Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysta lova lova

CZY WASZE BABCIE TEŻ ZNAJĄ TAKIE DZIWNE SŁOWA???

Polecane posty

Gość czerniawa patłata gidyja
mój nick znaczy tyle co 'czarnowłosa z lokami i bardzo wysoka':D gwara z okolic śląska to rodzice ze strony mamy a ze strony taty moja babcia mówiła, że "tym nożem to mozna żaby po pietach miziać", w zanczeniu 'jest tępy' "na", w znaczeniu 'masz' "częśnie", w znaczeniu 'czereśnie' dziadek jadł "garmotę", czyli gęste lane kluski (fuj);) nie jadł za to "chwostu dla gadziny", czyli warzyw, które jak sądził, powinny jadać tylko krowy:D

kibienimaciery, machracze, gomoła, pieniączki (czyli piniążki), plaJsterek, zasynaj (czyli zasypiaj), pstrakoz (lol?)- kad ja to znam:] MA to tylka 1/10 wszytskiego. Moja babci sypie tekstami jak z rekawa:P Jedno ma takie fajne powidzonko ale kurde bij zabij a ni przypomne se. Oprocz tego uwielbia przekrecac imiona wszystkich aktorw z telenowel i seriali;]] Smieszne to bywa

a poszed ty w kibiniemacier - to znaczy idź w pizdu bradziaha - skur***el blać stara - k *** stara pusza - cipa pałonik - łyżka wazowa

niestety dziwnych słów sobie nie przypominam, ale mimo, że moja babcia była żoną organisty, to potrafiła sobie ulżyć...gdy przychodzili goście, a ona była akurat nie w humorze, słysząc ich \"dobry wieczór\" mówiła sobie pod nosem \"dobry wieczór, dobry wieczór, zes...ał się i dupy nie czuł\" a była taką matroną!!! mam nadzieję, że takim postem nie psuję Wam topicu?

Gość ojeju jeju czarodzieju
"dobry wieczór, dobry wieczór, zes...ał się i dupy nie czuł" dobrrrrreeeeeee :D

super, że komuś się podoba!! byłaby zadowolona, gdyby żyła. brak mi jej, a nie ma jej przy mnie już od 13 lat!

Moja na kibelek mówiła.. wygódka Jak się zamyśliłam mówiła -o czy myślisz i tak prochu nie wymyslisz Jak się ociągałam z jedzeniem mówiła.... wiosłuj,wiosłuj

Gość moja babcia
mówi na ekspedientkę w sklepie "bufetowa" ;) albo jak miała hałasliwych sąsiadów którzy sie kłocili to mowiła ze sie "chrobotają cały dzień", a jak jej sie zapytam jak sie czuje to zawsze mówi "rozmaicie"- uwielbiam to:)

Nyły by oczy a pysek nychoczy - chodzi o to, że jak patrzysz na jedzenie to byś tyyyle zjadł a kiedy już zaczynasz jeść to nie możesz w siebie wszystkiego wcisnąć :D

Gość newewew
u mninie teksty typu: idzta spita bo jak sie nie położyta to zobaczyta ze sie nie wyspita:D

Gość newewew
wieje wiater powinłeś i duzo z tych co wymieniliscie

tyle tego było----zrób porządek z włosami,uczesz się.Moja też tak mówi.

Gość a moja jak szla do kibla
mowila ze idzie do wychodka job wasza blać - znaczylo tyle co qrwa wasza mac kiedys do faceta siostry mojego meza ktory ma juz 31 lat powiedziala: a ty czego sie z nią nie pochajtasz? co ty nie wiesz dzie ona ma kuśke? kuśka to inaczej cipka

Gość a moja jak szla do kibla
czesto opowiadala swoje historie milosne jak cie chlop dorwal pod kupą siana od razu chcial piciraka w kuśke zapchac i wymłócic jak sie chlop dorwal to az kuśka puchła

Gość to tak
mówi że NYJE ją

Mój dziadek przekręca często rózne wyrazy, np. na komputer mówi kuter, na mister muscle - misa masa, mówi często: to sio, to siamto. albo jak ktoś się spiszy, spręża i mu się nie udaje to ma wierszyk: \"podskoczyła do pułapu, cycuszkami klapu, klapu, podskoczyła ugiełasie, podskoczyła usrałasie\" ot nadajeło starykowi - na co przyszło staremu bratok - kolega wysmorgać - obrać

Gość ubierz ziemniaków
znaczy obrać ziemniaki mam :D

Gość a moja babcia
jak sie wkurzylan na dziadka to mowila: "ty skacina bez roga" , "swołocz", "durna sabaka"-ale ja nie wiem co to znaczy :) . Mowi jeszcze: belbeder- tj. belweder, dezorant-tj. dezodorant, bablota-tj. gablota, keczuk-tj. keczup, Szaplewski-tj. Krzaklewski, rucinoskorbin-tj. rutinoskorbin, cholester-tj. cholesterol. A jak cos ja zadziwi, to mowi: "ja pierdziu!"; "zdurnieli do reszty"

hehe, fajny temat, moj dziadek na pizzę mówi piksa, poza tym jak sie wkurza to mowi Jeronie albo pieronie :) a babcia strasznie przekreca nazwe orzeszkow pistacjowych i mowi bizancjowe.

Gość katja_
zawsze jak przyjezdzam do babci, wchodze do domu i chce zdejmowac buty to babcia mówi: Nie zebuwaj sie, laluchna :)

Gość katja_
jeszcze jak sie babcia na kogos wkury to mówi: Pies go trącał a suka mu marsza grała :D

Gość hkgl
a moj dzidzio sp zawsze jak przyjezdzalysmy z siostra do niego to on na to" ale dziwy wyrosly" a jego sasiedzi jak przychodzili w odwiedziny to zawsze " ale masz dorodne dziwki":)

Gość mam dwie babcie
moja babcia ma tendedncję do przekręcania wyrazów i do slowotwórstwa: elementy - alimenty zamelidować - zameldować chory na aizenchauera - chory na altzchaimera stentegowało się - zepsuło się czekaj stąd - odsuń się a mój sąsiad na ksero mówi stero - zrób mi dziecko stero w pracy :-)

Gość wnuczkapoznianki
Moja babcia poznanianka miała sporo swoich słówek: urnung trza zrobic - porządek a to juz bardzo brzydkie: na pytanie: co na obiad? odpowiadała: DERCE! Ja się pytam a co to takiego? Babcia na to: z piz* flaki z ch* serce... wstrętne jak nie wiem co ;) idź w pizd* - idź i nie marudź sznyka-drożdżówka posłać łóżko-pościelić pyrki-ziemniaki rychtyk- ? nie wiem co to znaczyło (ty to jesteś rychtyk) czekać tatka latka czekać do usranej śmierci cholera jasna a już ci... fora ze dwora

Gość wnuczkapoznianki
właśnie nie wiem co miała na mysli a le kierowała słowo "rychtyk" w słowach do mnie: "ty to jesteś rychtyk"