Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Aktualizacja STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........07.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............25.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............18.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............18.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............13.........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............14.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............9.............2...... .........22kwietnia niestety sie nie udało...

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........05.10.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........07.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............25.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............18.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............18.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............13.........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............14.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............9.............2...... .........22kwietnia niestety sie nie udało...

cześc dziewczynki! dawno mnie tutaj nie było ale znowu problemy z netem :O ehh nie wiem co oni wyprawiają :O ja tak tylko na chwileczke powiedziec ze dzis ostatnia tableteczka anty :D jupiii :D za tydzien @ i nowe staranka juz z clo :D jutro jeszcze idziemy na weselicho do mojej przyjaciółki, wiec jest oki :) na 2 dni idziemy :) a do tego w niedziele tesc urodzinki ma wiec sie wybawimy :) dobra, ja zmykam sie szykowac, maseczki, kremiki itd :D papaty! aa i witam nową staraczke :)

Gość Dzastina222
Dziewczyny chyba popadam w depresję... byłam na monitoringu owulki nie było pęcherzyk nie pękł... ma 2.25mm jest piękny, okrągły ale nie pękł dziś 14 dc... boję się że nie pęknie wcale... tylko się wchłonie albo coś... dziś zaczynam duphaston brać... tracę nadzieję że się uda.. niby śluz ładny taki jak powinien być, tylko dlaczego pęcherzyk nie pęka. W poniedziałek jeszcze raz na kontrolę.. ja chyba nie zniosę tego wszystkiego... brakuje mi siły.

witam :) Anulka tak mi przykro ! ale w nastepnym mies. sie uda :):) Ja dzis pochodziłam po sklepie z ciuszkami dzieciecymi :) i musiałam kupic body dla niemowlaczka :) bo były takie słodkie i maja napis KOCHAM MOJEGO TATE :) słodkie :)

Gość Dzastina222
Ale jaja dziewczyny!!!!! Dosłownie Jaja!!! Albo schizuję albo jestem jakaś tego... Przed wczoraj w 12 dc gin mi powiedział że mam pecherzyk w prawym jajniku i ma 2.46 cm a dziś mi powiedział że pęcherzyk dalej mam że nie pękł ALE.... w prawym jajniku o wym 2.25 i powiem że byłam załamana!!! Ale jak wzięłam usg do ręki i zaczęłam analizować to chyba mojemu ginowi się coś pokićkalo!!! Tylko dziwi mnie fakt, że nie widział tego wcześniej??? Że najpierw miałam pęcherzyk w lewym jajniku a po dwóch dniach w prawym? To co se przeskoczyło? A po tamtym ani śladu nie zostało? Dziwnie mi tam grzebał i grzebał i nic nie mówił... teraz tak se siedzę i kojarzę fakty!!! Albo to mi się pochrzaniło!!! Wydaję mi się że on tego pęcherzyka w prawym jajniku wcale nie zauważył.. Chryste co ja się mam!!!! Pamiętam jak za pierwszym razem 12 dc grzebał mi z lewej strony i zachwycał się jajeczkiem a dziś z prawej? Już nic nie rozumiem!!!

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........05.10.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........07.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............25.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............18.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............18.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............14...........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............14.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............9.............2...... .........22kwietnia

Gość Amerrrka
Nie martw się Anulka, uda się następnym razem! Asiaaaa Super, ze niedłUGO STARANKA!:) tO TEŻ CALKLIEM PRZYJEMNA SPRAWA:D

Gość Amerrka
Dżasina słuchaj! A czy Ty mierzysz sobie temperaturę? No bo jakbysmierzyła to bys wiedziała czy Ci wzrosła czy nie.... Po drugie dziwne, że skoro pęcherzyk nie pękł to i tak masz brać duphaston...dla mnei to nielogiczne. Po trzecie może zwyczajnie masz rację a lekrzowi się pochrzanilo zwyczajnie...dlatego szkoda, ze sobie temp nie mierzysz. Wiesz moglabyś pójśc zbadać sobie poziom progesteronu, yo jakieś 15 zl kosztuje a po tym tez bys wiedziała czy już jesteś w tej ddrugiej fazie czy nie. Po czwarte moge Ci powiedzieć, że ja raz brałam duphaston, byłam na monitorowaniu cyklu i nie było widać żadnego rosnącego pęcherzyka. Lekarz powiedział że tzn że lekarstwo na mnie nie zadziałało i że już raczej pęcherzyk nie urośnie. I zgadnij co:) Jestem w ciąży!:) Ja sobie mierzyłam temperaturę w związku z tym dokładnie wiedziałam kiedy miałam tą owulke i miałam ją dopiero 19dc! No ale miałam i zaszłam w ciążę. To tak na pocieszenie Ci chcialam powiedzieć, że lekarze się zwyczajnie mylą nieraz. buzka!:)

;( ;( 😭 .........no przyszedl @ dzis rano...............;( Mimo ze to dopiero 2-gi miesiac staran, jestem smutna, zla i zawiedziona. Szczerze mowiac, myslalm, ze bedzie latwiej. Znowu wraca pytanie , dlaczego sa kobiety , ktore zachodza nie chcac a my pragnac tego musimy czekac, mierzyc, kalkulowac , chodzic do lekarzy, brac tabletki itd... No coz trzeba zapomniec i myslec, ze wszystko ma soj sens i w dobrym czasie samo nastapi :) ale jakos ciezko jest sie zmotywowac! Pozdrawiam Was wszystkie 🌻 STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........05.10.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........3.......24.09..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........07.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............25.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............18.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............18.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............14...........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............14.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............9.............2...... .........22kwietnia

Gość Amerrka
Źle napisałam, brałam nnie duphaston a clostilbegyt na wywołanie owulacji oczywiście.

Gość Dzastina222
Amerrka ja wiem że mierzenie tempki to świetna sprawa tylko u mnie jest problem bo ja zawsze mam 36.6 dziś zaszalałam rano i zmierzyłam i miałam 36.7 więc tempka nie wskazuję na owu... ale ja nigdy nie miałam podwyższonej tempki... nawet jak byłam chora na różnego rodzaju infekcję...37 to dla mnie stan agoni!!! Dlatego sobie odpuściłam z mierzeniem temki bo ona w cale nie wzrasta:( O 20 mam wizytę u ginka.... innego ciekawe co powie na temat mojej owu.... bo ja już czuję wszystko jest do bani... i żadnych dobrych wieści nie będzie:( No nic, zobaczymy...odezwę się jak wrócę papatki:)

Gość Dzastina222
Byłam u gina... słuchajcie co się ze mną dzieję!!! Owuluję jak szalona!!! Pęcherzyki pękają jeden po drugim i rosną nowe... w poniedziałek miałam w lewym jajniku, wczoraj w prawym a dziś jest znowu w lewym!!!!! lekarz powiedział że to normalne przy CLO!!! i powinno się udać, bo śluz jest i wszystko wskazuję na to, że zajdę w tym cyklu.... boże oby było tak jak on mówił:):):):) dziś kolejna próba poczęcia:) Po dwu dniowej przerwie, chłopczyki męża będą bardziej sprawne:) i dziewczynki mam nadzieję też hihiihihihihi:):):);

czesc dziewczyny :) wiecie co kurcze zrobilam dzis test iiiiiii .... wyszla druga kreseczke balada ale jest :P za pare dni powtorze test to sie dowiem czy napewno jestem w ciazy czy nie :) wiecie ten topik chyba jest szczesliwy :D pozdrawiammmmm

hej, Becia, nie chcę zapeszać ale wydaje mi sie, ze szykuje nam sie nowa brzuchatka :))), ja też na początku miaam jedną słabsza kreske a juz a 4 dni była konkretna krecha!!! Trzymam kciuki mocnoo. PS. Dziewczyny mam apel kopiujcie aktualne tabelki, bo ja juz 2 razy aktualizował swoją i teraz widze, ze znowu muszę, dziękuje za zrozumienie...:)

Gratuluje :) i czekamy na potwierdzenie :) Ja natomiast mam pytanie ; wczoraj to wkoncu nie byl okresn tylko po raz kolejny jakies plamienie :/ czerwona jasna krew. Juz od 3 miesiecy mi sie zdarza, ze w dzien oczekiwanej miesiaczki mam plamienie a tydzoen moze 10 dni pozniej okres. Zaczelam czytac troche i znalazlam cos o "plamieniu implantacyjnym" ale nie zbyt to rozumiem :( Czy ktoras z Was tez moze tak miala?? Pozdrawiam :)

Korina dzieki mam nadzieje ze u meni tez ta gruba krecha si epojawi :) Pola wiesz jest tez cos takiego jak plamienie owulacyjne ja osobiscie przez kilka cykli ale to dawno mialam takie chyba bylo to po odstawieniu tabletek anty moze CI sie wydawac ze na owu to za pozno 10 dni przed okresem ale wcale nie :) bywa tak ze sie przesuwa ale wiesz musisz kontrolowac sytuacje czy sa to tylko plamienia czy jest to krwawienie bo krwawienia w trakcie cyklu moga byc powazne ale jak piszesz ze to tylko palmienia to nei martw sie :) ale zawsze najlepiej skonsultowac sie z lekarzem :) pozdrawiam

Gość Amerrrka
Becia!!!! To na pewnoe jesteś w ciąży!!!! nawet cień ienia kreseczki drugiej znaczy, że się jest w ciaży!!!!! Gratulację!!!!!:D Dżastina! Musi temp. rosnąć chociaż trochę jak jest owulacja. Nie ma takiej możliwości, żeby nie rosła. Ja też nigdy, nawet jak jestem bardzo chora nie mam gorączki i też myślałam, że mi na owulkę nie rosnie ale kupiłam sobie termometr elektroniczny ktory pokazuje do dwoch miejsc po przecinku i mierzyłam o czyiwscie w pochwie i się okazało, ze jednak po owulce wzrasta. Ale rośnie to nie znaczy do 37...moze byc 36,7 albo 36,8. Tak naprawdę jak by Ci wogóle się nie zmieniała tempka to by znaczyło, że wogóle nie rośnie Ci proegesteron a on musi rosnąć po owulacji bo inaczej nie dałoby sie zajść w ciążę. No ale mówisz, że dzisiaj Ci wzrosła do 36,7 no i tojest wzrost i na dodatek lekarz Ci potwierdził, że te pęcherzyki Ci pękły czyli wszystko jest ok. Tyklo wiesz co mnie jeszcze dziwi, nie może być tak, że pęcherzyki pękajajeden po drugim...Pęka jeden albo dwa na raz ( w krótkim okresie czasu) i już koniec, nie możliwości żeby kolejne rosły i pękały bo jak jeden pęka to się zaczyna ten progesteron wydzielać i hamować wzrost koeljnych pęcherzyków.... Sorki, że się wymądrzam ale tak juz chciałam uściślić:) My sie staraliśmy przez pół roku, a z tego to były tylko dwa cykle bo misię zatrzymał okres po odstawieniu tabletek anty i tak sie martwiłam, że wszystkich mechanizmów się nauczyłam. Co i kiedy i dlaczego się wydziela i dlaczego może się przestać wydzielać i dlatego tak się mądrzę:P W każdym razie trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żeby kolejnych brzuchatek przybywało:)

Gość Amerrrka
pol pola plamienie implementacyjne z tego co wiem, bo ja takiego nigdy nie miałam to jest mala kropela krwi jak się zagnieżdża zarodek. To nie jest owulacja tylko zagnieżdżenie które jest tak kilka dni po owulacji, tak gdzieś 7-9. Moga być też plamienia owulacyjne i wtedy z tego co wiem to one są troszkę wieksze a nie mala plamka krwi. I to jak najbardziej może być 10 dni przed okresem. Ja bym na wszelki wypadek poradziła się lekarza bo jak juz jedna z dziewczyn napisała to może byc coś ne tak z hormonammi. A to jest plamienie jednodniowe czy kilkudniowe?

Dziekuje za odpowiedzi :) A wiec wczoraj rano mala plamka przy porannej toalecie. Nic wiecej jak na razie. Tylko, ze brzuch boli jak w czasie @ i od tygodnia mam mdlosci...... mam nadzieje, ze to nie moja psychika wywoluje te wszystkie dziwne objawy. Mimo, ze bardzo chce dzidzi to nie jest to "obsesja" , a moze sama siebie oszukuje :/ Inny problem , ze po przeprowadzeniu sie nie mam tutaj ginekologa, pigulki zapisuje lekarz pierwszego kontaktu, a zapisanie sie do dobrego ginekologa graniczy z cudem. Nie przyjmuja nowych pacjentek , bo maja dosyc juz stalych pacjentek :( Jak za kilka dni nic sie nie zmieni , to szturmuje lekarza mojej przyjaciolki powinien mnie przyjac ! Jeszcze raz dziekuje za wasze odpowiedzi :)

Gość Dzastina222
Amerko dziękuję za odpowiedź.... wczoraj pytała ginka jak to jest możliwe że w tak krótkim czasie te pęcherzyki pękają... powiedział że przy CLO jest to możliwe... nie wiem i powiem ci że już chyba przestanę pytać lekarzy bo za każdym razem każdy mówi co innego... poczekamy zobaczymy, brzuch już mnie nie boli więc może to już koniec owulki teraz pozostaje mi czekać na wyniki bety:) Dziękuję ci kochana jesteś. Podniosłaś mnie na duchu z tą tempką... jutro rano też sobie zmierzę:) pozdrawiam:)

no no widze ze brzuchatka nam sie szykuje Moje gratulacje Becia;) ciesze sie razem z toba;)

dzieki dziewczyny mam nadzieje ze to wszystko prawda ze ja nie snie :) dzis powtorzylam test i jest wyrazna druga kreseczka ! :D tak sie ciesze :) oj zycze staraczkom zeby tez w koncu mogly zobaczyc taki test :)pozytywnyyy :)

Gość Dzastina222
Dziewczyny powiedzcie mi... Biorę Duphaston już 6 dzień, jeszcze 4 mi zostało. To co się ze mną dzieję to masakra!!! Od wczoraj mam olbrzymiego doła, ciągle chodzę rycząca i wściekła na cały świat... z byle powodu płaczę. Dziś rano znowu wstałam w takim nastroju. Powoli zaczynają mnie boleć piersi- tak buzować. Czy to może po Duphastonie tak świruję? Już drugi dzień się z mężem nie odzywam...a ja nie należę do osób kłótliwych... I teraz znowu mi ię płakać chce... Co się ze mną dzieję powiedzcie mi:(

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. 2. Sposób ściągnięty z innego forum 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. 3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża": 1 m-c : 1 - 4 tydzień 2 m-c : 5 - 8 tydzień 3 m-c : 9 - 12 tydzień 4 m-c : 13 - 16 tydzień 5 m-c : 17 - 20 tydzień 6 m-c : 21 - 24 tydzień 7 m-c : 25 - 28 tydzień 8 m-c : 29 - 32 tydzień 9 m-c : 33 - 38 tydzień 4. Wg encyklopedii Larousse: 1mc - 1-4tyg 2mc - 5-8tyg 3mc - 9-13tydz 4mc - 14-18tydz 5mc - 19-23tydz 6mc - 24-27tydz 7mc - 28-31tydz 8mc - 32-35tydz 9mc - 36-39tydz

dzesika spokojnie wszystko sie ułozy :) ja po tych tab . nie miałam takiego dołka jak ty ale kazdy inaczej reaguje moze warto zapytac sie lekarza czy cos takiego ma miejsce byc ??

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........15........05.10.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........15.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........3.......24.09..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 Dzastina222..25.........9.........07.10..........Dolnośl ąskie............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............25.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............18.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............19.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............14...........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............14.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............9.............2...... .........22kwietnia