Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała blondyneczka

zmieniam swoje życie

Polecane posty

Ja natomiast idę spać.. ojj, długi dzień, za długi dzisiaj.. Trzeba odespać, bo powoli zaczynam zombiaka przypominać ;-) Mój Luby ostatnio pytał, czemu chodzę taka zmęczona, że oczy mam podkrążone, i czemu nie odpoczywam.. Echh.. ;-/

Witam witam !!! U mnie wszystko dobrze , dołek minął i teraz już jest dobrze ... może nie bardzo dobrze - po prostu dobrze :) Pozdrawiam ciepło dreamera i innyc hzmieniających swoje życie !!!! buziaki :)

wielkie dzięki za pozdrowienia. super, że czujesz się dobrze - a bardzo dobrze będzię za jakiś czas - bo to jest jak takie samonapędzające się urządzenie - jak naprawdę załapiesz wiatr w żagle to płyniesz już tylko szybciej i szybciej Co do zmieniania życia - MUSZĘ, WRESZCIE MUSZĘ to zrobić, mimo różnych grup nacisku - bo tak dalej być nie może.

muszę znależć siebie w sensie studiów-zawodu-przyszłości - bo na tych studiach obawiam się, że zacznę gryźć z frustracji i szkoda mi stracić te lata, co pozostały do końca

no a z drugiej strony trochę też szkoda tak zupełnie stracić te co już mam za sobą - no ale to jest chyba mniejsze zło

co do studiów ... ja tez zmieniłam kierunek ,zdecydowalam się na to już na pierwszym roku ... i na drugim bylam już na innym kierunku nie tracąc roku pierwszego :) zagmatwane:] Nie wiem jak u Ciebie wygląda sytuacja , n aktórym roku jesteś itd ,ale myślę ,ze nie warto jest przerywać studiów jeśli to juz np połowa , bo to strata lat i pieniędzy . ja dokonczyłabym pewnie to co zaczęłam , a potem ewentualnir zaczeła coś innego . Ale oczywiście każdy decydeje sam , a skoro jak mówisz ludzie Ci bliscy odradzają Ci zmiane kierunku - zastanów si e i przemyśl ich argumenty. podejmując taką decyzję radzę Ci się przedtem bardzo dokładnie zastanowić , a wybór należy do Ciebie. Życzę Ci ,żebyś w przyszłości nie żałował ,że podjęłeś taką a nie inną decyzję i aby zmiany wyszly Ci na dobre :)

Kończę 3 - a raczej sam się kończy z rozpędu - dlatego trochę szkoda tych lat - z drugiej strony - nie potrafię z siebie wykrzesać motywacji już drugi albo 3 semestr. Zastanawiam się nad zaczęciem innego kierunku - ale to mogło by być dopiero za rok - bo trzeba by się przygotować do egzaminów wstępnych (a ja dopiero niedawno zacząłem nad tym myśleć) zresztą muszę tym razem dokładnie przemyśleć, sprawdzić wybór. A jakoś nie wyobrażam sobie kolejnego takiego roku.

ja bym jednak się przemęczyła :) moja rada - NIE REZYGNUJ bo to sie nie opłaca ... wiem ,że ciężko jest ciągnąć coś na siłe , tylko czasami warto się pomęczyć :)

Nie wiem, myślałem o tym, żeby spróbować na ten rok wyrwać się gdzieś za granicę.

no to by było też dobre rozwiązanie . Weź dziekanke - będziesz mial czas na zastanowienie co dalej , i nie stracisz latek , które juz przemęczyłeś :) powodzenia !!!!

tak myślałem - ale \"grupy nacisku\" przekonują, że to nie jest dobry pomysł. Póki co na wakacje jadę do znajomych moich rodziców do Niemiec - szlifować żeby było ciekawiej angielski :P No i zastanawiam się jednak czy później nie spróbować czegoś znaleźć w Anglii lub Irlandii.

no jeśli jedziesz do Niemiec szklifować angielski ... :) to jestem pełna podziwu :) Mi sie wydaje ,że to bardzo dobry pomysł .... wyjedziesz , zarobisz ( bo w Irlandii jest bardzo dużo ofert pracy i jest dobrze płatna ) a studia jeśli tylko będziesz chciał , to bedziesz zwyczajnie kontynuował. Odpoczniesz , moze nabierzesz dystansu i znajdziesz rozwiązanie :) w koncu dziekanka po to jest :) niczego nie stracisz , natomiast wiele możesz zyskać :) poznasz wiele niemek zarobisz poznasz jezyk niemiecki szlifujac tymsamym angielski :P zdystansujesz sie zrelaksujesz a tutaj Twoje studia będą czekały :) SAME PLUSY :) \" grupami nacisku \" sie tak nie przejmuj .... to Twoja decyzja , bo to Ty bedziesz ponosił konsekwencje swych wyborów:) sam wielokrotnie mi powtarzałeś ,zebym słuchała siebie a nie innych :) też tak rób:) łatwo jest radzić :) bedzie dobrze - niezależnie od tego , jaka decyzje podejmiesz

no sobie też tak powtarzam, że trzeba słuchać siebie - no ale mimo wszystko wiem, że \"grupy\" też mają trochę racji, może nie do końca wiedzą co \"siedzi\" w mojej głowie - no ale zupełne odrzucanie ich rad bez przemyślenia było by idiotyzmem - a w Niemczech będę szlifował angielski, bo mąż znajomej rodziców jest Anglikiem i w domu generalnie mówią po angielsku - chociaż niemiecki też pewnie podszkolę.

nie mówię , żebyś nie analizował i nie słuchał innych , mówie tylko ,zeby ostateczna decyzja należała tylko do Ciebie , byś niczego nie robił pod przymusem czy dlatego bo kto inny tak chce :) Ja bym sie bała sama wyjechać za granicę ... taka już moja strachliwa natura :) ale podobno do odważnych swiat należy ..... ja to pewnie zostanę całe życie w kraju i mam nadzieje ,że zrealizuję moje plany - będę miała szcęśliwą rodzinkę :) Takie przyziemne ,ale ja bym tylko tyle chciała od życia :) pozdrawiam cieplutko bo mi zimno :)

Heh, ja też się boję :( - no ale muszę zaryzykować, żeby nie pozostawać w tym maraźmie. Ja też wolę raczej przyziemne marzenia (chyba poza jednym) - ale żeby je realizować najpierw muszę doprowadzić siebie do porządku. Życzę ciepełka, a w przyszłości zrealizowania marzeń.

Gość Szysza
Witam Was serdecznie;) Tak z boku obserwuje Waszą konwersacje i nie chce przeszkadzać:) Napisze jedynie, że jak też swojego czasu zaryzykowałam wszystko i wziełam dziekanke na rok... Wyjechałam gdzieś w nasz piekny kraj by spróbować czegoś innego i ... nie udało sie:( No ale składało się na to też inne przyczyny... Jednak presja otocznia przed podjęciem tej decyzji również była ogromna, taki racjonalizm z ich strony... Wzięłam to pod uwagę, ale i tak wiedziałam, że musze spróbować... Czułam coś takiego w sobie, że jest mi to potrzebne... I choć nie udało się, to jednak pozniej moje zycie i to co mam teraz jakby całkowicie sie zmieniło, a poza tym jestem BOGATSZA o nowe doświadczenia i wiem jak jest, a tak do konca zycia zastanawiałabym sie co by było gdybym nie uległa otoczeniu.... Jestem za tym by iść swoją drogą, a nawet upadki nauczą nas czegoś wiecej niż siedzenie i analizowanie, a w koncu rezygnacja.... Jesli czujesz mocno, ze nie da Ci ta mysl spokoju, to próbuj... Ten okres studiów jest jedyny w swoim rodzaju, własnie tez na to by probować... Pozniej załozysz pewnie rodzinke i gdzies osiadziesz.... A teraz szlifuj ten diament, którym pewnie jestes:) Powodzenia.... 🌻 Odpływam w świat dźwieków w takt kropel deszczu;)

Dzięki Szysza - tak myślę, że muszę spróbować - zresztą sam nie raz już tutaj pisałem, że jak się działa, zaryzykuje to się albo uda albo nie uda, a siedząc ze strachu czy innych powodów na tyłku to się napewno nie uda. Też tak myślę, że nawet porażka - nie znalezienie pracy i tylko strata pieniędzy może mi więcej dać niż później zastanawianie się \"co by było gdyby\". No i racja - jedyne moje obecne zobowiązanie to było by ewentualnie pożyczenie kasy od rodziców - mało kiedy tak mało \"więzów\" człowieka ogranicza, więc kiedy jak nie teraz spróbować? Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie. Damy wszyscy radę! :) A co!

witajcie, ja tez sie dolacze i wtrace 3grosze:) wszyscy tutaj maja racje, trzeba probowac, bo po prostu takie jest zycie i wlasnie polega na wyborach. sprobowac zawsze warto. bo chodzi o to zeby zycie przezyc i sie czegos nauczyc a nie tylko wegetowac. a co do studiow to czesto po czasie okazuje sie ze wybrany kierunek okazuje sie bledem i trzeba zmieniac, no bo po co sie meczyc. wiadomo ze najpierw trezba przemyslec wszytskie za i przeciw ale pociesze Cie ze studia to jedno a przyszly zawod to moze byc zupelnie co innego. dlatego zycze Ci madrych decyzji:) \"Jak Nie Wejdzie Się Do Lasu To Nic Się Nie Przydarzy I Nigdy Nie Zaczniesz Naprawdę Żyć\"

\"studia to jedno a przyszly zawod to moze byc zupelnie co innego\" - no jasne, dlatego trzeba rozważyć także pozostanie na studiach pod tym kątem - stąd się także biorą głównie naciski - ale ja najwyraźniej muszę to wreszcie zmienić. Pocieszam się pierwszym przykładem, który mi przychodzi do głowy - że Bill Gates też rzucił studia i założył własny biznes - kto wie czy gdyby nie zrobił tego wtedy, może ten fragmencik historii świata potoczyłby się inaczej :P (owszem owszem, wielu też napewno to nie wyszło na dobrę - tego nie neguję)

ZDANE! :D:D:D Aa, radości mnóstwo:] Mam nadzieję, że wam też się dzień udal :D

dreamer - zapraszam na naprawdę dobrą kawę.. Ciasto też w sumie mogę upiec ;-) Podobno są bardzo smaczne, no i pieczenie sprawia mi przyjemność. Wiesz, twórczość kuchenna.. Niezła frajda :D

Mniam mniam :) - mi też sprawia dużą frajdę - ale jedzenie ciasta :P Dzięki za zaproszenie :)

Szysza Przeczytałam wszystkie twoje posty i to niewiarygodne jak bardzo twoja sytuacja przypomina mi moją sprzed kilku miesięcy.Ja też postawiłam wszystko na jedną kartę. Kilkuletni związek z dobrym, wspaniałym człowiekiem i ON - zupełnie inny wymiar, porozumienie bez słów.Zaryzykowalam.Teraz jestem naprawde szczęśliwa. Jestem ciekawa jak to potoczyło się u ciebie? Jak jest teraz?

Estelka GRATULACJE !!!!! ale przecież to ,że zdasz było oczywiste :) jak mogło być ianczej skoro wszyscy tutaj trzymaliśmy za Ciebie kciuki :) Ja niestety stwierdziłam u siebie jakieś kłopoty z żołądkiem.... strasznie mnie boli jak zjem coś ciężkostrawnego. Wszyscy mi mówili ,ze jak będę tak nieregularnie jadła , albo nie jadła wcale , to tak się to skonczy . Zauważyłam ,że coś jest nie tak już jakiś ok rok temu , a teraz jest tylko gorzej. Co do mojego stanu ducha to na szczescie - jest bardzo bardzo dobrze i mam nadzieję ,że będzie tylko lepiej :) Pozdrawiam wszystkich cieplutko :)

Blondyneczko - gratulujemy stanu ducha :) A z żołądkiem może powinnaś wybrać się do lekarza?

Mała - lepiej iść z tym do lekarza, wiesz, moja siostra miała podobnie, i dopiero o kilku miesiącach badać wyjaśniło się co to jest. Więc im szybciej zaczniesz, tym lepiej. Wiesz jaka jest polska służba zdrowia i jej tempo.. :] Ale u mnie dziś śpiąca pogoda. A jak tam u was?:] 🌻