Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka67

Chłopiec czy dziewczynka

Polecane posty

Gość /łączenie tematów/
Temat: chłopiec czy dziewczynka - już wiem! 20:40 poszukiwaczzzzzzzzzzzzzz To już wie? w którym tygodniu sie dowiedzieliśnie ? no i w końcu czy chłopak czy dziewczyna Czekam pozdrawiam 20:48 dfrgthyj U mnie laskeczka 10 tdz extra 05:01 też przyszła - już obecna mama Ja się dowiedziałam w 12 tc, że będę miała 2 córy. Przez resztę ciąży się to potwierdzało . . Gdy trafiłam na porodówkę okazało się, że będę mamą chłopca i dziewuszki ...........nie wierzyłam do końca - dopiero gdy po dwóch tygodniach mogłam spojrzeć w pampersa uwierzyłam . P.S. Dziś już wiem, że mój gin. chciał nam (mnie i mężowi) sprawić niespodziankę - otóż mój małżonek baaaaaaaaaaaaaardzo chciał mieć synka przy każdym USG pytał czy nie widać tam jakiegoś zwisiku , gdy urodziłam i wybrałam się do mojego gina z mężem ten spytał czy gin. wiedział o tym, że będziemy mieli parkę a ten na to się uśmiechnął i skwitował to słowami "przecież chciałeś mieć synka, niezadowolony???" wówczas już byłam pewna, że gin. chciał nam zrobić niespodziankę nota bene bardzo miłą niespodziankę Ewa, lat 29, Nowy Sącz, synek: Kacperek, córeczka: Zuzia. Moje dwa ukochane Szkrabiki - wcześniaczki. http://www.szipszop.pl]http://www.szipszop.pl/tickers/15673.gif[/ img] Album Kacperka: http://foto.onet.pl/ejehc,x03os0io6x40 Album Zuzi: http://foto.onet.pl/ejehc,om4oog60o6oo Abum wspólny Bliźniaków http://foto.onet.pl/ejehc,ygjskmgjgzm4>

Gość bettysue
5 baies bywasz tu jeszcze?

Gość wrzuta
Bettysue=> jak sytuacja u Ciebie??? Jak dzidzia i Twoje samopoczucie??? I jaka płeć maleństwa. Napisz coś!!!

Gość bettysue
cześć wrzuta! no wyobraz sobie ze moj lekarz jakos tak bardzo długo czeka wydaje mi się, z tym ostatnim usg...:/ we wtorek koncze 34 tydzień ( wg moich obliczeń) a on mi mowi ze dopiero po nastepnej wizycie - 8 maja - mnie zapisze na usg, czyli najwczesniej pewnie tydzien pozniej. bedzie to ok 15 maja, czyli na 2 tygodnei pred terminem z usg i ja sie zaczynam obawaic ze moge nawet nei doczekac!!! a ja juz bym chciala wiedziec czy moge kupowac te falbanki i kokardki - heheh - zartuje, ale na powaznie - naprawde chcialabym juz miec pewnosc... co do samopoczucia - jakos leci, od kilku dni coprawda puchna mi rece i nogi, ale to chyba normalka pod koniec ciazy, prawda? pozdrawiam

Gość asatlantic
ja jestem w ciazy i mam nadzieje ze bedzie dziewczynka.wpadlam nic nie planowalam.nie lubie chlopcow bo to takie lobuzy.a jak widze ze niektorzy maja po 2 czy 3 chlopcow to ja bym sie chyba zachlastala ze zlosci.

Asatlantic, co Ty gadasz, zebys sie \"zachlastała\" ze złości...przeciez chyba do licha kochałabys swoje dzieci?? Ja mam trzech synów,jestem z tego dumna i kocham ich nad zycie, sa wspaniali, nawet jesli urodze czwartego syna to tez bedzie najkochanszy. czasami córki sprawiaja więcej problemów niz synowie, wszystko zalezy tez od tego co z domu wyniosa i czego TY ich jako matka nauczysz...:-)

Gość bettysue
ja akurat rozumiem co asatlantic ma na mysli..... tzn wiadomo ze sie kocha swoje dzieci, i ze rozni rosna chlopcy i rozne dizewczynki, ale niektore mamy w ciazy maja po prostu "silne preferencje " heheheh a los i zycie potem to jakos zweryfikuje;)

Gość asatlantic
jesli wam tak wszystkim nie zalezy na plci dziecka to czemu zagladacie na te strone i sie madrzycie.nie wiem o co ci chodzi bettysue ze zycie to zweryfikuje.tak mam swoje preferencje!!zawsze bylam spokojna dziewczynka moze nawet az za spokojna.chlopcy wszedzie mi dokuczali w szkole na kolonii na podworku itd.(mam na mysli takze podteksty seksualne) a jak juz bylam nastolatka to wiele przykrosci mnie spotykalo ze strony doroslych facetow.i nie gadaj glupot ronia ze tak jak wychowasz tak bedziesz miala.nie zawsze.matka mojego kolegi ma dwoch synow pochodza z porzadnej rodziny jeden wyrosl na kryminaliste i recydywiste.dlaczego?? bo pewne tendencje sie dziedziczy np.sklonnosc do alkoholu czy popadania w konflikt z prawem.W tej rodzinie tez byly takie czarne charaktery.patrz przyklad ani 14-letniej z gdanska ktora popelnila samobojstwo przez durnych chlopakow.rodzice mysleli ze maja wspanialaych synow.nie wiesz na kogo wyrosnie twoj synalek i co wyprawia w szkole.napisalas ze czasem dziewczyny sprawiaja wiecej problemow.podkreslam CZASEM.mozecie mnie osadzac gadac sobie ze macie wspanialych chlopakow ale ja wole corke.

Gość bettysue
chodzi mi doslownie ;) bo ja tez mam silne preferencje i myslalam caly czas jak ty. byl moment ze zaczelam ryczec jak mi jakas baba powrozyla ze bedzie chlopiec, tak bardzo nie potrafilam sobie tego wyobrazic i jeszcze inne rzeczy okropne przychodzily mi do glowy typu wlasnie ze kazdy chlopak to lobuz itpit a ja sie czuje powolana tylko do wychowania dziewczynki.. ale wieidzalam tez ze nie moge tak myslec przeciez do konca, bo co jesli to jednak bedzie chlopiec? mimo tego ze mialam taki odruch ;) nadal nie mam pewnosci ale zyje nadzieja ze jest dziewczynka, z tym ze udalo mi sie troche bardziej nastawic pozytywnei co do chlopca - tak na wszelki wypadek;) a zycie pokaze co bedzie i jakie bedzie. tylko tyle.

Gość kacunia
dziewczyny czy ktoras z was ma tylozgiecie macicy??? podobno trudno zajsc wtedy w ciaze.

Gość wrzuta
Bettysue=> co u Ciebie? Urodziłaś już?

Gość wrzuta
odezwij się proszę :D

Gość bettysue
hej!!! no jeszcze nie! ale przezylam szok, bo na ostatnim usg lekarzowi nagle objawila sie moszna i jajeczka..:/ kurde.... jakos trudno mi w to uwierzyc... sprawdzam ten topik co jakis czas, ale ze rzadko sie rusza, to trudno mi utrafic akurat na twoj wpis;)

Gość multimilioner
ale problemy macie, obojniak k*** , obojniak...

Gość wrzuta
no szok!!! jak to, przecież miała być dziewczynka. ślepa jest ta lekarz czy co??? Ale to już pewne, że to chłopak? Byłaś na tym samym usg czy innym?

witam:) Mam 6 letnią coreczkę ,obecnie jestem w drugim miesiacu ciazy.Powiem szczeze ,ze liczę na synka ,ale jesli urodzi sie coreczka nie bedzie mi zal . Mimo tego ,ze przydalby sie synek ,to nie stosowalam jakis specjalnych metod aby sie urodził. Najgorsze jest chyba to ,ze w wszytskich reklamach telewizyjnych czy programach jest przyklad polskiej rodziny ,czyli mama ,taka ,syn i coreczka. Mysle ,ze nie powinnysmy sie tym przyjmowac i cieszyc sie z tego ,ze wogole BOG dał nam dzieci :)

Gość etam
Ktos mi tu kiedys napisal, ze jak zaszlam przed okresem to bedzie to na pewno chlopak. I sie mylil. Bedzie dziewczynka!

Gość Liluuuu
Przed okresem w ciąże zaszłaś.........? O ludzie.Załamujecie mnie:( niewiedzą

Gość bettysue
no nie wiem sama, wrzuta....hmm ale widzisz, nawet na tym calym dvd co ci wysylalam i ty i inni jak ogldali to tez moiwli ze diewczynka, bylam na tym samym... mam jakies zdjecie ze niby to jest moszna i jajeczka, ale jest tak niewyrazne ze... ja juz sama nie wiem.... no numer straszny, okropnie to przezylam na poczatku, ale wlasnie wiecie, tez, bylam na slubie w sobote i tam jest taka kwestia " czy chcecie przyjac potomstwo ktorym was Bog obdarzy" - czy jakos ta kto leci, no i sobie uswiadomilam ze rok temu mowilam chcemy i juz;) no wiec.... glupio mi sie zrobilo...ze mowilam ze nie chce chlopaka ten tydzien temu czy dwa....:(

Gość etam
liluuu-----niewiedza:). Mozna zajsc przed miesiaczka, jak ja. Nigdy nie wiesz na pewno kiedy nastapi jajeczkowanie. To ty masz jakies braki kobieto.

Gość Elemineczka
ale macie problem........................... wazne ze zdrowe dzieciaczki wasze beda............................... takie bzykanko przed w czasie po owulacji to tylko taki obled ...........i tak macie tam gdzies w gorze wczesniej "zapisane " czy i jakiej plci bedziecie mieli dzieci .................. matki natury nie oszukacie ani nie przechytrzycie dlatego naprawde podziekujcie Bogu ze jestescie w ciazy i ze wasze dzidziaki sa zdrowe a czy to chlopak czy dziewczynka?????????????????? To i tak wasze dzieci i bedziecie je kochac z calego serca.... takimi jakimi dal wam Bog......................... bo niektorzy nawet i takiej szansy nie maja :(

Gość Popieram Lilu
Gdybyś znala swój organizm i trochę miala pojęcie o cyklu nie pisalabyś, że zaszlaś przed okresem!!! To bzdura!!!! Musialo przesunąć Ci sie jajeczkowanie, czyli wydłużyć pierwsza faza cyklu. Jeśli nie doszło by do zbliżenia dopiero po około 14 dniach dostałabyś @

Gość wrzuta
betysue=> oczywiście, że najważniejsze, aby dzidzia była zdrowa!!! Każda normalna matka zdaje sobie z tego sprawę. Lecz każda ma prawo pragnąć troszkę więcej dziecka danej płci. Wiadomo przecież, żre jak urodzisz chłopca to będziesz go kochać nad życie. Usg naprawdę było niewyraźne. Ale ona patrząc na usg na żywo nie powinna strzelć pomyłki. Pisałam Ci, że ja na 100% nie byłabym pewna z tego filmu. Jednak obstawiałabym, że to dziewczynka. Ale to takie zgadywanie. Jeszcze troszkę przekonasz się. Jak tylko maleństwo pojawi się na świecie to daj znać. Ja życzę Ci zdrowia dla maluszka, szczęśliwego i szybkiego porodu!!!

Gość Emin
tak bo od jajeczkowania musi uplynac conajmniej 10-11 dni aby pojawil sie kolejny okres dziewczyno!!!!!!!!! od razu po jajeczkowaniu nigdy nie dostaniesz okresu!!!!!!!!!!!!!!!! to chyba logiczne............... poczytaj o tym i nie spieraj sie bo nie masz racji............

Gość Emin
to do etam

Gość etam
Nic mi sie nie wydluzylo, mialam bardzo regularne cykle. A przy pierwszej ciazy dodatkowo mialam jeden okres, bardziej skapy ale byl w terminie. Raczej lepiej znam swoj organizm niz Liluu i Popieram, wiec nie wciskajcie mi , ze wiecie lepiej niz ja bo to smieszne. Jestem pod stala opieka lekarza i on sam to potwierdza. Jak mozna w ogole pisac, jak ktos kto mnie nie zna, nigdy nie widzial, ze wie lepiej kiedy mialam owulacje:). Nie wiadoma tak do konca czy ten strzal byl zaraz przed owulacja czy po, z tym sie zgadzam. Ja nie planowalam tej ciazy i bylam zaskoczona, ze trzy dni przed spodziewanym okresem zaszlam. A jednak. Chodzilo mi o to, ze ktos mi tu kiedys napisal, ze na pewno chlopak, odpisalam, ze jednak dziewczynka.Ja tez uwazam, ze najwazniejsze aby bylo zdrowe

Gość Emin
a tak a propo to chlopak moze byc tylko podczas owulacji wiec dobrze ktos ci powiedzial ze po owulacji czyt. "przed okresem" bedzie dziewczynka .......no i jest !!!!!!!!!!!!!

Gość etam
Emin---no co ty? Takas pewna, tak wszystko wiesz? Smieszna jestes.

Gość etam
Wlasnie, ze pisali odwrotnie, dlatego pisze.

Gość Emin
tak a czemu smieszna jestem ???????????????