Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość gośćnana
Ja poszłam z kompletem badań kryminalnych mam chorą tarczyca i po prostu po konsultacji z endokrynolog iem cóż dr również mnie uświadomił o skutkach ubocznych leczenia niepłodności . Także głowa do góry . W pon.ust i zastrzyk z Pregnylu . Może żadnych działań ubocznych nie Bedzie. Jak się czy liście po nim ja mam 5000!jednostek .

Gość magdzik_d
gościnne ja miałam 2 ampułki pregnylu (10 000). Ogólnie ja nie odczuwam żadnych skutków. Tylko jajniki mnie trochę kłują ale znaczy, że dziala. Dor wytrwałości z luteiną.Dawke masz niezłą... Ja przy 2tabletkach duphaston jestem senna i drażliwa jak przed okresem.

Gość Meegann
Dor, u mnie z nastrojem tak samo jak u Ciebie. Ostatnio gorzej. Jutro 5 tygodni po zabiegu mija a okresu brak.

Gość Kajducha
Kmom wlasnie nie miesiaczkuje normalnie... bez tabletek moje cykle sa po 47 dni.. ostatnio po 47 dniach mialam wywoluwane luteina... przed braniem anty. W szkole sredniej tez mialam takie dlugie cykle ze okres mialam co okolo 2 miesiace ale pozniej jak juz dostalam miesiaczke to sie lalo ze mne duzo i dlugo po 10-12 dni... wiec ewidentnie cos jest nie tak.. wtedy sobie nie zdawalam sprawy ze to powazne jest... dostalam tabletki anty i bylo okej.. a teraz po odstawieniu anty od nowa... Trzymam kciuki za twoja bete ! ;p

Gość Blanka2014
Dor po takiej dawce luteiny to wcale nie dziwne ze masz rozemocjonowany organizm :) ja zacsynem jak tylko @ przyjdzie mam nadzieję ze w niedziele :) Kajducha ja mam takiego gina ze wszystkie badania mi porobil mi prolaktyne, fsh, lh, estradiol, progesteron, testosteron, dhea-s oraz antyTPO... bez nich nawet nie zaczynal tematu ciazy.mysle że nawet na własną rękę moglabys zrobic te badania tyle ze kwestia finansowa zostaje :( a potem pomyśleć o zmianie gin na takiego co by bezmyślnie nie ladowal tabletek pannozuzanno ile świętujemy pęcherzyków :) dwa czy trzy :)

Gość gośćnana
Ja to już przed każdą wizytą u gina okropnie się denerwuje.każda wizyta trwa ok godz. Dziewczyny po cło mieliście kłucie w tajnikach i taki nagły ból Podbrzusza. A co jeszcze było moim zaskoczeniem w trakcie ostatniej wizyty ?! Kazał mi dłonie pokazać ! U Endo to normalne że sprawdza łokcie i dłonie ale gin !? I dostałam tzw zrębki że jak się niespokojne z pracą w domu to mnie w szpitalu znowu położy :-( . Jak to nic nie robić jak święta tuż tuż.

Gość kmom
Dziewczyny co za pech. Bylam dzis zrobic bete... I co. 2 godziny po badaniu dostalam miesiaczke.extra:( na badanie tez juz zerknelam hehe dalej bylam przy nadzieji ale juz nie jestem;(

Gość Kajducha
Kmom takie rozczarowanie jest najgorsze ale nie mozesz sie zalamywac... fajnie sie mowi wiem.. ale musisz dzialac dalej, trzymaj sie ;))

Gość gość
Mi clo nie pomogło bo bralam bez sensu( lekarz stymilacje wymyslil przy jak sie pozniej okazalo Niedroznych jajowodach....hsg to ściema dopiero przy laparoskopii poznałam przyczyne nieplodnosci,) uważajcie na tych " specjalistow"

Gość gośćnana
A mnie jamniki bolą normalnie ból okropny jak przy kolce. Ja to nie rozumie życia i natury jedni rodzą dzieci bez żadnych problemów i coraz się słyszy że dziecko załatwiane . A my lykamy różne leki i gin nam nieobce to jeszcze się nieudaje:-( Kurde oby się nam w końcu udało i którejś na święta prezencik by był fantastyczny.

Gość PannaZuzanna
Kmom, Dor - na USG wyszedł jeden pęcherzyk dominujący, 14mm, a endo 4 mm. To był dopiero 10dc i idę ponownie na USG jutro zobaczyć czy coś się z tego rozwinęło, a profilaktycznie z mężem działamy ;-) Pomimo, że nie był to jeszcze dowód na owulację, to cieszę się, że jest w końcu jakaś reakcja na leki. Dor, bidulko, na Twoim miejscu też pewnie bym się snuła z kąta w kąt po takich końskich dawkach luteiny. Czego to się nie robi żeby mieć swoje dzieciątko...:) Kmom - uszy do góry! Skoro przyszła miesiączka, to coraz bliżej do kolejnej owulacji, czyli kolejnej szansy na dzidziusia :-) Gośćnana - czemu ginekolog kazał Ci pokazać dłonie? O co tu chodzi?

Kmom - nie rozumiem, czy beta wyszła pozytywnie mimo miesiączki? PannaZuzanna pęcherzyk pęka jak ma 20mm, a rośnie 1-2mm na dobę. Poczekajcie ze staraniami 4-5 dni. Endometrium musi mieć co najmniej 8mm do zagnieżdżenia. W 4 dni możesz jeszcze je podchodowac. Pij dużo wody i jedz ryby, orzechy, oliwe, nabiał.

gość dziś Hsg mogło nie wykazać niedrożności bo mogło jej nie być, a po paru miesiącach endometrium narosło i wyszła ci niedrożności na laparoskopi. Dlaczego ściema? Widać na usg jak płyn przepływa przez jajowody czyli są drożne. Jakby nie były to by nie przepłynął co nie?

Gość gośćnana
Dobre pytanie czemu oglądał dłonie?! Jutro co zapytam . Sandy dzień jutro . Jezu jak ja się boję.

Gość kmom
Panna zuzanna ciesze sie ze ruszylo i u Ciebie. Widzisz clo na nas nie dziala ale letrozole juz tak. Wiem jaka to ulga ze jednak cos sie zaczelo dziac. ;) ja od dzis znowu biore aromek. Dzien przed sylwestrem monitoring. Lekarz uznal ze moj progesteron byl dobry. Dor. Beta wyszla negatywna.

Gość gośćnana
Właśnie wróciłam z wizyty tak więc na lewym jajniku pęcherzyki 18.2mm i 17.3mm zaś w prawym 17.3. Ekonometrii 8.1 mm hyperechogenne. Zatoka Douglas I pusta. Zastrzyk Pregnyl dostałam A po nim zawroty głowy.:-(i strasznie chcę mi się spać.

Gość PannaZuzanna
Kmom - tak, Letrozole to zdecydowanie nasz lek :) Dziewczyny, byłam dzisiaj na ponownym monitoringu, w 14 dc i pęcherzyk urósł do 24mm, a endometrium do 10mm i pani dr powiedziała, że pęcherzyk jest pękający!:-) Teraz nic tylko się starać, a potem czekać z niecierpliwością czy okres przyjdzie czy nie...

PannaZuzanna i goscnana jakie dobre parametry!!! Bierzcie się za robotę w domu! Mi nastrój się poprawił. Spotkałam się ze znajomymi, poszłam wczoraj na ciwczenia relaksacyjne i jest git.

Gość gośćnana
Tak więc zaczęła się zabawa :-) oby się udało i

Gość Beatricze17
Hej :) Miałam wczoraj wizytę u gina. Po laparoskopii na jajnikach czyściutko, pęcherzyki niepotrzebne usunięte, torbielami mam się nie przejmować bo juz usunięte. Ogólne założenie jest takie,że czekamy na okres bo na monitoringu widać ,że się zbliża bo był to 27 d.c., po okresie dokładne mierzenie temperatury i w 15 lub 16d.c. zrobić test owulacyjny i od tego momentu zacząć brać duphason(więc dołączam do klubu duphasonek ;)) Dajemy działać siłą natury , ale raczej nie nastawiam się na nic spektakularnego. Mam tylko kochane do Was pytanko: Które testy owulacyjne lepsze te z apteki czy te z neta? Może korzystałyście, no i nie do końca zrozumiałam czy jak nie będzie owu to czy mam brać duphason...

Gość Beatricze17
Hej :) Miałam wczoraj wizytę u gina. Po laparoskopii na jajnikach czyściutko, pęcherzyki niepotrzebne usunięte, torbielami mam się nie przejmować bo juz usunięte. Ogólne założenie jest takie,że czekamy na okres bo na monitoringu widać ,że się zbliża bo był to 27 d.c., po okresie dokładne mierzenie temperatury i w 15 lub 16d.c. zrobić test owulacyjny i od tego momentu zacząć brać duphason 3x1(więc dołączam do klubu duphasonek ;)) Dajemy działać siłą natury , ale raczej nie nastawiam się na nic spektakularnego. Mam tylko kochane do Was pytanko: Które testy owulacyjne lepsze te z apteki czy te z neta? Może korzystałyście, no i nie do końca zrozumiałam czy jak nie będzie owu to czy mam brać duphason...

Gość gośćnana
Ja duphaston brałam w pierwszym cyklu od 15dnia. Teraz po Pregnylu na drugi dzień od razu.

Gość gośćnana
Mój ginekolog na temat testów owulacyjnych wspomniał raz ale te testy nie są wiarygodne do końca . Natura I obserwować swój organizm.

Dziewczyny super że u was wszystko się układa i taki optymizm. U mnie nie stety kolejny cykl stracony. Wczoraj byłam na monitoringu i z pecherzyka zrobiła się torbiel. Od dziś biorę jeszcze primolut nor i zobaczymy co dalej. A jeszcze euthyrox od pon do pt w dawce 25 a w sob i niedz 50, do tej pory cały czas 25 brałam. Cały czas jeszcze mnie boli z tej strony gdzie ta torbiel. Mąż i ja zalamani jesteśmy, fajny prezent na święta mamy.

Gość gośćnana
Nikita Ty po prostu masz niedoczynność tarczycy. Pewnie z Tadeuszem te problemy. Byłaś u Endokrynologa ?

Dziewczyny odebralam bete 84! Nie wiem czy nie za mala. Jak otwierałam plik z wynikami to trzymałam tel metr od twarzy, bo bałam się spojrzeć. Poryczalam się, potem się zaczęłam trząść a teraz chyba się do łóżka położę żeby nic nie zepsuć Haha

Dor, superrr. Bedzie wspaniale. Bedziesz powtarzać beta po 48 godzinach? To masz prezent na swieta. Odpoczywaj duuzooo

Idę jutro powtórzyć. Dwóch dni nie wytrzymam. O 9 robiłam badanie. Wróciłam, zjadłam śniadanie. Usiadłam do biurka z zapałem do pracy i zasnęłam jak niedźwiedź. Jeju żeby wszystko dobrze było

Gośćnana jestem pod stałą kontrolą ginekologa endokrynologa. Dor ale się cieszę. Trzymam kciuki, odpoczywaj :)

Dor, ciecze sie jakbym ja zaszlam. To Ty nas zawsze nastrajasz do walki. Daj znac jak bedzie wynik. Odpoczywaj i nie denerwuj sie. Wszystko bedzie dobrze. :)