to nic nie boli ja bylam sobie robic tydzien temu balam sie jak nie wiem mialam nogi z waty bylam blata chcialo mi sie wymiotowac i w ogole...;) Ale nie bylo kompletnie sensu jak weszlam do salonu i gostek powiedzial zebym sobie wybrala kolczyka w ogole nie chcaialam na nie patrzec ;). No dobra juz sibie wybralam poszlam z nim do tego gabiunetu-pokoiku ;) namalowal mi pisakiem miejsca gdzie mam miec przeklute, polozylam sie na fotel, naciagal mi pepek i przebil...ja nawet nic nie poczulam a jak wychodzilam to powiedzialam ze chce jeszcze raz ;). Broń Boże zadnym rtbiotykiem nie smarowac tylko zwykla woda utleniona. A wlasnie tera zaczela mi leciec ropa ale to przeciez oczywiste, a bylo widac ze sie goi ta rana , bo mnie swedzialo, ale jak ktos ma wahania to lepiej niech idzie najpierw do dermadologa :) :D. pozdrawiam

Gość Gosienka***
Hej. nie przemywajcie wodą utlenioną bo będzie wam się brzydko goiło. Poleci ropa i wogóle będzie bardzo zaczerwieniony pępek. Kupcie maść tribiotic i będzie wszystko ok. smarujcie trzy razy dziennie i już po dwóch tygodniach wam się zagoi. Ja mam kolczyk ponad miesiąc i mam super zagojone. Pozdrawiam

Gość A-Gaciiaaa
Hej laseczki;* bardzo chcę sobie przekłuć pępuszek ale wydaje mi sie że jestem troszeczke za gruba...mam w pasie 67 cm i waże 55kg przy wzroście 162cm... i nie wiem czy jest sens bo jesli schudnę to z kolczykiem nic sie nie stanie pozniej jesli go zrobie teraz?? i nie wiem czy do wakacji mi sie zagoii... Błagam Pomózcie... ;) ;) ;*

Gość lasencia
eej mam pytanko jak wyglada zabieg przeklucie pepka?

Gość lasencia
jak to nie patrzylas nie kumam jasnie prosze!

Gość lasencia
ej odp pliska!

Gość Agunia921
Nos normalnie jesli się nie chce patrzec to się nie patrzy... Niektórzy na widok krwi mdleja albo coś w tym stylu... A to wygląda mniej więcej tak: Piercer rysuje pisakiem linie w ktorych bedzie przekłuwał potem łapie skórkę szczypcami wbija igłe i zakłada kolca i po wszystkim...

Gość Agunia921
Aha i zapomniałam jeszcze dodać że jush przebiłam... tesh się za bardzo nie patrzyłam;) I dzieki Natia;) Bu$$

Gość sabelka7
Ej jestem zalamana!! Przy gornej kulce mam caly pepek czerwony!! CZy to dobrze,to znaczy,ze sie goi?

Gość Cynthia xD
Jak pisałam zabieg wygląda tak, jak jest na filmie. Kilknij na linka a potem znajdź tam "Pępek" i obok niego jest otwórz czy pobierz.... Nie pamiętam.... Ale rób co każą i jak by coś, to uruchamiajcie w Winamp'ie :* Buziaki dla tych co wiedzą czego chcą :* Ja wiem, tylko nie wiem jakie argumenty mamie podać, bo ona nie jest zbytnio za tym kolczykiem.... I nie wystarcza ten, że bosssko wygląda :( Link: http://konto.bydgoszcz.wsinf.edu.pl/~szaman/art/porady/porady_2.html

Gość Pineczka
Ja zrobilam kolczyk tydzien temu i teraz troszke mnie boli, ja smaruje jodyna poniewaz ona najlepiej dezynfekuje fakt ze troche barwi ale najwazniejsze jest przeciez gojenie smarowalam woda utleniona ale po widzie zaczelo mi ropic wiec dalam sobie spokoj a poza tym wyczylalam ze woda moze wejsc w reakcje z kolczykami nie wiem czy to prawda ale wole nie ryzykowac przemywam jeszcze sola fizjologiczna. mam nadzieje ze szybko sie zagoi! a u was dlugo to trwalo ?odp

zabieg wygląda następująco: chwytają skórę szczypcami i wbijają igłę z wenflonem, następnie przeciągają kolczyk. Ktoś tam napisał, że po 2 tyg smarowania Tribioticem fajnie się goi...to miło, ale Tribiotic to antybiotyk i nie można go stosować dłużej niż tydzień.

Gość give me a break
ja smaruje tibioticem ale NIE 3 razy dziennie,u mnie juz jest wszystko oki tylko jest w kolo czerwone i starsznie jeszcze swedzi:/ale mam nadzieje ze do wakacji sie zagoi:)

Gość sabelka7
Ej mam takie pytanko.Jak pepek swedzi to znaczy,ze sie goi??? I czy ta opuchlizna mi zejdzie???

Gość SAVANA
DO SABELKA7: Oj swędzi ... oczywiście, że Ci wszystko zejdzie jak nie będziesz go nadwyrężać....POZDRAWIAM

Gość fenoloftaleina16
hey:) mam kolczyk od lutego:] wszysko było okey:D goił sie ropa itd:D nigdy mi krew nie leciała:] ale to sie zmieniło:/ byłam 2 dni temu na solarce i od tego czasu cagle mam pępek tzn dziurke zakrwawiona:/ co to jest?? zejdzie mi to?? :> czy musze kolczyk wyciagnac:(

Gość give me a break
do sabelka7--->hey mnie tez swedzi i to starsznie ale kazdy mowi ze to tak sie goi,ja normalnie bym sie zadrapala na smierc;)a jak u ciebie???

Gość sabelka7
Ja tez sie zadrapie na śmierc,ale bardziej sie obawiam,ze ta obrzydliwa opuchlizna mi nie zejdzie

Gość give me a break
do sabelka 7 ..a ile masz juz kolczyk??ja nie mialam opuchlizny tylko swedzi i przez to mam czerwone w kolo i smaruje tribioticem i pomaga..ja mma juz kolczyk od sierpnia 2006 roku,noo i mam nadzieje ze do wakacji sie zagoi:)

Gość sabelka7
Ja mam dokladnie 8 dni! i opuchlizna jest straszna,mam takie biale platy na nim... Bolec mnie nie boli,ale swedzi no i ta opuchlizna!

Gość Maja17
po jakim czasie można się już opalać ??

ja sobie przekłułam pepek sama... no goiło mi sie może 3 tygodnie na wierzchu i z ok. 3 miesiace w srodku,... teraz mam juz kolczyk od 3 lat i jest 3ok. nic sie nie paprze, nic nie boli...

Gość give me a break
do sabelka7 ---> no wlasnie kolczyk sie bardzo dlugo goi widzisz ja mam juz z 8 mies i jeszcze sie nie zagoilo do konca a ty masz 8 dni...to normalne ze jest troche opuchniete ja tez tak mialam prze pierwsze dni ale przemywlam wda z sola a teraz smaruje mascia tribiotic ale nie czesto i jest ok...niestety poczatki sa ciezkie:) bedzie dobrze tylko dbaj o niego!!pzdr

Gość kaasioolka
nie prawda z ekolczyki w pepku goja sie dlugo.;/ mi sie goił tydzien... przez pierwszy dzien mialam nieco zaczeriweniony ale wogole nie był spuchniety pepek... teraz mam go jush7 miesiecy i jets zajebiscie... i nic nie bolaoo.. wiec zalezy jakie kto ma ciało.. i jak znosi bol..