Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

antoninka a w razie co chcesz bromergon czy bromkon (czy jakos tak) to praktycznie te same leki

Gość gocha-04
Antoninka na ten sam dzień mamy termin @. Mam cichą nadzieję, że może jakimś cudem się uda. Madziusiek, a ty jak tam?

nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie34tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Fasolka Bella........................Fasolka lisopadowa - obecnie 7 tydzień gocha-04 (27,5)........21.04.........4 m-cy AniaeS28 (28)..........14.04 .....5cykle z bromkiem i dupkiem Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) madziorkus (27)..........13.03 ........1,5 roku( III cykl z bromkiem , 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) natie75..................... antoninka 27................21.04............1,5 roku

Gość stokrotka201
Ale się podbulwersowalam:-(. Zamówiłam różne rzeczy na allegro dla bobasa i moja mama z pretensja że czemu takie brzydkie kolory że np kocyk kupiłam grafitowy lekko a ona uważa że jest czarny, że butelki dł karmienia są grube i objąć się je nie da (a nie było takich cienkich jak za moich czasow). Że czemu te kolory takie brudne itp. To mąż skwitował że bo nam się takie podobają nio i dodał że jak chce kupić różowe to może kupić a my przyjmiemy. W sumie mamy malutko rzeczy różowych bo ją nie chce wszystkiego mieć rozmowego dla Banki i wszystko może się wydarzyć na porodowce i moze wyskoczyć Olaf i ją nigdy bym nie ubrala w różowe chłopca. Że wszystko mamy albo zielone albo żółte ...masakra :-(.

Gość gocha-04
Stokrotka, ale zielony i żółty to też bardzo ładne kolory. Ja nie toleruję różu u małych dziewczynek, bo im ten kolor mózg orze. Świat na różu się nie kończy, także nie dajcie się. :)

Gość stokrotka201
Też tak uwazam......dziecko musi widzieć wszystkie kolory. I podobno nie można noworodkowi od razu ostrych kolorów pokazywać itp. Eh.....ale to tylko moja mama i wiem jaką jest ...pogada i przejdzie ::-D

Gość antoninka27
Justa nie fatyguj sie, ja sobie juz zalatwie, ale dzieki za pomoc, kochana jestes:):) Rozowy tez ladny kolor, ja lubie rozowy ale w kolorze takiej ciemniejszej wisni ;) a dzieci mozna ubierac w rozne kolory, nie powiedziane ze dziewczynki maja byc ubrane na rozowo, mnie to smieszy, jak wszyscy tak ubieraja male dziewczynki hehe;) Gocha mam nadzieje, ze Ci sie uda w tym cyklu, (to teraz zaczynajcie staranka :D), jak i innym dziewczynom rowniez, ja kolejny cykl z goracymi borowinkami na brzuchu, zaraz lece do apteki je kupic, podobno moga rozpuscic jakies zrosty... no nic i tak czas trace do laparo, trzeba sobie dac szanse, a przytulanki wylacnzie dla przyjemnosci, takie zycie :D

Gość gocha-04
Ja różu nie cierpię waśnie u małych dziewczynek, bo sama mam kilka różowych bluzek, tylko róż jest taki malinowy zgaszony lub przybrudzony. Najbardziej to nie mogę się patrzeć jak idą jakieś przedszkolaki i wszystkie dziewczynki różowe. Antoninka dziś będziemy działać ;) u mnie 13dc to owu za parę dni powinno być.

Gość stokrotka201
U mnie w rodzinie była taka sytuacja że lekarz powiedział że na 100% będzie chłopakii nawet podobno siusiaka widać było ...siostra cioteczna nakupila niebieskiego itp a urodziła wiktorie dziewczynkę 100%. Aż na porodowce się zdziwili jak urodziła a rodziła naturalnie i od razu wiedziała kto wyskoczył. I dziewczynce to zalozysz niebieskie i ślicznie wygląda a chlopcowi różowe to jakoś za przeproszeniem pedalsko by wyglądał. Tak samo u mnie z imieniem ....eeee.....jagoda ble....eeeeee Blanka już lepiej ale też nie do końca może być najlepiej daria które nam się wogóle nie podoba. Tak samo dla chłopca igor ładnie tka trzeba dac a nie olaf na olafa będą wołać ofleja tak usłyszałam . Nio ale i tak będzie Blanka zuzanna a jak chowa jajka to olaf jakub :-D:-D:-D Ale będzie chyba Blanka bo jak pisałam teraz olaf to dostałam niezłego kopniaka w prawe jajko i chyba mała woli być mała :-D:-D:-D

Witam drogie panie w ten jakże zimowy dzień. U mnie dziś od rana było pracowicie, ale widzę, że Wy też się napracowałyście na forum i miałam co czytać :) Też nie trawię małych różowych lalek barbie, przecież jest tyle pięknych kolorków. Stokrotka nie przejmuj się, nasze mamy wychowywały nas w innych czasach i teraz jest ogólne zdziwienie i krytyka czemu tak skoro one robiły inaczej, ale to Twoja córeczka i Ty decydujesz jak ubierasz i jak będzie miała na imię - oni mieli już czas na swoje wybory :) A prezenty przecież mogą kupić takie jakie im się podobają :)

Gość gocha-04
No to historia z kupowaniem takich typowych kolorów dla dziewczynki przed porodem może okazać się mało trafiona hehe Stokrotka to zostań przy żółtym zielonym, błękitnym, a najlepsze w pierwszym okresie są biele i beże :) piękne są te ciuszki jak tak wiszą na półkach sklepowych.

Gość madziorkus
Hej, Dawno się nie odzywałam... Dzisiaj idę do lekarza z wynikami prolaktyny i tarczycy..Ciekawe co powie i jakie dalej kroki podejmie.. Ja już nie mam siły walczyć i odpadłam...Co ja mogę zrobić, nic.. Bardzo się ciesze że jednak dziewczyną z tego forum się udaję, to jest budujące:-)

GOCHA ABY TE CIUSZKI MIALY JESZCZE CIUT NIZSZA CENE TO BYLO BY JESZCZE LEPIEJ ;)) ale fakt jest faktem ze jak chcesz isc do sklepu i kupic cos dla dziewczynki to prawie nie ma innego wyboru niz roz. U mnie wczoraj gin jak zaczelam jej marudzic o USG to spytala sie czy jajka bylo widac .. ja mowie ze bylo.. no to ona ze w takim razie nie robimy USG bo jak mowi ze dziewczyna to moze sie cos "zmienic" ale z chlopaka to raczej nie ma szans ;))... u mnie z imieniem tez jest tak ze wszyscy mowia ze Igor jest blee... Macius, Kubus to fajne imiona ... ale grunt aby stac przy swoim... oni z czasem przywykna ;))

hej dziewczynki czytam was regularnie, ale jakoś nie mam czasu nic pisać.. ja miałam dziś pechowy dzień... rano miałam wypadek tj. zniosło mnie do takiego gigantycznego rowu, wręcz zbocza góry i o mało się nie zabiłam... a potem jak jechałam jako pasażer z inną osobą to ktoś nam wjechał w dupę... nadal nie mogę dojść do siebie... :( u mnie 22 dc.. 2 cykl na bromku, piersi pobolewają, ale pewnie nic z tego, bo brzuch pobolewa jak na okres i w ogóle mało było seksu w tym cyklu... ja to w ogóle czuję, że chyba mam jakieś jaja hormonalne... bardzo mało śluzu płodnego, w sumie nie mam już pms jak dawniej i w ogóle jakoś dziwnie... eh...

marysia no to rzeczywiscie niezle... dwie przygody w ciagu dnia ... cale szczescie wyszlas z tego calo. Malo wcale nie oznacza ze zle... moze to i lepiej bo zolnierzyki mialy sile sie zregenerowac... Czasami wystarcza tylko raz ;)). Na poprawe sluzu proponuje siemie lniane- naprawde pomaga

Gość bella.galleria
ooo Madziorkus sie odezwała witam ,sciskam Cie mocno Stokrotka to twoje dziedko i to ty z m wybieracie w co jue ubierzecie i kolorystyke,ale wiesz moja mama tez mnie nieraz potrafi zagotowac:0 wiec w pełni rozumiem wzbużenie ,ale wyluuuuuzuj :) i tak zrobisz jak zechcesz,szkoda nerówo. Marysia jejku co za dzien,teraz taja sytuacja na drogach,uważaj skarbie a mnie tez bolało jak na oktes i to duzo wczesniej przed spodziewana data i tez pisałam ze mam dosc bo znowu jajniki bola okresowo i co:):) Justa ma racje nie ważne czesto ważne raz a porzadnie wiec głowa do góry!!!!!! mnie dzisiaj wszystko śmierdzi ,m nie moze używac płynu po goleniu bo mam mdłosci i muli mnie dzis od rana.A wczoreaj wieczorem naryczałam na biednego m ze telewizor zagłosno chodzi ....jejku az mi głupio ,postaram sie opanowac milego dnia zycze wszystkim

Gość stokrotka201
Wiesz bellus ja jeszcze teraz mam humorki :-D. Np w szafie męża zrobiłam przemeblowanie ciuchow i jak koszulki były na 2 półce tak teraz na 4 bo poerwsze dwie półki są dzidzi i jak zobaczyłam że przełożył to wpadlam w szał......takie pierdulki a jednak kobietę w ciąży drażnią .....to sie śmiał że jeszcze nie korxystamy z ciuchow małej ia on z koszulek tak i lepiej aby były na 2 półce ale ją nie chciałam ustąpić i ją ryczalam a on siedział i się smial :-D. Chodzę spać jak małe dziecko .....jak dotkne poduszki to od razu głęboki sen i chrapanie :-D. Wczoraj z mężem robiliśmy obiad tak na szybko gotowe pyzy nio i piedulek nie najadl się dużo bo ją zjadlam z 9 a on 3 bo siedzialam wpatrzona oczami kota że shreka i nie umiał mi odmówić ale takie dobre było :-D. Nio ale za to zrobiłam mu kolację a on jak zjadł i nozki mi wymasowal po całym dniu ......te moje balony że od razu krążenie się poprawiło i od razu usnelam bo byylo tak dobrze. Mała trochę poskakala i tez poszła spać a biedak nie mógł usnac przez moje chrapanie i oglądał film do prawie 24 ...ją rano wyspana a on ledwo przytomny :-D:-D:-D:-D

Gość stokrotka201
Tak jak pan dr stwierdził cytuje : mąż niech się przyzwyczaja że będzie niewyspany teraz przez pani chrapanie a potem przez mała :-D:-D. To powiedzial malz że chce stopery i opaske na oczy na imieniny :-D

Gość gocha-04
oj tak Justa ubranka dla maluszków są mega drogie, ale można zawsze coś wyhaczyć na przecenach. Madziorkus dlaczego piszesz, że odpadłaś ze starań przecież idziesz do lekarza? Co ciekawego się dowiedziałaś? Marysia ale przygody z rana. Dobrze, że to koniec tygodnia, a nie początek. :) Dziś mam strasznie senny dzień. Wczoraj usnęliśmy z M na kanapie w opakowaniu i przebudziliśmy się po północy już myślałam, że przepadną nam starania, bo byłam nie do życia, ale udało się, a dziś temp skoczyła i czekanie nam zostało. Chociaż na ten cykl się nie nastawiam po tym naszym chorowaniu niewielkie są szanse.

Gość madziorkus
A więc po wizycie troszkę nabrałam wiary...Ale wolę się nie nastawiać.. A więc prolaktyna spadła, oraz tarczyca w normie..Więc nie muszę brać bromka..Następny cykl zaczynam z clo na stymulację owulacji i dupkiem...Raz się udało przy połówce, więc mamy spróbować znowu..Teraz jak tylko zobaczę dwie kreski na teście ciążowym mam brać dupka cały czas...Może wtedy zaprzestanie brania luteiny mogło spowodować poronienie...Sama nie wiem co będzie ale zawsze jakaś nadzieja jest..

Gość Zuzaaa111
Hej Dziewczyny. Chciałam zapytac jak to jest z regularnością @ po Bromergonie? W pierwszym cyklu leczenia pojawil sie tak jak miał a teraz znowu się spóżnia juz trzeci dzień. NIewiem już co mam myśleć;(

Gość staramalutka
Zuza ja odkąd zaczęłam brać bromergon to cykle mam równiutko 28- dniowe, a miałam zazwyczaj 35-50, więc całkiem możliwe że to to ;)

Dziewczyny nie bardzo mi sie podoba fakt ,ze jutro musze powiedziec w pracy ze jestem w ciazy,boss przygotowal nowy grafik i ja za tydzien mam leciec do Wloch wiec musze mu przedstawic zaswiadczenie ze jestem w ciazy i nie moge leciec.Chcialam to jeszcze zatrzymac troche w tajemnicy ale nie mam wyjscia;( Jak wam minela niedziela moje drogie?

Gość stokrotka201
Bellus weekend ciężko pracujaco w kompletowaniu wyprawki dla Blanki :-D. A co do powiedzienia w pracy że jesteś w ciąży to niestety ale musisz i widzę że twoja praca tego wymaga im szybciej tym lepiej. Rada : jeżeli szef zareaguje agresywnie to pierdziel to wszyystko i idź na L4. Nie warto narażać dzidzi na nerwy.

Gość justa27
bella daj znac jak szef zareaguje na wieść o ciąży. Napewno sie nie ucieszy bo na jakis czas straci dobrego pracownika ale pewnie i tak spodziewał sie ze taki dzien kiedys nastapi. Przynajmniej bedziesz miala to z głowy i w razie gorszego samopoczucia bez problemu pójdziesz na zwolnienie. U mnie weekend pracowity bo dziś męża urodzinki i w weekend mielismy gości. Wczoraj po obiadku poszlismy na wiosenny spacerek. Byla super pogoda. W koncu widac spóźniona wiosnę i mam nadzieję ze tak zostanie i bedzie juz tylko lepiej:).

Witam w słoneczny dzień :) Aż mam lepszy humor dzięki temu, że słoneczko świeci. A u Was jak tam ? Justa to jeszcze miesiąc Ci pozostał?? A pamiętam jak napisałaś o 2 kreseczkach tak samo jak Stokrotka :) Mam nadzieję, że u mnie też tak szybko czas zleci i będzie wrzesień bo nie mogę się doczekać :) A to już 17 tydzień :)))) Dzisiaj mam wizytę i mam poznać płeć dzidziusia :) Trzymajcie kciuki, żeby dzidzia chciał ukazać rąbek tajemnicy :)

Witam witam mam dzis mdlosci sama nie wiem czy przez ciaze czy z nrewow przed rozmowa z szefem eh ale jest sloneczko na niebie i staram sie myslec pozytywnie