Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolwentka82

co robic po pedagogice?

Polecane posty

Gość a powiedz czy dali ci jakis
program ktory bedziesz reazlizowac w tym przedszkolu czy musisz ulozyc sobie sama?

Gość andie
autorskiego (własnego) realizować nie będę bo nie mam doświadczenia, zreszta to będzie moja pierwsza grupa, nigdy w przedszkolu nie pracowałam program musi być oparty o MEN i jakieś wydawnictwo sobie wybiorę i na podstawie tego sporządzę plan roczny dokładnie nie wiem czym to pachnie, ale po niedzieli się dowiem bo zamierzam odwiedzić moją p.dyr i wycisnę z niej wszelkie info :)

ok. to napisz koniecznie czegos sie dowiesz na tej wizycie :-)

Gość andie
napiszę jeśli ten post będzie nadal istniał :)

bedzie istnial:-) bede go podnosic co jakis czas :-)

Gość andie
oki, w takim razie jak tylko go zobaczę to na bank skrobnę :) a ty jesteś zainteresowana/y pracą w przedszkolu czy z innego powodu pytasz o plan? :)

Gość pedagog multi kulti
" mim9 A czy po pedagogice specjalnej(nie mowie o konkretnej specjalizacji bo dopiero zacznę studiować) można miec później prace nie związaną z dziećmi?? " Teoretycznie możesz. jak konczyłam studia to wogole z dzieciakami nie pracowałam. Mozesz pracowac w rekrutacji, szkoleniach etc. (ale tu polecam andragogike). Biznes dla pedagogów tez jest otwarty, tylko trzeba to dostrzec i ciut się namęczyć. mnie ten rynek aż przerażł, tyle możliwości było. problem tylko tkwi w tym, aby dobrze wybrać. ja neistety pokręiłam się to tu to tam i nie p0olecam.

Gość uuppppppppp

Gość Novalis
Skończyłem w tym roku pedagogikę opiekuńczo - wychowawczą z resocjalizacją. Na ostatnim roku studiów zostałem społecznym kuratorem sądowym (kuratela rodzinna i nieletnich). Złożyłem podania do szkół (pedagog, wychowawca świetlicy). Niedawno zadzwonili ze szkoły i zaprosili na rozmowę kwalifikacyjną. Sprzedałem się najlepiej jak potrafię i dostałem pracę wychowawcy na świetlicy. A miałem wielu konkurentów. Zaczynam od września. Nie minął miesiąc od obrony pracy magisterskiej a już znalazłem pracę. Miałem też zagwarantowany staż gdybym nie znalazł pracy. Tak wiec można znaleźć prace w zawodzie po pedagogice. Dodam jeszcze, że mieszkam w małej miejscowości. Wszystko załatwiłem sam, bez żadnych znajomości. :)

Gość czasami sie udaje
i powiem ze faceci maja latwiej bo czasami wlasnie wola facetow dla odmiany

Gość Kasienieczkaaa
Założyłam nowy temat, ale nie ma odzewu, więc piszę tutaj. W poniedziałek idę na rozmowę w sprawie pracy w szkole jako nauczyciel kształcenia zintegrowanego. Napiszcie czym "zszokować" pracodawcę, żeby mnie przyjął. Bardzo mi zależy na tej pracy, ale mam tylko półroczne doświadczenie. Poradźcie coś konkretnego.

Gość pedagożkaaaaa
ja skonczylam pedagogike spoleczna z terapia pedagogiczna. Fajny kierunek tylko co dalej? na slasku jest masakra. rozsylacie cv po roznych placowkach czy poprzez jakis urzad miasta lepiej?

Gość PerspectiVe
Wirtrutti jesteś jeszcze? A jakie ty studia skonczylas?

Gość ewulka : )
Mam taki problem. Kończę teraz lic. z polityki społecznej. Żałuję, że poszłam na ten kierunek, no ale człowiek był młody i głupi, jak to koleżanka wcześniej napisała. Planuje iśc teraz od początku na pedagogikę. Bardzo bym chciała pracować w szkole lub poradni. Zastanawiam się nad kierunkiem pedagogika wczesnoszkolna z terapią pedagogiczną lub wczesnoszkolna i przedszkolna. Wykluczam opikuńczo-wychowawczą (rozmawiałam z panią pedagog i powiedziała mi, że po każdym kierunku nauczycielskim można pracować jako pedagog w szkole, to prawda?) Moje pytanie brzmi: jeżeli nie uda mi się znaleźć pracy w szkole w klasach 0-3 lub poradni to będę mogła pracować po wczesnoszkolnej z terapią pedagogiczną?

Gość marzycielka??
Witam. Śmiać już mi się chce z tego wszystkiego. W moim wypadku pedagogika specjalna, to tez nie był trafny wybór, ale nie żałuję! Generalnie, kierunek interesujący. Szczególnie specjalności jakie wybrałam: wczesne wspomaganie rozwoju dziecka i terapia pedagogiczna. No, ale ja nie o tym. ;] Mam pytanie. Szukam i szukam iw sumie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi na pytanie: CZY PO PEDAGOGICE SPECJALNEJ - LICENCJAT, MOGĘ IŚĆ NA MAGISTERKĘ Z DZIENNIKARSTWA?? Słyszałam, że na dziennikarstwo i komunikację społeczną mogę... ale pewna nie jestem. Bardzo proszę o odpowiedź. Dzięki. Pozdrawiam... życzę znalezienia pracy i rozwiązania wszystkich problemów i dylematów.:)

Z tego co wiem, to chyba można, ale będziesz musiała wyrównać różnice programowe. Więcej informacji uzyskasz na uczelni do której się wybierasz.

Moje pytanie brzmi: jeżeli nie uda mi się znaleźć pracy w szkole w klasach 0-3 lub poradni to będę mogła pracować po wczesnoszkolnej z terapią pedagogiczną w przedszkolu prywatnym? Bo w państwowym to tylko po studiach przedzkolnych. Do marzycielka?? Dlaczego wybierasz się na magisterkę na dziennikarstwo a nie w kierunku pedagogicznym?

Gość też chciałąm iść
Też chciałam iść na ten kierunek, ale powiedźcie mi czy studiowanie pedagogiki ma sens??????

Gość zależy
czy Cię to interesuje, czy masz do nauczania powołanie...

Gość orbit
ja jestem na II roku pedag.wczesnoszkol.i przedszkoln.powiem wam ze jestem rozczarowana troche. lepiej isc na pedag.specjalną albo na żadną hehehe niestety jeszcze nie robilam praktyk - nie wiem czy sie do tego nadaję. jestem w strachu w sumie..najgorszymi przedmiotami są dydaktyka metodyka to jest takie chujowe ze sie rzygać chce..mowie wam dziewczyny ze lepiej czasem sie zastanowic 2 x niż pozniej żałowac i uczyc sie czegos na pałe czego sie w ogole nie czuje. poza tym w naszym kraju zamiast przykladac wage do tego zeby nie produkowac ludzi w zawodach w ktorych ne ma pracy, to olewają to i idzie taki w nieznane a pozniej czas marnuje tylko, bo nikt za wczasu nie zareagowal i nie doradził w jakie studia uderzyc ;/

Gość Marion_____
Mam pytanko: wybieram się na studia pedagogiczne na zaoczne. Chciałabym dostać się na staż z Urzędu Pracy. Myślicie, że mnie przydzielą? Może powinnam iść do Dyrektora szkoły i z nim porozmawiać? Któraś z was była stażystką w skzole w czasie studiów? Proszę o rade :)

Gość upupuppp
upupup

Gość Bel Fair
Wszystkim przed. w trakcie lub po studiach pedagogicznych polecam poradnik dostępny na www.e-pedagog.pl Z niego dowiecie się, co ze sobą począć nie tylko po ukończeniu, ale i w trakcie studiów - zarówno w branży, jak i poza oświatą. Pozdrawiam

Gość Kapok
Witam. Ukończyłam studia magisterskie na kierunku Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza, a obecnie kontynuuję naukę na studiach podyplomowych Edukacja przedszkolna (został mi ostatni semestr). Czy mogę pracować w przedszkolu?

Gość Marthaaa
Studiuję pedagogikę opiekuńczo wych, jestem na 2 roku. Co muszę zrobić, jaką wybrać magisterkę, by móc pracować jako rehabilitant dziecięcy w poradniach wad postawy itp? czy w ogóle jest to możliwe?

Gość odpowiadając na tytułowe 0
pytanie: "Mądrze wychowywać własne dzieci".

Gość przemeek
noo cześć, więc tak myśle w sumie o pedagogice terapeutycznej z oligofrenopedagogiką, chciałbym pomagać innym myśle, że taka praca dawała by mi dużo radości. Ale jak jest z pracą po takim kierunku ? ciężko zapewne. Czy normalnie w szkole jako nauczyciel jest szansa, żeby pracować ? Ewentualnie jakieś certyfikaty językowe i wyjazd za granicę wchodzi w grę ? Opowiadać dziewczęta :)