Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzeczona24

pokaż mi swój zaręczynowy a powiem ci kim jesteś...

Polecane posty

Gość narzeczona24
skoro az tak wielu ludziom przeszkadza poruszony temat, i wypowiedzi osób to po co sie wpisują, po co go czytają? czy zawsze topici muszą być smiertelnie poważne? Boże nie rozumiem

Gość do Lorelei
serio wierzysz w amulety, przepowiednie i przesądy, że kamień przynosi szczęście lub leczy choroby?

tak. Są ksiązki na ten temat. np. \"Magia kamieni\", nie powiem jakiego autorstwa, bo nie pamietam, ale moja siostra ma ja. Powiem wam, że ja kiedys kupiłam sobie naszyjnik i bransolete z jadeitu, bo naczytalam sie, że kamień ten stosowany przez Inków w formie sproszkowanej leczył różne choroby, a poza tym kobietom go oszacym przysparzał szczęście w miłości. Kupiłam więc go w Katowicach, wsiadłam do pociągu, a tu kurcze nie wiem czemu, ale zaczęłam przyciagać uwagę jednego chłopaka, nawiazała sie rozmowa, dalej wysiadam z pociagu, no i w innym - juz docelowym mieście inny facet goni za mna przez pół miasta i chce się umówić na kawe, myslałam, że się nie uwolnię. . mówie wam , cos w tym jest, ilekroć założę ten naszyjnik, zawsze meski wzrok przyciaga . Pozyczyłam branspoletkę z jadeitu swojej znajomej, ta za 3 miesiace wyszła szybko za mąż. . . cos w tym jest! Kto chce, to niech wierzy, kto nie, niech nie wierzy, ja wierze. Opisane jest też w książce, że pasy z jadeitów nosili rzołnierze w średniowieczu, ponieważ zapobiegał krwotokom, jak dostali mieczem , byli ranni, to nie wykrwawiali sie, bo jadeit tamował krwawienie. Rzecz jasna nie chronił przed śmiercia, ale jakoś pomagał przy zranieniu. Przecież jest mnóstwo podań o złej mocy diamentów, które powodowały smierc tego, kto nie był prawy, Chodzi o przekleństwa , które spadały na właścicieli, którzy nie weszli w ich posiadanie zbyt uczciwie. Tak więc brylanty, diamenty powinny nosic jedynie osoby urodzone spod znaku barana. Innym znakom będa one przynosiły pecha i nieszczęście, wiem coś o tym, bo i mnie one przyniosły pecha- jestem spod Panny. . - to tyle narazie. Pozdrawiam.

sorki - przejesyczylam sie . Te pasy, co je rycerze nosili w średniowieczu, to nie z jadeitów, tylko z jaspisów. Tak mi ten jadeit zapadł na sercu, ze tylko o nim mówie- hehe :)

jeszcze jedno- kamienie , które przecxiwdziałaja chorobom krwi- to hematyty, - to takie czarne , metalizowane kamienie,. Należy sobie kupic książke o kamykach i troche poczytać, albo pożyczyc od kogoś życzliwego. Przyjemnej lektury życzę. Na pewno cos w tym jest!! - Acha - jeszcze jedno, jeśli dostajecie od kogoś biżuterie z kamieni, to żeby ona xle na was nie wpływała, bo posiada energię tej osoby, która miała ja ostatnio w ręce, lub ją nosiła, to należy te kamienie umyć, pozostawić przez dobę we wodzie, a potem dopiero je włozyć. . . Teraz to juz chyba wszystko. -papapa-

Gość narzeczona24
dzieki Lorelai

Gość ale bzdury
💤

Gość wiewiorka 833
Lorelai, a czy ten jadeit był w kolorze żółtawym, czy zielonkawym, czy takim bladym zielonym... Wogóle czy to ważne?