Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość kmom
Hejka. Jak tam u Was? Dzis badalam progesteron..wyszedl 10.21 3 dni po zakladanej owulacji. To dobry wynik? Wyczytalam ze slaby..

Kmom, na moje owulacja byla. Zapytaj lekarza jak bedziesz nastepnym razem.

Gość Dor
Bylam wczoraj na usg i śluzówka urosła do 8.5! Naobiecywałam jej różnych rzeczy także się posłuchała. W czwartek transfer. Mam nadzieje ze Iva zarodki przeżyją rozmrożenie. Dziewczyny nie wiem czy to estrogen który w dużej ilości biorę od 2 tyg, czy to ze wyjechałam tak działa ale czuje się tak super. Mam świetny humor i śpię mocno i długo (już chyba z 2 lata tak dobrze nie spałam). Nie wiem o co chodzi :) Nie miałam za bardzo gdzie mieszkać wiec wynajmuje pokój. I tak się bałam troche ze będzie mi smutno tak samej a jest tak fajnie!

Gość magdzik_d
Dor to byle do czwartku i powodzenia ;-) cały czas z dobrym nastrojem oczywiście :-D. U mnie dzisiaj okres :-(. Ale spodziewałam się tego bo sporo stresu mialam w zeszłym miesiącu. W przyszłym tyg. już jestem umówiona na monitoring więc " zabawa "trwa dalej.

Gość nikita03285
Dor super że u Ciebie taki dobry humor i oby było tak zawsze. Oczywiście trzymam kciuki za czwartek.:) Magdzik to zaczynamy od nowa. Ja od trzech dni na clo i 14stego jadę na monitoring .

Gość Blanka2014
Dot to super wiadomości ze już w czwartek tranfer będzie ok. Cieszę się ze czujesz się wypoczywa fizycznie i psychicznie też.ja teraz muszę czekać na @ i zacznę kolejny cykl z clo ale dopiero pod koniec grudnia:(

Gość magdzik_d
Nikita ja 13 idę na monitoring ;-).

Gość Blanka2014
Magdzik to napisz co i jak trzymam kciuki :)

Gość Kmom
Dor napawasz mnie dobrym nastrojem tym swoim humorem;) Trzymam kciuki za czwartek:)

Gość Kmom
Meegann do lekarza ide jesli okaze sie ze bedzie miesiaczka. Narazie mam nadzieje ze miesiaczki nie bedzie i beda dwie kreski.

Gość Kajducha
Ja jestem zalamana.. Bylam dzis u innej ginekolog.. nawet mnie nie zbadala bo usg zepsute.. powiedziala ze te leki co mam to mam brac i sie starac... nawet nie mowila czy mam badac jakies chormony czy niee.. nic.. powiedziala tylko zeby sprawdzic czy maz jest plodny i przyjsc w kolejnym cyklu na nonitorowanie jak chce... buu... juz sama nie wiem co myslec... ;/

Dziewczyny dziękuję za kciuki! Kajducha badanie nasienia należałoby zrobić teraz. Jeśli parametry są obnizone to trochę zajmie ich poprawa a ty w tym czasie możesz np stabilizować hormony. Dziwne, że nie skierowała Cię na badanie hormonów, w sumie to jak usg zepsute to można było progesteron zbadać i też byś wiedziała czy owulacja była... Poszukaj w google swoim regionie najlepszego miejsca na leczenie niepłodnosci i tam idz, bo tak w ciemno do tych lekarzy to chyba nie ma co

Gość Kmom
Kajducha...ja tez jestem zdania zebys poszukala lepszego lekarza. Wiem po sobie jak bardzo liczy sie podejscie lekarza. Teraz chodze do takiego ktory glowkuje "a moze bysmy zrobili tak" "no teraz to juz musi ruszyc"..zawsze mnie to smieszy. No i mialam tez duzo hormonow zbadanych na wstepie. Plus nasienie meza.

Gość Kajducha
Juz sama nie wiem do kogo isc.. teraz chcialam isc do endokrynologa zeby sprawdzic wszystkie hormony i wgl ale myslicie ze to ma sens skoro biore luteine i CLO.. czy wyniki wyjda miarodajnie ? Dzieki dziewczyny za wsparcie.. zobacze co dalej do konca tego cyklu i od nowego bede dalej glowkowac..

Kajducha szukaj innego lekarza albo idz do kliniki tak jak mówi Dor. Ja sama w ostatnim roku zmieniłam kilku lekarzy aż w końcu trafiłam na odpowiedniego. Na wstępie powinnaś mieć zbadane hormony, mąż nasienie i dopiero w tedy leczenie. Wierz mi że bez tego to jest strata czasu. Ja tym sposobem straciłam ponad rok. Wiem że takie szukanie nowego lekarza jest męczące ale jak w końcu znajdziesz odpowiedniego to aż chce się leczyć i nie stresuje się aż tak. Także głowa do góry i działaj kochana :)

Gość Blanka2014
Kajducha zdecydowanie powinnaś poszukać jakiegoś bardziej rzetelnego lekarza który nie będzie zbywal :(

Gość PannaZuzanna
Dor, zarażasz pozytywnym nastawieniem - może ja tez powinnam coś naobiecywać moim jajnikom to w końcu będę mieć owulację :D !Dor, powodzenia na transferze! Ja 6-go dostałam @ po Duphastonie, teraz biorę ten Encorton i Letrozole i 15.12 mam monitoring. !Dziewczyny trzymajcie kciuki, żeby w końcu była OWULACJA! :) Nikita03285- obie mamy w podobnym czasie monitoring. Magdzik - tego samego dnia też dostałam @. Dziewczyny, nowy cel: ciąża na przełomie grudzień 2016/styczeń 2017 ;-)

Kajducha, również uważam, że powinnaś poszukać jakiegoś konkretnego lekarza - mnie moja lekarka wysłała na 2 tyg. do szpitala na oddział endokrynologii ginekologicznej gdzie przebadano mnie od stóp do głów i dzięki temu pobytowi wykluczyłam tarczycę, problemy z przysadką, nadnerczami, zbadałam cukier, wszystkie hormony itp.

chciałam napisać, że pewnie okres się z księżycem zgrywa i dlatego w tym samym czasie mamy, ale przecież na hormonach wszystkie ;) Ja dziś transfer miałam. Nakupowałam pysznych zdrowych rzeczy i wysiaduję teraz dwa tygodnie, a do soboty będę w domu siedzieć grzecznie. Jak zobaczyłam te zarodki to mi się płakać chciało aż...takie ładniutkie heh

Gość magdzik_d
PannaZuzanna rok temu dokładnie też 6 grudnia dostałam okres w cyklu, w którym zaszłam w ciążę ( poroniłam w lutym). Strasznie się zdziwiłam taką powtórką.... Nawet się zastanawiałam czy nie liczyć od 5 grudnia bo wtedy miałam jakieś plamienia brązowe... ale liczy się od "żywej krwi". Kurcze ale ten czas zapiernicza... mija już rok....

Dziewczyny ale był by numer jak byśmy wszystkie zaszły w ciążę :) w tedy będzie trzeba zmienić temat na forum hi hi. Ja mam nadzieje że mąż zdąży wrócić z zagranicy na owulacje i że tym razem się uda. Ale zobaczymy co powie monitoring bo przecież może nic nie być. Jutro jadę porobić badania krwi co mi pani doktor zleciła. Jak będę mieć wyniki to dam znać.

Gość Kajducha
Ale wam zazdroszcze tych badan mimo wszystko ! Trzymam za was kciuki i dzieki za wsparcie :))

Gość magdzik_d
Nikita tego się trzymamy, wszystkie zachodzimy w ciążę ;-)

Gość Kmom
Ja tez nam wszystkim zycze ciazy do konca tego roku:) byloby super. Bysmy wspieraly sie w naszych humorkach i szczesciu.Oj marzy mi sie:) kurcze a ja tak czekam niecierpliwie z nadzieja ze okres sie nie pojawi. 7 dni po owulacji. Myslicie ze jeszcze 7 dni i jak okres sie nie pojawi to smialo moge robic test? :)

Gość Kajducha
Kmom mysle ze jak odczekasz jeszcze 7 dni to smialo mozesz robic test ! Zycze powodzenia i trzymam kciuki ! ;))

Gość gośćnana
Ja też jestem na etapie z Clostilbegyt na początku przedszkola się możliwych skutków ubocznych jednak skoro dr kazał to próbuje może się uda a bardzo bym chciała. Dziewczyny na czym polega badanie drożności Jan owoców ?W pon idę do Ginekologa na ust zaznaczę że w sierpniu miałam operacje drogą pochwowa.

Gość gość
Witam. Dziś rozpoczynam cykl z clo od 5 dc do 10dc staram się już pół roku mamy już dwóch chłopaków ale staramy się o córeczkę owulacje mam na 9-10 dc wcześnie bo pęcherzyki osiągają 13-15mm i pękają okres trwa 3 dni i już nie wiem ręce opadają jeśli teraz nie zajdę w ciążę to mam skierowanie do poradni niepłodności. Ponad 2 mies oczekiwania na wizytę nie wiem co myśleć teraz też nie wiem co z owulacja jeśli była 10 dc to teraz będzie później mierze temp owulacja jest monitoring usg ciałko żółte ok ale pękają za wcześnie

Gość Kmom
Dziewczyny u mnie niepowodzenie. :( dzis nie wytrzymalam i zrobilam test. Wynik ujemny. Jest 28 dzien cyklu a 12 po owulacji. Zalamka. Juz nie licze na cud w tym cyklu. :(