Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Meegann a co nie tak? Masz w czasie owulacji lekki spadek a nastepnego dnia wzrost od średniej temperatury? Po owulacji też masz wyższą o jakieś 0,3 stopnia od temperatury w I fazie? Jak tak to wszystko git Ja robiłam OH progesteron, testosteron, prolaktyne (zwykła i po obciążeniu), estradiol, tsh. W google może poszukaj którego dnia cyklu które badanie. Pewnie na dwa razy da się to zrobić. A miałaś robione tsh kiedykolwiek?

Temperatura spadla w 11 tygodniu cyklu. Jak na owulacje. Tylko caly czas jest na niskim poziomie. A mam 23 dzien cyklu. Tsh badalam na koncu listopada i mialam 0.997, poprzednie badanie w październiku 7.16, a nastepne badanie we wtorek bede robic.

A przeciez! Mowilas o tsh. A lekarz mowil ze tamto wysokie może być od poronienia? Warto żebyś jeszcze kolejny cykl monitorowała. Ja miałam tez taz taki cykl z niska temperatura ale to był wyjątek. Może wtedy nie być owulacji, ale raz dwa w ciągu roku to norma, ze nie ma owulacji.

To wysokie bylo jeszcze w ciazy. W pierwszej polowie listopada mialam zabieg. Do lekarza nie chodze bo i tak uslysze ze jest za wczesnie

Meegaan a możliwe ze wysokie Tsh mogło jakos przyczynić się do poronienia?

Gość Kajducha
Meegan mi endokrynolog zalecil badania hormonow miedzy 19 a 25 dniem cyklu... wszystkie w jednym dniu. Widzialam w necie ze niektore hormony robi sie na poczatku cyklu a niektore na koncu.. ale mi kazal jednego dnia wszystkie.. wiec pojde 20 dnia cyklu i zrobie wszystkie :) Jak chcesz wyszczegolnie ktore to napisze pozniej jak bede w domu ;))

Dor, nikt mi tego nie potwierdził. Lekarka, ktora mnie prowadzila nigdy nie kazala zrobic badan hormonow. Nawet jak ja pytalam to mówiła ze jeszcze nie. Teraz wiem, ze to zle. Nie dajcie sie leczyc bez wczesniejszych badan. Jak bylam u niej na kontroli to powiedziala ze mam sprawdzic co z ta tarczyca a potem zabrac sie za starania. Moim zdaniem to moglo miec wplyw. Niestety nikt nie jest w stanie tego sprawdzic. Kajducha, prosze bardzo podaj jakie Ty masz zrobic hormony.

Gość gośćnana
Hey !!! Dziewczyny a u mnie było zagrożenie poronieniem i gdybym była w domu było by za późno a tak pod ścisłą kontrolą i mają mi krążek zakładać więc lezenie plackiem. Tak TSH podwyższone może być przyczyną poronienia a to się wiąże z niedoczynnosci tarczycy . I to być może jest problem . Zapytaj lekarza mi endo i gin dosłownie to samo powiedzieli. W moim przypadku euthyrox dostalam i się unormowalo.

Meegann niektórzy lekarze to powinni mieć jakieś szkolenia dodatkowe. Tacy są beztroscy jakby zajmowali się niagniotkami a nie sprawami życia naszych dzieci. Goscnana co to jest krazek? I co wskazywalo na groźbę poronienia? Jesteś już w domu?

Gość Blanka2014
Meegann ja robiłam takie same jak Dor testosteron prolaktyna tsh progedteron i zawsze w 3 dc. Niestety u mnie klapa drugi cykl z clo podwójna dawka a owulki jak nie było tak nie ma :(

Gość Kajducha
Meegann mi kazal zrobic takie hormony endokrynolog ; prolaktyne, FSH, LH, estradiol, progesteron, testosteron, DHEA-S, i anty TPO (to antyTPO jest rozszerzeniem tarczycy.. tsh i ft3, ft4 mam w normie wiec mam tylko sprawdzic czy organizm sam sie broni ;) ) Wszystkie mam zrobic miedzy 19 a 25 dniem cyklu.. chyba niestety bede musiala za noe zaplacic bo ten 'świstek' co mi dal endokrynolog nie wyglada jak skierowanie... juz sobie przeliczylam ze jakies 230 zl !! No ale co zrobic... ;(

Gość gośćnana
Dor ja MSM krótszą szyjkę i mogę mieć problem z do noszeniem i krążek ma za po biec poronieniu . A co wskazywało na poronienie to straszny ból w podbrzuszu i krwawienie noi oczywiście ciśnienie wysokie. Nie nadal w szpitalu do końca 3 miesiąca będę. :-( zaprzyjaźnić się z łóżkiem muszę.

Gość Dor
I glukozę jeszcze warto zrobić. Szczególnie przy PCOS Goscnana a jaki masz progesteron teraz w ciąży?

Gość gośćnana
Sorki za błędy ale na lezaco źle się pisze jedna ręką.

Gość Meegann
Dzieki za pomoc.

Gość gośćnana
Dor a wiesz że niemam zielonego pojęcia dr.wyniki badań precyzuje w normie. Muszę zapytać jutro USG stasznie się denerwuje. Po ostatnim dr mówił o podwójnym szczęściu ale zobaczymy jutro.

Goscnana a w którym tygodniu jesteś?

Gość magdzik_d
Ja dzisiaj byłam na monitoringu 8dc i okazało się, że już po owulacji (lewy jajnik widoczny płyn). W tym cyklu miałam clo od 2 dnia. Razem z moja lekarka zgłupiałam. We wcześniejszych cyklach owulacje miałam dość wcześnie... ale nie aż tak. Żeby było zabawnie to w ten długi weekend razem z mężem oszczędzaliśmy siły bo pewnie od poniedziałku trzeba będzie działać.... Jest jeszcze jeden pęcherzyk 15 mm na prawym jajniku i w czwartek mam jeszcze raz iść i zobaczyć co z tym pęcherzykiem.. Mam dodatkowo zrobić przeciwciała antykardiolipinowe i przeciwciała przeciw plemnikom, czy któraś z was dziewczyny robiła takie badania, kiedy się je wykonuje?. Jedyne co mi powiedziała lekarka, że po okresie

Gość Dor
Magdzik_d i jak pęcherzyk? Może ten wcześniejszy jakoś niechcący pękł? Ach dziewczyny, co za dzień. Od rana nie byłam w stanie na niczym się skupić. Byłam na usg i serce bije! Zarodek urósł i wszytsko jest dobrze! Mogę w końcu wracać do męża. Misja się powiodła! 2,5 roku to trwało. Dwie inseminacje i dwa transfery invitro (2x po 2 zarodki) Będę tu zaglądać oczywiście! Już nie mogę się doczekać aż spotkam się z mężem, no i kolejnego usg jak razem bedziemy mogli patrzec na kurczaka

Gość Blanka2014
Dor jak po usg... dziewczyny co u was:)

Gość Blanka2014
Dor jak usg??? dziewczyny co i was :)

Gość Blanka2014
Dor jak po usg dziewczyny co u was

Dziewczyny, co taka cisza? Co u Was? U mnie tsh 1,554, a reszta wyników tarczycy w przyszłym tygodniu

Dziewczyny, co taka cisza? Co u Was? U mnie tsh 1,554, a reszta wyników tarczycy w przyszłym tygodniu

Gość Blanka2014
Coś nie tak z forum nie mogę posta dodać zadnego

Gość gośćnana
Jestem i ja !!!For 5tydz u mnie . Termin porodu 10 wrzesień .Podwójna radość ale i strach zarazem. Tesknie za domem ale tyle już przeszlam i zostanę tyle ile będzie trzeba . For a krążek też założony choć stosuje się go dopiero od 22 tyg u mnie zadecydował że czas najwyższy . Waga rośnie i dolegliwości ciazowe na potęgę najgorszy jest ból piersi i bioder. Nareszcie mogę wstawać na krótki spacerek .Właśnie i ja nie mogłam dodać postu .

Ja w 8 tyg ciąży. Poród ma być 28 sierpnia. (To ty Gośćnana już w 6 nawet!) Czuje się wspaniale i w piątek będę już w domu i wtedy będę świętować :) Ciagle biorę te sama duża dawkę Lutinusa i Luteiny i więcej śpię przez to. Piersi bolą mniej więcej tak jak przed okresem i tyle. Na razie żadnych zmian. Po odstawieniu sterydow cera powróciła do swojej brzydszej wersji. A myślałam ze to od ciąży taka gładziutka twarz była. Dziewczyny piszcie co u was, bo po to ten wątek :) ale co jakiś czas będę zdawać relacje. Na razie nie wybieram się na inne fora. Meegann to dobry wynik. Ciekawe dlaczego taki skok wtedy był. Daj znać jak reszta wyników

Gość gośćnana
I Pregnyl był niepotrzebnie ładowany.

goscnana a skad wiesz, że niepotrzebnie? skad wiadomo czy by pekly pecherzyki bez pregnyla? Czy myslisz ze zle bo torbiel sie zorbila? Ale pomysl, że w ciazy jestes, czyli wyszło na plus :) A cieszysz sie ze bliznieta? Oj ja marzyłam o dwóch