Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Venice

Pamietacie te czasy?

Polecane posty

Gość ArsPoetica
Tak pamiętam doskonale, całe lekcje przyglądałam się okładce bo na niej była Dorotka trzymająca w ręku elementarz na którego okładce była Dorotka trzymająca elementarz itd...:)

A szkolne apele z okazji róznych zniesionych już świąt, a najlepsze u mnie to były fesstyny na 22 lipca w parku.Oj działo sie wtedy działo. A kolorowe pochody majowe?

Gość rocznik 79
jejku a pamietacie jakie nosilo sie wtedy tornistry. takie ze skaju, z odblaskowymi zatrzaskami. ohyda. zawsze marzylam o takim tornistrze , ktory ogladalam w katalogu ,rozowy z obrazkiem lalki barbie.

a pamietacie takie ksiazeczki SKO ze szkoly podstawowej-przymusowe oszczedznie... a z tym elementarzem to myslalam ze to byla Ala

Ala była chyba w elementarzu Falskiego - w tamtym była Dorotka :D

Gość krissdevalnor
tak, książeczki oszczędnościowe SKO, moja zmora, bo nigdy nie byłam mocna w oszczędzaniu, zawsze dziwiło mnie, jak te niektóre dzieci oszczędzają takie zawrotne sumy.

Jasne, ze pamietam! I tonister i SKO A czeszki mozna kupic na allegro :) Ok 25 zl

Gość rocznik 79
ja tez pamietam ksiazeczki sko, na koniec roku wyplacali kase :)

Gość uliiiiiiiiiiiiiiiii
sukienka do komunii szyta z firanki albo po starszej siostrze.przyjecie dla calej rodziny w duzym pokoju a nie jak teraz w restauracji

Gość poooomarańczka
a pamietacie reklame mydełka FA ?

hmmmm a te dzinsowe kurtki kilka numerów za duże z podwijanymi kilka razy rękawami :D Ja swoją nosiłam przez całe liceum a potem jak takie za duże przestały być modne odziedziczył ją po mnie mój brat - na niego była w sam raz krótka i obcisła bo mimo, ze dużo młodszy to dużo większy :D Nosił ją aż się prawie rozpadła ale wystrzępiony kołnierzyk - we frędzlach własciwie - to był cały BAJER (wtedy wszystko było bajerskie :p)

Gość krissdevalnor
albo "bajeranckie":)

Ja pamiętam jak co chwile przychodziły do mnie pielęgniarki dawać mi zastrzyki (ciągle miałam zapalenie płuc), straszne wredoty były:O, chowałam sie przed nimi za zasłoną. I jeszcze na wakacjach na Mazurach jak koncerty dawałam na schodach do domu wczasowego, a za mikrofon robiła skakanka, taka z drewnianymi rączkami.:D

Gość pooomarańczka
Pamietam, że zachwycałam sie jeszcze takim serialem jak Pokolenia, pamieta ktos jeszcze ?

Jeansy tarte pumeksem ,aby wyglądały, jak te z Pewexu, bluzki z rękawami- kimono, a materiał, że ho, ho. A najlepsze to były kolejki u fryzjera, ile sie było trzeba naczekać i ciągle włączone elektryczne lokówki ...Mój dziadek dał mi psa, pies 4 łapy ma...\" i inne. A jak leciała \"Niewolnica Isaura\" , to wszyscy schodzili się do sąsiadki, bo miała kolorowy telewizor :D

ja jeżdziłam nad morze - do końca życia nie zapomnę smaku flądry smażonej przez mojego ojca mniam, pychaaa Taka flądra ledwo mieściła się na dużej patelni, kupowało się świeżutkie prosto od rybaków a nie takie mrożone \"wypierdki\" wielkości dłoni jak teraz.

w czwartki (chyba) wieczorem była \"Kobra\" - kryminał - teratr telewizji .

Gość krissdevalnor
A w niedzielne wczesne popołudnie "teatr młodego widza". Pamiętacie Mechaniczną Magdalenę?

ja pamietam tez szampony ultra doux laboratories garnier paris :) pieknie pachnialy a moze ma ktos link do tej bajki strachy na lachy? uwielbialam ja wilkolak z chudymi nozkami ( woolfie :D ) Frankenstain a bajka denver - ostatni dinozaur kreskowka na maxa i ta muzyczka denver ostatni dinozaur to jest kumpel sprzed milionow lat denver ostatni dinozaur zyje sobie posrod nas jak ssak ten nasz owalny gad juz kocha caly swiat ale sympatyvzny dino bawi mina swa a najdziwniejsz ejest ze wciaz miewa ludzki gest nigdy nie bywa zly nie skrzywdzi nawet pchly :D i bajka kapitan planeta he-man na potege posepnego czerepu :D mam wladze i druga wersja na potege bogoe wterni mocy przybywaj :D

Gość krissdevalnor
i jeszcze pytanie, bo szukam tego od ładnych paru lat. We wtorkowe wieczory leciał taki western odcinkowy "Jak zdobywano dziki zachód". W internecie na ten temat ani śladu. Czy ktoś go w ogóle pamięta??

Carre , ale to już bardzo bliskie czasy, mozna zreszta obejrzeć też ławeczke film z Fraszyńską i Żmijewskim