aniaania 0 Napisano Lipiec 6, 2007 Joasiu - ja też rodziłam na Polnej!!! Co do położnej to się zgadzam , takie są ceny, ale jeśli chodzi o poród rodzinny to 150 zł się płaci i w lutym też tyle się płaciło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 6, 2007 aniu__________nie wiem jak jest, ale Oni tyle placili, moze mieli jakies specjalne warunki, udogodnienia czy cus, razem 2500 ich to wynioslo;) A teraz jade do szpitala:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Lipiec 6, 2007 możliwe, koszty nie są ważne, najważniejsze by być zadowolonym:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Lipiec 6, 2007 listkaa czyżby??? trzymam kciuki :D a ja z Ola przy cycku.. :P idziemy dzis na szczepienie.. :o M przyjedzie zebym sama nie szla... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 6, 2007 aniu____dokladnie:) Wrocilismy ze szpitala, mam wpis Sam Ordynator mi daZa oplata;) teraz chwile posiedze i pedze do gina, teraz juz co 2 tygodnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Lipiec 6, 2007 joasia ;) miły pan ordynator :P ja do konca ciąży chodziłam co miesiąc, albo 3 tyg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 6, 2007 magda________bardzo :D:D:D:D:D:D: Bylam u gina, wszystko ok....Mowil to samo co polozna: jeszcze miesiac i spokojnie moge rodzic!!A pani w poczekalni sie zapytala czy to koncowka: a ja:dlaczego?A ona: bo pani brzuch sie opuszcza.....Wrrrrrrrrrrrrrrrr;) Znow dal mi maszyna,sluchalam serduszka, a On papiery robil... Przyszedl na chwile do mnie i.....tam mi z boku scisnal ze az zawylam z bolu: macice sprawdzal..... Nastepna wizyta za 2 tyg:) No i...spalalam 2 h po wizycie, takie niskie cisnienie:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Lipiec 6, 2007 no to listka mnie wyprzedziła :)) a Ja myślałam, że przy drugim dziecku polecę przed nią :)) bo różnica terminu wynosiła 1 dzień :)) Wróciłam do domku po dniu naciągania się przy zrywaniu wiśni i dniu wrażeń z moim samochodem! Dobrze mieć męża mechanika, który potrafi podjechać i naprawić wóz :)) Musiałabym się zabrać za zaprawianie wiśni ale za bardzo mi się nie chce bo jak widzę ilość to mam dość :)) z drugiej strony muszę przygotować do zalania wódeczka :)) Joanna --- znajomości znajomościami ale nie do końca liczę na jakieś profity z tego tytułu i wcale nie będę wyskakiwała i przypominała się :)) Urodzić muszę tak czy siak a i tak wiem, że to już inne czasy niż było 13 lat temu gdzie naprawdę się rodziło źle :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Lipiec 6, 2007 ladybird - mi teściowa truła żebym sie na znajomości powoływała w szpitalu, bo jej córka ma zakład produkcji mebli kuchennych i dla wielu lekarzy meble robili, ale ja tam tez tak nie lubie... a co lepsze teściowa ma tam w szpitalu znajomą położną więc na bierząco wiedziałam co tam sie u mnie dzieje ;) i czy z Olką jest tak jak mi mówią czy inaczej... troche to było wkurzajace ze ona wie wszystko, ale.. było minęło.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malolepsza 0 Napisano Lipiec 6, 2007 czesc kobietki dosc czesto was podczytuje Madziu____masz slicza coreczke, wlasnie weszlam na link z fotkami, jestem od twojej Oli dokladnie 32 lata starsza, tym bardziej mam sentyment poniewaz to rowniez moja data urodzin wszystkie bobaski sa sliczne, zycze wam powodzienia dziewczyny Joanna, Lady, Listka_____trzymam kciuki za udane porody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Lipiec 6, 2007 Jestem ciekawa co się dzieje z Listeczką? Może ona już swoje dzieciątko tuli a Ja muszę jeszcze chodzić wrrr! Z pewnością do następnego tygodnia gdyż we wtorek ma fryzjerkę i chciałabym moje włosy doprowadzić do porządku a w czwartek mam gina więc będę wiedziała więcej co się święci :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Lipiec 7, 2007 lady :D :D :D na bóstwo bedziesz sie do porodu robic??? listkaa pewnie juz po porodzie myśle ze za góra dwa dni zamelduje ze juz w domku z maleństwem są :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 7, 2007 Lady----> już wkrotce i Ty będziesz miała malutka przy sobie... ucałowania dla dzieciaczków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Lipiec 7, 2007 no Ja to na razie plany na przyszły tydzień :)) Do porodu muszę jakoś wyglądać aby mała się mnie nie wystraszyła jak wyskoczy :)) Właśnie wstałam! Ucięłam sobie drzemoszkę :)) i teraz głowa pęka hi hi hi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Lipiec 7, 2007 malolepsza lady - ja to jak straszydło wygladałam.. :) ale Ola w koncu nie kocha mnie za wygląd.. ( tylko za cycusie ;) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 7, 2007 witajcie Znow pogoda jesien, ale mi to pasi;) Nerw mam: M mnie zawiozl do labo, zapytac czy robia te durne badanie, dzis nieczynne :/:/:/:/ Skurcze mam nieregularne, bolesci krzyzowe, dzis znow do 3:00 maly nie spal:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Lipiec 7, 2007 Joanna --- a jeszcze do niedawna słoneczko Cię cieszyło i było u ciebie wsio OK a teraz też już ta końcówka widzę daje o sobie znać :)) U mnie też dzidzia w nocy jest ostatnio jakaś aktywna wrrr i spać mi nie daje :)) Na dworze na szczęście chłodno :)) ale za to jakieś ciśnienie durne bo głowa mnie boli ... Jak nie urok to s..... czka :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Lipiec 7, 2007 magda --- tak na serio to Ja sama na siebie patrzeć nie mogę i na ten kolor jaki mam teraz na włoskach! Wszystko się popierdzieliło od ostatniego farowania! Miało być bardziej zbliżone do naturalnego a jest rozjaśnione i czasami mam wrażenie, że ktoś mi żółtko na głowę wylał wrrr Fryzjerka przyjdzie to jej pokażę efekt ostatniej jej pracy i niech to zmienia aby miało ręce i nogi! Jaki człowiek kiedyś był głupi farbując całą łepetynkę kiedy miał swoje piękne :(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Lipiec 7, 2007 lady - ja tez bym chetnie zrobiła cos na głowie :) bo nie pamiętam kiedy ostatnio farbowalam i mam mysi kolor :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Lipiec 7, 2007 ach lepiej ten mysi niż taki jak Ja mam wrrr warczę sama na ciebie jak widzę sie w lustrze :(( Dobrze, że mam kręcone włosy to jeszcze jakoś mogę ten kolor zatuszować bo przy prostych to już wygląda nieciekawie! Jeju dzisia mnie tak dół brzucha pobolewał jakbym miała @ dostać! Na razie ustąpiło.... Troszkę się nastałam w kuchni przy zaprawianiu słoiczków z wisieńkami bo od rana walczę! Na szczęście mam już koniec! Zostaną mi jeszcze jagody jak kupię, gruszki i ogórasy :)) Ale to chyba już po porodzie będę się babrała... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 7, 2007 lady____________od 3 tyg mam skurcze i bole, teraz staja sie poprostu bardziej bolesne;) Normalka na tym etapie ciazowania;) Ja tydz temu robilam pasemka, przed slubem, ide 1 sierpnia do fryzjera podciac, potem w nosie mam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Lipiec 7, 2007 Witajcie! Dziś mieliśmy kiepską noc, Mały obudził się o 3 na karmienie i nie chcial już usnąć....męczyliśmy się do samego rana..potem pojechaliśmy do rodziców - tzn mąż do pracy, a ja i Mały do rodziców, byliśmy na obiadku - były szare kluchy, mniam:) Jutro ostatni egzamin, trzymajcie kciuki dziewczynki!!! Może Listka już jutro wróci z maluszkiem????? Lady - że Tobie się chce te wszystkie zaprawy robić, ale jakie potem smakołyki masz..... Joasia, Magda, Dorotka Małolepsza - wpadaj częściej:) Justynka - Ty też, dawno Cię nie było!! Doth_s mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, całuchy!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 7, 2007 aniu__________kciuki zacisnieteDasz rade:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Lipiec 7, 2007 aniu 3mam kciuka :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Lipiec 8, 2007 Joanna --- zależy jak dla kogo na tym etapie ciąży to normalka! Wiele kobiet nie odczuwa skurczy... Każda z Nas jest inna :)) Ja przy pierwszym dziecku nie miałam żadnych skurczy a teraz jedynie pobolewanie brzucha jak na @ ale w szczególności jak za dużo robię w domku! aniaania --- wisieńki za darmo a przynajmniej będą na zimę pyszne kompociki i na soczkach się troszkę zaoszczędzi! U mnie w domu woda Muszynianka albo Kinga litrami schodzi z sokiem zagęszczonym! Więc ten soczek w jakimś stopniu odpadnie :)) Mało kupuję coca coli czy też soków w kartonikach praktycznie tylko dla gości jak mają się pojawić albo jak M ma ochotę na drinka :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Lipiec 8, 2007 Cześć dziewczynki! Miłego dzionka Wam życzę. Ja dziś mam ostatni egzamin. Dziś w ogóle cały dzień poza domem, najpierw obiad u jednej babci, a potem kawa u drugiej. Znów strasznie bolała mnie w nocy pierś, az wzięłam tabl przeciwbólową, jutro dzwonię do lekarki, że już nie mogę wytrzymać z bólu, już chyba wolę żeby mnie pocięli....klucha twarda jak była, nie ma żadnej poprawy, nie chcę tego przeciągać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 8, 2007 aniu_______jak nie ma poprawy to uwazam ze nie ma na co czekac: niech zrobia co maja zrobic i bedziesz miala swiety spokoj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 8, 2007 Ps. spakowalam wczoraj torbe malemu do szpitala, zostala jeszcze mega moja... I mialam koszmar: snilo mi sie ze....wody mi odeszły.... Obudzilam sie cala mokra ze strachu....Brrrrrrrrrrrr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Lipiec 8, 2007 a Ja dzisiaj poszłam późno spać! Mała dawała mi popalić kopniakami a raczej jakąś gimnastyką w moim brzuszku! Pęcherz to mam chyba cały skopany... Już miałam nadzieję, że to będzie jakiś zwiastun skurczy a tu dupa jasiu :(( Rano oczywiście powtórka z rozrywki wieczornej! Godzina 6 nad ranem a Ja na nogach bo mała bawić się chciała :(( Zasnęłam po 8 i o 12 wstałam i mam ciszę do tej pory... Ja chce już urodzić wrrr a ona nic nie chce robić :(( ona nie chce wychodzić :(( 38tc już skończony więc niech wyłazi :)) chcę już ją przytulić ... aniaania --- nie czekaj dłużej z tą piersią, idź i zrób coś z tym..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 8, 2007 A my bylismy dzis na grillu w ta wichure, wywialo mnie, pojadlam i wrocilismy;) Zaraz ide lezec, znow skurcze mnie dopadaja.... Ps. LADY_____pomoz sobie;) Jakis sex,goraca kapiel, sprzatanko;);) Moze sie zacznie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach