Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anglia

callanetics

Polecane posty

Gość Niebieska wisienka
Dzisiaj miałam okropne zakwasy( dawno takich nie miałam!), co ciekawe zakwasy ukazały pełną moc dopiero w południe, cóż najwyraźniej przyłożyłam się wczoraj do ćwiczeń, druga godzina oczywiście była, chociaż szczerze powątpiewałam czy uda mi się schylić do nogi, a z natury jestem gibka, ale jednak nie było problemu i starałam się na ile mogłam, a najwyraźniej mocno się starałam, bo nawet czułam jak nastawiają mi się kręgi, ach co za ulga! Small, cieszę się, że czytałaś nasze zmagania, zresztą warto, bo pojawiają się odpowiedzi na niektóre pytania, można poczytać o efektach. Brakuje tylko zdjęć :P O wf w szkole można byłoby napisać książkę o tytule: "Wyhoduj sobie grubaska!" Czyli jak skutecznie zniechęcić młodych ludzi do aktywnego wypoczynku w domu, szkole itp - przynajmniej ja tak to wspominam. Sama w czasach szkolnych nie miałam chęci do ćwiczeń w domu, a jak już zabierałam się za coś, to cóż... robiłam to na odwal się. W pewnym momencie coś mnie wzięło i o to jestem :) Gość, intensywnie pracujesz nad sobą, oprócz podstawowej wersji callanetics są też inne, ale chociażby same ćwiczenia rozciągające warto dołączyć do swojego zestawu. O swojej diecie lepiej nie będę wspominać, pewnie gdybym przestała jeść chipsy i słodycze, to wyglądałabym jak "chikenTuna's", mam na myśli tą panią: .http://41.media.tumblr.com/d3ea09b35c3f7e7ad39753044d1621d4/tumblr_nrlootpYfx1rpnvmjo1_500.jpg

Gość Niebieska Wisienka
Dzisiaj trójeczka z Callan i dodatkowo parę powtórzeń z obciążeniem na nogi oraz pupę. Świetnie się czuje, pełna energii i odprężona. Jak tam u was?

Gość aleksisowabiedrona
Cześć dziewczyny! Chciałabym zacząć, ale wciąż się waham i zastanawiam czy to dla mnie. 175 cm, waga (olaboga!) 87 kg. W przyszłym roku, 10 września czeka mnie ślub przyjaciółki, chcę wyglądać nieziemsko :)

Gość aleksisowabiedrona
Na chomikuznalazłam ćwiczenia od SmRoTs, filmik trwa ponad godzinę. Czy to to ćwiczycie codziennie? :)

Gość chocolate99
To co właściwie odchudza i kształtuje : callan czy ćwiczenia z obciążeniem? Pytam, bo można się pogubić, nie rozumiem czy wynika to z diety, czy z ćwiczeń z callan czy innych ćwiczeń. A szkoda mi czasu na coś, co nie działa.

Gość Niebieska wisienka
To co można osiągnąć w zależności od ćwiczeń zależy od własnych predyspozycji i oczekiwań. Nie mam zielonego pojęcia czy tobie będą służyć dane ćwiczenia. Czy plan treningowy innej osoby. xx Cały temat głównie opiera się na efektach związanych z ćwiczeniem callaneticsu są osoby, które ćwiczą tylko callanetics, niektóre osoby stosują coś dodatkowego dietę czy dodatkowe ćwiczenia albo odwrotnie callanetics jest takim dodatkiem do reszty, wcale to jednak nie umniejsza roli callaneticsu w kształtowaniu ich ciała, często własnie efekty są lepsze i szybsze niż wcześniej, gdy stosowały zestaw bez callanetics( przynajmniej tak wynika z opinii użytkowniczek tych ćwiczeń). xx

Gość Niebieska wisienka
Musiałam podzielić na dwie części, bo Spam :( Callanetics to ćwiczenia modelujące, najprawdopodobniej należą do grupy ćwiczeń izometrycznych(beztlenowe). xx Dieta cóż... Tak dosadnie: Jak chcesz schudnąć to niestety musisz mieć ujemny bilans kaloryczny, inaczej się nie da, możesz ćwiczyć ćwiczenia spalające 1000 kcal( są takie zestawy), a jak twoje dzienne zapotrzebowanie wynosi 2000 kcal, a zjadasz 3500 kcal, to nie ma takiej siły, która sprawi, że będziesz wyglądać lepiej. xxx Aleksiowa: Callanetics z Callan.

Gość Niebieska wisienka
ćwiczę z filmem, które u tego użytkownika ma tytuł: Callanetics z Callan Pinckney

Gość chocolate99
Przejrzałam temat i prawie wszyscy ćwiczyli dodatkowo coś jeszcze, a także dbali o dietę. Jest dla mnie oczywiste, że w ogóle należy dbać o to, ile i czego się je. Jednak mało osób schudło dzięki tym ćwiczeniom. Chyba są przereklamowane, bo ile one spalą? 200 kalorii? 250?

Gość Niebieska wisienka
Kiedyś wyczytałam, że spalają około 150 - 300, w zależności od osoby, to wcale nie jest tak mało jak na dywanówki, ale idąc twoim tokiem myślenia, to ćwiczenia siłowe tez są mało skuteczne i przereklamowane, bo dodatkowo powinno się wykonywać cardio lub interwały i dietę. Nie zapominajmy o tym, masz więcej mięśni, to waga wzrasta. Ćwiczenia z Chodakowska też są przereklamowane, bo sporo grupa tych osób jest tez na diecie. A Jillian to już kompletnie, nie miałam żadnych efektów poza lepszą kondycją. Żartuje, inni mają efekty, akurat ja nie miałam. xx Callanetics nie są ćwiczeniami, które odchudzają z wagi, ale modelują sylwetkę, spadają cm albo nosisz mniejszy rozmiar ubrań albo chociaż lepiej wyglądasz w ubraniach. Przynajmniej teoretycznie, bo są osoby, które nie maja żadnych efektów. xx Sama ostro przyłożyłam się i po 4 h poprawiła mi się pupa, przerzuciłam się teraz na super-callanetics co drugi dzień. Chociaż pewnie to zasługa tych 10 minut z ciężarkami albo tych 20 minut podskoków 1 dnia ćwiczenia po tygodniowej przerwie. :P Może to dieta? W końcu w tamtym tygodniu zjadłam tylko 4 paczki dużych czipsów.:D Normalnie tyle nie jem. Pomijając oczywiście zejście z 72 cm w tali do 64 i schudniecie w innych miejscach, poprawa wyglądu ciała, łagodzenie bóli menstruacyjne i wad kręgosłupa(mam od dziecka skoliozę), pomaga na skurcze mięśni, strzelanie i bóle kolan przy klękaniu, poprawa samopoczucia. - tak poza tym są przereklamowane i nieskuteczne.

Gość gość
Kurcze, musze czipsy koniecznie kupic, heheh, jak tak dobrze na pupe robia :-D Po co sie katowac callaneticsem :-P U mnie zumba i pilates zaliczone w tym tygodniu, dzis callanka zrobie, w ostatecznosci jutro :-P Z dieta nadal maskara, jakis odwyk od slodyczy by sie przydal... pewnie magnezu mi brakuje, bo na czekolade mam ciagoty... moze w czipsach tez jest magnez, hehehe :-D

Gość Niebieska wisienka
Chipsy, tak mi się przypomniało, że wcześniej zjadłam solone, karbowane paprykowe, ale to było tydzień wcześniej, po tych nie miałam efektów, nie polecam, smaczne, ale w paczkach za dużo powietrza i nie działają! Za to gdy zjadłam dwukrotnie mega paczkę zielonej cebulki i jeszcze o smaku wędzonego boczku(?), akurat te ostatnie były zbyt tłuste dla mnie, bo w końcu muszę dbać o linie.:P Te cebulowe za to smaczne i pewnie po nich są efekty, zjadłam ich najwięcej. Oczywiście nie wszystkie w ciągu jednego dnia. W końcu tyle nie zjem, ale takie dwie duże paczki i jedna nieco mniejsza, w końcu po śniadaniu, obiedzie dwudaniowym i połowie ciasta drożdżowego ze śliwkami, więcej mi nie wejdzie.:D Jeśli myślicie, że nie zdarzyło mi się tylko tyle zjeść i to żart, to cóż mylicie się. :D A te chipsy naprawdę zjadłam. :D xx Korzystając z ładnej pogody wyszalał się razem z psiakami, poskakałam, pobiegałam, ogólnie miałam intensywny dzień. Szczerze nie chce mi się zabierać dziś za callanetics.

Gość chipsXXL
czemu o mnie piszecie?

Gość pamcik
Witam :-) zakochałam sie w callaneticsie 3mce temu i ćwiczę regularnie co dwa dni (dzień ćwiczeń-dzień przerwy). Efektami jestem zachwycona :-) od miesiąca dodałam do planu ćwiczeń skalpel Chodakowskiej, tzn ćwiczę Callan, dzień przerwy, skalpel, dzien przerwy, Callan i tak w kółko:-) co do odzywiania to od dwóch tygodni (wczesniej nie robiłam w tej kwestii nic szczególnego prócz picia dużo wody) staram się jeść 5 posiłków dziennie i nie podjadać.. Moje efekty po 30h callaneticsu (3m-cach) to - 5kg, -2cm pod biustem, -3cm w brzuchu pod pępkiem, -1,5cm w biodrach i -1cm w udzie.. Ale to tylko "liczby" bo efekt wizualny jest o wiele większy niz wskazywalyby liczby :-) osoby chcące ćwiczyć bez płacenia- zapraszam do wysłania zaproszenia na FB "Callan Callanetka" -akceptuję wszystkich chętnych - tam zamieściłam ćwiczenia z Callan Pinckney ( w 2cz. Bo za długi filmik na 1cz) i motywujemy się w na razie skromnym gronie do ćwiczeń i opisujemy efekty (poki co tylko ja, ale liczę ze inne użytkowniczki tez sie odważą w końcu) to bardzo motywujące wiedzieć ze ćwiczy sie w większym gronie :-) serdecznie zapraszam- wiem ze na pisanie na FB łatwiej może być znaleźć czas bo wiele osób często tam zagląda :-) powodzenia wszystkim callanetkom- obecnym i nowym :-)

Gość Niebieska wisienka
Pamcik gratuluje! Niestety nie bywam na facebook, więc nie dołączę. Za to bardzo ci gratuluje tych spadków i oczywiście wizualnego schudnięcia, które zazwyczaj jest lepsze niż pokazuje waga czy cm! ChipsikuXXL, bo tylko ty tak potrafisz poprawić wygląd pupy, jak nikt inny! :D

Łał, Pamcik, jesteś wspaniała. Podziwiam efekt, musi być niezły na żywo... ^^ Haha, Wisienko, ta książka byłaby bestsellerem! Po ostatnich biegach w szkole doszłam do wniosku, że moja kondycja fizyczna jest przeciętna. Zawsze nie należałam do orłów sportu. Cóż, przynajmniej mogę się pochwalić moją równowagą; błędniki dobrze pracują, choć w pojazdach już zawodzą ^^ Chyba zabiorę się po szkole za Callan z linka, który kiedyś był tu podesłany z wrzuty.

Gość pamcik
Niestety ale wlasnie na wrzucie zaszły zmiany poważne i nie ma już żadnego filmiku.. Ten z callan tez zniknął i wlasnie dlatego założyłam to konto na FB, w gronie sa głównie aktywne callanetki z wrzuty:-) zabrali nam forum motywujące więc przeniosłyśmy sie na fejsa- zamieściłam tam właśnie ten filmik, tyle ze w 2czesciach bo nie pozwolił fejs na tak dlugi filmik- zapraszam "Callan Callanetka"

Gość Small_Mi
O nie! Mówisz poważnie? To smutne :(

Gość Niebieska wisienka
Sama wrzuciłam kilka wersji na wrzutę, ale następnego dnia znikały.:( Szkoda, bo dobrze jest chociaż obejrzeć wstęp do super-callanetics, głównie dlatego, że są tam dokładniej pokazane wszystkie ćwiczenia, co prawda bardziej zaawansowane wersje i jest sporo dodatkowych, ale jednak. Hm może znajdę program od obróbki, utnę kawałek filmu i jakoś wrzucę? Sama mam zwykły callanetics i super callanetics, ale dla mnie to nie problem zdobyć inne wersje. Widziałam nawet kiedyś, chyba chińską wersje i oczywiście rosyjską. :D Dzisiaj muszę poćwiczyć, bo aż mnie nosi, tyle mam energii, miałam krótką przerwę, krótki wyjazd, brak czasu i miejsca do ćwiczeń. No i chyba powinnam napisać książkę na temat cudownego wpływu jedzenia chipsów na wygląd pupy. :D

Gość pamcik
Och Wisienko ja bym bardzo chciała filmik super callanetics! Moze uda Ci sie pociąć na kawałki i byś mi podesłała jakoś na maila? :-) byłabym dozgonnie wdzięczna, bo nie moge znaleźć nigdzie :-(

Gość gość
Przypominam, że na portalu kafeteria.pl obowiązuje zakaz naruszania praw autorskich.

Gość Niebieska wisienka
Zakaz naruszania praw autorskich, taa, początkowe strony są linki, ktoś nawet przegraną płytę z ćwiczeniami chce opchnąć, wtedy praw autorskich nie było? xx Jeszcze jest temat o callaneticsie na Vitalii, gdzie można obejrzeć zdjęcia ćwiczących, wejdź na ostatnia stronę pamcik.:)

Gość Niebieska wisienka
To akurat cudza praca i pomysł. Myślę, że jeszcze dzisiaj powinnaś zajrzeć.:) To świetny temat dla ludzi, którzy chcą zobaczyć efekty na zdjęciach, czy te w cm. xx Licencjonowane przez Callan Pinkcney produkty z ćwiczeniami Callanetics: • Callanetics – 10 years younger in 10 hours - pierwszy program ćwiczeń wydany przez Callan Pinckney. Prosty i skuteczny. • Quick Callanetics (Legs, Hips Behind, Stomach) seria trzech zestawów 20 – minutowych ćwiczeń skupiających się się na wybranych partiach ciała • Super Callanetics – Callanetics dla zaawansowanych. • Beginning Callanetics – Callanetics dla początkujących. • AM/PM Callanetics – trening Callanetics podzielony na dwa 20-minutowe programy, pozwalające zaoszczędzić czas. • Callentics evolution – Nowość. Wprowadza nowe ćwiczenia i techniki treningu. Metoda Callanetics poszerzona o ćwiczenia mięśni dna macicy i prawidłowej postawy ciała. Trzy poziomy zaawansowania. • Cardio Calanetics – Nowość. Program ukierunkowany na utratę wagi ciała. Krótkie Cardio + callanetics evolution.

Gość Niebieska wisienka
• Callanetics z M. Bojarska - Ćwiczenia callanetics prowadzone przez Mariole Bojarską, rozszerzone o kilka ćwiczeń niż podstawowy film. • Callanetics - Kwadrans dla młodości - również prowadzony przez Bojarską, jest to krótki filmik(20 min) dla osób chcący podtrzymać efekty ćwiczeń lub dla tych co znają już podstawy, ale nie mają czasu ćwiczyć. •Książka Callanetics - Oficyna Wydawnicza Ostoja - zdjęcia i opis ćwiczeń, które można znaleźć w wersji filmu z Mariolą Bojarską. •Callan Pinckney- Callanetics, Świat Książki 1994 - najbardziej obszerna książka o callanetics, zawiera wstawki z życia Callan, program podstawowy, pielęgnacyjny(15 min), zaawansowany, ćwiczenia na kręgosłup oraz dokładny opis ćwiczeń(wykonanie oraz ich działanie na poszczególne partie), wraz ze zdjęciami, czy dokumentacją efektów.

Gość gość
A co tu tak cicho, co? Ja sie troche opuscilam, brzuch mi oslabl, ze 40 powtorzen ledwo zrobilam. No wstyd, ale trzeba nadrobic jakos, hehe.

Gość Pamcik
Wlasnie ciche to forum;-) ja ćwiczę callanetics z Callan, callanetics evolition z youtube i cardio callanetics, plus skalpel Chodakowskiej w ramach dodatkowego wyzwania

Gość gość
Pamcik, i jak efekty? Jestem bardzo ciekawa, pochwal sie :) Czy widac zarys miesni, czy wyszczuplalas? Moze pupa sie uniosla, cellulit zniknal? Napisz prosze.

Gość Pamcik
Sylwetka zmieniona niesamowicie, od lipca zgubiłam juz (a dla mnie raczej dopiero) 6kg, skóra niesamowicie napięta i pięknie gładka, zniknęła juz zupełnie na plecach górna fałdka (ta zaraz pod stanikiem) zgubiłam cm w obwodach (najaktualniejsze wyniki będę miala za 3h ćwiczeń czyli na początku następnego tygodnia). Jeśli masz ochotę zapraszam do dodania na FB kontaktu "Callan Callanetka" na tym koncie mam forum wspierające ćwiczące dziewczyny, zdjęcia z moimi efektami (kolezanki jeszcze jakoś nie dodały żadnego