Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka67

Chłopiec czy dziewczynka

Polecane posty

A ja będą miała drugiego synusia i jestem najszczęśliwsza na świecie!!!!!!!!!!!!!!

Gość KADASA
Niektore kobiety moga miec tylko synow,to jest jakos zakodowane genetycznie ze jej cialo odtraca ciaze gdy jajeczko zostaje zaplodnione zenskim plemnikiem.Gdy stracilam jedna ciaze lekarz sie mnie pytal jakiej plci mam dzieci,pomyslalam ze co to go obchodzi ale on mi wyjasnil ze niektore pary moga miec tylko dzieci jednej plci :-( U mnie to akurat nie mialo znaczenia bo juz mialam dzieci obojga plci.Jasne ze nie wszyscy co maja samych synow sa tego przykladem ale nieraz tak jest i byc moze bo narodzinach 3 czy 4 syna powinno sie zrobic badania w tym kierunku,oczywiscie jak ktos mysli jeszcze o posiadaniu nastepnego dziecka i pragnie corki,moze byc bowiem tak ze nigdy sie jej nie doczeka z wyzej wymienionego powodu.

Gość KADASA
Znam dziewczyne ktora zawsze byla raczej chlpczyca,uganiala sie za pilka,nosila chlopiece ciuchy i krotkie wlosy i miala zachowanie typowo chlopiece.Niedwno dowiedzialam sie ze sie poddala operacji zmiany plci i teraz jest facetem...:-(

Gość KADASA-DO IZY
Pytalas sie co zrobic aby miec chlopca,najpewniej jest wspolzyc w dniu owulacji lub tuz po niej najlepiej tylko raz.

Gość noo mówiłam o transseksualizmi
e, może chłopiec zostanie kiedyś dziewczynką :P

Gość KADASA-DO IZY W
Ja miałam cykle 28 dniowe jak w zegarku,owulacje 14 dnia.Współżyliśmy 14 dnia rano tylko jeden raz(poprzednie kilka dni nic) i za 9 miesięcy urodziłam chłopca :-)

Gość 5baies
i tak trzeba... u mnie bylo dokladnie tak samo i jest chlopiec...

Gość IZA W
DO KADASY DZIĘKI ZA ODPOWIEDŻ TO ROZUMIEM ŻE JEŚLI RANO BĘDZIE PODWYŻSZONA TEM TO RANO NALEŻY JUŻ WSPÓŁŻYĆ A POWIEDZ MI JESZCZE CZY WIECZOREM NIE BĘDZIE ZA PÓŻNO BO I TAK MUSZE CZEKAĆ NA MĘŻA JAK WRÓCI Z PRACY

Gość 5baies
nie musisz to zrobic dzien wczesniej kiedy to jest t zw. szczyt owulacji - czyli kiedy temperatura jest najnizsza... jak juz skoczy do 37 to owulacja miala juz miejsce a nalezy kochac sie kiedy ona jeszcz nie nastapila... wieczorem moze byc ale musisz byc pewna...

Gość KADASA-DO IZY W
Nie znam się na tych pomiarach temperatury bo nigdy tego nie robiłam,ale już ci wyżej koleżanka odpowiedziała na pytanie :-) Jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez 24 godziny(niektórzy mówią ze do 48 godzin) wiec myślę ze wieczorem jak mąż przyjdzie z pracy masz jeszcze duże szanse na zajście w ciążę ale chyba lepiej jak zrobisz to poprzedniego wieczoru jak napisała 5baies,albo rano zanim mąż wyjdzie do pracy :-)

Gość IZA W
DOBRA DZIEWCZYNY A SKĄD MAM WIEDZIEĆ KIEDY BĘDZIE TEN DZIEŃ WCZEŚNIEJ U MNIE 14 DZIEŃ CYKLU WYPADA Z KALENDARZA NA 2 STYCZNIA CZYLI NA CHŁOPCA POWINNIŚMY WSPÓŁŻYĆ 1 CZY DOBRZE ROZUMIEM

Gość IZA W
DOKŁADNIE OSTATNIA@ 20 GRUDNIA CYKLE 28 DNIOWE POMÓŻCIE

Gość KADASA-DO IZY W
Tak jak piszesz 14 dzień cyklu przypada ci 2 stycznia wiec wg mnie powinnaś się starać albo 2 stycznia albo 1 stycznia wieczorem.Drugi to sobota wiec jeżeli maż nie idzie do pracy to lepiej,nie musicie się zrywać z rana żeby TO robić,może być później.Dla ścisłości u mnie to było przed południem,około 11 godziny ale myślę ze to chyba nie jest takie ważne,w końcu nie znasz dokładnego momentu owulacji.Podobno na chłopca nawet jest lepiej współżyć już po momencie owulacji,wtedy szybsze męskie plemniki maja większą szanse na zapłodnienie niż wolniejsze żeńskie.Słyszałam tez ze sa większe szanse na poczęcie chłopca gdy kobieta ma orgazm gdyż wtedy skurcze w pochwie pomagają plemnikom w szybszym przemieszczaniu się.Rożne są teorie ale tak naprawdę nie wiesz czy się sprawdzi,szanse są 50 na 50.Zycze powodzenia!

Gość do złejmatki
przyzwyczaiłas sie juz do tego ze bedziesz miec 3 syna czy nadal nie mozesz sie z ym pogodzic i nie masz nawe ochoty go urodzic?

Gość 5baies
nie termin masz na 3 stycznia poniewaz ovulka jest 14 dni przed spodziewana miesiaczka a nie 14 dni po i od pierwszego dnia miesiaczki... czesto jest tak ze ovulka przesunac sie moze o 1-2dni pozniej - wszystko zalezy od twoich hormonow - nie ryzykuj wiec zbyt wczesnie 1.XY sa szybkie - kazdy to wie 2.nie kazdy wie jednak ze srodowisko zbyt kwasne zabija plemniki meskie XY szybciej niz zenskie XX warto postarac sie o bicarbonate de soude - w aptece i zrobic plukanke zeby szanse byly po twojej stronie

Zlamatka ja czytajac twoje posty nie potepiam cie.czulam podobnie jak mialam usg i dowiedzialam sie ze trzeci syn.to rozczarowanie minie.nie odrazu.zal bedzie wracal.bo moj trzeci syn ma poltora roku a ja nadal marze o corce.ale mam swiadomosc i raczej jestem pewna ze bedzie syn.mimo ze stosuje doslownie wszystkie metody planowania plci.synka na bank pokochasz ale marzenie pozostanie

Gość IZA W
DO 5BAIES CZYLI WEDŁUG CIEBIE KIEDY POWINNAM WSPÓŁŻYĆ

Gość 5baies
w nocy z 2 na 3 lub trzeciego stycznia rano... musisz jednak mierzyc temperature i nie stresowac sie na chlopca zawsze lepiej pozniej... kup tez bicarbonate de soude a to zwiekszy szanse... mniej meskich plemnikow zostanie zabitych w zbyt kwasnym srodowisku - sa bardziej wrazliwe niz zenskie - jak to z reszta w zyciu ;-) powodzenia ! jestem pewna ze sie uda...

Gość ludzie co to za rady
???:O po pierwsze: temperatura przed owulacją WCALE NIE MUSI SPAŚĆ po drugie: temperatura może wzrosnąć już na DWA DNI PRZED owulacją lub nawet 4 DNI PO owulacji poczytajcie trochę w temacie zanim zaczniecie radzić głupio

Gość 5baies
mozesz zrobic tak: najlepsze wyjscie moim zdaniem : 1. trzeciego stycznia rano ( w tym momncie zwierzaczki beda najsilniejsze po wielu dniach przerwy) i wieczorem. lub druga opcja: 2. w nocy z 2 na trzeciego stycznia i dodatkowo w nocy z 4 na piatego... a pozniej to juz kiedy chcecie... :-)

Gość 5baies
tak jak powiedzialam wszystko zalezy od hormonow kazdej z nas... trzeba sie znac - i nie radze glupio tylko najlepiej jak moge i zycze powodzenia... a propos - temperatura spada zawsze kiedy jest szczyt owulacyjny tylko ze nie zawsze mierzy sie ja w danym momencie - poczytaj o szczycie hormonow i przejd przez badania to sie dowiesz... pa kochana

Gość 5baies
i wiesz Kadasa gdybys ty poczytala to wiedzialabys ze owulacja jest ok 14 dnia przed kazda nastepna miesiaczka a nie w 14 dniu cyklu lub 14 dni po miesiaczce ale ty nawet nie wiesz o czym mowie ...

to Ty poczytaj, bo bzdury piszesz:O

Gość 5baies
Kadasa powinnas wiedziec ze owulacja wystepuje 14 dni przed kazda nastepna miesiaczka a nie w 14 dniu cyklu i nie 14 dni po ;iesiaczce ale ty nie wiesz o czym mowie... a poza tym badz konkretna

Gość 5baies
am sie pomoc i umiem liczyc staram sie rowniez byc dobrze wychowana i nikogo nie krytykuje jak ty... a dziewczyna musi wszystkie szanse miec po swojej stronie i jesli nie chce dziewczynki (tak jak ja nie chcialam) nie moze ryzykowac zbyt wczesnie... tak jak to ty powiedzialas... z reszta nie mam ma ciebie czasu - milego dnia

a tylko ludzie "źle wychowani" krytykują innych?:O poza tym w którym miejscu skrytykowałam Ciebie?:O chyba jesteś przewrażliwiona:O odniosłam się tylko do tego co napisałaś, a nie do Ciebie personalnie:O nie znam Cię i nie mam powodu krytykować, wyluzuj

Gość 5baies
Nie chcialam odpowiadac wiesz, ale odpisze... pisz na temat kochana i skoncz. Jestem zajeta :-)

Gość 5baies
Iza W Powodzenia ! Uda sie tak jak i mnie sie udalo wiedz jednak... ze to Bozia zdecyduje i my tak naprawde nie mamy na to wplywu, jednak wiedzac pare rzeczy szansa jest wieksza, czasem jak wiesz niektorzy mezczyzni moga dac nam tylko dziewczynki... bo przeciez o plci dziecka decyduja ich plemniczki ;-)

Gość KADASA
TAAAAA to chyba ty dziewczyno nie wiesz o czym mowisz,5babies.Nie mow do innych ze sa niedouczeni tylko sama poczytaj.Jasne,wiem ze okres wystepuje NAJCZESCIEJ 14 dni przed nastepna miesiaczka ale w przypadku IZY wychodzi to wlasnie 14 dnia cyklu bo ma cykle 28 dniowe.U mnie owulacja wystepuje dokladnie 14 dnia cyklu liczac od pierwszego dnia poprzedniej miesiaczki,a nie 15 jak piszesz,a mam rowniez cykle 28 dniowe i bardzo regularne.Zreszta bez monitoringu dziewczyna raczej nie bedzie wiedziala w ktorym momencie dokladnie ma ta owulacje.Chcesz byc bardzo dokladna a nawet nie wiesz kiedy Iza dostala okres tego 20 grudnia,czy w nocy czy np 20 godzin pozniej wieczorem,prawie nastepnego dnia a to jest prawie jeden dzien roznicy!I nie pisz ze nie mam o niczym pojecia bo sie mylisz,mam 3 dzieci a w ciazy bylam 4 razy wiec troche na ten temat juz wiem.,aczkolwiek nie twierdze ze wszystko,czlowiek sie uczy cale zycie.

Gość KADASA
Co do skutecznosci tych metod planowania to lepiej sie za bardzo nie nastawiac zeby potem nie byc rozczarowanym.Jak napisalam moj pierwszy syn zostal poczety ksiazkowo w sama owulacje natomiast przy planowaniu nastepnej ciazy wspolzylismy zaraz po okresie,doslownie nastepnego dnia czyli jakos 6 dnia cyklu a cykle wtedy mialam dlugie,31-32 dniowe wiec owulka powinna wystapic okolo 17 dnia cyklu.Jestem pewna ze zaszlam wtedy w ciaze gdyz tylko tego dnia nie uzylismy zabezpieczenia.Bylam zdziwiona ze w ogole zaszlam w ciaze,ze plemniki tyle dni przetrwaly i bylam pewna ze bedzie dziewczynka.Gdy powiedzial mi lekarz ze chlopak to az buzie ze zdziwienia otworzylam i chyba musialam miec bardzo glupia mine bo sie lekarz zapytal co sie stalo.Jak widac niczego nie mozna byc pewnym.Plec zalezy od plemnika czyli od faceta ale nie tylko.Sklada sie na to wiecej czynnikow jak wlasnie srodowisko w pochwie bardziej kwasne lub zasadowe,hormony,w jakims tam stopniu dieta,a nawet pozycja w jakiej sie wspolzyje.