joannaz 0 Napisano Styczeń 24, 2008 listkaaa: stac, nie znaczy godzine, ale troszke:) Jedno dziecko zacvzyna szybciej, jedno potem, nie da sie dzieci wsadzic w wykresy i tabelki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Styczeń 24, 2008 a ja słyszałam opinię, ze jeśli dziecko wstaje samo - tzn np przy pomocy szczebelków to ok, a wcześniej nie powinno się pozwalać by dziecko stawało na nóżkach i tak też praktykuję, do dnia dzisiejszego staram się unikać trzymania za rączki - jeśli Michaś sam się podniesie to ok, ale i tak niepozwalam Mu stac za długo, to jeszcze za wcześnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Styczeń 24, 2008 Joasiu - no poprzegrywac byloby super, ale nie chcę Ci roboty dodatkowej dawać...szkoda, że bliżej nie mieszkasz.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Styczeń 24, 2008 nie pozwalam miało być;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Styczeń 24, 2008 mój synek usnął, idę się wykąpać:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Styczeń 24, 2008 aniu jak wroce do siebie to wolnych chwilach poprzegrywam, pewno na raty, jak to przy malym dziecku, ale sie postaram:) Co do stania: poediatra sama wczoraj sprawdzala jak W stoi i odnotowala w karcie:) Acha i nie za raczki a pod pachy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Styczeń 24, 2008 joasia - zgadzam sie z opiniami jak sie miesci w centylach to jest OK :D ale jest wysoki !!!!!!!!! :O Ola pewnie 70 ledwo co ma... i 7 kilo z lekkim hakiem pewnie... aniaania super jaki Michałek dumny z nowego krzesełka :D :D :D co do stawania to mi rechabilitantka powiedziala ze tak samo nie wolno prowadzac, za ree ( i pod pachy ) dopuki sma nie zacznie wstawac ALE jest też ważne jak wstaje !!!! czy z jednej czy z dwóch nózek... Olka np. robi(ła) klepsydrę z nóżek i tak stawała... a rech. powiedziała że powinna z jednej... i jestem dumna bo dziecko nareszcie zaczęło się swobodnei obracac z brzuszka na plecki i spowrotem bo miała z tym problem... :( a jakiej piosenki szukacie ???ja jej też sama śpiewam :D i moja mama też :D a śpiewamy \"była sobie żabka malła...\" \" na Wojtusia\" \"aaa kotki dwa\" i inne aranżacje :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Styczeń 24, 2008 HEj! Co do wstawania do zawsze słyszałam jak samo dziecko zacznie wstawć to ok, ale nie stawiać samemu....spotkałam sie nawet z zakazem lekarza jak maluch sam chciał stawać (miał około 7 mcy a jeszcze siedzieć dobrze nie potrafił-przewraca się)...stanowczo zabronił!!! Magda--->jak wynik holtera?? Aniu----->super stolik... Joannaz---->kuruj się!! u mnie w domu też na płytach mnóstwo piosenek dla dzieci jakiej szukacie może pomogę :) Buziaczki dla wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Styczeń 24, 2008 Witam Bylam dzisiaj u pediatry z Patrysią i waży już 4600 i ma 57cm ( przybyło jej kilogram i 3 centymetry) Duża dziewczynka już z niej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Styczeń 24, 2008 PaniMisiowa---->duża a jaka ładniutka ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wica 0 Napisano Styczeń 24, 2008 Dziwn dobry, Nawet nie wiecie jak sie ucieszylam, ze jeszcze tu jestescie. :) Na poczatku chcialam Was serdecznie przywitac. Nie odzywalam sie poniewaz jakos tak zycie mi sie toczy w zwariowanym tempie. Praca, dom, zabawa z maluchem.... Jak juz idzie spac to nie chce mi sie zagladac do netu. Wowczas nadrabiam zaleglosci towarzyskie, wyskakuje z kolezankami na kawke, itp... Kondek rosnie, wazy 9300 i jak widzicie wojtek go przescignal, wzrostem jeszcze nie, moj chlop ma 78cm. Aktualnie oboje jestesmy chorzy. Maly ma zapalenie ucha srodkowego, dzis dostal kolejna dawke antybiotyku, ma katar, kaszel. W dalszym ciagu, nawet jak jest chory, nie daje popalic. Nie placze, przesypia cale noce. W zasadzie to poszlam do lekarza poniewaz zaniepokoil mnie mokry kaszel i bylam w szoku jak uslyszalam diagnoze. Dziewczyny jak sobie radzicie z odciaganiem kataru, jak ja tego nienawidze!!!!! Ja jestem przeziebiona, spuchnieta od kataru, kaszle. Justynka, Tobie nie mialam okazji pogratulowac, wobec tego GRATULUJE!!!! Jak bede miala chwilke czasu i poczuje sie lepiej to poczytam zaleglosci. Pchwale sie jeszcze, ze w listopadzie z Kondkiem na reku sie obronilam. :) Buziaczki dla kazdej z Was z osobna i dal Waszych pociech:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Styczeń 24, 2008 Nie miało być znaków zapytania tylko wykrzykniki :P :P :P Bo jest Ładniutka!!!! Buziaczki dla Patrysi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wica 0 Napisano Styczeń 24, 2008 A w kwestii stawania, zgodze sie z tym co napisala Dorotka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Styczeń 24, 2008 wica_na odciagnie FRIDA, W w ogole nie placze, sie daje, jeden mach i po gilunach;) W zapalenia ucha wspolzuje,to podobno straszliwy bol dla maluszka..Duzo zdrowka dla Konradka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Styczeń 24, 2008 Wica--->o!! Jak fajnie że jesteś!!! Ucałuj swoją kruszynkę i zdrówka zyczę...no i czekamy na jakieś fotki :) A i GRATULUJĘ obrony :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Styczeń 24, 2008 zapomniałam wynik holtera bedzie jutro, jedziemy do CZD na wizyte :O mam nadzieje ze bedzie dobrze :D i moooocno w to wierze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Styczeń 24, 2008 magda------>To ja trzymam mocno kciuki zeby tak było I też wierzę że będzie OK!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Styczeń 24, 2008 dorotka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wica 0 Napisano Styczeń 24, 2008 Powoli nadrabiam zaleglosci w czytaniu i ogladaniu waszych pociech, cuda!!!! :) Ja nie moge, ale powyrastaly :) Prosze ucalowac malenstwa:) magda bedzie ok, tez trzymam kciuki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Styczeń 24, 2008 oooooooooooo Wica - kogo ja tu widzę!!!! Super, że jesteś!!! Gratuluję obrony!!! I dużo zdrówka życzę!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Styczeń 25, 2008 wymiekam , takiej nocy od porodu jeszcze nie mialam :( To ze sie budzil to norma ale..od 1 do 3:00 jeczenie, a potem od 4 do 5 wycie :(:(:( (takie sobie) Padam na pysk, z tymi nocami zamiast w miare uplywu wieku byc coraz lepiej to...jest coraz gorzej............ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Styczeń 25, 2008 Hej! Joasiu - u nas też nie najlepiej...ale Ty masz chore dziecko w domu, biedaczek pewnie sie męczy i spać nie może, trzymajcie się... pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Styczeń 25, 2008 aniu juz o wiele lepiej, antybiotyk dziala, On poprostu tak sobie marudzil,zabawy ze smokiem: wypluwanie i marudzenie etc. Ten dzieciak sie nigdy nie nauczy spac...... A jak Michas? Co mu znow? Czy na zeby? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Styczeń 25, 2008 Ja już nie wiem co z Nim jest....moze budzi się od chrapania męża, może to na zęby, a może po prostu spać nie lubi?????????? łobuza mam i tyle;) ale i tak Go kocham:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Styczeń 25, 2008 On w ogóle marudny jest już właściwie od 17, jęczy wciąż i chcialby się bawić na okrąglo, być w centrum uwagi, a wiadomo, że nie zawsze tak się da...idę włosy wysuszyć póki spi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Styczeń 25, 2008 aniu, ja mam to z W samo: ciagle w centrum uwagi, ciagle go zabawiac i sie nim zajmowacm nawet czasem za przeproszeniem do kibla nie ma jak wyjsc bo zaraz jeczy!!!! Teraz takie cyrki, jak zaczna W zeby wychodzic to....sobie tego nie wyobrazam:/ (mimo ze mam specyfiki nawet z Anglii sprowadzone) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Styczeń 25, 2008 Witajcie! Oj widze nieprzespane nocki...biedactwa... pozdrówki dla Wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.r 0 Napisano Styczeń 25, 2008 okazało się nie ma i nie miała arytmii ale ma tratychardię ( tratykardię ) tj. za szybko jej serduszko bije... ale nie jest źle bo juz leków nie bierzemy i wizyte kontrolną w listopadzie i holter :) :D a z tego co lekarja mówila to moze z tego wyrosnie... :) :) wiec dziekuje za wszystkie kciuki wiec jestem przeszczęsliwa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Styczeń 25, 2008 Magdziu---->To super ze nie ma artytmii ...kamień z Cieszymy się razem z Tobą A skoro powinna z tego wyrosnąć to wyrośnie !!! WIERZE w to!! Buziaki dla Oli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Styczeń 25, 2008 magda r_________ cieszymy się obie z Patrysią i zdrowka życzymy dla Oli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach