Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EFSka

Czy ktoś słyszał o firmie Euro Finanz Service

Polecane posty

Gość zolwik-1982
powiedzcie mi jedno i sformulujcie dobrze pojecie mi chodzi o euro finanz serwvice bo wszystkie opinie zle sa o EF a ja szukam informacji o EFS bo juz mialem jedno spotkanie i nie bylo mowy o kasie za szkolenia

Gość Andrzej__
Witam, po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi na tym forum zauważam jedną zasadę, wszyscy zadowoleni z EFS lub EF mają tak chamski styl wypowiedzi że aż żałość mnie ogarnia. Wiem jedno, z takimi kiepami pracować lub spędząć czas na szkoleniach to nieporozumienie za które f-ma powinna wypłacać odszkodowanie. Niemniej z ciekawości chyba się zapiszę na spotkanie :) Oczywiście zastanawiający jest fakt że przy tak świetlanej przyszłości , jak widzę od ponad 1,5 roku f-ma nadal poszukuje ludzi. Pozdrawiam Wszystkich którzy są przeciw, a tych \"specjalistów\" którzy są za odsyłam do ich rodziców po kulturę. Andrzej

Gość Maiciek89
Siemka ja pracuje Dla EFS i jestem bardzo zadowolony:):)Polecam wszystkim, EFS to nie EF, wlasnie za godzine mam spotkanie z klientka:)pozdrawiam

Gość naiwnaaa30
witam wszystkich. właśnie sobie od godzinki czytam o EFS i jestem coraz bardziej wściekła!!! przedstawiciel EFS'u był na tyle przekonujący, że naciągnął mnie + męża i synka (8 lat) na trzy polisy. oczywiście żadnych szczegółów; piękna gadka, mydlenie oczu, kolosalne zyski, indywidualne podejście itp... nie dostaliśmy żadnych ogólnych warunków, podpisaliśmy wnioski prawie cztery tygodnie temu, wpłaciliśmy kasę (700 zł = 2/3 mojej miesięcznej pensji), a dziś dopiero otrzymaliśmy umowy (Nordea i Gerling). Warunkami umów jestem przerażona np. gdybym chciała w Nordei wycofać się przed upływem trzeciego roku polisowego to tracę wszystko. Tak! WSZYSTKO!!! nie tylko zysk, ale i miesięcznie wpłacaną przez trzy lata kasę. umowę dostałam dzisiaj, ale z datą 11 czerwca 2008, więc jak przeczytałam w regulaminie mam tylko dwa dni na rezygnację z umowy (a facet-naciągacz jak zobaczył że coś jest nie tak, to nie odbiera mojego telefonu). co mam robić? może ktoś życzliwy doradzi mi coś mądrego, bo jestem w niezłej depresji

Gość naiwnaaa30

Gość naiwnaaa30
o cholera, już mi się kleją oczy, bo wysyłam puste wiadomości... mam nadzieję, że PAN AGENT z EFS odbierze jutro telefon i nie bedzie piętrzył trudności, gdy mu powiem, że rezygnuję... Kurcze, kogo ja oszukuję; przecież on od tych trzech podpisanych polis dostał sporą kasę i gdy ja zrezygnuję, to nie wiem czy nie będzie musiał jej zwrócić komuś "na górze", więc z pewnością z tym gościem nie pójdzie mi tak łatwo... ktoś kiedyś powiedział, że głupich i naiwnych nie sieją tylko tacy się rodzą..., a więc sama sobie jestem winna + to, że naiwnie wierze i ufam ludziom...

w razie czego wyślij faxem rezygnację z umowy jutro !!! i zadzwoń ipotwierdź on może nie odbierać bo może mieć prowizję od tego co przejdzie....

Gość naiwnaaa30
DZIĘKI. mam nadzieję, że mój umysł będzie jutro funkcjonował na wyższych obrotach, bo w tym momencie łeb pęka mi w szwach. wezmę prysznic, łyknę nurofen i idę do łóżka, a jutro... mam nadzieję, że uda mi się odkręcić to wszystko i wycofać się z tych umów. Trzymaj za mnie kciuki. wieczorkiem dam znać co i jak. dobrej nocki!

Gość Qashqai
Witajcie! Czytam i czytam wasze wypowiedzi i z ciekawości poszedłem do biura EFS w mieście w którym mieszkam. Okazało się, że pracuje tam moj dobry kumpel. Wiec mam kilka komunikatów: 1. EFS - Euro Finanz Service Sp. z o. o. - ma nieodpłatne szkolenia 2. EF - to naciągacze, którzy zarabiają głównie na przeszkoleniu pracowników po czym zwijają interes. Co do Pani, która pisze, że dała się naciągnąć. Faktycznie doradca finansowy będzie miał prowizje od podpisanej z Pania umowy, ale dopiero za miesiąc. Ogólnie powiem tak Firma EFS jest spoko. Analizy i doradztwo jest rzetelne i uczciwe, jednak czasem znajdą się tacy pracownicy, którym kasa zasłania wszystko. Nie liczy sie dla nich udzielenie pomocy innym lecz tylko własne korzyści majatkowe. Więc miejmy na uwadze to, że jeden człowiek nie tworzy całej firmy. Proponuję Pani zgłoszenie sie do biura EFS i rozmowe z kierownikiem biura ;] Pozdrawiam Matthew

Gość mephisto
Ludzie! Weźcie troche poczytajcie! :/ Normalnie żal! Nawet czytać nie umiecie! EFS - Euro Finanz Service Sp. z o. o. Pl. Lelewela 2 01-624 Warszawa strona www: http://www.efs-ag.pl/ EF - Euro-Finanz ul. Polna 7 62-006 Kobylnica k. Poznania strona www: http://www.euro-finanz.com.pl/ Mamy do czynienia z 2 różnymi firmami! EF - kantuje i tak jak pisał poprzednik - zarabia na szkoleniach i zwija interes EFS - to firma kompetentna która istnieje od 1996 roku! Jest nową firmą ,która prężnie się rozwija. Powstała w Niemczech. Rozwinęła się w Austrii a teraz jest ekspansja na Polskę i Czechy. Pracując w EFS nie kantujesz. Umawiasz się z klientami robisz im analizę, zestawiasz ich wydatki i dochody i szukasz czego klientowi potrzeba. Następnie spotykasz sie z klientem po kliku dniach i przedstawiasz mu pełny program, który został przygotowany przez najlepszych specjalistów z tej firmy. Jesli klient chce ten program to podpisujecie umowe. a Jesli nie to nie. przecież nic na siłe. Firma organizuje za darmo szkolenia. Na których naprawde jest prestiż. Jedynie dalsze szkolenia wymagaja opłaty dojazdu na nie :p Ja oceniam firme jako bardzo dobrą. Może zarobki nie są super. Ale na dłuższą mete z powolnym rozwojem może będą z tego kokosy ;] Pozdro 600

Fakt w EFS za szkolenie się nie płaci, tylko za dojazd do miejsca szkolenia i obiad (chyba trafiłam na promocję, bo ode mnie oczekiwali 140 zł ;)

Gość gdzie leży prawda o EFS
Panie Zbigniewie. Przeczytałem Pańską wypowiedź i jestem szczerze zszokowany. Sam pracuję tam kilka miesięcy i nie mam żadnych problemów. "A Dyrektor Główny to facet wysławiający się w sposób następujący: Poszłem, przyszłem, bede, se itp. Nie wiem gdzie tu jest poziom!?" szczerze mowiąc nie zwracałem uwagę na wypowiedzi Pana dyrektora, ale w sumie co to ma do rzeczy... 90% Polskich dyrektorów firm to ludzie, którym sie udało wcisnąć w biznes. Mało kto po studiach dyplomowych w dzisiejszych czasach ma szanse bycia "dyrektorem". "A tak na marginesie Przezes tej firmy to były listonosz!!! I lubi Johnny Walkera ale w ilościach nadmiernych!!!" Też lubie Johnego ;] chociaz nie w nadmiernych ilościach. W sumie nie wiem jak sie do tego odnieść. Nie wiem czy to fakty. W sumie alkoholizm to juz indywidualny problem w który sie nie wzgłębiam. "Firma, która nie żyje z zarabianej prowizji tylko z Bonusów za wynik płaconych przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe dla Klanu Radek& Klimek nie ma prawa bytu! Storno, które robili w OVB przekraczało ponad 60 %" Z tym sie nie zgodze. Pracuje kilka miesiecy i zarabiam kase z prowizji. Bonusy tez sie zdarzaja ale bardzo rzadko. Mozna wiedzieć czemu Pan tak krytyczniesie odnosic do owej Firmy? Poprostu jestem Ciekaw... co moga wymyślic... bo... ...w biznesie trzeba byc szybszym niz gepard, sprytniejszym niz lis i mądrzejszym niz sowa...

Gość bartolini
EURO-FINANZ-SERVICE JEST FIRMĄ ZUPEŁNIE INNĄ NIŻ euro-finanz. JAK WIEKSZOŚĆ Z WAS WIE JEST TEŻ WIELE PODRÓB NP FIRMY ADIDAS CZY NIKE CZYLI NAJLEPSZYCH MAREK!!!JEŚLI WIĘKSZOŚĆ Z WAS TWIERDZI,ŻE NATKNĘŁO SIE NA EFS W POZNANIU SĄ W BŁEDZIE GDYŻ EFS DOPIERO WCHODZI NA TEREN POZNANIA I NIEDŁUGO BĘDZIE O TYM GŁOŚNO!!!JEŚLI KTOŚ Z POZNANIA CHCE SIE DOWIEDZIEC CZEGOŚ O EURO-FINANZ-SERVICE ZAPRASZAM NA E-MAIL bartosz-aleksandrowicz@wp.pl POZDRAWIAM

Gość bartolini
ZOBACZCIE MAPE GDZIE EURO-FINANZ-SERVICE MA BIURA BO WIĘKSZOŚĆ PISZE O SZCZECINIE CZY POZNANIU GDZIE BIUR JESZCZE NIE MA!!!A SZKOLENIA W KIELCACH??PIERWSZE SŁYSZE!!!LEPIEJ NAJPIERW SPRAWDZIĆ SWOJE INFORMACJE NIŻ PISAĆ GŁUPOTY!!!MAPA NA STRONIE; EFS-AG.PL

Gość Lolek28
W firmie Euro Finanz Service pracowalem przez niemal 2 lata i powiem tak: jak ktos sie lubi bawic w akwizycje i brac udzial w praniu mozgu na spotkaniach zwanych dalej "szkoleniami" to prosze bardzo, tyle ze atmosfera tego wszystkiego traca raczej pewnego rodzaju sekciarstwem. Najgorsze jest to ze wstyd mi teraz przed znajomymi z ktorymi przeprowadzlem te cale analizy i pierwszy tekst: Co Pan widzi na tym obrazku...szczesliwa rodzine, cieplo.... no ja pierd***le DRAMAT!!

Za kilka dni mam podpisać umowę na te fundusze inwetsycyjne. Pytanie do osób, które tam pracowały - z waszych wypowiedzi wnioskuję, że nie warto nawet mysleć o podpisaniu umowy? w ofercie produktu mówią o 24 latach gdzie dopiero po 4 można dokonać 1 wypłaty. zaianwestowałam wcześniej w fundusz axa. nie jestem z tego zadowolona, bo poki co widzę na koncie mniej niż wpłaciłam, ale z tego co się orientuję to wszystko jest tylko kwetią czasu jak podskoczy. w EFS faktycznie wszystko wyglada bajecznie 12% zysku bez możliwości straty wpłaconej kasy. Ale czy oby tak na pewno jest?

Za kilka dni mam podpisać umowę na te fundusze inwetsycyjne. Pytanie do osób, które tam pracowały - z waszych wypowiedzi wnioskuję, że nie warto nawet mysleć o podpisaniu umowy? w ofercie produktu mówią o 24 latach gdzie dopiero po 4 można dokonać 1 wypłaty. zaianwestowałam wcześniej w fundusz axa. nie jestem z tego zadowolona, bo poki co widzę na koncie mniej niż wpłaciłam, ale z tego co się orientuję to wszystko jest tylko kwetią czasu jak podskoczy. w EFS faktycznie wszystko wyglada bajecznie 12% zysku bez możliwości straty wpłaconej kasy. Ale czy oby tak na pewno jest?

Gość 44-EFS-SGL
A wiec pani/e posion84 wyplata mozliwa po 4 latach poniewaz jakis kapitał musi sie wypracowac jak by pan to widzial gdyby pieniadze byly dostepne ciagle ? mysle ze nic by nie zostalo wypracowane , sam wiem po sobie ze wybral bym te pieniadze duzo wczesniej , ale po co ? zeby nie miec wypracowanego zysku ? a co do 12% to zakladany procent realny , oczywiscie zawsze moze byc + ale po co to panu mowic zeby w razie gdyby nie było wiecej sie pan rozczarowal ? a chyba sie pan nie obrazi jesli bedzie wiecej niz 12% ? Pozdrawiam i ludzie zacznijcie patrzec na Euro Finanz Service bardziej pozytywnie a przede wszystkim zacznijcie rozrózniac nazwy ... no ale cóz zapomniałem ze wiekszosc polaków to zakompleksieni ludzie którzy znaja tylko ETAT oraz mysla ze wiedza jest za darmo no cóż Szkoły które nauczaja m.in J.Angielskiego równiez sa złodziejami bo trzeba placic za nauke prawda? ojjj jacy wy pokrzywdzeni . Boze mam nadzieje ze kiedys mentalnosc polaków sie zmieni. Pozdrawiam ludzi którzy sa pozytywni oraz dla wszystkich zakompleksionych którzy płacza ze nic nie ma za darmo ;< no cóż dzieciaczki Etat w jakims wypas hipermarkecie na kasie czeka ;) good luck !

Gość marcus1
cieszę się że udało mi się zajżeć na to forum. nigdy jeszcze nie pisałem w podobnych ale pierwszy raz musiał nastąpić:-) Zgadzam się z 44-EFS-SGL . nie pracuję w tej firmie i jej w ogóle nie znam ale zdanie kolegi mi się podoba. osobiście pracuję w OVB i w gruncie rzeczy mam podobną pracę może nie mamy płatnych szkoleń ale również pracuję dla siebie. ja w swojej firmie widzę różnych ludzi fajnych i palantów również na kierowniczych stanowiskach też. wyjątkowych idiotów. Nie znaczy jednak że mam robić jak oni ja mam swoją metodę która świetnie się sprawdza i co ciekawe po paru miesiącach mam lepsze wyniki jak reszta znanych mi ludzi, których znam u siebie. prowadzę sporą grupę, której pomagam osiągać ich cele ale nie metodą kija. co do klientów to mamy chyba jasność że żeby zarabiać to ja nie pozwolę o ile to możliwe wyciągnąć jego własnych pieniędzy bo przecież umawialiśmy się na minimum 10 lat i kropka. chyba że ściemniam klienta a to już inna bajka. sorki za swój wywód ale zgadzam się w pełni z kolegą 44-EFS-SGL.

Gość 44-EFS-SGL
Bardzo mnie cieszy ze w koncu ktos sie pojawił na tym forum kto dokładnie wie o co chodzi jestesmy po to by pomóc i tak jak marcus mówi zawsze znajdzie sie kilka mniej ogarnietych osób. A co do wyciagania tych pieniędzy zgadzam sie z tobą w 100% Bo mysle ze zależy nam na zadowolonym kliencie. Pozdrawiam!!

Zgadzam się z Panem Zbigniewem! Dodatkowo w EFSie w Wawie na Jerozolimskich Pani Prezes i jej rodzina to połowa zarządu.

zapytałam ( Pani);) bo wcześniejsze wypowiedzi na tym forum poważnie zaczęły mnie zastanawiać. Zdaję obie sprawę z tego, że nie warto dokonywać wcześniejszych wypłat, ale zastanawia mnie skąd pewniak że będzie minimalnie 12%?

Gość 44-EFS-SGL
Z kąd pewnosc ? A więc patrząc na to co działo sie na giełdzie poprzednie lata , sumując do tego doswiadczenie ludzi z którymi pracujemy można załozyc te 12% a poza tym mysle ze przez okres czasu jaki bierzemy pod uwage przy oszczedzaniu jest to jeszcze bardziej realne ; ) Pani/pan powinna wiedziec ze w perspektywie czasu wszystko sie odbija ; ) nie prawda ? Pozdrawiam Gorąco !!

Gość 44-EFS-SGL
Poza tym chcę dodać iż ludzie w Naszym kraju sa nastawieni na takie "coś" jak to czym my sie zajmujemy na NIE! Jednak niech ktos jedzie za granicę i zapyta kogos o naszą branże :) skrócmy to macie znajomego gdzies Holandia / Niemcy / Austria itp. Ale nie Polsko-"Obcego" lecz człowieka który w w/w kraju mieszka od dziecka. Zapytajcie o to. PS. Jesli panstwo nam daje minimum dlaczego odbieramy sobie/badz innej osobie mozliwosc zapewnienia sobie czegos wiecej ? jesli sami o to nie zadbamy kto za nas to zrobi ? Wiem pewne osoby nic nie chca , i potępiaja takie działania ? Dlaczego? Pewien sposób robienia sobie krzywdy? Nie mam pojęcia ale mam nadzieje ze nasz naród pomimo krzywd jakie nam wyrzadzili ludzie którzy wladali/aja tym krajem badz inne czynniki hisoryczne oraz brak zaufania zmienią sie w tym kraju Pamietajmy życie mamy tylko jedno. Pozdrawiam Gorąca w Ten Niestey Juz Chłodniejszy Dzien !

Gość 44-EFS-SGL
PS poison84 Bardzo Panią Przepraszam ze znowu uzyłem Pan/Pani ;) I Niech Pani wie ze bardzo sie Ciesze ze tyle Pani pyta ;) Na pytania które bede mogł udzielic odpowiedzi chetnie odpowiem ;) A Co do wczesniejszych wypłat to ma pani 100% racji nie warto , oczywiscie mozna zawsze sie dogadac co do czasu w jakim pani chciała by dokonac 1szej wypłaty bo wiadomo zawsze sie cos zdazy po "drodze" naszego życie kiedy musimy wykorzystac te pieniadze na dany cel;) Ale tak jak mowie wszystko idzie uzgodnic oczywiscie wszystko zależy od Pani potrzeb i co Pani doradca dopasuje ;) Dlatego mam pełna nadzieje ze jesli sie Pani zdecyduje to trafi pani na 100% kompetentna osobę :)

Dziękuję bardzo za wyczerpującą odp ;) gorąco pozdrawiam i oczywiście jak będę miała wątpliwości -to wiem, gdzie uderzać:)

Gość efs
EURO FINANZ SERVICE Widział ktoś kiedyś jak wygląda ich karta kwalifikacyjna??? dokumenty potrzebne do podpisania umowy: - umowa... - ankieta... - podanie itd. oraz na końcu - zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach?? czy to nie jest podejrzane?? a szkolenia moi drodzy są płatne, tak zwane szkolenie fachowe tylko tak wam ładnie o nim powiedzą że będzie wam sie wydawać, że to oni wam płacą za to szkolenie... a pamiętajcie że jak już będziecie tak ładnie mówić jak oni... możecie stracić bliskie wam osoby... powodzenia przyszłym pracownikom EFS, ( a jak zrezygnujecie po pierwszym spotkaniu nastawcie sie na co najmniej dziesięć telefonów zachęcających do przyjazdu)