Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chleb razowy

jak to jest z tym chlebem razowym , ile ma kalori?

Polecane posty

Gość chleb razowy

hej , duzo sie tu pisze ze normalny chleb zastepowac razowym , ile jedna kromka ma kalori? ja jak sie odchudzałam na 1000 kal niejadłam wogole chleba tylko wasa i schudłam , a teraz jedzac chleb razowy tez chudne? powiem szczerze ze nigdy tego chleba nie kupowałam i teraz sie zastanawiam czy dobrze kupiła:) on jest taki prostokątny ciemnawy i zapachem i smakem przypomina chlep ciemny słonecznikowy:) słonecznikowy uwielbiam ale podobno ma duzo kalori:/

Gość chleb razowy
miało byc oczywiście chleb:P

Gość sloneczko ty masz 13 lat
? czy ile? dzieci nie powinny się odchudzać, bo mogą sobie tylko krzywdę zrobić

Ulżylo Ci?? dziewczyna normalnie sie pyta, jesli cos Ci sie nie podoba to po co wogóle wchodzisz na ten topik!!!!!!!!!!!!

Ja mam pytanie :).Ostatnio kupiłam fajny chlebek:żytni razowy light. Proszę was o małą pomoc w obliczeniach :). 100 g tego chlebka ma 168 kcal,a w opakowaniu jest 250 g.W opakowaniu jest 5 kromeczek.Obliczyłam,że połowa opakowania(125g)ma 210 kcal. A jak obliczyc ile kcal ma jedna taka kromka??

Gość po prostu
te 210 dzielisz przez 10 dodajesz do tego 5 i wyciągasz pierwiastek.

210:10+5=26 pierwiastek z 26 to wyszło mi 5,09. ???? To ile ma jedna kromka,bo cos zle wyszlo??

skoro opakowanie ma 250 g a jest 5 kromek to trzeba średnio liczyc ze kromka ma 50 g 100 g to 168 czyli 50g to 89 kcal Reasumując jedna kromka średnio ma tak pi razy drzwi coś ok 90 kcal

Gość ewq
jesli opakowanie wazy 250g ,to jedna kromka wazy 50g 100g ma 168 kal to 50 g ma 84 kal.P odsumowujac 1 kromka chleba ma 84 kal

Gość radze uwazac na taki chleb
jesli jest podejrzanie ciemny moze zawierac dodatek karmelu,czyli cukru a wtedy kalorycznosc jego grubo wzrasta:)

Gość chleb razowy
******** sloneczko ty masz 13 lat........ wybacz ze nie napisałam mojej wypowiedzi na Twoim poziomie myślenia , mam 23 lata i nieznam sie tak jak Ty na wszytkich rodzajach chleba , tak wiec wybacz ze uraziłam Cie moim zapytaniem o chleb razowy:) pozdro ....... :):) ******* Winogronka8.... dziekuje bardzo:)