Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antysynowa

NIECHCIANE SYNOWE- WREDNE TESCIOWE - jak je pogodzic?

Polecane posty

Gość antysynowa
My tesciowe jestesmy z doswiadczenia madrzejsze, uczylysmy sie na bledach poza tym w moim przypadku jestem z wyksztalcenia nauczycielem, wiec juz to samo za siebie mowi, ze glupot jej nie wciskam.

Gość valeriana
No i wychodzi ze masz zboczenie zawodowe. Mlodzi ludzie wola sie uczyc na swoich bledach. Nawet jak chcesz dobrze to tego nie przeskoczysz. Twoje dzialania przyniosa zniechecenie do twojej osoby. Moze to brutalne ale tak jest. Daj sobie i jej pare miesiecy spokoju bez wtracania i pouczania, jak sobie nie poradzi to wczesniej czy pozniej do ciebie przyjdzie - chyba ze cie juz ma dosyc. Obawiam sie ze schodzisz na druga pozycje i niestety nie jestes jedna z dwoch waznych osob w tym malzenstwie.

Gość antysynowa
uwazam, ze skoro jestem magistrem, to chyba i autorytetem, prawda?

Gość do antysynowej
przestań się wtrącać do ich związku. jak ja nie lubie takich bab, pewnie myślisz, że jesteś nieomylna i ciągle ją pouczasz, daj sobie spokój, daj im żyć tak jak chcą, to, że jesteś magistrem nie znaczy, że jestes autorytetem, Twoja synowa pewnie też jest magistrem.

Gość antysynowa
wlasnie ona nie ma magistra, tzn ma nieskonczone studia, moj synek tez nie chce studiowac postanowili wyjechac zagranice, wolą pracowac fizycznie ot kariera!!!!!!!!!!! by sie wstydzili, szczegolnie syn, bo matka po studiach a on chce byc taki jak jego tatus, juz nie mam sily wstyd mi w moim miescie przed ludzmi

Gość Też synowa
Na pewno każdy ma swoje wady i zalety.To oczywiste.Ja nie generalizuję wszystkich teściowych,czy synowych.Mam koleżanki,które naprawdę mają świetne relacje z teściowymi(opinie tych teściowych są takie same w odniesieniu do ich synowych),ja mogę jedynie wyrazic swoje zdanie na temat mojej teściowej.Np,temat dla mnie bardzo aktualny-zrobiliśmy generalny remont całego mieszkania,poszły na to GRUBE pieniądze.Mam w końcu przepiękną kuchnię,którą sama zaprojektowałam.Przyjechali teściowie,wbiło ich w ziemię.Teśc stwierdził,że "nawet Kasia nie ma takiej kuchni",na co moja teściowa"co ty opowiadasz?wiesz,ile ona za nią dała?!takiej to nikt nie ma!".Może to i błahostka,ale jakie to nieprzyjemne....

Gość valeriana
Nawet jak nie ma mgr to nie znaczy ze jest glupsza. A z tym autorytetem to juz przesadzasz. Mozesz miec doswiadzenie zyciowe ale nie rob z siebie autorytetu na sile bo cie znienawidzi.

Gość Też synowa
Do Pani Antysynowej Za co Pani wstyd?Chyba za te Pani opinie.

Gość do antysynowej
no to znaczy, że oboje nie mają ochoty robić magistra i żadnemu z nich to nie przeszkadza, a to chyba najważniejsze. Mówię Ci przestań się wtrącać, bo pożałujesz, znienawidzą Cię w końcu oboje. Jak będą chcieli usłyszeć jakąś zbawienną radę to sami o nią poproszą.

Gość valeriana
I dobrze ze wyjechali. Przynajmiej ciebie maja z glowy. Gupie tlumaczenie ze to wstyd pracowac fizycznie. Gorszy wstyd byc bezrobotnym magistrem, jakich mamy wielu w Polsce i siedziec na garnuszku u upierdliwej mamy. Kobieto rozejrzyj sie co sie dzieje w kraju. Jaka przyszlosc maja studenci. Jak chca miec normalne zycie i rodzine to niestety nie w Polsce. Pozdrawiam ich oboje i zycze szczescia:)

Gość do antysynowej
dokładnie valeriana, jestem prawie pewna że dorobią się bardziej, niż dyplomowana nauczycielka. Życze im tego z całego serca. Pewnie już się cieszą na myśl, że wreszcie będą spokojnie mogli żyć po swojemu

Gość antysynowa
moja synowa (przyszla) jest przedobra lecz bardzo chuda wrecz anorektyczna jak zobaczylam ja na swieta to sie zalamalam jest ladna, zaradna lecz chuda pytam syna - gdzie syneczku twoja fusytnosc jestes taki przystojny, a taka niska i chuda masz dziewuche ale wiecie, ze ona mu oczy przeslonila i teraz to juz nic chyba nie zrobie chyba ze jak przyjedzie nastepnym razem to mu powiem, w cztery oczy, ze stac go na wysoka dziewczyne zalamana jestem chociaz juz sie przyzwyczailam co mam zrobic

Gość antytesciowa
jest "przedobra" tylko chuda? i ty jestes nauczycielka??? to zalosne wartosci reprezentujesz, bo uroda to nie wszystko i to ty powinnas najlepiej umiec ocenic wartosc czlowieka. ja tez bylam za chuda ale taka mialam przemiane materii i nie moglam przytyc. w dniu slubu wazylam 43 kilogramy. teraz waze 55 i co myslisz ze dzieki temu bardziej kocham meza. litosciiiiiiii

Gość antysynowa
teraz moje dzieci mlodsze jada na tydzien do syna, mam nadzieje, ze corka pprzekona starszego brata zeby wracal i studiowal, przeciez mi kiedys obiecal ze skonczy studia

Gość do antysynowej
słuchajcie, apropos wagi, ja też jestem chuda, waże 45 kg przy wzroście 162cm i mam na tym punkcie ogromny kompleks, matka mojego chłopaka o tym wie i nigdy nie przepusci okazji zeby nie powiedziec "dziecko jaka Ty jestes chuda, musisz zaczac wreszcie jesc bo wygladasz zdecydowanie za chudo" "same kosteczki" itd itd

też do swojej teściowej nigdy nie powiedziałam MAMO bo mama to ta co mnie urodziła i tylko ona zasługuje na takie miano,jak do obcej baby mge mówić \'\'mamo\'\' nie wiem co by się musiało wydarzyć żebym tak powiedziała jesteśmy 5lat po ślubie i mój mąż też do mojej mamy tak sie nie zwraca

Gość chalel
Jestem! Boze co ta antysynowa pisze jak mozecie tu wytrzymac dziewczyny ?

Gość niewiadoma
a moja tesciowa byla lepsza waze 42kg przy wzroscie 160cm trzymala mnie za reke i mowila nie damy ci krzywdy zrobic a po naszym wyjsciu z domu zadzwonila do synka i wpaja mu ze ma chora dziewczyne i ze nie bede miala dzieci przez to ona to dopiero ma we lbie poprzewracane

Gość chalel
Dla mojej jestem tez za chuda,zle sie ubieram, maluje paznokcie nie ma szans zeby to sie dobrze skonczylo!!!

Gość mi-kado
a bez tych studiow to co? umrze? bedzie nieszczesliwy? jak sama masz kompleksy to sie lecz a nie czepiaj dziecka o cos czego nie chce. jest w koncu dorosly! a jak ci obiecal to nie znaczy ze masz go meczyc do konca zycia ta obietnica. nie zastanawiasz sie ze moze dla niego istnieje cos wazniejszego niz studia? jak sam bedzie chcial to za granica tez sie wyksztalci

Gość do antysynowej
a ubieram sie tez nieodpowiednio, słuchajcie otóz źle dobieram kolory! no i raz przyuważyła za bardzo odłonięty brzuch, powiedziała, że to już zdecydowanie niemodne i zadzwoni do mojej mamy

Gość chalel
Do antysynowej-kobieto daj spokuj tym dzieciom. znajdz sobie jakies hobby,zajmij sie soba,sami do ciebie przyjda jak sie odczepisz!

Gość chalel
mialam na mysli spokoj

Gość antysynowa
to wy tez wypisujecie brednie po studiach jest sie duzo madrzejszym i inteligentniejszym po co mu ta zagranica ja odchowalam troje dzieci w dwoch pokojach poza tym w miedzy czasie studiowalam i teraz czuje sie wartosciowa przynajmniej umiem pokierowac mezem, bo on pracuje w fabryce, wstyd, ale co zrobic, uczyc sie nie chce

Gość antytesciowa
witaj chachel! no to mamy zycie co? faceci ogladaja sie za szczplymi, z biustem, plaskim brzuszkiem, zgrabnymi nogami a tu co? zonk! bo tesciowe maja inny gust. osobiscie wole sie podobac mezowi:)

Gość antytesciowa
po prostu mi cie szkoda. nie widzisz i nie chesz zobaczyc ze szczescie ludzkie nie lezy na uniwersytecie. a jak wychodzilas za maz to maz tez ci obiecywal ze pojdzie na studia? czy wtedy nie wstyd ci bylo wychodzic za maz za "robola"? teraz uwazasz sie za Bog wie kogo bo masz studia? i jak widac po wypowiedziach to madrosci ci one nie daly :(

Gość chalel
Halo antytesciowa!Slabo mi jak to czytam! Baba sie nie podda tak latwo!Biedny maz ,biedne dzieci a szefowa wiecznie niezadowolona!ja tam tez wole sie podobac mezowi nie tesciowce!

Gość do antysynowej
tak naprawde teraz każdy może być magistrem, a w dzisiejszym świecie bardziej liczy się już przedsiębiorczość niż papierek. Wiesz ilu bezrobotnych magistrów produkują nasze uczelnie? jak będą chcieli studiować to to zrobią. Może oni nie będą musieli wychowywać trójki dzieci w dwoch pokojach, tylko się tam dorobią. A uczyłaś lub uczysz w podstawówce, gimnazjum, czy liceum?

Gość Też synowa
Mam wrażenie,że posty antysynowej to jakieś jaja!Normalny człowiek,który kocha swoje dziecko i chce dla niego jak najlepiej nie pisałby takich bzdur!

Gość chalel
Ja tez jestem po studiach a moj maz nie,ale jest inteligentny i nawet wie wiecej niz ja o niektorych sprawoch i jestem z niego dumna nawet jesli oglada te durne mecze!!!