Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linx

jak sie ubrac na WESELE?

Polecane posty

Gość niania007
Witam :) W czerwcu wybieram się na wesele,idę jako osoba towarzysząca mojego chłopaka i mam mały dylemat w co sie ubrać,wprawdzie mam sukienkę ładną czarną z brylancikami miałam ją w tym roku na 100dniówce tylko nie wiem czy będzie ona odpowiadała na taką uroczystość,prosze doradźcie mi bo już nnie wiem co mam myśleć.

Gość misia0306
Gość misia0306
i jeszcze tu coś dam http://www.trendylook.pl/sklep/ubrania/sukienki Teraz to ja proszę o pomoc.. Mam taki problem, mam wesele we wrześniu tego roku ale nie wiem jaka sukienka będzie mi pasować czy długa czy krótka i oczywiście jakie buty bo mam wrażenie że jak ubiorę 2 cm obcas to jestem za wysoka... Mam 172 cm wzrostu, nosze okulary w czarnej oprawie i mam jasna karnacje, mały biust i widoczny brzuch który wygląda jakbym była w początkowych tygodniach ciąży ( na szczęście nie jestem), potrzebuje takie żeby to zatuszować i powiększyć biust. Będę wdzięczna za pomoc:)

co do podpowiedzi ;-) proponowalabym sukienke na ramiaczkach odcinana pod biustem np wiazana z tylu na kokarde , na wysokosci biustu, a reszta taka lekko poszerzana. Co do koloru.. w zeszlym roku bylam na weselu kuzynki, byly chyba z 4 dziewczyny w czranych sukienkach, w tym ja tez. Nie czulam sie niezrecznie, mialam zlote dodatki. A co do ecru to chyba jednak nie bardzo eh, a szkoda bo strasznie spodobala mi sie ta sukienka w tej wlasnie wersji kolorystycznej.. eh. no ale poszukam jeszcze, bo te z linkow mi sie nie podobaja, szukam czegos innego. paa

Gość ibidem
Bardzo ładna i jak najbardziej odpowiednia na wesele dla młodej, wesołej osoby :) Mówicie, ze ecru nieodpowiedni?...Hmm, szkoda bo bardzo przypadł mi do gustu fason tej sukienki:http://www.allegro.pl/item627979531_heine_apart_wieczorowa_balowa_suknia_34_gratis.html Co o niej myślicie? W zasadzie można powiedzieć, że to kolor szampana :P. Czarna też jest piękna, ale dla mnie ciemne kolory na taką okazję odpadają. A może widziałyście coś o podobnym fasonie ale w innym kolorze.

Gość samasobie
ibidem zerknij czy to nie ta sama http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.114.3.49.1.&pr=30766 a cena jakby o połowę niższa :) ja chyba zdecyduję się na taką http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.114.1.2.1.&pr=32529 i też zastanawiam się czy może być biało czarna, ale to raczej ze względu na to, że jestem blondynką, jasna karnacja i mogę blado wyglądać

Gość ibidem
Jako żywo :D. A to krętacze :P A ta "Twoja" jest bardzo ładna. Świetny fason - nie za długa, nie za krótka, dekolt w sam raz. Kolor też odpowiedni. Niestety nie czuję się kompetentna, żeby Ci doradzić. Musisz przymierzyć coś w podobnej kolorystyce i sama stwierdzić, czy się sobie podobasz. Gdybym znalazła coś takiego w ładnym pastelowym kolorze brałabym bez namysłu :)

Gość karola 12
kochani pomocy Mam weselę ale nie wiem w czym pójść Typ figury następujący szerokie ramiona mały biust lekki brzuszek szerokie biodra masywne uda i łydki a do tego 180 wzrostu i jakie buty raczej niskie ratunku.

hej :) idę na wesele z moim chłopakiem. Mam w szafie kremową sukienkę do kolan, zwiewną, dziewczęcą, ale nie jestem pewna, czy w kreacji o takim kolorze wypada... Myślałam o czarnych dodatkach. jak myślicie? nie bardzo mam fundusze na zakup nowej sukienki... może dałoby się zmienić dodatkami charakter mojej, żeby nie robić \"konkurencji\" Pannie Młodej(słyszałam, że biel i beż zarezerwowany jest właśnie dla niej)

Gość prosze doradzcie mi
Ja juz bylam w tym roku na 2 weselach, kupilam sukienke czerona z takim podbiustem kamyczkami, bardzo elegancka i droga, ale pieknie sie na mnie prezentowala idealnie do mojej figury.Bylam w niej w styczniu i maju wiec jeszcze nie bylo tak goraco. teraz ide na poczatku lipca i sierpnia kolejne dwa wesele eh. Kupilam sobie za kolano, na szerszych ramiaczkach sukienke z kokarda pod biustem w koloze jasny roz, material nie satyna bo takie mi sie nie podobaja, tam jest w skladzie bawelna piliester i cos jeszcze, sukienka sie mieni.

Gość kwiatekxx
Cześć! za tydzień ide na wesele. Kupiłam sobie sukienke czerną- satynową odcinaną pod biustem kremową -satynową wstążką a góra zrobiona jest z kremowej satynki i pokryta czarną koroneczką. Bardzo mi sie ona podoba, jest bardzo wygodna i czuje sie w niej bardzo dobrze. Martwi mnie tylko kolor (czarny). Zawsze unikałam tego koloru na wesele, ale tak mi sie ta sukienka spodobała że ją kupiłam choć kosztowała "majątek" :)

Gość kwiatekxx
Czy powinnam ją wymienić na inny kolor? Dodam że jest jedyna taka. Trafiłam na sklep gdzie przywożą sukienki po jednym egemplarzu z Ameryki :)

Gość kwiatekxx
Jak myślicie pasuje czarna suknia na wesele? A może wymienić na inny kolor? Dodam że kupiłam ją w sklepie gdzie przywożą suknie z Ameryki :) po jednym egzemplarzu

Gość eenweu
wymien- czern nie pasuje!!! idziesz na pogrzeb czy wesele?

Gość taka_kobietka_20
Ja byłam w minioną sobotę na weselu. Mam oliwkową karnację,brązowe włosy. I wiecie co, zdecydowałam się na dość odważny krok. Poszłam w satynowej sukience do kolan, wiązanej na szyji, dopasowanej w biuście,a rozkloszowanej na dole. Kolor- RÓZOWY i to taki mocny róż, do tego miałam w identycznym kolorze buty, również obite satyną, szal delikatny róż,prześwitujący i włosy zwyczajnie podpięte (nie znoszę sztywnych koków ,niczym z rokoko). I mówiąc może mało skromnie wyglądałam bardzo ślicznie. Większość Pań miało stroje w ciemnych kolorach. A jak wspomniała Koleżanka, to nie stypa,tylko super dzień w którym dwoje ludzi decyduje się być ze sobą na zawsze,więc czemu stroje muszą być jakieś w stonowanych ciemnych kolorach,zwłaszcza kiedy mamy lato. Dodam,że sukienka firmy orsay. I chociaż mam jeszcze jedną śliczną sukienkę na wesele kolejne ( a mam ich jeszcze 3-4),to z pewnością włoże właśnie ją! To będzie pierwsza po lewej http://world.orsay.com/pl/fashion/party/kolekcje/going-glamour/

Gość taka_kobietka_20
Mi się podoba,ma fajne wstawki jasne. Do tego jasne dodatki i będzie ślicznie:) Pozdrawiam

Gość kanapka z jajkiem i pomidorem
w sklepach SOLAR są prześliczne sukienki, mialam wesele na poczatku czerwca i tam kupilam cudowna fioletowa sukienke ;)

Gość arrabra
To ja trochę z innej beczki...niedługo idziemy z moim M na wesele do jego kuzyna i tu zaczyna się problem. Ja uważam, że wesela to taka szczególna okazja, na którą wypada włożyć garnitur. On jednak chce założyć tylko spodnie Pierre Cardin, ale bez kanta i koszulę oczywiście bez krawata. Podczas wizyty w jego domu, gdy wyraziłam swoją opinię spotkałam się z wielkim sprzeciwem. Twierdzą, że na garnitury jest za młody (ma 29lat i ślub ze mną w przyszłym roku;P) i że będzie gorąco....itp. Dodam, że jego młodszy brat idzie na to samo wesele najprawdopodobniej w garniturze, bo jak twierdzi jego mama i tak musi go kupić bo ma obronę w tym roku i nasze wesele w przyszłym. Nie wiem co mam robić....przekonywać na siłę do garnituru, albo choćby do eleganckich spodni z kantem czy odpuścić. Doradźcie coś...

Gość taka_kobietka_20
Masz rację Ślub to szczególny dzień i rzeczywiście nie każdy mężczyzna uwielbia krawaty (tak jak np.mój),ale są sytuacje kiedy nie ma co stawiać na własne idee... Czyli jednym słowem krawat być powinien... A spodnie jeżeli są eleganckie,a brakuje im kantu to myślę,że może iść. Chyba,że wyglądają jak po prostu na wyjście do klubu.

Gość karolcia260
czesc dziewczyny!mam pytanie związane z tym tematem..czy na wesele pasuje mi isc w takiej sukience??? http://www.allegro.pl/item672540106_piekna_szyfonowa_sukienka_z_kokarda_ecru_midi36.html dodam ze ją kupilam..do niej dodałabym czerwone buty i torebe rowniez czerwoną..ogolenie nie mam duzego wyboru w sukienkach;(posiadam czarną jeszcze...prosze o rady..wesele juz za dwa tygodnie!!:) pozdrawiam:)

Gość karolcia260
czesc dziewczyny!mam pytanie związane z tym tematem..czy na wesele pasuje mi isc w takiej sukience??? http://www.allegro.pl/item672540106_piekna_szyfonowa_sukienka_z_kokarda_ecru_midi36.html dodam ze ją kupilam..do niej dodałabym czerwone buty i torebe rowniez czerwoną..ogolenie nie mam duzego wyboru w sukienkach;(posiadam czarną jeszcze...prosze o rady..wesele juz za dwa tygodnie!!:) pozdrawiam:)

Gość karolcia260

Gość gwena
a Twój M niech dorośnie ;) facet 30letni powinien wiedzieć, że ubieramy się w zależności od okoliczności ;)