Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 krwawa_ mary_

do manicurzystek kupujacych na allegro

Polecane posty

Go艣膰 krwawa_ mary_
napisz臋 wi臋c po raz kolejny choc i tak za kazdym razem musze to powtarzac : N I E M A M I N S T R U K C J I D O Z E L U MAM TYLKO DO AKRYLU a tym kt贸rzy chcieli DO AKRYLU zaraz wy艣le:) aneczka podaj maila:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
do KRWAWA MARY pieknie dziekuje ze zainteresowalas sie moimi problemami z pazurkami.sa jeszcze pomocni ludzie na tym swiecie:)) tak mysle ze chyba przyczyna tego ze odpryskuja mi duze platy(nie przy skorkach ale na brzegu paznokci, albo po prostu mi pekaja i jest taka rysa wyglada to tak jak rysa na szkle) jest to ze zakretka od pojemniczka w zelu sie przekrecila(juz dosc dawno temu) i nie dokreca sie dobrze wiec moze wywietrzal i dlatego tak sie dzieje. ja uzywam zelu jednofazowego.robie tak ze nakladam primer.czekam pare sek nastepnie pierwsza warstwa i do lampy na 2 min(juz teraz na 2),druga warstwa znowu lampa, na koncu warstwa nablyszczajaca. jak zaczelam nakladac 3 warstwy i do tego lampa tylko 2 min to paznokcie trzymaja mi sie dluzej ale i tak pojawiaja sie pekniecia juz po 1 dniu, wiec mysle ze to wina zelu. napisz prosze co o tym myslisz pozdrawiam i dziekuje witka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
wiola---------------->tak jak moja przedm贸wczyni powiedzia艂a -to moze byc wada fabryczna tips贸w...czy to tipsy clear?i czy wszystkie tak wygladaja?czy rysa jest od razu,jeszcze przed naklejeniem czy pojawia sie p贸zniej,gdy jest juz opracowany tips i na艂ozony zel? bo jesli p贸藕niej to mo偶e by膰 tak,偶e albo za mocno spi艂owa艂as tipsy po naklejeniu albo np za cienko jednak k艂adziesz zel czy ta rysa pojawia sie mniej wi臋cej w po艂owie paznokcia?tak jak by sie rozpo艂owi艂 wzd艂uz?jesli tak to mysle ze 偶elu jest za ma艂o,druga warstwa zelu musi byc gruba ni膮 modelujemy wszelkie krzywizny,wypuk艂osci ...mozliwe ze dobrze nie ukszta艂towa艂as krzywej c... czy jak patrzysz na tipsa z boku to ma on zakrzywiony kszta艂t?a najwyzszy punkt jest mniej wiecej w po艂owie?bo w艂asnie tam musi byc najgrubiej :) a jesli nie b臋dzie mo偶e p臋ka膰 :) a jesli wszystko jest ok a one nadal p臋kaja to mozliwe ze tipsy s膮 zbyt ma艂o elastyczne albo za bardzo :) :) :) jesli napiszesz cos wi臋cej o tych rysach to bede mog艂a wymyslic jaki艣 bardziej konkretny pow贸d ;) pozdro ps-mam jakis dziwny problem z moj膮 skrzynka :o nie chc膮 mi sie wysy艂ac maile :( zaraz spr贸buje jeszcze raz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
kurcz臋 jako艣 mi umkne艂o ze te rysy to p臋kniecia pojawiaj膮ce sie po 1 dniu:) a wi臋c s膮dze ze za cienko jest po艂ozony zel i nieprawid艂owo uformowany jesli tipsy p臋kaja.po prostu nie wytrzymuja r贸znych nacisk贸w i obci膮zen kt贸rym wci膮z sa poddawane nasze d艂onie a wraz z nimi i paznokcie zw艂aszcza gdy sa przed艂uzone:( czy gdy sp贸rbujesz delikatnie wygiac tipsa to wygina si臋? bo nie ma prawa!jesli sie wygina to ewidentnie jest o wiele za ma艂o zelu i p臋kac bedzie na bank :)

Udost臋pnij ten post

krwawa mary nakladam zel na naturalne paznokce, rysa pojawia sie mniej wiecej na srodku ale na 2 paznokciach tylko, raczej wiekszym problemem jest to ze zel odpryskuje zaraz po paru godzinach. czy to wina niedokreconego sloiczka tak jak pisalam wczesniej? piszesz o grubosciach poszczegolnych warstw zelu.czy ma sie to tylko do zelu nakladanego na tipsa czy rowniez na naturalny paznokiec?jesli tak to ktora warswa ma byc gruba a ktora cienka? dziekuje i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
ja nawet gdy nak艂adam zel na naturalne paznokcie to wszystko robi臋 praktycznie tak samo..moje niekt贸re zele nadaj膮 sie zar贸wno na tipsy jak i naturalne paznokcie,sa elastyczne:) naturalnego paznokcia nalezy r贸wniez odpowiednio pogrubic i wzmocnic zelem,po zmatowieniu staje sie on juz nieco cienszy i bardziej podatny na z艂amania (co widac po zdj臋ciu tips贸w czy usuni臋ciu zelu)mimo to uwazam ze lepiej jest miec swoje naturalne pazurki pokryte zelem niz np tipsy :) wiec nakladam zel bazowy cienko,potem cienko budujacy ale to tylko warstwa dodatkowa do ozd贸bek(jesli ich nie wtapiamy to nie robimy tej warstwy),potem w艂asnie ta gruba modeluj膮ca warstwa a potem nab艂yszczaj膮cy zdziwi艂o mnie to ze na naturalnych paznokciach robi膮 Ci sie rysy ...tzn zel jest p臋kniety?mysla艂am ze to p臋kniecia na tipsie :o kurde ..szczerze m贸wiac nie wiem jaki wp艂yw na zel mog艂o miec to ze s艂oiczek by艂 niedokr臋cony,wiem ze zel mozna zniszczyc gdy trzymamy go na s艂oncu albo niezamkniety w poblizu w艂aczonej lampy ale czy nieszczelne opakowanie moze miec wp艂yw na w艂asciwosci nie wiem..ale moze rzeczywscscie ma :( a co do odpryskiwania to albo pope艂niasz kt贸rys z b艂ed贸w albo moze rezczywiscie zel sie juz nie nadaje do niczego :( najlepiej by艂oby jak bys spr贸bowa艂a z innym zelem wtedy mozna by stwierdzic czy wina zelu :) a wczesniej z nim wszystko by艂,o ok?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zofijka
Jejku dziewczynki tyle piszecie 偶e nie nad膮偶am czyta膰!! hihi

Udost臋pnij ten post

pozyczylam zel lampe itd od kolezanki, jestem praktycznie nowicjuszka w tym temacie a chcialam sprobowac jak to sie robi a potem ewentualnie kupic lampe na wlasne potrzeby. pekniecia robia mi sie na nalozonym na naturalny paznokiec zelu.troche wyglada tak jakby pekala ta srodkowa warstwa.nie robie jej jakos specjalnie grubej.raczej ma ona normalna grubosc ja te pozostale.moze tu popelniam blad. byc moze niedokrecony sloiczek tez jest przyczyna bo stoi juz tak sobie z kilka miesiecy. a odpryskiwanie to tak jak mowisz albo wina zelu albo moj blad, bo to niemozliwe zeby odpryskiwal juz po paru godzinach.gdyby tak bylo to nikomu nie chcialoby sie w to bawic:) dziekuje, pozdrawiam napisze jak zakupie nowy zel ps moze podasz jakies namiary na siebie zebym mogla sie z toba skontaktowac i opowiedziec jak mi poszlo;) witka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sephi
pytanko - mam zel sredniogesty ktory w ciplej temp robi sie zadki wiec trzymam go na parapecie gdzie jest lekko zimniej czy to dobre miejsce? nie wymyslilam nic innego, no i jest zamkniety wiec swiatlo nie dziala na niego raczej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zabcia3
shepi zalezy od tego jakie szczelne masz okna:P hehe no aj sie tam nie znam no ale chyba to jest najlpesze miejsce...chociaz ja bym wystawila za okno jak masz taka mozliwosc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sephi
okno mam szczelne plastikowe :P ale parapet jest chlodny i zel jest gesciejszy zauwazylam na dworze raczej mogl by zmarznac :) nie wolno trzymac w lodowce to i na zewnatrz tez pewnie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
witka--->moj mail : flowersss8@wp.pl czekam na wie艣ci :) jesli chodzi o miejsce przechowywania zeli to zdecydowanie polecam lod贸wk臋 ;) (tylko zeby nie by艂a w niej zbyt niska temp bo zamarzn膮)ja trzymam je tam ca艂y czas ,wyjmuje dopiero w trakcie pracy :)maj膮 wtedy najlepsza kosystenjcj臋 najlepiej sie nimi formuuje kszta艂t g艂ownie uzywam zeli super-g臋stych ale mimo to s膮 jeszcze"fajniejsze"po lezakowaniu w lod贸wce,co jest najwazniejsze przy buduj膮cym bo super sie nim nadaje kszta艂t,nie sp艂ywa na sk贸rki i w og贸le :) no i bia艂y do frencha -lepiej sie nim robi lini臋 usmiechu jak jest dopiero co wyj臋ty z lod贸wki :) w lod贸wce nie trzymam tylko zeli kolorowych-one musz膮 byc wodniste i rzadkie,przynajmniej ja wol臋 gdy takie s膮:) buziaczki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sephi
a to mozna w lodowce?? ja myslalam ze nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pazurki
Witam was :) wiem ze bylo juz pare pyt tego typu ale ja sie pod nimi podpisuje niestety....dokladnie chodz mi o vrokat na koncowce granatowy....przygotowuje tipsa i po obrobieniu go nakladam pierwsza warstwe zelu(uzywam 1-fazowego) po wyciagnieciu z lampy taki klejacy namaczam go w suchym brokacie tak ze wychodzi slicznia linia usmiechu, nadmiar usowam pedzelkiem, klaszcze, dmucham mimo to po nakladaniu 2 warstwy rozlazi mi sie troche po calym paznokciu. nie wiem czemu tak sie dzieje?! Krwawa Mary pomocy. Moze ta sama brokatowa koncowke najpier zrobic zelem i utwardzic a patem nalozyc 2 kolejne warstwy normalnie co o tym myslisz? Pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aneczka0725
podaje maila siostry.gil@neostrada.pl. dzieki wielkie krwawa mary:*

Udost臋pnij ten post

馃尲 czesc dziewczyny dziekuje bardzo za podpowiedzi ,nio nie stety ucze sie na bledach ciesze sie ze chociarz je znajduje i probuje poprawic.Wielka sztuka,ale nie poddam sie!! Kupilam zele z firmy\" emmi-nail\" kolezanka mi polecila ze jest dobry.Kurcze ale ciezko mi sie go naklada moze dlatego ze nakladalam na foli i suszone kwiaty-tragedia ale udalo mi sie jak opilowalam to efekt niezly;-) I co do tych zeli mam jednofazowy przezroczysty i budujacy przezroczysty ktory mam nakladac pierwszy a ktory lepiej na ta gruba warstwe? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el.ch
anies 偶el buduj膮cy jest jednofazowy, stosuje si臋 go z podk艂adowym i nab艂yszczaj膮cym. 呕el jednofazowy polega na tym, 偶e stosuje go zamiast tych trzech, jeden zast臋puje trzy. Je艣li masz buduj膮cy powinna艣 dokupi膰 podk艂adowy i nab艂yszczaj膮cy. Najlepiej z tej samej firmy. Ja te偶 mam emmi. W艂a艣nie sprzedaj臋 na allegro podk艂adowy i nab艂yszczaj膮cy z emmi, i french z basica. Je艣li robisz jednofazowym to nie u偶ywasz buduj膮cego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el.ch
kup sobie jakie艣 tipsy, przyklej np ko艅c贸wk膮 do bloku polerskiego i na tym trenuj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el.ch
7588608 to moje gg, jak chcesz to pytaj, akurat mam troch臋 czasu, moze co艣 ci podpowiem

Udost臋pnij ten post

cytat i czegos tu nie rozumiem: \"anies 偶el buduj膮cy jest jednofazowy, stosuje si臋 go z podk艂adowym i nab艂yszczaj膮cym. ..................... Je艣li robisz jednofazowym to nie u偶ywasz buduj膮cego.\" - budujacy jest jednofazowy to nie uzywam budujacego????!?????????? jesli jest jednofazowy to po prostu spelnia role budujacego podkladowego i nablyszczajacego o to chodzilo? moze ktoras pracowala na gelbet\'on ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xlacostex
Witam Was dziewczyny:) NA wst臋pie chcialam powiedziec 偶e trafi艂am na to forum przypadkiem i jest super....Krwawa_Mery podziwiam za cierpliwo艣膰 i ch臋膰 noszenia pomocy:) Ot贸偶 sama jej potrzebuje wi臋c,mam pytanie-jak wtapiam w 偶el np.brokat czy jakies hologramy to jak to pozniej uzupe艂nic,albo jak klientka chce inny wzorek to sciagamy i od od nowa te paznokcie?Jak to z tymi ozdobami jest?Kiedy najlepiej je zatapiac w 1 czy 2 warstwie 偶elu? Pozdrowionka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ozdoby
jesli robis 3 warstwy wtapiaj w 2 lub w 3 w zaleznosci jakie robisz. Jesli klientka chce cos nowego musisz spilowac do 1 warstwy nie powinno sie zbyt czesto sciagac pazurkow szkoda ich ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 el.ch
syjka przepraszam to z po艣piechu, mia艂o by膰, 偶e buduj膮cy jest tr贸jfazowy :) wysz艂o do dupi:( ale dzi臋ki za poprawienie, jestem roztrzepana :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 narcyzka
Kupi艂am 偶el na allegro i jestem z niego bardzo zadowolona. 呕EL R脫呕OWY PRZE呕ROCZYSTY ROSA 15ml O KONSYSTENCJI 艢REDNIO G臉STEJ SAMOPOZIOMUJACY u nailproduct. Niestety nie blyszczy sie tak jakbym chciala ale maluje tipsy bezbarwnym lakierem i jest ok. Robilam sobie tipsy niby u "specjalistki" i moje pazurki lepiej wygladaja i sie lepiej trzymaja! Dlatego smialo polecam ten zel. A przy okazji mam pytanko: jesli uzywam zelu 1-fazowego to czy moge uzyc do ostatniej warstwy zel nablyszczajacy? Moze mi jakis polecicie? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anita24
czy s膮 tu jakie艣 dziewczyny kt贸re robi膮 akryl??????bo widze 偶e temat zdominowany jest przez posiadaczki zelowych paznokci.chodzi mi o info jakiej firmy produkty s膮 dobre i gdzie je najlepiej naby膰.Je艣li ko艣 potrafi mi pom贸c to czekam na informacje.dzi臋ki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sephi
no i kogo obchodza jakies dwie glupie panny co sie tam wyzywaja, poziom zerowy a czy ktos lubi tipsy czy nie to juz indywidualna sprawa ja mam to w dupie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 narcyzka
do "krwawa_ mary_ " ... jestes swietna babka,ze tak pomagasz innym poczatkujacym stylistka. Mam i ja prosbe: czy moglabys podac u kogo i jakie zele kupowalas na allegro? Czytalm w ktoryms Twoim poscie,ze trafilas na calkiem niezle. Ja tez kupilam raz tam zel i jestem z nigo zadowolona ale chcialabym wyprobowac inne. Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.

Udost臋pnij ten post

witam serdecznie Was wszystkich :) ja robie pazurki zelowe od jakiego艣 czasu z tego co wiem dobre sa zele firmy emmi , ja ostatnio zkaupi艂am sie w 偶el firmy sun flower zobaczymy jaki on b臋dzie:> Zachwici艂a mnie dziewcyzna o nicku KRWAWA_Mary 艣wietna dzio艂szka bardzo pomocna i daje 艣wietne porady brawa:) i dla innych dzio艂szek kt贸re podpowiadaja te porady sa bardzo cenne:)

Udost臋pnij ten post