Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość Kajducha
Meegan a udalo ci sie z CLO zajsc w ciaze skoro bralas i wiedzialas kiedy plodne ? Nie czytalam calego watku od poczatku wiec nie kojarze co pisalas wiec sorki jak pytam a gdzies jest napisane ;)

Tak. Udalo mi sie z 4 cyklu z clo. Mialam monitoring. Wiedzialam ze powinna byc owu i wiedzialam ze byla (potwierdzone u lekarza). Zaszlam we wrzesniu. Niestety ciaza zakonczyla sie niepowodzeniem - przstala sie rozwijac. W polowie listopada mialam zabieg w 11 tygodniu liczac od okresu.

Gość Kajducha
Przykro mo ze tak sie stalo.. ;( Ja mam pierwszy cykl z CLO i naiwnie wierze, ze sie uda.. ale moze to cos pomoże.. Stresuje sie tez tym ze zaraz trace prace wiec to na pewno mi bie sprzyja.. ;(

Gość kmom
Heej. Dalam rade z tymi zastrzykami. Pierwszy byl bezbolesny ale drugi...oj...jest siniak. No ale nic. Mam nadzieje ze nie na marne. A sluchajcie...po co lekarz zalecil mi sprawdzenie progesteronu po owulacji?

Zeby sprawdzic czy byla owulacja wlasnie.Po poziomie progostoronu bedzie wiadomo.

Gość magdzik_d
Kmom co do zastrzyków. Wiem, że już po fakcie ale gdybyś miała robić jeszcze kiedyś sama sobie zastrzyk do mięśniowy. jak napełnisz strzykawkę i będzie powietrze to przytrzymaj pionowo strzykawkę pociągnij lekko w dół tłoczek. Wpuścisz w ten sposób trochę powietrza. Następnie pstryknij palcem kilka razy delikatnie w strzykawkę, bąbelki z powietrzem, które są w płynie pójdą wtedy do góry. Jak nie będzie bąbelków wciśnij tłoczek, żeby odprowadzić powietrze. Jak zobaczysz kropelkę płynu na końcu igły to możesz się już wkuwać. Nie stracisz w ten sposób dużej ilości leku.

Kajducha trzymam kciuki za clo i nowa prace, żeby szybko się pojawiła. W teście owulacyjnym oba paski muszą być ciemne przy owu. Rób dalej testy aż drugi pasek ściemnieje. Byłam dziś na usg i endometrium prawie nic od wtorku nie przyrosło. Było 6,8 a ma 7mm a ma mieć najmniej 8. Musi urosnąć do poniedziałku bo ma w bęcki! Dziś 15dc Kolejna lekerka przebąkuje o histeriskopii. Jak transfer się nie uda to mam ja robić. Ma wykryć jakieś nieprawidłowości w endometrium

Gość Kajducha
Tez bym chciala wiedziec te wszystkie 'parametry' o ktorych piszecie ;) Jak to jest z tym monitorinkiem ? Do swojego ginekologa na to idziecie czy jak ? U mnie sa takie kolejki ze czekam po 3 tygodnie na jedna wizyte wiec na monitoring musialabym sie zapisac duuzo do przodu.. no chyba ze prywatnie inaczej sprawa wyglada... Po niedzieli ide do innej gin zobaczymy co ona powie, ale rozwazam wizyty prywatne moze wtedy bedzie lepiej ? A wy chodzicie tylko prywatnie ?

Gość gość
A mi sie nie udalo ani z clo ani z pregnylem.Teraz mam pierwszy cykl po odstawieniu lekow.

Kajducha ja byłam tylko prywatnie, w klinice niepłodności wizyta z usg kosztuje 98zl. Może sprawdź jak z terminami w państwowych poradniach niepłodności? Wygoogluj nry tel na karowa, Starynkiewicza czy na żelazna i zapytaj czy trzeba czekać czy od razu

A to Kasia5599 z Warszawy jest... to wpisz w googlach "poradnia niepłodności + nazwa miasta"

Gość Kajducha
Tez bym chciala wiedziec te wszystkie 'parametry' o ktorych piszecie ;) Jak to jest z tym monitorinkiem ? Do swojego ginekologa na to idziecie czy jak ? U mnie sa takie kolejki ze czekam po 3 tygodnie na jedna wizyte wiec na monitoring musialabym sie zapisac duuzo do przodu.. no chyba ze prywatnie inaczej sprawa wyglada... Po niedzieli ide do innej gin zobaczymy co ona powie, ale rozwazam wizyty prywatne moze wtedy bedzie lepiej ? A wy chodzicie tylko prywatnie ?

Gość Kajducha
U mnie nie ma prywatnej kliniki.. ale zapytam sie w przychodni jak qyglada sprawa prywatnych wizyt i jak z terminami.. Sory dziewczyny ze dwa razy ten sam post dodalam ale cos zle kliknelam a nie umiem usunac teraz.. ;/

Kajducha to może zapisz się już na usg na następny cykl z clo tak na 10-13dc. Oczywiście jak masz regularne cykle, a jak nie to od razu jak okres dostaniesz to zadzwoń się zapisać, może ci się uda Meegaan kochana trzymaj się! Ale masz w ogóle uważać żeby nie zajść? Porób jakieś miłe rzeczy dla siebie, podogadzaj sobie. Może na jakieś fajne zajęcia ruchowe się zapisz? Ja sobie bardzo dogadzam ostatnio :) i jakos tak spokojniej chyba

Gość kasia5599
idę teraz na nfz do poradni leczenia niepłodności na karowej słyszałam że świetny specjalista dr milewczyk wizyty mogą być z miesiąca na miesiąc ja miałam skierowanie na pierwszy raz zapisy za 1-go na cały miesiąc jest bardzo duże zainteresownie na innym forum ktoś mi napisał że trzeba być na 5 żeby się zapisać faktycznie o 5 byłam miałam 2 nr a o 6 były już tłumy dr w poradni jest jeden przyjmuje tylko we wtorki byłam odesłana z konsultacji przed laparoskopią na dalszą diagnostykę lub leczenie farmakologiczne mam nadzieje że jakieś konkrety usłyszę bo trochę czasu upłynęło od diagnozy że moje jajniki mają cechy policystycznych jeśli on nie pomoże będę szukać dalej

Dziewczyny u mnie klapa, dziś przyszedł okres i to jeszcze tak bolący że z bólu się zwijam. Miałam nadzieję że się uda ale trudno będę próbować dalej. Jeszcze dziś będę dzwonić do gin żeby umówić się na monitoring. Szkoda tylko że męża nie ma i nie mam nawet komu się wypłakać.

Gość Kajducha
Teraz ide do gin i to bedzie 15 dc a jak nic konkretnego sie nie dowiem to tak zrobie ze zapisze sie na kolejny cykl na monitorowanie.. Ale wierze w to ze mi cos konktetnego powie teraz na tej wizycie..

Gość Kajducha
Nikita03285 ktory to cykl c CLO ? bierzesz cos jeszcze po za CLO... ? proboj dalej, musi sie udac ! Ja dzis robilam test owulacyjny i dzisiaj slabo.. wiec albo jestem po albo w trakcie.. Jak w trakcie wychodza testy ? Obie kreski sa ciemne ? Dwa dni temu dwie kreski ciemne a dzis jedna bledsza..

Dor, dzięki. Lekarka powiedziała, ze 2-3 miesiące przerwy i ze mamy sie zabezpieczac, sprawdzic co z tarczyca i dopiero zaczac starania. Mam od stycznia zaczac brac inofolic wg niej. Ogolnie jakos stracilam dobre nastawienie. A zabezpieczac sie nie zamierzam. Moze to blad. Ale juz dlugo sie staramy i szkoda czasu. W styczniu wybiore sie do innego lekarza. Nikita, glowa do gory. Moze nastepny cykl to bedzie wlasnie ten. Sprawdzalas czy byla owulacja u lekarza czy poziom progesteronu?

Gość Blanka2014
U mnie clapa byłam właśnie na monitoringu mam dziś 12 dc i zero pęcherzyków na ani jednym jjajniku.clapa totalna.od nowego cyklu mam zwiekdona dawke clo i powrót na monitoring ehh

Meegann ja bym na twoim miejscu tez poszła na żywioł. Natura przecież wie co ma robić :) Blanka2014 w następnym miesiącu pewnie sie uda :)

Gość magdzik_d
Meegaan nadzieja zawsze umiera ostatnia....może jednak odczekaj te 3 miesiące. Pewnie jest jakiś w tym sens skoro lekarze tak zalecają po łyżeczkowaniu. u mnie 23. d.c. pobolewanie podbrzusza jak we wcześniejszych cyklach, ale jeszcze się łudzę, że może jednak.....

Gość Blanka2014
Dor oby bo powiem szczerze ze tak mnie to gdzies podlamalo.

Kajducha teraz to był mój pierwszy cykl. Kiedyś brałam clo ale do złego lekarza chodziłam i bez sensu to było. Z leków biorę cały czas siofor, euthyrox i inofem. A po clo duphaston jeszcze. Owulacja byla bo cały cykl był monitorowany. A dziś wraz z krwią zauważyłam taki jakby kawałek skóry czy coś. Tak jak by właśnie pęcherzyk tylko taki sflaczały. Nie wiem jak to opisać. Mialyscie kiedyś coś takiego? Zaznaczę że skrzep krwi to na pewno nie był.

Gość Kajducha
Ja biore CLO pozniej luttagen no i caly czas symfolic.. Tak bardzo bym chciala zeby w tym pierwszym cyklu sie udalo ! Tylko ja nie mam tego cholernego monitoringu.. ! ;/

Gość Dor
nikita03285 ja przy clo miałam takiego farfocla a teraz po in vitro takie jakby dwa z jakby sznureczkami. Pomyślałam, że zarodki chyba są mikroskopijne i nie mogłyby tak wyglądać... Nie wiem co to było....Na ogól moja miesiączka to poprstu krew, czerwona, brązowa i ew śluzowata a tu takie dziwactwo... Aż mi głupio było o tym pisac :)

Gość Blanka2014
nikita03285 mam taki zamiar iść do mojego gin na dyżurze jak będzie na usg chociaż wątpię żeby coś było bo mój organizm oszalał doszczętnie nie dość ze zapalenie stawów to jeszcze angina doszła ale nadzieja zawsze zostaje

Gość Blanka2014
Hej dziewczyny co słychać jak samopoczucia coś taka niema cisza ja niestety muszę swój cykle zapisać na straty owulki brak wszyscy chorzy ale niedługo nowy cykl nowe starania.