Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Atina83 nie załamuj mi siętutaj ja myślę,że to jest związane ze zmiana klimatu(byłaś w górach)Atina ja kilka lat pracowałam ,mieszkałam i żyłam za granicą i za każdym razem kiedy przyjeżdzałam do Polski na kilka dni wracałam tam uwież mi nigdy nie miałmł regularnego okresu(a jak było np tak ze 3 miesiące nie zjezdżałam do Polski to @ był regularnie)I właśnie wybrałam sie kiedyś z tym problemem do ginekologa i on właśnie tak mi tłumaczył to!Atina jeszcze się nie załamuj,wiesz co spróbujmy wyluzowac,tak wszyscy mówią że jak wyluzowały i szybko mile się zaskoczyły!Ja juzteż mam takiego nerwa bo dzisiaj 14 dzień cyklu a tu zadnego płodnego śluzu i robie testy owulacyjne i jedna kreska!Wiesz co nie wiem czy te tabletki sa takie dobre...na jedno pomagają na inne szkodzą...już brak na to wszystko słów!Ja postanowiłam wyluzoważ bo racja czym bardziej chcemy tym bardziej pod górkę!Atina nie martw się spróbuj wyluzować!Jestem z Tobą...

hej Julka dzięki za miłe słowa:-)) wiesz moze sprobuję tak o tym nie myslec, juz niedlugo wiosna, cieplutko sloneczko wszystko będzie budziło się do zycia:-) moze i w nas cos sie obudzi hahha:-) tymczasem trzeba zyc wlasnym zyciem i masz rację nie przejmowac się :-) pozdrawiam i rowniez jestem z tobą i trzymam kciuki. a co do tych testow na owu to one czsamai zawodza mnie np zawiodly:-( robilam w 11 dc i wyszlo ze mamm owu, za parę dni ponowilam test i wyszlo ze mnie, pozniej bylam u gina i stweridzil ze zadnej owu nie bylo. wiec nie patrz na te testy tylko dzialaj teraz przez tydzien codziennie;-)

hej kobietki dzisiaj robiłam badanie prolaktyny i wcale mi nie spadła 25,68ng/ml a ostatnio miałam 26,04 a wynik tarczycy mam 1,26 uIU/ml a przedtem miałam 1,60 jestem załamana tymi wynikami a na dodatek sama jeszcze dzisiaj jestem bo mój mąż do pracy na nockę musiał iść :) :) :)

hej kobietki dzisiaj robiłam badanie prolaktyny i wcale mi nie spadła 25,68ng/ml a ostatnio miałam 26,04 a wynik tarczycy mam 1,26 uIU/ml a przedtem miałam 1,60 jestem załamana tymi wynikami a na dodatek sama jeszcze dzisiaj jestem bo mój mąż do pracy na nockę musiał iść :) :) :)

Gość justyssa
A co bierzesz i w jakich ilosciach na ta prl? Bo skoro TSH spadlo, to znaczy, ze jednak lek dziala. A prl mogla taka wyjsc np przez stres...

hej dziewczynki u mnie zaczyna sie cos w koncu dziac bylam u tego nowego ginekologa i po wysluchaniu mnie od razu wypisala mi skierowanie do kliniki leczenia nieplodnosci (no w koncu minelo nam juz 2,5 roku jak sie staramy wiec cos musi byc nie tak).i o dziwo bardzo szybko udalo mi sie do tej kliniki zarejstrowac chciala mnie juz wpisac na 3 marca ale w tych dniach akurat bedzie mi sie konczyc @ wiec zapisala mnie juz na 10 poprostu nie wierze,ze tak szybko zobaczymy co mi tam powiedza juz nie moge sie doczekac i jestem pelna nadzieji

justyssa na prl biorę bromergon 1 tabletka na noc a na tarczycę euthyrox N25 0,5 TABLETKI RANO

Gość Anna2806
Witajcie:) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego grona ;) Staramy się o maleństwo przeszło 2 lata. Po wielu badaniach stwierdzono, że przyczyną może być moja prolaktyna -178. Dostałam skierowanie na rezonans (nic nie wykazał) i recepty na bromergon. Biorę już 12 opakowanie 2x1tbl. W trakcie 8 opakowania (a prolaktyna nadal powyżej 100) lekarz wpadł na pomysł oznaczenia big-big prolaktyny. Oczywiście wyszła ta makroprolaktyna. Lekarz kazał ograniczyć bromergon do 1 tbl. na noc i zrobić po m-cu badania (prl wzrosła, więc znowu 2tbl), cykle mam regularne i sama nie wiem co o tym myśleć. Czytałam Wasze wypowiedzi, że lepiej obniża prolaktynę norprolac, a lekarz cały czas przepisywał mi bromergon - dobrze go toleruję, ale mam mieszane uczucia. Tyle tych leków a efektu żadnego. Postanowiłam zmienić lekarza i wybieram się na wizytę 6.03. Pozdrawiam :)

anno:-) ja bralam norprolac co prawda prl nie mialam za wysokiej bo zaledwie 30 ale po mcu leczenia norprolakiem spadla do 5, wie bardzo szybko choc teraz ejst za malo:-) sprobuj zapytac lekarza o ten lek, choc wiesz oni go nie przepisują dlatego bo jest bardzo drogi opakowanie 30tabletek kosztuje 120 zl, ale sprobowac warto tym bardziej ze juz tak dlugo sie elczyc bromkiem i nic.

ANNO2806 Znalazlam opinię dziewczyny ktora tez miala wysoka prl, przeczytaj:-) 20:04 [zgłoś do usunięcia] cayenne78 cześć dziewczynki, jestem pierwszy cykl na połówce norprolaku - dla przypomnienia moja prl po 6 czy 7 tygodniach z norprolakiem spadła z 1100 iluś do 20 przy normach 127-637. Zaczęłam brać pół tabletki i dziś odebrałam wynik = 55... znów poniżej normy ale jest już więcej. Przechodzę na cwiartkę pzdr.

Gość Anna2806
Atina dziękuję:) 🌼

Gość sylwia_xxx
Witam kobietki! staramy sie z mężem o dzicię od czerwca 2009r w tym tygodniu odebrałam wynik prl 26,7 ( norma do 23 ) lekarz stwierdził że nie jest źle ale przepisał bromocorn! 2 dni brałam po 1/2 tabl a od wczoraj po 1 tab! na razie nie ma tragedi ( rewelacji też nie ma ) jeśli o samopoczucie po leku chodzi! dziewczyny jak długo brałyście ten lek i udało sie wam zajść w ciąże??? baaardzo mnie to interesuje!

Witaj Sylwia, ja mialam prl 30 po miesiacu na lekach spadla do 5. wiec szybko w ciazy nadal nie jestem. choc powiem ci ze slyszalam ze niektore zachodza od razy nawet po jednym opakowaniu niektorym dluzej sie schodzi, wsztytko naprawdę zależy od organizmu. ja starams ie juz od 05.2009 czyli podobnie. wczoraj bylam u gina i pocieszal mnie ze tragedii nie ma, bo w ciaze wcale tak latwo nie jest zajsc. srednio zdrowa para zachodzi raz na 7 cykli:-) wiec troche mnie pocieszyl jednak nie do konca:-)pozdrawiam i moze w koncu Tobie się uda bo jeszcze w tym roku zadna nie zaciazyla tu na forum:-( choc wiele pisze ze im sie udalo wiec w koncu i na nas przyjdzie czas? Julka 26 co z Tobą? ktory masz dzien cyklu jak sie czujesz? bedzie dzidzia ?:-)

witam :) moja przygoda z prl ( tzn od kiedy wiem ze jest podwyzszona) trwa juz 2,5 roku. Ale dopiero od roku tak naprawde sie lecze. Najpierw bralam bromergon - moze i skutki nie byly takie straszne - ale zatwardzenia, bol brzucha itd, wiec przestalam bo jeszcze nie staralam sie o dzidzie. Rok temu zaczelam znow sie leczyc tym razem bromocorn - skutki te same - efekt przez 2 tyg. 4 kg wiecej, rozregulowanana praca jelit, schudlam dopeiro po kopenhadziej. Przerzucilam sie na norprolac ( u siebie w miescie znalazlam apteke, w ktorej po znizce kosztuje 108 zł) i w 3 miesiace z 58 ng prl spadla mi na 1,39 ng!! Przestalam brac - za rada lekarza. To bylo w lipcu. Od pazdziernika zaczelam stymulowac owulacje clo - 3 miesiace bez skutku, a niby wszystko bylo ladnie i pieknie. W grudniu badalam prl i wyszla mi 26 ng/ml - chcialam znowu norprolac ale lekarki mi nie przepisala bo stwierdzila ze na pewno za duzo sie stresuje i nie ma sie czym martwic!! Posłuchałam jej. No i przyznam sie ze mialam jeszcze troszke tabletek to pozazywalam przez 2 tyg, po polowce. No a teraz robilam badania i wyszla mi 83 ng/ml!!!!!!!!!!! Czy jest to spowodowane tym ze robilam w 38 dc ??? ( okres mi sie spoznil ale juz dostalam)?? i moze ze zazywalam chwile norprolac?? Teraz znowu jestem na norprolacu - jestem juz po starterze - dzis juz rozpoczynma normalna dawke czyli 75. Mam miec robione hsg i wedlug mojej lekarki taka wysoka prl nie przeszkadza, ale ja jednak stwierdzilam ze wole ja zbic troche!! Czy ja mam racje czy ona?? Po jakim czasie powtporzyc prl?? I w ktorym dniu cyklu powinno sie badac?? W 2dc czy w od 21- 24 dc???? help??

Atina 83 co u mnie?hmmmmmmmm od czego zacząć,dzisiaj mam 22 dzień cyklu,tak jak Ci już pisałam kupiłam testy owulacyjne...no i robiłam codziennie o tej samej porze a równocześnie mierzyłam temperaturę!W 18 dniu pokazały się dwie kreseczki czyli 24-48 godz będzie owulacja i następnego dnia był skok temperatury-czyli chyba dobre są te testy!Więc kochaniutka jak się pokazały dwie kreseczki to wieczorem były przytulanki(a dodam,że kilka dni wcześniej nic nie było,więc te żołnierzyki może były mocniejsze:))i następnego dnia powtórka i dwa dni póżniej:))Zobaczymy co z tego będzie!Wiesz co Atina w tym miesiącu na prawdę wyluzowałam,widzę kobiety w ciąży i nic,nawet nie myślę o tym!Wiesz bo ile można się martwić...to nic nie pomoże!Także kochana podejć też tak do tego!A ty już dostałaś okres?A jak Twoje samopoczucie?Będę Ci pisać na bieząco co i ja!pozdrawiam

Julka no no to jak te zolnierzyki kilka dni zbieraly sily to na pewno niezle ruszyly do ataku i tylko sie przepychaly jeden przez drugiego:-)) obiecuję ze podejde do tego na luzie:-)) wiesz powiem ci ze jakos mnie uspokajasz:-)) a ja nie mam @, wczoraj bylam na usg mam 50dc i nic lekarz nie widzial zadnej ciazy mowil tylko ze cialko zolte ksiazkowo wiec byla owu, dal mi luteine na wywolanie dzis mam wziac drugi raz i czekac na @. w przyszlym mcu moze sprobuje z tymi testami i ta tempkę choc na to to jestem trochę za leniwa:-) a czym ty ja mierzysz i gdzie:-)) pozdrawiam kochana:-)

Gość juka26
Atina83 cieszę się bardzo,że w jakimś stopniu jestem Ci w stanie pomóc:))Atina do tej temperatury idzie się przyzwyczaić!Ja kupiłam sobie specjalnie ten elektroniczny termometr,nie jest drogi 11zl)bo on szybko pokazuje temperaturę!I codziennie rano 7.15 dwoni budzik,mój termometr leży przygotowany i wsadzam go do ust pod język!Tylko wiesz,że przed zmieżeniem nie możesz wstać z łóżka!A le przynajmniej wiesz kiedy była owulacja,i wydaje mi się,że te testy tez są super!Robiłam je codziennie od 12 dnia tak o 18 i dwie godz przed wykonaniem testu starałam się nic nie pić!Kobietko mówię Ci spróbuj też sobie!Bo jak pokazały się dwie kreseczki to działałam tego samego dnia!Bo wiesz,że przed owulacja plemniczki mogą żyć do 5 dni,a trasą którą pokonują zajmuje im 6-10godz no i potem tam spokojnie czekają na owulacje!Atina mówię Ci wyluzuj bo czy bardziej się nakręcamy tym bardziej pod góreczkę!A wiesz co...to w tym wszystkim jest najlepsze:)),że jak wyluzowałam to seks jest dużooooooooooo przyjemniejszy:)))także zobacz ile plusów;)))

Gość angela244
hej dziewczyny Byłam u ginekologa w 10 dniu cyklu na sprawdzeniu czy pęcherzyk rośnie okazało się że on już pękł i jestem już ;po owulacji. Najprawdopodobniej bromergon przyspieszył mi pęknięcie pęcherzyka lekarz był w szoku że tak szybko to się stało. Z jednej strony się ciesze że wogóle pękł bo w tamtym cyklu zrobił się torbiel ale z drugiej czy to nie dzieje się za szybko. Mam teraz kontrolować temp. i czekać na okres bo może się wreście udało.Lekarz dal mi nadzieje bo stwierdzi że jeżeli przytulaliśmy się w tym czasie to jest bardzo duża szansa że się udało. Wczoraj moja temp. to 36,7 a dziś już 37,00. ;(

angela wiesz powiem ci ze moja koleznaka tez jakos tak wczesnie miala owulacje jak brala bromergon a teraz jest w ciazy:-) ciesz sie ze pecherzyk pekl, to wazne:-) i czekaj niecierpliwie:-)) powodzenia. a ta tempka jak bedzie tak 37 to mzoe jest szansa.daj znac a ktory masz dzien cyklu? julka26 w pryszlym mcu kupuje termometr i zaczynam pomiary:-)) i testy owu tez kupie, w koncu bede mialal jakies zajecie:-))

Gość angela244
hej atina To mój 12 dzień cyklu jeszcze trochę zostało do okresu, najgorsze jest to oczekiwanie. Ale mam nadzieje że się udało......

Gość kasiaczek0301
czy wiecie że ja nadal nie mam tego okresu?? w ciązy nie jestem....:( na 29 marca mam dopiero wizyte u ginekologa-endokrynologa ktory może wreszcie zrobi porządek z tym:(

kasiaczek a skad wiesz ze w ciazy na pewno nie jestes? ja tez nie mam pokresu mam 53 dc i nic, bylasm u gina i powiedzial mi zebym brala luteine , od 4 dni biore luteine wiec pewnie jutro dostanę. robilam test jakies dwa tyg temu i ciazy nie bylo.

Gość miśka_123
Cześć dziewczyny. Jestem u Was nowiutka, ale chciałabym do Was dołączyć. O dzidzię starmy się od roku. Zrpbiłam badania prl 7.45, po mtc 296.7, FSH 2.99. LH 3,04. Na bromku zaczynam drugi miesiąc. Pierwsze 2 tyg były okropne-spać, spać, spać i zawroty głowy, ale teraz już sie przyzwyczaiłam. Przeczytałam, że lekarz zleca Wam co jakiś czas ponowne badania, a mój powiedział, że nie ma sensu, bo wie co się będzie działo. Od początku biorę 1 tabl na noc. I mam tak brać aż pojawią sie dwie kreseczki Napiszcie co tym myślicie? Pozdrawiam cieplutko. :)

Miśka123 to dokładnie tak jest ze mną!Kiedy zrobiłam badanie prolaktyny i okazało się,że jest dużo podwyższona dostałam bromergon!Na początku po pół tabletki na noc a póżniej jedną na noc!I też mówił,że mam brać tak długo aż się pokażą dwie kreseczki bez wykonywania badań!Także nie jesteś sama!

hej dziewczyny miska i julka mi lekarz kazala brac bromek 3 mce tzn po miesicu przestawilam sie na norprolac ale tez kazala mi 3 mce, i jezeli ciazy nie bedzie to zmieniamy leki. a juz po mcu kazala zrobic ponowne badanie prl, a mialam 30. gdzie normy sa do 23. nie wiem ale ja na waszym miejscu to bym zapytala czy moze dac wam sklierowanie na badania. moze tego nie trzeba sprawdxzac co miesiac ale co jakis czas na pewno trzeba zobaczyc czy leki dzialalja. u mnie zadzialy nawet za szybko bo od razu po mcu spadal prl z 30 do 5. a bylam na jednej tabletce. i mi sie wydaje ze po to sa te badania ze jak za szybko lub za wolno spada to trzeba labo zwiekszyc albo zmniejszyc dawke.

Gość Anna2806
Cześć dziewczyny :) Jestem umówiona na wizytę 6 marca, muszę zapytać lekarza o norprolac. Bromergon biorę od sierpnia po 2 tbl. dziennie a prolaktyna powyżej 100. Mam co prawda dużo stresów w pracy, ale tak jak radziła Atina warto spróbować nowego leku. Pozdrawiam wszystkich :)

dziewczyny wiecie co musze Wam cos powiedziec. nikomu innemu tego nie mowilam bo nie chce zeby pomysleli ze jestem niemadra. Wy nie pomyslicie:-) wiec tak mam 52dc spoznia mi sie @ juz dlugo test w 41 dc negatywny, bylam u gina w 47dc nic nie widzial, przepisal luteine biorę juz ją 5 dobę dzis mam wziac 6 raz. @jeszcze nie ma a ja wiecie co mam nadzieję jeszcze ze to moze ciąża. tak bym chciala jednak wiem ze pewnie po tej luteinie niebawe przyjdzie @. choc kiedys jak bralalm ta luteine to juz po 4 razie zaczelam plamic i na 5 dzien byla @ a tu juz 5 dzien minał i nic. prolaktyna nie powinna blokowac bo jest dosc niska. tak tylko chcialam sie z wami podzielic moimi przemysleniami haha:-) pozdrawiam ogromnie. Anna2806 jasne ze warto sporbowac nowego leku, tym bardziej ze po bromku nic sie nie dzieje moze po prostu na ciebie nie dziala. ja jestem dobrej mysli ze ten norprolac ci pomoze jest podobno duzo lepszy. zreszta mi pomogl zbic prl. dawaj znac co tam u Ciebie.

Gość kasiaczek0301
atina83- robilam test jakieś dwa tygodnie temu no może troche wiecej,ostatnio okres miałam 12 stycznia... norprolac biorę caly czas bo co innego mam robić? Na piersiach mam powiększone żyły ale to chyba znowu przejsciowe po tym norprolacu albo dlatego że okresu nie mam nadal....porażka...porazka...

Atina83 Kurcze dziwna sprawa:))nigdy nie spóżniał mi się okres aż tyle dni i nie wiem co Ci na pisać...ale ja na Twoim miejscu kupiłabym jeszcze jeden test i za testowałabym!Jeżeli będzie to ciąża(czego kochana z całego serduszka Ci życzę)to po takim czasie na pewno powinno już pokazać!Sprubój...bo to na prawdę dziwne tyle czasu bez@ i nawet po luteinie!Daj znać co i jak!

Gość Miśka_123
Cześć dziewczynki. Wiedziałam, że na Was można liczyć. Zapytam ginka, czy nie ppowtórzyć badań. Dzięki Lucia i Atinka. Atina za ciebie bardzo mocno trzymam kciuki i mam nadzieję, że będziesz tą pierwszą szczęściarą. Trzymajcie się. :)