Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość gocha-04
cześć dziewczyny ja już drugi dzień w pracy, ale psychicznie jestem wyczerpana. Nic mi się nie chce, nie mam siły wewnętrznej, żeby tryskać radością. Coś okropnego po prostu. Wczoraj jeszcze pytałam M, czy my jacyś niedorobieni jesteśmy, że nie możemy w końcu zaskoczyć. Jeszcze praca mnie strasznie dołuje, nie mam żadnej satysfakcji z tego, że muszę co dziennie wstawać i do niej iść. Już mam dosyć tej paskudnej pogody i mam wrażenie, że to wszystko przez nią.

Hej dziewczyny u mnie też za wesoło nie jest, praca mnie wkurza i stresuje, w święta kuzyn mnie złapał przy wszystkich za brzuch i pyta kiedy coś tam urośnie. Owulka wypadła akurat w święta więc za bardzo nie było jak i gdzie się przytulać, więc pewnie znowu nic z tego. Już mam dosyć :( I jeszcze ten cholerny śnieg!

Gość antoninka27
widze dziewczyny ze wszystkie biadolimy, ale jak tu byc zadowolonym i radosnym jak nie mamy swoich malenstw :( szkoda jeszcze, ze ludzie nie rozumieja naszej sytuacji i mowia zdawkowo, nie przejmuj sie, sa od tego specjalisci, napewno sie uda, czasem to wina stresu... hmmm...a tu juz psychika na skraju wytrzymania i ciagle sie mysli tylko o tym :( trzymajcie sie

Antoninka chyba tylko osoby które przeżywają to samo co my są w stanie zrozumieć co czujemy, a takie gadanie rodzin albo takich co załapują w pierwszym miesiącu mnie dobija. Nie mają pojęcia o czym mówią. Jedynym pocieszeniem jak dla mnie to są dziewczyny z naszego forum, którym się udaje :) Daje to nadzieję, że i nam się uda w końcu. Chociaż już coraz mniej tej nadziei i optymizmu.

A dziewczynki mam pytanie do Was? Myślicie, że można skonsultować się o endokrynologa czy nie zawracać sobie i jej tyłka?? Nie wiem czy prolaktyną zajmuje się endokrynolog czy gin.

A ja mam pytanie do Ciezarowek czuje lekki ucisk w macicy ,a poza tym jajniki dalej nola czy to normalne????szczegolnie jak chodze ;(nie jest to jakis silny bol po prostu czuje ze sie tam cos dzieje czasem przexhodzi, tez tak mialyscie???? Piszcie bo sie martwie buziaki

Gość gocha-04
uważam, że wszystkiemu winny jest brak słońca. Chcemy wiosne i ciepełko! Przez taką aurę w depresje można popaść, a my przecież nie chcemy. Dziewczyny musimy jakoś się spiąć i wziąć w garść, bo mnie już taka sytuacja tez wykańcza i to nie jest wcale fajne dla mojej psychiki. Blondy33 śmiało możesz iść do endo, bo on zajmuje się całą gospodarką hormonalną organizmu.

Blondy lepiej do endo - to w końcu spec od hormonów:) A najlepiej jakbyś znalazła lekarza ginekologa-endokrynologa. Gocha słońce by się przydało, jak patrze na to co dziś się dzieje za oknem to mi się odechciewa wszystkiego.

Właśnie znalazłam ginekologa ze spacjallizacją endo, ba.. nawet już się zapisałama do niej na 6 maja, ale potrzebuję skierowanie bo na NFZ przyjmuje jako endo a nie ginekolog. Ciekawe czy skierowanie dostenę:/ A na razie nie chcę gina zmieniać ale jednoczesnie chcę skonsultować z endo. No i kasy trochę na konsultację mi szkoda i na ew. robienie wyników. Ale zakręciłam się. Mam nadzieję, że sens zrozumiecie;)

Gość stokrotka201
Powiem tak bella że czuć macice to czułam od początku ciąży. Jajniki boleć będą więc się przyzwyczaj przez pierwsze 12 tyg możesz czuć cały czas je i jak boli to nospa .... Nie martw się.....jak boli przy chodzeniu to oszczędzaj się......lepiej polezec i być na L4 niż potem żal do siebie że nie zrobiłam wszystkiego co mogłam . Ją też czuje nieraz ból jajników ale lekarz mówi że dzidzia się nimi bawi i tyle :-D. Ją jutro mam lekarza mogę się dopytac dokadnie lekarza o wszystko.

Bella stokrotka ma racje macica sie powieksza i rozrasta wiec bol jak najbardziej jest mozliwy.Jak bol staje sie silniejszy to nospa Ja dzis po wizycie. Nie bylo tak jak myslalam USG ale szyjka sie nie skraca i poki co nie ma rozwarcia wiec moge smialo smigac i robic dalsze zakupy ;)) tylko najgorsze ze wyjsc z domu sie nie chce jak taka pogoda ...brrrr ja chce wiosny !!!!!

Dzieki Stokrotko kochana za uspokojenie bo ja moze panikuje zbytnio Skoro mowisz ze masz wizyte jutro zapytaj czy taki bol podczas chodzenia jest ok?choc boli mnie czasem ja leze tez .Z drugiej strony jestem uspokojona troszke skoro ty i dr Justa moja wspaniala piszecie ze jajniki moga bolec . Justa ciesze sie ze wszystko dobrze i planujesz dalsze zakupy ...a co bedziesz kupowac?????

Gocha Madziusiek Antoninka zaraz zjawi sie slonko i usmiechna sie wam buzie i pojdziecie gdzies w plener i humor sie poprawi wiem przez co przechodzicie ,znam to na wlasnej skorze jak ciezko czekac i czekac.Ale doczekacie sie i Wy;) Wiosna ,bociany lataja;) Sciskam Was serdecznie

Gość stokrotka201
Dobrze, jak tylko będę to dopytam co robić jak boli:-D. U mnie w pracy dziewczyny codziennie przypominają mi.....boisz się? To tylko 2 msc zostało :-D a ją z uśmiechem mówię że bać się będę jak coś nie tak będzie......a bólu się nie boję .......chyba nie może gorzej boleć niż ból zęba i żołądka ....wtedy naprawdę przy takich bólach odplywalam.. Moja mała tak kopie że nawet jak idę i ręce mam w kieszeni w kurtce to czuje a to z jednej a to z drugiej :-D. A jak za jelitko złapie to masakra baki niekontrolowane :-D. A chrapie podobno co nie miara i podobno mrucze tak jakbym kolysanke nucila :-D

Gość bella.galleria
Stokrotka dopytaj sie czy po p[oronieniu to jest ok? takie bóle w jajnikach ale raczej to jest lewy jajnik (z niego by la owulacja jak mi gin powiedział) bo ja mam wizyte dopiero w nastepny pi atek i do tej pory zeświruje hahahah o ile pierwsza ci a za by la radosna ta mnie ciagle martwi i nas owa watpliwosci. Za to m sie cieszy bo mam wiecznie ochote na sex i piersi rozmiar wieksze :)

Bella napewno jest wszystko ok ... musisz sie troszeczke powiekszyc aby maly lokator mial wygodnie. Wcale sie nie dziwie ze ciagle masz obawy po tym co przeszlas, ale tym razem napewno wszystko sie ulozy Bo Mały Aniołek czuwa nad Wami. Mogę Ci tylko pozazdroscic ochoty na sex bo u mnie wrecz przeciwnie calkowity jej brak ;( ale mam nadzieje ze wszystko powroci po porodzie ;)) A co do zakupów to dokupuje troszeczke ubranek takich wiosenno - letnich, no i ciagle wertuje allegro i przegladam wozki i nie wiem na co sie zdecydowac ;)) musze wybrac sie w koncu do hurtowni i oblukac je na zywo ;)) wiekszosc rzeczy to raczej mam po pierwszym brzdacu

Gość stokrotka201
Dobrze dopytam się :-D. Ja Justa też codziennie allegro odpalam i przygladam się na wózki który ladnieszy. Ja biorę dwa pod uwagę jeden to 889 zł nowy 3 w 1 nazywa się verdi a drugi to za 999 4w 1 ale nie pamiętam nazwy jak klikniesz w ta aukcję to poiwnno pojawić się bardzo dużo kolorów wózków i to ten :-D.

Dzien doberek musze sie przyznac ze chodze spac o 21 i choc probuje to nie jestem wstanie nic z tym zrobic hahahahha piersi swedza to chyba rosna a rano jestem tak glodna az mnie sciska w srodku poza tym chce wiosny i ciepla a tu tvn zapowiada chmury;( Natie jak m????Gosia Antoninka Madziusiak czy humorek troche lepszy? JUSTA dziekuje za dodawanie otuchy Stokrotka wielkie dzieki i daj znac co powiedzial gin po wizycie,jak sie ma cora;)

Gość stokrotka201
Nio to bella wszystko ok. Lekarz mówił że przeważnie boli bardziej ten jajnik z którego była owu.....jeżeli boli przy chodzeniu to nospa i leżeć bo niestety ale taka natura nas i musi wszystko się wyprodukować i musi pobolec. Jeżeli będzie to ból nie do zniesienia to izba przyjęć na kontrolę bez wahani. I nie stresowac się bo można sobie wnowic i będzie boleć. Poronienie ma wpływ tylko na twoja kondycję psychiczną ....jeżeli się boisz o malenstwo to L4 i odpoczywanie choć do 12 tyg. Bo w tym okresie wszystko się rozwija i potem dzidzia tylko kształci swoje narządy. Więc bez paniki:-D. Cycuchy to boleć będą swedziec szczegolnioe jak zostaną nieoczekiwanie dotknięte. Ochota na sex przychodzi przeważnie w 2 trymestrze. Ją miałam taka chcice że jak męża widziałam to musiał natychmiast przyjsc do mniebo nie mogłam wytrzymać. Nieraz miał już dość a ją jeszcze nie :-D Teraz mi przeszło....tzn nadal działamy ale tak delikatnie...jak dzidzia wierci się to przestajemy. Bo tatuś może dzidzie w czulko pukac :-D. A co do mojej wizyty to wszystko ok :-D. Dzidzia rośnie :-D ciśnienie u lekarza 124 na 80 puls 103 więc cacy nio i 4 kg na plusie od poprzedniej wizyty :-D. Teraz jakieś badania wymazy itp nio i wizyta za 2 tyg nio i wyjście z kwitkiem L4:-( bo potem lekarz jest na urlopie do 6 maja. Nio i jeżeli dzidzia nie przekreci się do 35 tc to czeka mnie cięcie. Bo dzidzia siedzi do wyjścia pupa :-D

Haha siedzi do wyjscia pupa pokazuje swiatu gdzie e go ma,super wyluzowana dzidzia;) wie o co chodzi luzik najwazniejszy;) Stokrotka a co myslisz o cerarce?ja tam bym wolala cesarke na przyklad !!;) Dziekuje Ci za cale info ,badzo bardzo uspokojona jestem i czekam na wizyte w przyszly piatek. Dzis mam wolne od pracy wiec leze w domku i sobie dogadzam

Gość stokrotka201
W sumie ją też wolę cesarke bo jak patrzylam na siostrę cioteczna po nacicnaniu krocza to aż mnie odrzucalo. Niby szybciej dochodzi się do siebie ale moja druga cioteczna siostra podonych rozmiarów do moich po 3 godzinach wstała isama i ładnie się wszystko zagoilo. Boję się że nie dam rady wypchac mojego miercipietke i będzie problem . Wolę od razu mieć cięcie niż męczyć dzidzie a potem i tak cc. Ma jeszcze mała 5 tyg na przekrecenie więc zobaczymy:-D Ważne aby jej nic nie było

Gość gocha-04
Bella ale masz super z tym odpoczywaniem. Mój humorek poprawiam sobie słuchaniem Radio Natura. przynajmniej tam można usłyszeć wiosny troszkę, bo chyba wiosny się nie doczekamy. Mówili z tv, że od razu będzie lato. Stokrotka może malutka jeszcze zdąży się odwrócić poprawnie i cesarki nie będzie potrzeby robić. No chyba, że sama wolisz.

co do porodu to ja wole naturalnie... jakos mam obiekcje przed cesarka ... takze ja robie wszystko aby bylo SN. pierwszy porod tez mialam naturalnie, chociaz porod byl ciezki bo trwal 13 h i zaczal sie praktycznie przy 1cm rozwarciu, mialam naciecie to i tak jak poloza dzidziusia na brzuch to o wszystkim sie zapomina a no i dla dzidziusia jest lepiej jak rodzi sie naturalnie... ...takze warto to przemyslec porzadnie, Ja wczoraj sie dopatrzylam ze zle gin mi wypisala zwolnienie.... wpisala mi we wskazaniach lakarskich 1 czyli ze musze lezec. Mam nadzieje ze dzis mi to zmieni (przyjmnuje dopiero od 16 i chodz prosilam aby nie oddali zwolnienia do ZUS to i tak roznie moze byc) bo inaczej kontrola ZUS murowana. A zwolnienie mam wypisane az do 10 maja . Gocha ja tez slyszalam ze wiosny w tym roku nie bedzie tylko od razu lato ... obojetnie co ale niech przychodzi bo u mnie dzis chyba z 20 cm sniegu juz dzis spadlo. Bella odpoczywaj, ciesz sie Malenstwem ;)) Ktora teraz testuje.. chyba czas troche nasza tabelke uaktualnic

nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie34tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Czekamy na potwierdzenie Fasolki Bella........................fasolka lisopadowa - obecnie 7 tydzien ;)) AniaeS28 (28)..........14.04 .....5cykle z bromkiem i dupkiem Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem Endi86 (26,5)..........11.03... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) gocha-04 (27,5)........20.03.........4 m-cy madziorkus (27)..........13.03 ........1,5 roku( III cykl z bromkiem , 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) natie75.....................

Gość antoninka27
dziewczyny czy ktoras z was nie ma do zbycia 1 opakowania bromka? :)

Gość gocha-04
o tak Justa nie ważne czy wiosna czy lato, niech ten śnieg już zniknie. siebie już zaktualizowałam i jeszcze 2 tygodnie bite muszę czekać. nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie34tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Fasolka Bella........................Fasolka lisopadowa - obecnie 7 tydzień gocha-04 (27,5)........21.04.........4 m-cy AniaeS28 (28)..........14.04 .....5cykle z bromkiem i dupkiem Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem Endi86 (26,5)..........11.03... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) madziorkus (27)..........13.03 ........1,5 roku( III cykl z bromkiem , 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) natie75.....................

Gość gocha-04
Antoninka ja nie mam możliwości zdobycia bromka.

ja jak cos moge sie zapytac czy wypisze mi recepte, ale moze zbytnio nie chciec bo w tym etapie ciazy raczej sie nie bierze . antoninka a nie możesz zadzwonić do gina/ przychodni aby wystawili Ci tą receptę. Ja jak coś man na zbyciu luteine

Gość antoninka27
no wlasnie zadzwonie wieczorkiem tam, jak bedzie czynne, mam nadzieje, ze nie kaze babka isc na wizyte za 100 zl. :) dzieki dziewczyny za dobre checi, ale wlasnie tak myslalam, ze zadna nie ma na zbyciu ;) to ja sie dopisuje do tabelki tez :) nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie34tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Fasolka Bella........................Fasolka lisopadowa - obecnie 7 tydzień gocha-04 (27,5)........21.04.........4 m-cy AniaeS28 (28)..........14.04 .....5cykle z bromkiem i dupkiem Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem Endi86 (26,5)..........11.03... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) madziorkus (27)..........13.03 ........1,5 roku( III cykl z bromkiem , 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) natie75..................... antoninka 27................21.04............1,5 roku