Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość marysia19
ja z tradzikiem walcze 3 lata i nic zadne eksperymenty mi nie pomogly wlasnie zaczela urynoterapie i czekam na efekty duzo o tym czytalam i zdecydowalam sie wlasnie na to,to jest ostatnia zecz jaka moge zrobic dla mojej cery jak to nie pomoze to sie zalamie psychicznie.

Gość kak
Gratuluję! Dobrze, że pokonałaś trądzik tą niezbyt znaną naturalną metodą. Może i wiele osób się śmieje z urynoterapii, Ale co z tego? Jednak gdyby sami byli już znudzeni przyjmowaniem kolejnych leków na trądzik(które niekoniecznie się sprawdzają), to z pewnością spróbowaliby i tej niekonwencjonalnej metody na zniwelowanie zmian trądzikowych. Mam znajomą, która właśnie w ten sposób pokonała trądzik. Ale najważniejsze, ze udało jej się odzyskać osobiste poczucie wartości. Jak tego dokonała? Otóż między innymi z moja pomocą. Ale także dzięki swej determinacji i wytrwałości. Dużo jej pomógł również ciekawy artykuł ze strony http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2010/10/07/jak-odzyskac-poczucie-wartosci-po-walce-z-tradzikiem/

Gość POMOCNICZKA
kochani! odpuscie tabletki , dermatologow..jesli chodzi o tradzik bo oni na nas eksperymentuja! nie ma jednego konkretnego leku ktory da 100% wyleczenia a tracimy tylko kase i nerwy ..kiedy nic nie pomaga - a raczej szkodzi!!! zastosujcie urynoterapie - przecierajcie twarz moczem ! to dziala... juz po 2 tyg widzi sie efekt!!!! mozna tez pic - to nie zaszkodzi!!! po 2 polecam glinke bialą i zieloną - maseczki argiletz z apteki!!! sama natura daje najwiecej! poza tym faktycznie odpuscic uzywki:) pic duzo wszelakich ziol .. pokrzywa, rumianek , szalwia , bratek , jeste tego sporo!! zycze pomyslnosci!!!!!

Gość wierze, że będzie lepiej
Witam wszystkim forumowiczów leczących się urynoterapią. Ze wzgledu na to ze juz od kilku lat borykam sie z tradzikiem( mam 19 lat a tradzik mam chyba od 2 klasy gimnazjum) wiec to juz jakies 5, 6 lat- postanowilam zainetesowac sie troche tym teamtem. Przypadkiem trafilam na to forum. CIągle szukam na forach czegos skutecznego na tradzik. Zaczeam troche czytac na innnych forach i przekonaly mnie opinie tych ktorym ta urynoterapia pomogła. Mam dosc lekow przepisywanych przez dermatologów i tych środkow z reklam. To wszystko to jeden wielki kit!!! Nie wierzcie reklamom!! Poza tym dermatolodzy chyba tez nie ko konca wiedza jak zaradzik tradzikowi. Byłam kilka miesiecy temu u pani dermatolog prywatnie , dałam 80 zł podobno dobra jest> przepisaąłm mi leki za prawie 400 zł! Owszem troche pomogły ale musialam przerwac ze wzgledu na to ze nie stac mnie bylo na dalsza kuracje. Leczylam sie tez domowymi sposobami ale nic nie poamag. Urynoterapie stosuje juz tydzien zewnetrznie a od wczoraj rowniez wewnętrznie. Jak narazie mam pogorszenie cery ale wierze ze tak jak piszecie teraz moze byc tylko lepiej. Mam do was takie paytanie. CZy ta urynoterapia pomoze mi takze na zaskorniki na dekocie? Bo z tym jest nieciekawie> BArdzo prosze o odpowiedz i pytajcie jesli macie jakies watpliowsci:) Pozdrawiam!!!

Czy po kuracji przemywa się warz wodą? Powiedzmy że zrobiłam ta kuracje i potem mydłem czy czymś? Jaki jest po tym zapach? Czuć to potem?

witam kobietki!!! ja próbowałam wszytkiego doslownie jest tego cała masa od antybiotyków do kremów,maseczek! zineryt,dalacin-t,brevoxyl,benzacne,glinka zielona-leroset,colvila,maść cynkowa,maseczka z drozdzy,miodu cytryny,maść cynkowa,maść witaminowa,jakieś specjalne toniki robione w aptece dobrane przez dermatologów i.....nic!mnóstwo kasy poszło na te specyfiki jak tylko cos od kogos sie dowiedziałam albo przeczytalam kupowalam probowałam!pierwsze kilka dni radość że może w koncu się uda pozbyć przebrzydlego tradziku aleniestety po kilku dniach znowu załamanie:(i tak już 1,5 roku trwa ta walka!wczesniej moze nie miałam idealnej buzki ale nie miałam problemów żeby nakładac podkłady zeby zakryc te okropienstwa!aaa mam 27 lat i dziecko wiec nie wiem skąd i od czego mi sie to zrobiło!!! 2 tyg.temu mąż mi powiedzilam zebym spróbowala moczem się leczyć kiedys o tym czytałam ale jakoś nie mogłam sie przemóc ale poczytalam poczytałam i sie odwazyłam i słuchajcie po 1,5tyg.widać efekty i od 11 dni nic nowego nie wyskoczyło cera znacznie sie poprawia zostalo kilka syfkow a tak to juz blizny ktore sie zmniejszaja;)jesli dalej bedę systematycznie sie nacierac mysle ze za miesiąc dwa pozbede sie wszytkiego! URYNOTERAPIA mi pomaga i myśle ze jesli ktos ma powazny problem z cerato powinien spróbować bo naprawde warto i polecam!!!!!!!napewno tutaj jeszcze zajrze wiec zdam relacje jak dalsze leczenie;) powodzenia , wytrwalości i odwagi kobietki;)

Gość wierze ze bedzie dobrze
no ja sie leczyłam uryną jakies 2 tygodnie i nie dałam rady, i to nie chodzi o ten nieprzyjemny zapach który jednak jest czuc, ale wydaje mi sie ze po urynoterapii strasznie zaczely mi rosnac włosy na twarzy, to bylo straszne, moze tam jest jakis hormon ktorego i tak mam za duzo i go jeszce zwieszam , jak myslicie czy to mozliwe???

przeczytałam post o urynoterapii od deski do deski i chyba jestes pierwszą osobą ktorej cos takiego sie dzieje ale własnie na każdego działa co innego!moja kolezanka miała okropna cerę ale to starszną i wyleczyła glinka zieloną -leroset więc i ja kupiłam no na mnie niestety nie podziałała!znajomy wyleczył sie colvita ma piekna buzkę jak brzoskwinka chłopak nie do poznania tez kupiłam i co...oczywiscie zero poprawy:(poszłam do pani dermatolog podobno taka super wydałam 280 zł na antybiotyk,jakies tam masci i specyfiki co pani dermatolog sama mi dobrala proporcje aaa i 70zł wizyta rezultat jeszcze gorzej moj stan cery wygladal niz przez wizyta! kazdy musi znalezc cos cos dla siebie niestety to dluga droga ale cierpliwosc jest tu chyba podstawa!

urynka chyba pomaga ale dolaczyłam amol robie napar goraca woda i kilka kropelek amolu pory sie rozszerzaja i wikesze prawdopodobienstwo ze urynka dotrze wszedzie...a na noc twzra smaruje mascia brevoxyl!

Gość Ona wulkanizator
Hej dziewczynki która stosuję urynę i z jakimi efektami pisać :)

Gość hamtaro323
Jestem również zainteresowana efektami tej kuracji. Czy ktos moze ja stosuje? Jeżeli tak to prosiłabym o opisanie rezultatów..

Gość obranana
czemu tu tak cicho? kiedys stosowalam uryne wewn. i zewn. ale przerwalam po krotkim czasie:| planuje zabrac sie za nia ponownie, ale jak mam czytac tyle stron... a szczegolnie ten drugi topic z urynusem... nie jestem w stanie... chce wyleczyc tradzik. Wiem, ze zewnetrznie trzeba stosowac jak najstarszy, ale poranny mocz ze srodkowego strumienia. Co do picia to rowniez poranny, ale swiezy, tylko podobno trzeba odczekac z 10 min i wtedy mozna pic. Jesli napisalam cos zle to poprawcie mnie prosze? Zastanawiam sie czy jesli bede wieczorem robic oklady z 0,5 h moczem , a rano tylko przecieraz, do tego pic tylko rano to beda efekty? Nie mam ostrej postaci tradziku, ale przewlekla:/ co chwile cos musi byc i kazdy syf musi konczyc sie zaczerwienieniem i przebarwieniem bez wzgledu na to czy wyciskam czy nie. Od jakichs 2 tyg. powstrzymuje sie od wyciskania, roznie to wychodzi, ale jestem na dobrej drodze. Do tego wyczytalam, ze bardzo dobrze robia oklady z ogorka najlepiej startego) i wkropionymi kroplami soku z cytryny. Badz sam ogorem a potem nacieraniem sie sokiem z cytryny. Chcialabym stosowac ta kuracje moczem (jak opisalam powyzej) i raz oklad z ogorka i cytryny i tak kazdego dnia, to beda efekty po 2 miesiacach? odnosnie tradziku to zapewne kwestia indywidualna, ale co z przebarwieniami? chcialabym poprawic stan swojje cery przez 2 max 3 miesiace... mam juz dosyc. Poza tym za pare miesiecy byc moze zamieszkam z chlopakiem, a ja bez makijazu czuje sie fatalnie:( prosze o opinie osob, ktore maja z tym doswiaczenie...

Gość hamtaro323
Ja rownież chcialabym zaczac ta kuracje. Z tego co czytałam najlepiej robic oklady 30 min trzy razy dziennie. A co do picia to nie slyszalam aby trzeba było odczekac 10 min po wyproznieniu . Mam w planach zaczac sprobowac tej metody w najblizszych dniach bo tez mi zalezy zeby w ciagu okolo 3 miesiecy pozbyc sie tych pryszczy. Mam dosyc wydawania pieniedzy na leki i kosmetyki, ktore nie pomagaja. W razie czego napisze o skutkach tej terapii tylko ze ja bede sie smarowac moczem swiezym gdyz podobno mniej podraznia cere.

Gość diary8
Hey;) ja stosuję wew i zew od 3,5 roku także troszke doświadczenia i eksperymentów z moczem mam za sobą .Postaram sie jakoś pomóc, czegoś nie wiecie ;)

Gość diary8
Jeśli*** czegoś nie wiecie

Gość diary8
obranana no wiesz ,skoro chcesz się pozbyć trądziku to trzeba troszkę się wysilić i poczytać... napewno dużo ci to da,wiele sie dowiesz.ja tez tak zaczynałam ,sledziłam topik odkąd weszłam tj do ok 5000 str;P ale już dobrze, jeśli chodzi o picie to pij od razu ten z rana cały,nie trzeba odczekać ,lepiej jest jak się od razu wypija jeszcze ciepły. będa efekty jakieś napewno,nie wiem w jakim stanie jest Twoja cera...sama zobaczysz:) najlepiej przecierać za każdym razem jak się sika, wypić i troche na przetarcie twarzy zostawić. przebarwienia znikają a jak szybko to też zależy jak bardzo są zaogniskowane. Nawet blizny ,ja miałam mase, ale już jest ok,miałam dołki teraz sobie przypominam ,takie dziury ;/eh fatal musisz uzbroić się w cierpliwośc ,jest możliwe, że w ciągu i miesiąca twoja cera się poprawi i będizesz miała spokój z trądzikiem ,może być też tak, że twój organizm zacznie się oczyszczać i wywalać z siebie toksyny,co może rzutować się na cere --> co za tym idzie pojawi się więcej wyprysków. To się często zdarza i trzeba przez to przejść ,musi być gorzej żeby mogło być lepiej;)hmm,aha i dobrze by było , a nawet bdb jakbyś nie jadła byle czego,i nie piła ,zadbaj o zdrową dietę(tu chyba nie muszę mówić co i jak :P) polecam również mocz odparowany i kilkudniowy jest super na wytryski.( gotujesz mocz ,ale tak żeby sie nie pienił -na małym ogniu.do tego stopnia ażeby po ostygnięciu zostało 1/4 calości-nie mniej!),przelewasz do buteleczki i ok,lepiej zamknij bo zapach to po kilku dniach już jest odstręczający;p i nie przejmuj się że ma ciemniejszy kolor.

Gość diary8
aha ,zewnętrzne stosowanie leczy tylko skutek a nie przyczynę trądziku,w celu całkowitego wyleczenia raczę stosować terapie zewnętrzną jak i wewnętrzną.

Gość nati67
Do diary8: Ile razy dziennie przemywałaś twarz moczem? Czy zmywałaś to potem woda? A może stosowałaś okłady? A przy stosowaniu moczu uzywasz jeszce jakis kosmetykow? Pijesz mocz tylko poranny? Sorki, ze tyle pytan i z góry dziekuje za odpowiedz :]

Gość diary8
W porządku, pytaj o co chcesz ,po to tu jestem. ile razy dziennie .. hmm,za każdym razem jak szłam siusiu ok 7? na początku tak tyle,bo piłam b dużo. Okłady też robiłam tak często jak mogłam ,i domownicy się śmiali ze mnie ,ale co tam.. nie raz pytaja co tak smierdzi weź to..-bo myje starym moczem włosy(za 1 myciem)także go podgrzać muszę troszke stąd ten zapach. Jak odparowywałam to tak samo zapach nie za miły,ale nigdy im nie powiedziałam ,że to mocz bo by mnie wyśmiali. nic nie mówiłam, robiłam swoje. Czasem używam 2 kosmetyków ale to 1 krem brązujący a z garniera żeby skóra była bardziej matowa:)Nie piję porannego tylko,ale poranny to podstawa. z Calego dnia, chociaż nie zawsze,nie piję wtedy kiedy wcześniej zjadłam coś niezdrowego,np za duzo słodyczy i broń Boże po alkoholu!!!

Gość nati67
Diary8 A można tak często pić mocz? Myślałam, że powinno sie pić tylko raz dziennie i to poranny,ale pewnie sie mylę..A jak nacierasz twarz moczem to potem go zmywasz woda? Przy piciu uryny zauważyłaś moze jeszcze jakieś pozytywne skutki? A po tym wągry schodza? Znów zadalam ci tyle pytań..mam nadzieje, że Cie zbytnio nie mecze

Gość diary8
nie męczysz;) pytaj o co chcesz;-) Można pić cały dzień mocz:) czytałam w niejednej książce o tym.Poza tym mocz nie tylko pomaga na cere ale działa korzystnie na CAŁY organizm,leczy mase schorzeń,nawet raka, rekort wyleczenia to 2,5 msca:) Ja tam jak nacieram to nie zmywam,chyba,że gdzieś wychodze a mocz miał zabarwienie nie wody lecz żółty np.wtedy zmywam i sobie czasem jakis matujący krem nałoże. Wągry tez usuwa, ja je mam bo jem czasem za dużo słodyczy,tłuszczy itp.. :P kiedyś tak nie było i wągrów też nie miałam. Ale ileż to można przyjemności sobie odmawiać :P ja po piciu zauważyłam poza poprawieniem cery np to ,że nie choruje odkąd pije, mam gęstsze włosy,paznokcie,skóre świezym moczem nacieram to jest elastycznai jędrna, nie mam już kołatań serca( bo mam powiększoną tarczyce) nie męcze się np jak biegam,więcej sily checi do życia ,zero zmęczenia :) ja widze same plusy:)

Gość nati67
Diary8 Czyli smarujesz sie moczem świeżym? Bo pisałaś gdzieś o moczu odparowanym.A na poczatku miałaś wysyp pryszczy,a jeśli tak to po ilu dniach on ci zszedł? Pisałas,że dbasz również o włosy moczem, a masz włosy farbowane? Bo ja mam a czytałam gdziesz, że mocz powoduje ze naturalny kolor powraca i chcialabym sie dowiedzieć czy to prawda. Ciesze sie ,że Cie nie mecze ;D

Gość diary8
Tak ,świeżego jak narazie tylko używam, sporadycznie stary odparowany. Ja z tego co sobie przypominam to nie miałam wysypu,bo bardzo dużo piłam tego moczu ok 7 luitrów na dzień , teraz wiem, że za dużo. skutki moga być tez takie jak apatia, zmęczenie,to skutki oczyszczania,nie koniecznie musi to być wysyp i ja tak właśnie miałam ale chyba dlatego, że za duzo piłam ,byłam przeciążona:P Ja rozjaśniam włosy .. także normalnie to bym siano miała ,a jest ok ;) to prawda, że naturalny kolor powraca,ale w wypadku jak ktoś ma np siwe...wróci mu naturalny kolor.

Gość nati67
A mogłabyś opisac mi jak stosujesz mocz do włosów? Czego przy tej terapii powinnam nie jeść? Wiesz może? Oczywiście wiem,że słodyczy, chemii, ale może jakis zdrowszy produkt nie jest wskazany? A przed kuracja jaki miałaś problem z pryszczami? Wyskakuje Ci coś czasami?

Kochani, skoczcie po przepis na miksturę owsiano-morelową na drugi wątek o urynoterapii, Danke ją ostatnio przypomniała. Stosuję ją już ze trzy tygodnie, i naprawdę działa. Lepiej od moczu. A na noc smaruję miejsca pryszczate olejkiem pichtowym(kupować ten droższy i lepszy, który można stosować wew., ten jest dobry).Nadmienię, że do demakijażu stosuję olej arganowy(nie olejek, bo ten jest droższy), za 250ml płacę coś ok. 60zł, ale jest bardzo wydajny. Potem tylko odrobinę rozsmarowuję go na twarzy, trochę masażu i lekko ciepłym wilgotnym ręczniczkiem ściągam lekko. Jeśli zostanie odrobina oleju, to nic, to jeszcze lepiej...potem pichtowy, i super. Po moim trądziku różowatym mało co zostało. Każdy trądzik reaguje na takie leczenie. Dodam też,że stosuję od roku urynoterapię wew., i przemywanie, ale dopiero mikstura owsiano-morelowa(suszone!)+olejek pichtowy+arganowy olej=pozytywne zmiany.

PS. Przed demakijażem olejem arganowym, przecieram cerę np. łagodnym tonikiem, aby olej nie na suchą cerę, podobno to ważne.

Gość diary8
Do włosów to podgrzewam troszke(( ok 1/3 na pół litra w garnku) starego moczu,nie odparowany ale taki stary nawet sprzed miesiąca,który sobie uzupełniam(przelewam do plastikowej butelki i szczelnie zamykam :P) i jak już jest ciepły to mieszam z szamponem (tyle co zawsze do mycia) i wmasowuje w skóre , potem myje już normalnie drugi raz bez moczu. Zeby zapachów nie było dziwnych na glowie: i jeszcze odżywke do spłukiwania ,także włosy pachną;) Czego tu nie jeść... niektórzy uważają,że mleko jest zdrowe, ja osobiście po nim zauważyłam,że mi się cera tłusta robi i syfy zaraz na drugi dzień(ale to było wtedy na początku) teraz czasem z płatkami jem. A tak poza tym to wszystko co zdrowe to można jeść, jest lato więc świeże owoce, warzywa jak najbardziej. Powiem ci, że kiedyś nie jadłam przez rok słodyczy,nie słodziłam odrzucało mnie jak wzięłam cos słodkiego...i wtedy to miałam lepszą cere niż teraz kiedy jem praktycznie wszystko nie odmawiam sobie niczego i zdarza sie,że coś wyskoczy,ale to przeważnie pojedyncza krosta przed okresem. A tak to skóre mam gładziutką,mięciutką i elastyczną . Mialam też kiedyś (co mi się dziś przypomnialo) coś w rodzaju erytrofobii,całą twarz wiecznie czerwoną :( straszne to było.. masakra i tego po jakims roku całkowiecie się pozbyłam. :0 ale mam zamiar znów zadbać o diete i nie wrzucać w siebie byle czego.. ahajaki ja miałam problem... trądzik różowaty + masa blizn, niektóre po dłuugim okresie zeszły ,rok ,dwa.. miałam jeszcze dziurki po trądziku,ale i one mi już zeszły. Nie wiem co bym zrobiła gdybym się o UT nie dowiedziała, chyba bym se włeb strzeliła bo mnie psychicznie wykańczało na maxa :(

Gość diary8
Do włosów to podgrzewam troszke(( ok 1/3 na pół litra w garnku) starego moczu,nie odparowany ale taki stary nawet sprzed miesiąca,który sobie uzupełniam(przelewam do plastikowej butelki i szczelnie zamykam :P) i jak już jest ciepły to mieszam z szamponem (tyle co zawsze do mycia) i wmasowuje w skóre , potem myje już normalnie drugi raz bez moczu. Zeby zapachów nie było dziwnych na glowie: i jeszcze odżywke do spłukiwania ,także włosy pachną;) Czego tu nie jeść... niektórzy uważają,że mleko jest zdrowe, ja osobiście po nim zauważyłam,że mi się cera tłusta robi i syfy zaraz na drugi dzień(ale to było wtedy na początku) teraz czasem z płatkami jem. A tak poza tym to wszystko co zdrowe to można jeść, jest lato więc świeże owoce, warzywa jak najbardziej. Powiem ci, że kiedyś nie jadłam przez rok słodyczy,nie słodziłam odrzucało mnie jak wzięłam cos słodkiego...i wtedy to miałam lepszą cere niż teraz kiedy jem praktycznie wszystko nie odmawiam sobie niczego i zdarza sie,że coś wyskoczy,ale to przeważnie pojedyncza krosta przed okresem. A tak to skóre mam gładziutką,mięciutką i elastyczną . Mialam też kiedyś (co mi się dziś przypomnialo) coś w rodzaju erytrofobii,całą twarz wiecznie czerwoną :( straszne to było.. masakra i tego po jakims roku całkowiecie się pozbyłam. :0 ale mam zamiar znów zadbać o diete i nie wrzucać w siebie byle czego.. ahajaki ja miałam problem... trądzik różowaty + masa blizn, niektóre po dłuugim okresie zeszły ,rok ,dwa.. miałam jeszcze dziurki po trądziku,ale i one mi już zeszły. Nie wiem co bym zrobiła gdybym się o UT nie dowiedziała, chyba bym se włeb strzeliła bo mnie psychicznie wykańczało na maxa :(

Gość nati67
Włanie chodziło mi o nabiał. Niektórzy mówia, że nie powoduje pogorszenie trądziku a inni, że tak i nie wiem czy z niego zrezygnować bo głownie jem nabiał. Ja własnie teraz mam okres, że nie jem słodyczy i ograniczam cukier i mniej mi wyskakuje. Przy każdym myciu używasz moczu czy np raz w tygodniu? A teraz jak masz ładna cere to ile razy dziennie pijesz mocz i ją nacierasz? A po okładach myłas twarz? Też mam już dość tego tradziku. Męcze się z nim już 3 lata. Tyle tez lecze sie u dermatologów i jedyna zmiane widze w portfelu. Leki sa bardzo drogie i jedynie przesuszaja mi w wiekszości cere. Tydzień już pielęgnuje cere moczem i powiem, że w dotyku jest jak "pupa niemowlaka". Niestety mam teraz wysyp i mam nadzieje,że szybko mi minie.

Gość nati67
Zapomniałam napisać przy wypowiedzi ile razy myjesz WŁOSY moczem. Przy każdym myciu czy np. raz w tygodniu