Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 krwawa_ mary_

do manicurzystek kupujacych na allegro

Polecane posty

Go艣膰 krwawa_ mary_
jeewa -------- > ja nie jestem zwolenniczka akrylu i robie tylko zele i taka metode tez polecam,wydaje mi sie tez ze zel jest 艂atwiejszy do na艂ozenia i w obrobce ,bo jesli chodzi o akryl trzeba sie bawic z tymi kulkami ..nie nie podoba mi sie to wcale,jest szkodliwy dla p艂ytki itp itd jednak jesli zamierzasz dopiero zaczac to mozesz zaczac od akrylu bo tanszy koszt bo nie potrzebujesz lampki :) jednak z doswiadczenia wiem ze kazdy i tak z akrylu przechodzi na zel:) decyzje podejmij sama ale ja polecam 偶el :) jesli chodzi o kurs to ja zrobi艂am kurs kilka mcy po tym jak juz zajmowa艂am sie zelami i nic kompletnie mi nie da艂,tylko w sumie tyle ze mam papierek i zal mi kasy ktora na niego wyda艂am...ale coz moze papier sie kiedys do czegos przyda..byc moze wybra艂am z艂a szko艂e,a w sumie i tak juz umia艂am robic ale liczy艂am ze dowiem i naucze sie czegos noweego no a tu nic:( mysle ze takie kursy sa dobre dla os贸b ktore nie maja zielonego pojecia o sprawie,choc i tak najwazniejsza jest praktyka :)kurs to dopiero poczatek :) mi艣ka--------- > pecherzyki powietrza przy sk贸rkach to zmora poczatkujacych stylistek a czasem i dosiwadczonym sie moze zdarzyc powody sa zazwyczaj dwa,trzy: 1- zle zmatowiona p艂ytka przy sk贸rkach-wystarczy ma艂a na 2 mm plamka b艂yszczaca,niezmatowiona i 偶el sie nie bedzie trzyma艂 2-najczesciej pope艂niany blad- ZALEWANIE SK贸REK!!!,badz nak艂adanie zelu tuz przy sk贸rkach w ten spos贸b,ze zel styka sie ze sk贸rka,zel nigdy nie utwardzi sie na sk贸rkach ,ale trzyma sie ok 1-2 dni a potem robia sie zapowietrzenia o ktorych m贸wisz ,robia sie pecherzyki,zel moze zapowietrzac sie coraz dalej co w efekcie moze spowodowac odpadniecie kawa艂ka zelu w tym miejscu,a ze warstw zelu jest ok 3 robia sie dodatkowo takie "zadziory"gdy robi sie odrost prosta rada-nak艂adac zel w odstepie ok 2 mm od sk贸rek i problem zniknie :) :) :) 3- niedok艂adne odt艂uszczenie p艂ytki przed na艂ozeniem zelu :) za艂oze sie ze ktorys problem Ciebie dotyczy :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 krwawa_ mary_
aaa zapomnia艂am o tych tipsach french:) nie do konca rozumiem o co chodzi z tym wyprofilowaniem w odwrotna strone ale powiem Ci jak ja je robie-po naklejeniu tipsa french delikatnie pi艂uje ten wystajacy pr贸g bloczkiem,nigdy pilnikiem gdyz mozna spi艂owac linie usmiechu ktora jest najwazniejsza w tym tipsie:) nie pi艂uje az do momentu gdy jest r贸wny z p艂ytka bo i bloczkiem mozna spi艂owac za bardzo a zreszta po na艂ozeniu 3 warstw zelu granica zostaje idealnie zatracona ,a przy drugiej warstwie zelu nak艂adam grubiej w miejscu 艂aczenia ,potem wyr贸wnuje nier贸wnosci i gotowe :) mam nadzieje ze pomog艂am:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

krwawa_ mary -----> pewnie, 偶e pomog艂a艣, serdecznie dzi臋kuj臋 :D Przy problemach z 偶elem dotyczy mnie pkt 2. Cz臋sto zalej臋 albo mi sam 偶el podp艂ynie do sk贸rki i mimo 偶e staram si臋 patyczkiem zebra膰 ten nadmiar to i tak zostanie troch臋 a potem zadziory mam murowane. Z tipsem french pomog艂a艣 bardzo, bo w艂a艣nie nie wiedzia艂am jak w nim zatraci膰 ten uskok, kt贸ry powstaje po nalkejeniu przy p艂ytce paznokcia. Jako艣 to sobie pr贸bowa艂am wyobrazi膰 jak to pilnikiem zrobi膰 ale w艂a艣nie wydawa艂o mi si臋, 偶e popsuj臋 lini臋 u艣miechu. Czyli nie musz臋 tak idealnie spi艂owa膰 do r贸wno艣ci z p艂ytk膮? Jaki 偶el 艂adniej wygl膮da na takich paznokciach french? Mam bezbarwny i r贸偶owy i nie wiem na jaki si臋 zdecydowa膰. Chcia艂abym, zeby wygl膮da艂y elegancko. Porad藕 mi jeszcze jaki 偶el wybra膰 偶eby nie sp艂ywa艂 tak na sk贸rki, bo mi ka偶dy sp艂ynie w momencie jak robi臋 inny paznokie膰 i ten co ma ju偶 偶el czeka i wtedy ten 偶el si臋 rozp艂ywa. Niby jest samopoziomuj膮cy.....ale mo偶e za rzadki? Bie jest a偶 tak bardzo rzadki, jak mi贸d si臋 zlewa z p臋dzelka. 呕el firmy Titan. Niestety chyba niezbyt dobry widocznie, kupiony wraz z zestawem na allegro. Jedyn膮 zalet膮 jego jest to, 偶e nie 偶贸艂knie. A co do Cleanera - w艂a艣nie z zestawem dosta艂am cleaner, kr贸ty nie zmywa艂 偶elu (tej lepkiej warstwy po lampie) tylko j膮 rozmazywa艂. Jejku ile ja zu偶ywa艂am wacik贸w przy tym cleanerze...z 50 to minimum przy jednym robieniu tips贸w....my艣la艂am, ze to tak ma by膰 dopiero kole偶anka mi poleci艂a prawdziwy cleaner i teraz ju偶 wystarczy od 5 do 10 wacik贸w :D A tamten mia艂 zapach konwalii i pieni艂 si臋 i by艂 jak p艂yn do naczy膰 rozrobiony z wod膮.....i niestety jest jeszcze do nabycia na allegro :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
ja zawsze kupuje zele bardzo geste ale i tak czasem zlewaja sie na sk贸rki :( szczegolnie jak by艂y te upa艂y to wprost nie da艂o sie zapanowac nad zelami ...trzymam w lod贸wce oczywiscie - maja wtedy super konsystencje ale jak sa upa艂y to i tak sie zlewaja i wtedy sa na to 2 sposoby:albo robic naprzemiennie u jednej i u drugiej reki(to samo dotyczy bia艂ego zelu french)czyli gdy na艂ozysz zel na palec u jednej reki to od razu do lampki(niech ona bedzie w艂aczona ca艂y czas)na dos艂ownie 10-20 sekund i potem palce u drugiej reki i tak obie rece a na koniec ca艂a d艂on na 2 min do lampy :) ja osobiscie nie lubie sie bawic z tym nak艂adaniem naprzemiennym (aczkolwiek czasem nie mam wyjscia) i po prostu gdy juz klientka ma wk艂adac reke do lampy dok艂adnie ogladam czy zel sie nie pozlewa艂 a jesli tak -wycieram wacikiem dok艂adnie i szybko do lampy :) ale jednak to wk艂adanie na 10 ,20 sekund jest lepsze,zel sie juz zamrozi na tyle by nie sp艂ywac co do wyboru zelu do tips贸w frech uzywa艂am i mleczno r贸zwoego,i przezroczystego i r贸zowego i z kazdym wychodzi bardzo 艂adnie :) przy przezroczystym zelu bia艂a konc贸wka jest bardzo intensywna i widoczna :),przy mleczno-r贸zowym ca艂y paznokiec jest lekko mleczny a konc贸wka mniej bia艂a -osobiscie uwielbiam ten efekt :) a przy r贸zowym jest prawie taki sam efekt jak przy przezroczystym ,no moze ciut bardziej r贸zowy :) ale kto nie wie- nie bedzie wiedzia艂 ze to r贸zowy zel :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
a co do cleaner贸w widze ze niez艂y bubel mia艂as hehe ja tez miewiam raz lepsze raz gorsze ale generalnie wszystkie sprawuja sie podobnie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jeewa
mary, ok dziekuje za info... jestem z wrocka i pewnie jest teraz dosc duzy wybor tych kursow. wiec poszukam, popytam. ;) a moge miec jeszcze jedna prozbe? no bo widzialam z wczesniejszych postow ze masz "instrukcje" robienia akryli jak i zelow. wiec jak bym mogla poporsic Cie o chwilke i wyslac mi te oba pliki? chciala bym sprawdzic czy jestem pewna tego ze chcem w to wchodzic ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
ok jasne :) ale instrukcj臋 jako tak膮 mam tylko do akryli (i to zupe艂nie przypadkiem znalaz艂a sie na moim kompie )..do do zeli nie potrzebuje :)szczerze powiem ze jak sobie ja przejrza艂am ostatnio to stwierrdzi艂am ze jest naprawde srednia widac na zdjeciach zle przyklejony tips pokaazane sa tez wzorki ma艂o efektowne hehe ale spoksik wysle Ci zawsze cos moze Ci sie przyda tylko podaj maila :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jeewa
dziekuje bardzo. jak tylko przjerze to dam znac czy bede zachwycona tymi akrylami czy nie ;) oto mail: jeewa86@wp.pl dziekuje Ci z gory, kochana jestes, a jednak dobrych ludzi na 艣wiecie nie brak ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
jaewa---- >> sprawdz poczte :) zapomnia艂am jeszcze dodac jeden b艂ad jaki jest pope艂niany przy nakladaniu zelu a to jest rowniez bardzo istotne i moze spowodowac zapowietrzenia...:o ot贸z chodzi o dok艂adne przygotowanie skorek i p艂ytki ko艂o nich do nak艂adania zelu !ja gdy widze ze klientka ma ma艂e skorki badz ich nie ma uzywam p艂ynu do ich zmiekczania i smaruje nim r贸wniez p艂ytke ponizej nich- w tym miejscu na p艂ytce sa tez czesto takie b艂onki-nalezy je dok艂adnie usunac!na nich tez zel sie bedzie zapowietrza艂,zmiekczone sk贸rki odpychamy a wszystko inne co sie rozmiekczy usuwamy potem ca艂osc odt艂uszczamy i dopiero nak艂adamy zel tak jak m贸wi艂am w odstepie od sk贸rek ale nie za duzym bo bedzie to wyglada艂o jak odrost :) jesli sk贸rki sa jednak duze nie mam wyjscia i usuwam je mechanicznie c膮偶kami,rode艂kiem itp

Udost臋pnij ten post

zrobilam sobie akryle 3 dni temu.jestem bardzo zadowolona bo wyszly mi naprawde ladnie.(zielona brokatowa koncowka+koleczka CD). akryl nakladal sie b ladnie.moze dlatego ze jest (slyszalam)calkiem niezlej firmy-nsi. zobacze ile sie beda trzymaly -napisze Wam. to tyle:)chcialam tylko zdac relacje co u mnie;)

Udost臋pnij ten post

witam was wszystkie krwawa_mary_ -----> zrobi艂am wczoraj sobie pazurki na tipsie french wg Twoich wskaz贸wek........wysz艂y fantastycznie. Wygl膮daj膮 bardzo elegancko i zarazem skromnie a w艂a艣ne na takim efekcie mi zale偶a艂o....jutro mam wa偶ne spotkanie, kt贸re zadecyduje o mojej przysz艂ej pracy i nie chcia艂abym, 偶eby kto艣 mnie zetykietowa艂 na podstawie \"zbajerowanych\" tips贸w (a nie brakuje takich ludzi, niestety). Na艂o偶y艂am mleczno-r贸偶owy 偶el (mia艂am mleczno-r贸偶owy i ciemno r贸偶owy per艂owy) a na 艂膮czeniu linii u艣miechu z naturaln膮 p艂ytk膮 przyklei艂am po malutkim kwiatuszku na ka偶dym tipsie (tak z boku). No i efekt wyszed艂 fantastyczny. French mam po raz pierwszy (chyba odwa偶y艂am si臋 dzi臋ki Tobie, krwawa_mary_ :) ) Post臋powa艂am r贸wnie偶 zgodnie ze wskaz贸wkami przy nak艂adaniu 偶elu i wk艂ada艂am na oko艂o 10-15 sekund do lampy zanim na艂o偶y艂膮m na wszystkie paznokcie......faktycznie to dzia艂a bo zel nie sp艂ywa na sk贸rki :) i mam nadziej臋, 偶e nie b臋dzie zadziork贸w :) Jednym s艂owem: dzi臋kuj臋 za rady :) i prosz臋 o jeszcze :) do jeewa -----> je艣li jeste艣 z Wroc艂awia i chcia艂aby艣 wybra膰 si臋 na kurs 偶eli, to w firmie ACTIVE na ul. Szkockiej robi膮 szkolenia i kurs nie jest drogi. Po zako艅czeniu dostaniesz certyfikat (w j臋zyku angielskim). Ja mieszkam niedaleko Wroc艂awia w Bielawie (ko艂o Dzier偶oniowa) a na Szkockiej moja uczelnia wynajmuje szko艂臋, w kt贸rej mam zaj臋cia, i by艂am ju偶 kilka razy w Activie na zakupach (tam mo偶na r贸wnie偶 zaopatrzy膰 si臋 we wszystko, bo to hurtownia wszystkiego do tips贸w - bardzo dobrze zaopatrzona)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
ciesze sie dziewczynki ze mog艂am pom贸c i ze wychodza Wam 艣liczne pazurki a za艂oze sie ze z czasem beda wychodzic Wam coraz ladniejsze :) jaewa ---- > powodzenia zycze w zwiazku z praca :) dobrze ze zrobi艂as delikatne pazurki,sa przede wszystkim eleganckie a to sie liczy przeciez wszyscy patrza nam na rece :) co do zadziork贸w to jest jeszcze jedna wazna rzecz- zel na samej g贸rze tam w odstepie od sk贸rek musi byc na艂ozony cienutko,minimalnie ,o czym juz chyba m贸wilam gdy opisywa艂am jak zbudowac paznokiec :) jesli zrobi艂as odstep od sk贸rek,dobrze oczysci艂as i odt艂usci艂as p艂ytke,odsune艂as sk贸rki i na艂ozy艂as cienko zelu zadziork贸w nie ma prawa byc:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
to wyzej by艂o do mi艣ki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwiczek
Witajcie!!! mam do Was pytanko czy macie jakis kurs zeli w ostatecznosci akryli. Nigdy nie robilam tipsoiw ale chce sobie zrobic je nigdy nie bylam na kursie chcialabym robic tipsy sobie i mamie ale nie bardzo wiem czy jak kupie sobie zestaw startowy dam rade prosze o rade pozdrawiam bardzo goraco

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z艂ote serduszko
witam !! dziewczyny szukam pracy jako manicurzystka w gdyni lub okolicach wiecie moze cos??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 frytkiewicz
a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 frytkiewicz
do sylwiczek.ja jak kupilam zestaw startowy na allegro dostalam taka broszurke jak krok po kroku wykonac tipsy.bylo wszystko bardzo prosto napisane.zazwyczaj kupujac zestawy na allegro dodaja taka broszurke krok po kroku w wykonywaniu tipsow.pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwiczek
do "frytkiewicz " dziekuje za odpowiedza mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko mog艂aby艣 przes艂a膰 mi linka z tym zestawem startowym ktorym kupilas bo chce sobie rowniez jakis kupic ale nie bardzo wiem kt贸ry. Zadowolona jestes z zakupionego zestawu pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andziuchna
do "SYLWIACZKA"Ja tez zamawialam zestaw startowy z allegro...i musze przyznac ze jestem zadowolona!podaje linka: http://www.allegro.pl/item121444020_6x_zel_zestaw_lampa_uv_zele_tipsy_ecoglanz_clean.html Zestaw jest dosyc duzy jak na taka cenke:-) Jesli chodzi o zele,tipsy i lampe:sa na prawde dobrej jakosci!towar przyszedl bardzo szybko -bo zaraz na nastepny dzien po zaksiekowaniu wplaty na konto!No ale coz sama musisz wybraz dla siebie nadodpowiedniejszy zestawik-zycze powidzonka:-) jesli bedziesz miala jakies pytania dotyczace tipsow....to pytaj smialo-wszystkie sprubojemy odpowiedziec!pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andziuchna
Zapomnialam dodac ze w zestawie ktory zakupilam rozniez dolaczona byla instrukcja jak krok po kroku wykonac tipsy metoda zelowa!byla ona na podanej przez sprzedajacego stronce!no coz moze nie byla ona az zbyt dokladna(byly w niej minimalne wiadomosci)no ale jak dla kogos kto pierwszy raz ma stycznosc z pazurkami zelowymi powinna byc jak najbardziej zrozumiala:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kynia
Mozecie mi doradzic ktore tipsy sa dobre ? bo kupi艂am juz te bezbarwne i french z p艂ytka kieszonka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kynia
interesuja mnie te na allegro. prosze o porade

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andziuchna
do KYNI-Moim zdaniem najlepsze sa tipsy mleczne...sa najtrfalsze i nie pekaja przy obcinaniu!z tymi przezroczystymi jest juz troszke gorzej:poniewaz nie sa zbyt trfale przy mocniejszym uderzeniu i moga tez pekac przy obcinaniu!tipsy mleczne idealnie nadaja sie do frenschu-zas te bezbarwne ladnie prezentuja sie z jakimis ozdybkami na lini usmiechu ..a koncuwka zostawiona wolna!no ale decyzja nalezy do Ciebie:-) wiec ja ogolnie jestem za tipsami mlecznymi!pozdrawiam:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andziuchna
zapomnialam dodac ze kieszonka na tipsie tez jest bardzo wazna..najlepsze sa te z glebsza..poniewaz trzeba dobtrze tipsa umocowac na paznokciu aby nie podeszlo powietrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
a ja jestem zwolenniczka tips贸w clear(o ile mozna powiedziec ze jestem zwolenniczja tips贸w samych w sobie -bo generalnie wole przed艂uzac na szablonie a tipsy naklejam tylko w ostatecznosci) ale jak juz to wole przezroczyste-sa 艂atwiejsze i szybsze w obr贸bce,robie na nich frencha bialym zelem badz wtapiam cos i zawsze slicznie wychodzi,za mlecznymi nie przepadam0-sa zbyt tradycyjne hehe a najmniej lubie tipsy french-wole sama zrobic frencha zelem poza tym nie kazda p艂ytka sie nadaje do bia艂ych tips贸w a wszystkie sa tak samo trwa艂e i mocne:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krwawa_ mary_
acha i moim zdaniem lepsze sa tipsy z ma艂ym rantem-pasuja idealnie do kazdej p艂ytki a spotkalam sie juz z r贸znymi-bardzo p艂askimi,bardzo wypuk艂ymi itp i ciezko na nie nakleic tipsy z g艂臋boka kieszonka a wiec jesli chodzi o mnie to jestem za:1)tipsami clear,2)ma艂y rant pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂ute艅ka
do krwawa mery przeczyta艂am w Twoich postach 偶e masz co艣 o akrylach czy mog艂aby艣 mi te偶 wys艂a膰 to bede Ci bardzo wdzi臋czna pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Krawawa_Mary.....Czy ja r贸wnie偶 mog臋 prosi膰 o instrukcj臋 do akryli??? Je艣li posiadasz to do 偶eli r贸wnie偶 (dla kole偶anki). B臋d臋 bardzo wdzi臋czna...M贸j mail: monizak@interia.pl. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

pytanie do krwawej_mery_ zastanawim si臋 nad kupnem zestawu z allegro do robienia paznokci na 偶elu a przeczyta艂am tu na forum, 偶e masz jak膮艣 \"instrukcj臋 obs艂ugi\" czy istnieje mo偶liwo艣膰 by艣 mi j膮 udost臋pni艂a, gdy偶 przeszuka艂am juz wiele stron w siecie i znalaz艂am tylko jakie艣 informacje szcz膮tkowe na ten temat Pozdrawiam Ewka m贸j mail Ewa@dobremiasto.net

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kynia
a mam problem.jak mam przykleja膰 poprawnie tipsy przezroczyste zeby nie by艂o wida膰 kleju, bo jak ja robie to wida膰!?

Udost臋pnij ten post