Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SDAHKNUHEIOWQUI

JAK WYGLADA OBRONA PRACY LIC?

Polecane posty

Ja się zastanawiam jak ja tego magistra zrobiłem nie zahaczając o licencjat heheheheh i to są racjoanlne wyjaśnienia ?!

no ja też nie wiem skąd ten pomysł, już myslalam, ze ja zakuta pała z magistrem niczego poza swoim tytułem nie zauważam. Tak to jest jak ktoś czyta bez zrozumienia i nie ma co sie ziwić, że nie dostają się potem na magisterskie:-)

Szkoda tylko, że brak odzewu..no niech Nam panna wytłumaczy jak to trzeba licencjat robić, żeby być magistrem, niech to panna wytłumaczy na polskich uczelniach, żeby ludzie wiedzieli i w porę się zreflektowali. Ja musze oddać swój dyplom nieprawnie zdobyty:-o zrobię sobie licencjat, wtedy będę gościu!

Gość ludziska
ale nasz system edukacji bardzo upodabnia się do tych europejskich w Anglii większość ludzi kończących studia to BA czyli z tzw licencjatem malo jest MA ludzi którzy ukończyli studia zakończone egzaminem magisterskim

Gość w polsce jest teraz moda na
mgr ale po co nie wiem zupelnie, kompletne głąby mają mgr uważam ze magister magistrowi nierówny w naszym kraju

no mogę się zgodzić, że się upodabnia, łatwo to zauważyć, ale jak można napisać, że trzeba mieć licencjata lub inzyniera, żeby być magistrem. Panna chciała błysnąć, a nie udało się i teraz siedzi jak mysz pod miotłą. nie lubię ludzi, którzy wmawiają innym indolencję umysłową, cytują rzeczy, o których nie mają pojęcia....rzeczywiście nie dziwię się tej opinii o ludziach z licencjatem.

Gość symbatyczna kolezanka
ja tez uważam, że można być magistrem w - fu i mozna byc magistrem fizyki, takich ludzi laczą niestety tylko 3 literki przed nazwiskiem.

A czy możecie odpowiedzieć na pytanie zadane przez autorkę topiku?? Tylko się przekomarzacie na inny temat a dziewczyna jutro ma obronę i się denerwuje. Nie ważne czy to licencjat czy magister i co jest ważniejsze itd. Napiszcie jak wyglądała obrona.

Gość xyz xyz xyz
naszczęscie już za mną :) broniłam sie na początku lipca, nerwy straszne, ale sama obrona ok, 3 szybkie i nawet nie wiem kiedy wyszłam. u mnie było tak, ze 70% oceny to średnia z 3 lat, 20% oceny, to ocena z pracy, a tylko 10% ocena z wypowiedzi ustnej, u mnie na roku wszyscy zdali, czy gdzieś ktoś nie zdaje? chyba nie ma takiej możliwości.

Gość phiphiphiphi
na licencjacie każdy zdaje, nie przejmuj się, trzeba być nie lada głombem, żeby tego szajsowatego papieru nie obronić.

Gość Tandy
M.in. do Norberta29. To fakt, że koleżanka się zagalopowała. I to prawda, że ci, którzy kończą swoją karierę na stopiniu licencjata, popełniają poważny błąd taktyczny. Dziwię się jednak, skąd tyle jadu u "dinozaurów" po ginących z edukacyjnych ścieżek Europy studiów jednolitych... I skąd na waszych ustach tyle uogólnień, np. o, cytuję, "opinii na temat ludzi z licencjatem". Czy taka w ogóle istnieje? Można być partaczem i po jednolitych... znam, niestety. Czy tak trudno zrozumieć, że rzeczywistość wokół Was się zmienia? Studia są przekształcane, i CORAZ CZĘŚCIEJ, licencjat jest tym punktem kontrolnym w sztafecie do tytułu magistra. Przynajmniej osobiście tak go postrzegam. Bardziej niż to, martwi mnie kontrast między magistrem ze studiów dziennych, a tymże ze studiów zaocznych. Studia zaoczne to kurs zaledwie przy tych pierwszych, ludzie z takich są niebezpiecznie niedokształceni, ale-jak to zwykle bywa- gdakają najgłośniej. Zapewne również na tym forum. Oczywiście, zdarzają się wyjątki, czasem ktoś po prostu stawia na praktykę, tudzież prakuje mu pieniędzy i podejmuje pracę od pierwszego roku studiów zaocznych. Takich ludzi bardzo szanuję. Ale nieuków, którym nie poszło na maturze, żerującym na pieniądzach mamy i taty po prostu nie traktuję jak studentów... wegetujące od zjazdu do zjazdu nieroby, zwykle gotują obiadki dla reszty domowników, a żałośnie stękają, że studenci... Pozdrawiam

Gość madziaaa3
sympatyczna kolezanka?!! ty jestes przykladem ze ludzie jadacy piecioletnim torem sie nie-rozwijaja!!1 jestes zlekka retarded i tyle mam ci do powiedzenia Licencjat jest dla ludzi biznesu , ktorzy chca rozpoczac kariere zawodowa juz po 3 latach!!! a jak zakkoncza i jak obronia prace to juz zalezy od ich ambicji i zdolnosci!!! jakbys nie wiedzialla to na magistrze piecioletnim obrabiaja na 3 i na licxencjacie obroniaja w zaleznosci od osoby- poza tym czlowiek jest bardziej oczytany bo ma po magistrze za soba juz 2 prace i forme do pisania doktora!!! A tobie naprawde wspolczuje braku inteligencji Ze tesz jeszcze takie przedpotopowe szczurki istnieja!!!!!!!!!

Gość a co kupioc p

Gość Ajwaj
Sympatyczna koleżanko. Widzę, że brak ci miłości. Jak jesteś taka "yntelygentna", to mam nadzieje że zrozumiesz te słowa. "Kwiatek ci w rękę.." :)

Gość majsterkus
Witam Nie ma co się stresować licencjatem. Obrona trwać powinna do 15 minut, ale jest to czas umowny . JAk będziesz mówić 5 i z sensem to komisja przejdzie do pytań i tak całkowity czas obrony wyjdzie może z 10minut. Jeśli chcesz wiedzieć jak wygląda PRZYKŁADOWA obrona od podstaw to zajrzyj poniżej. Jest opis obrony, jak tworzyć prezentację i inne... http://www.matixe.pl/dyplom/obrona.html