Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość Kajducha
Ide na konsultacje 7.12 do innego lekarza i wtedy zapytam co z tym monitoringiem i jak ona to widzi.. Czy na nfz naprawde musza odhaczyc lekarze swoja robote i tyle.. Zobaczymy jak bedzie u drugiej. Pierwszy cykl jak bralam Luttagen od 16 do 25 dc to mialam caly cykl 22 dni, wiec nawet nie akonczylam tego luttagenu.. a teraz w drugim cyklu z Luttagenem mialam cykl 24 dni.. wiec dlugie one nie sa.. teraz mam trzeci cykl z Luttagenem ale pierwszy z CLO.. nawet nie wiem kiedy sa dni plodne jak tak mam.. ;/

Gość Dor
Kasia5599 Polecam lekarzy z Novum na pulawskiej (dr Zamora, wojewodzki, taszycka) w Invicta na złotej tez są dobrzy. Idź od razu do specjalisty od niepłodności. Mówię ci. Ceny nie są wyższe niż za normalnego ginekologa. No i poopowiadaj tu sobie :)

Kasia5599 a już widzę twoja historie :) a robiłaś badania hormonów? Może póki co idź do kogokolwiek nawet żeby dał ci skierowanie na hormony?

Gość Kmom
Heej:) sluchajcie jestem po monitoringu po letrozolu i.... Jest pecherzyk. 15.6mm. Ale sie ciesze:) wiem ze to dopiero poczatek drogi. Ale cos sie w koncu ruszylo. No i na pekniecie mam gonapeptyl. A sluchajcie te leki na pekanie one w razie czego nie zaszkodza ciazy? Takze Panna Zuzanna trzymam kciuki zeby i u Ciebie poszlo do przodu. Kajducha..mialam 2 cykle z clo bez monitoringu. Lekarz zyczyl mi powodzenia w staraniach. Bez sensu bo na mnie on nie dzialal. Nawet podwojna dawka. Kasia5599 ja polecam invicte. Potrafi wizyta byc opozniona no i z zapisami w sumie tez problem (zalezy do kogo) ale mysle ze warto sprobowac.

Gość Kajducha
Mam sama sie prosic o monitoring ? To lekarz powinien mi powiedziec ze trzeba takie cos zrobic i dokladnie wytlumaczyc jak to ma zadzialac.. bez sensu.. a co z badaniami hormonow ? Robilyscie ? Lekarz wam to kazal sprawdziec ? Ginekolog czy endokrynolog ? Poradzcie cos ;)

Gość gość
A powiedzcie.. Z tymi zastrzykami to jak? Gleboko trzeba sie wbic pod skore czy tylko czubek igly? Juz sie stresuje tym:(

Gość kmom
To wyzej to ja;)

Kmom przeczytaj koniecznie instrukcje zatrzyku. Ja mialam podobny lek to nic nie było czuć, ale trzeba tak tłuszcz pod skóra jakby złapać palcam i wbić prostopadle, to ważne jak się wbija! Kajducha A hormony to na dzień dobry trzeba zbadać żeby w ogóle się zająć tematem. Przynajmniej tarczyce Tsh, prolaktyne, testosteron i progesteron to minimum. Ginekolog kieruje, endokrynolog tez może.

Gość Blanka2014
I mnie dzisiaj 8 dc ale jakoś konkretnych zwiastunów owulki nie ma zobaczymy co wyjdzie na monitoringu ehh ....

Gość Blanka2014
Kajducha mnie na dzień dobry ginekolog wysłał na badania hormonów takie właśnie jak pisały wyżej dziewczyny bez nich nie było rozmowy o staraniach

Gość Kajducha
No to ladnie.. a mnie nikt nie wyslal.. dopiero teraz na 15.12 ide prywatnie do endokrynologa.. po za tym ze nie moge od pol roku zajsc w ciaze to jeszcze odkad przestalam brac anty pogorszyla mi sie cera a wlosy wypadaja mi garaciami.. nie mam juz polowy.. ;(( do tego gin mi mowi ze jajniki mam do du*y, pecherzykow duzo ale nic ciekawego, same male no ekstra.. i Ona mnie faszeruje lekami zamiast badania robic? Kirde trace wiare w lekarzy.. tarczyce mialam badana z krwi ogolnej, niby jest okej bo sie miesci w tych 'widelkach'... eh.. :/

Kajducha będzie dobrze. Ważne ze coś robisz. Znam pary co latami czekały na ciąże nie robiąc żadnych badań... Może clo właśnie ci pomoże. Tylko ten monitoring dużo daje, bo i dla zdrowia bezpieczniej ( ew torbiele) i dla diagnozy

Gość Kajducha
Za tydzien ide do innej ginekolog i to bedzie moj 15dc moze wtedy mi cos powie.. bo jak ja mam takie krotkie cykle to 15 dnia powinien juz pecherzyk peknoc ? Co mowicie ? ;(

Gość Kajducha
Jak pojde do nowej gin to bede miala 15dc to zapytam jak to wyglada, ale jak ja mam takie krotkie te cykle to juz pecherzyk powinien peknac.. jak uwazacie ? Mial ktos z was takie krotkie cykle i wie kiedy pecherzyk pekal ? Pewnie u kazdej inaczej, ale mniej wiecej bym wiedziala..

Gość gość
widzieliście to??? www.skracaj.org/onablondi

teraz idę kolejny raz do lekarza na karowej badań konkretnych mi żaden nie zlecił. zespół policystycznych jajników stwierdzili na podstawie wywiadu i usg... może teraz coś konkretnego usłyszę...

Gość gość
Kmom i co gin powiedział na wielkosc pecherzyka.ja miałm monitoring 12 i wielkosc 14.2 i powiedział ze jest za mały. cykle u mnie tez sa dłuzsze 30-32 dniowe.

Byłam dziś na monitoringu i endo za cienkie bo 6,9. Muszę do piątku wyhodować, także kupiłam rybkie, dużo wody i orzechy... gość dziś Jak masz cykle 30 dniowe a pęcherzyk rośnie 2mm dziennie to 15 dnia masz 20mm czyli wszystko gra z pęcherzykiem i wcale nie za mały tego 12. Może pomierz sobie temperaturę, zobacz którego dnia masz owulacje

Gość Beatricze17
Hej, wszystkim,którym się udało wielkie gratulację ;) Ja na szczęście już po laparoskopii, jutro ściągnąć szwy, wizytę u swojego doktorka mam 19.12 więc zobaczymy co będzie kazać dalej robić :) Mam nadzieje,ze laparoskopia coś tam pomoże :)

Gość kmom
Dor bedzie dobrze. Napewno. :) na mojej ulotce nie ma napisane zeby prostopadle robic zastrzyk ale juz obejrzalam nawet filmiki na yt. Chyba dam rade. Gosciu...lekarz powiedzial ze bedzie owulacja. Ze ten pecherzyk bedzie jeszcze rosl i nie ma szans zeby sie kurczyl. Wyliczyl kiedy powinnismy dzialac. Mam nadzieje ze mial racje.

Gość gość
Dor, u nie zmierzeniem nie da rady. roznie pracuje i roznie wstaje , nie mam stałej pory. własnie wczoraj podbrzusze mnie bolało i krzyz. to był 18 dc cyklu. no zobaczymy. przy poprzednie ciazy miałam wieksze pecherzyki przy clo.

Gość Meegann
Cześć. Dziewczyny, ja dzisiaj bylam na kontroli. Podobno wszystko ok ale 2-3 przerwy trzeba zrobic. Ale jakos straciłam sily na to wszystko.

Gość Kmom
Dor aczy Ty wypuszczalas pecherzyki powietrza ze strzykawki? Ja po prostu zamierzam wbic igle bo boje sie ze uleci troche leku..

jak będą pęcherzyki to postukaj, wypuść je z odrobina leku, trochę leku może przecież wylecieć. Nie można powietrza sobie wstrzykiwać w żyły :) jak malutki pecherzyk to się nic nie stanie ale jak dużo wstrzyknięsz to się może skończyć tragicznie

Gość PannaZuzanna
A mi się w tym cyklu jakoś strasznie ciągnie :-) Biorę ten duphaston i biorę i się doczekać @ już nie mogę, żeby coś dalej ruszyło :)

Gość Kajducha
Hej.. dzisiaj mam 8dc i wczoraj wzielam ostatnia tabletke CLO.. kupilam dzis test owulacyjny w aptece i dwie kreski sa.. jedna moze troche bladsza od drugiej ale jest.. ciekawe czy sie uda.. troche szybko te plodne by wypadaly co nie ? Ale nie wiem jak dlugi bede miala cykl ostatnio trwal 24dni..

Ja jak brałam clo od 3 do 7 dnia cyklu to owulacje mialam 15 dnia cyklu. W ulotce jest napisane ze owulacja powinna pojawic sie od 11 do 15 dnia cyklu jak dobrze pamiętam.

Gość Kmom
Dor..a jeszcze tak glupio zapytam. Te pecherzyki powietrza to sa te bable w plynie(leku)?? Ja jestem zielona z tym. Zastrzyki mialam tylko robione przez kogos. Dzieki z gory

Gość Blanka2014
Dziewczyny mam takie pytanko dopadło mnie zapalenie stawów i dostałam zastrzyki ketonal i detramax myslici ze beda miały jakoś wpływ na działanie clo i estrofenu.oczywiście w piątek na wizycie wypytaj o wszystko.

Gość Kajducha
Meegan a jakie dlugie mialas cykle skoro owulacja 15dc ? Ja gdzies czytalam ze druga faza cyklu jest stala ma 14 dni czy to prawda ?