Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość specjalisci od kuracji Huldy C

Kuracja oczyszczenia wątroby metodą Huldy Clark

Polecane posty

Co do usuwania metali chlorellą i kolendrą, stosowałam 3x dziennie przez jakieś 4 miesiące. Przerwałam odkąd mam ten ból w stawie kolanowym utrzymujący się od 5 miesięcy. Nie znam źródła, ale wystraszyłam się, że mógł mi tam utknąć jakiś syf i siedzi do tej pory. Naczytałam się jeszcze potem, jak jest to ryzykowna metoda, gdzie mogą się umiejscawiać te usuwane metale i odpuściłam. Teraz łykam samą chlorellę.

Gość pajak bez nogi
Hello ludziska:) *** Lee to zależy czy chcesz typowo na stawy czy trzustkę. Ja teraz na pewno zrobię dawkowanie na stawy, czyli 3 dni na większej dawce. To chyba było chyba paczka liścia zagotowana w 300ml wody i naciągnięta w termosie, musiałabym sprawdzić przepis. Po liściu na trzustkę, liść ruszył mi coś w stawach i mnie każda kość przy dotyku boli. Ssaniem oleju te stany zapalne ściągam teraz i jest ok. Boli coraz mniej. Zaczęłam dietę ziemniaczaną, bo marzec i mi się wrzody chyba odezwały. Helico było jakieś 3 lata temu, wtedy po wyleczeniu zrobiłam sobie dwa tygodnie takiego jedzenia, podleczyłam nadżerki i dopiero teraz zaczyna boleć. Profilaktycznie zapkiem się potraktuję, w razie czego jakby helico za bardzo za mną tęskniła. :) *** GreenGo spróbuj ssania oleju, przykładaj kapuchę, albo to moczem obkładaj. Siuśki to taka trucizna, że wszystko zabije, oprócz ciebie:)

GreenGo, witaj, gdzie się podziewałaś ?? :) A więc to o ciśnienie chodzi z tym burakiem... ja piję od razu i nic nie zauważyłam... nie chce mi się czekać... Też nie lubię tego soku (zawsze robię z jabłkiem)... a już mega obrzydlistwo to soki z dodatkiem selera naciowego... ale mówią, że to zdrowe :( Bogusława nie czytam od czasu, jak opisywał swoje menu: obiad - batoniki Pawełek, kolacja - 8 pączków (!!!!) ... jakoś chyba to dieta nie dla mnie, tak coś czuję :( Strasznie długo stosowałaś tą kolendrę... i po ile kropelek piłaś?? Kolano zaczęło Cię boleć w trakcie tego picia?? Mnie, przy okazji głodówek, nawet tej jednodniowej, zaczynają boleć kość w łydkach... i to jest taki dość nieprzyjemny ból... pomyślałam, że to może te metale w kościach?? ... A może też okłady z oleju rycynowego by Ci pomogły? Ja przy okazji tego dnia postu i dzień później robiłam je sobie... na wątrobę oczywiście... ... Pajączku, a wiesz, że podobno taki liść ma też silne działanie grzybobójcze?? Na czym polega Twoja dieta ziemniaczana? pijesz sok z surowych ziemniaków? Oleju nigdy nie ssałam... może kiedyś też spróbuję... na razie piję to MO co rano. ... robię też sobie zapper - program 5 na nowotwory, cysty i coś tam... i program 7 na candidę (ten, zgodnie z instrukcją trzeba powtarzać 3 razy dziennie przez co najmniej 2 tygodnie... widać nie jest to cholerstwo łatwe do ubicia...) ... Zaczęłam też każdego dnia zaparzać sobie zioła... mam taką własną, autorską mieszankę... gotuję je 10 min., wlewam do termosu i mam na cały dzień. W skład tej mieszanki wchodzi m.in. skrzyp. Chodzi mi o krzem. Co o tym wiecie?? Uzupełniacie jakoś?? Ja mam zamiar przez 3 tyg. pić te zioła, potem kolejne 3 tygodnie glinkę zieloną... i tak na zmianę :) Może coś jeszcze włączę... buziaki

Gość Podczytliwaa
Lee w ramach suplementacji krzemu pije skrzyp z pokrzywą, dwie torebki na jeden kubek, metoda wlosomaniaczek, jest fuj wiec siup do dna i po bólu, nie mogłabym męczyć sie cały dzień z termosem ;) Buraka pije od razu, wg mnie wszystkie soki powinny byc pite od razu, żeby sie nie utlenialy itp. Seler naciowy to ten zielony? Hehe, ja uwielbiam :p, najbardziej lubie maczać go w humusie i do paszczy, mniam :p Tez słyszałam, ze z chlorella i kolendrą trzeba rozważnie bo można sobie toksyny w gorsze rejony niż były przetransportować. Moze kiedyś sie skusze. Ja dla odmiany zamawiam czysta wodę utleniona i zrobię pełna kuracje, pije od 3 miesięcy raz dziennie rano ale mam poczucie istnienia tych stabilizatorow wiec wiecej dziennie nie chce takiej pic. Ja bym z tobą te krótkie Głodówki robiła ale jak wiadomo, złego diabli nie biorą ( czyli mnie ;) ) wiec żeby mnie ruszyło muszę konskie dawki brać, czegokolwiek, nawet Głodówek... Pajaczku, tak jakoś lubie was cytrynami podenerwowac ;) Metodę z liściem dobrze wspominam i nawet mi smakowal, można ja często powtarzać, na pewno jest łatwiejsza niż cytrynowa, mniej roboty. Wiecie co zauważyłam, ze mimo tej moje diety opartej głownie na surowym jedzeniu, veganskiej, mimo, 7 dni glodowki, mój okres nadal chodzi jak w zegarku a kiedyś na rożnych dietach wariowal. I cera duuuzo lepsza po glodowce, mimo mojego tygodniowego rozbestwienia po zakończeniu wychodzenia. Same plusy. Mój pies chyba ma jakiś problem grzybiczny na skórze, ma takie miejsce gdzie ma strupy pod sierścią i sie drapie, tak sie zastanawiam, czy z tych naszych metod mogłabym wykorzystać na nim? Ponoć na grzyba dobry jest ocet jabłkowy, mocz a moze coś innego mi doradzicie?

Lee, mnie ten ból w kolanie wyskoczył w momencie, kiedy zarówno łykałam kolendrę, jak i wapń ze skorupek jaj. Nie wiem, czy za długo, czy za dużo, no coś mnie tam wlazło i siedzi. Może to coś mechanicznego, bo stało się tuż po bieganiu, ale taki uraz chybaby zniknął lub nasilił się, a trzyma mnie od października. Od tej pory nie trenowałam, ból jest znośny, ale nie mogę kucać. Olej ssałam długo, na to mi nie pomaga. Myślałam o rycynie, okładam wątrobę, może i kolano spróbuję. U mnie po staremu, ciągle coś tam oczyszczam, nie odpuszczam. W nadchodzący weekend będę się baaardzo niezdrowo prowadziła, bo mam imprezę rodzinną, ale zaraz potem rozpoczynam przygotowania do kolejnego oczyszczania wątroby. Buziaki! :)

Jeśli idzie o zioła, to ja codziennie obowiązkowo piję czystek, karczoch, a jak się zmieści to jeszcze skrzypokrzywa. Nie daję rady więcej, bo jak dochodzi mi jeszcze sporo wody, to innych ziół już zwyczajnie nie mieszczę. I doba jest za krótka, bo ja nie piję nic na pół godziny przed i godzinę po każdym posiłku. Wyjątek stanowi dekada przed HC. Wtedy robię do termosu zioła p/p i popijam przez cały dzień. Pod, jeśli nie chcesz ciągać psa po weterynarzach, to nie zawadzi popróbować "domowych" metod. Ja się na zwierzakach nie znam zupełnie, ale poprzykładaj mu ten ocet również zwykły, spirytusowy. Posmaruj olejkiem herbacianym, może przepołowionym czosnkiem. A nóż widelec coś zaskoczy?

Gość pająk bez nogi
Hej:) 🌻 *** Lee - Pajączku, a wiesz, że podobno taki liść ma też silne działanie grzybobójcze?? Nooo i to jak jasna chole.a ma :) Robię sobie pierwsze oczyszczanie stawów i tak mną zaczyna trzepać, masakra i zaraz sie zorientowałam, że to grzybobójcze. oczywiście zaraz w net sprawdzić czy moje odczucia są słuszne:) Dieta ziemniaczanka u mnie to wygląda tak. Podstawą każdego mojego posiłku są ziemiory. Ograniczam wszystko inne do minimum na rzecz ziemniaka. Np takie sałatki ziemniaczane, gdzie to co nie jest ziemniakiem, jest w ilości przyprawowej:) ziemniak królem talerza:) Sok z surowego sobie też teraz popijam, w ilości 3-4 łyki co jakiś czas. Obczytałam wczoraj, że surowy ziemniak działa jak silny antybiotyk i to by się zgadzało, bo niektórzy dostają po surowym gorączki. *** Pod pewnie, że liść jest łatwiejszy :) A czemu poddenerwować cytrynami? Mnie to nie denerwuje, raczej bawi:) Ja wiem, że to hard core i dlatego się nie łapię he he. Jak ktoś da radę to jak najbardziej:) Spróbuj psa wykąpać w łopianie, albo tak jak ci GreenGo pisze olejek herbaciany, albo olejek z oregano. *** GreenGo jak uraz mechaniczny to chyba siuśki. Moja mamę męczyła woda w kolanie po dość mocnym uderzeniu. Leczyła, leczyła, leczyła .... w końcu się wkurzyła i zaczęła moczem obkładać. I wyleczyła. :) Albo tą rycyną spróbuj. *** Co do kolendry to chyba zależy ile człowiek tych metali w sobie ma. Im więcej to ryzyko większe, że nie wszystko się usunie. Kolendra ma to do siebie, że wyciąga, ale nie usuwa i dlatego niezbędna jest chlorella. Podobnie może zadziałać kwas ALA przy dużym poziomie metali. Ściągnie, a nie wszystko usunie. :/ Jeśli chodzi o krzem, to ja sobie kupiłam suplement mega krzem i w składzie jest skrzyp i bambus.

Gość Czesiunia
Pajak bez nogi Witam Ładnie to tak się chwalić i nie podawać konkretnych namiarów na ten skrzyp z bambusem. prosze podac firme Ja na przesilenie wiosenne zasiałam sobie rzezuche lucerne kiełki mung i duzo warzyw. Nadal pije ocet jabłkowy, który teraz w Rossmanie jest w promocjii po 6,99 do 19,03.2014 r. . Zleciało kolejne 2 kg łał ale radocha pozdrawiam was pa

Gość Czesiunia
Green I doba jest za krótka, bo ja nie piję nic na pół godziny przed i godzinę po każdym posiłku. Podziwiam...... teorie mam opanowana gorzej ze stosowaniem tego zalecenia. Jak tam nalewka Toda zrobiona? . Moje dziewczyny z pracy juz stosuja te nalewke oj dzieje sie.

Gość gość
sradek jest u kupozjadka mają torcik kupny a potem idą do walikonika na mecz głodowanie przesunięte na kwiecień

Gość Podczytliwaa
Gościu, kto sie czubi ten sie lubi, jeśli chcesz go obrazić to odnosisz inny skutek ;) Na grzybice psa wymieszałam ocet jabłkowy z naparem piolunu i odrobina wody, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdro dla wszystkich.

Gość pająk bez nogi
Czesiunia przecież się pochwaliłam:) Napisałam suplement mega krzem. Tak się to nazywa. Mega krzem. :) A wagę zgubiłaś na tym occie, czy jeszcze coś dodatkowo robisz?

Gość Czesiunia
Pajak bez nogi Ot gamoń ze mnie nie doczytałam przepraszam. Mega Krzem opinie ma dobre tez kupie. Pije ocet 3 x po 2 łyżeczki na szklankę wody. Staram się jeść zdrowo warzywnie miesko chude w porywach. Specjalnie nie przykładam się do tej diety a mimo wszystko chudnę. Apetyt stanowczo mniejszy. Chodzę na siłownie łażę po górach mam w miarę dużo ruchu ale dopiero po południu po pracy. Czuje wiosnę więc pożywienie siła rzeczy będzie lżejsze. Robie różne koktajle warzywne. Kiszę buraki pyszny sok. Stosuje probiotyki sok z kapusty lub ogórka kiszonego maceruje w nim czosnek i pije . Dodatkowo krople Toda. stosuje. Nie choruje co najważniejsze. Stosuję tzw. profilaktykę buziaczki cudownego weekendu pa

Gość pająk bez nogi
hej Czesia po przeanalizowaniu tego co mi napisałaś, wychodzi iż ocet jabłkowy jest pomocny:) Dzięki. Powtórzyłam dzisiaj GM. :)

Gość Podczyliwaa
Lee wklejalas kiedyś link do sklepu z perhydrolem, masz go gdzieś pod ręka?

Gość pająk bez nogi
Pod wpisz sobie w przeglądarkę perhydrol sklep i ci wyskoczy cała strona gdzie można kupić.

Gość Podczytliwaa
Dziękuje Pajaczku, tak robię ale link Lee jakiś lepszy mi sie wydawał i tańszy ;)

Poduś 🌼 🌼 proszę: apiinfor.webd.pl/mineraly/index.php?option=com_virtuemart &view=productdetails&virtuemart_product_id=50&vi rtuemart_category_id=2 ... nie chodziło mi o cenę, tylko o to, że ten perhydrol ma oznaczenie "czysty"... w przeciwieństwie do technicznego, który też tam mają :) pozdrówka :)

Gość pająk bez nogi
Hejka. Poduś he he he he. Niedługo z podczytliwej poduszkę zrobimy:) A tak w ogóle to gdzie wszystkich wywiało.

Pajączuniu 🌼 🌼 🌼, co się śmiejesz?? Mnie się to tak wcale nie skojarzyło :) ... Nie wiem jak inni, ale ja wywaliłam laptop... zrobiłam sobie mały odwyk :) ale dziś muszę popracować, więc go musiałam wyciągnąć... siedzę i robię głupoty (do pracy) i zaglądam tu w przerwie dla rozrywki... a tu dupa... pusto... nie ma co czytać :( :( ... Pajączku, po co Ci ten kwas aminomasłowy?? czegoś tam szukałam w necie (o l-glutaminie) i przy okazji wpadło mi to... Znalazłam taki opis tego: ... GABA uzupełnia dietę w czysty kwas gamma-aminomasłowy (GABA), który wspomaga prawidłowe funkcjonowania układu nerwowego. Ten neuroprzekaźnik ogranicza jego nadmierne pobudzanie, przez co może łagodzić skutki stresu. GABA pozytywnie wpływa na nastrój, wspomaga nocną regenerację organizmu i nasila produkcję hormonu wzrostu w przysadce mózgowej. GABA pomaga ograniczyć negatywne skutki wzmożonej aktywności fizycznej i psychicznej u osób prowadzących intensywny tryb życia, w szczególności sportowców. • Wprowadza organizm w stan głębokiego snu • Potęguje procesy regeneracji i wypoczynku • Stosowany na noc zwiększa energie za dnia • Powoduje stan odprężenia i relaksu • Powoduje subtelna poprawę samopoczucia • Łagodzi negatywne skutki stresu • Powoduje wzrost produkcji hormonu wzrostu • Wzmaga proces wzrostu masy mięśniowej • Sprzyja szybszemu spalaniu tkanki tłuszczowej Zaleca się stosować 1-2g przed snem. ... A Ty po co to bierzesz?? ... Green, toś Ty mocno przesadziła z tą kolendrą... wszędzie jest napisane, żeby to brać przez tydzień, a potem robić przerwę :) a Ty jechałaś przez 4 tygodnie non stop????? ja właśnie po tym zaliczyłam herxa...łep mi pękał przez całą noc, bolały mnie mięśnie i kości... na razie odstawiłam... a brałam jakieś 10 dni... ... Pajączku a co to GW?? ... w pon zaliczyłam 5 dzień głodówki :) :) :) (hmmmm... w tym roku he he he ) ... Czesiunia, dobrze Ci idzie :) :) :) dołącz *********iekoniecznie jakieś głupie i nudne ćwiczenia... (komu by się chciało...) może być coś takiego: www.youtube.com/watch?v=_0HLjhdHSk4 ... buziaki, wracam do swoich durnych papierów :(

dołącz r/u/c/h... niekoniecznie.... o co im chodzi????

zapomniałam... :) doszła do mnie l-arginina (w proszku) z iherba... zapłaciłam jakieś 80 zł... ale za cholerę nie wiedziałam, że będzie tego aż tyle!! to jest takie małe wiaderko !! :) firmy now food. jak coś kupujecie to patrzcie tam :)

Gość gość
a sradek głoduje czy wcina torciki?

Gość pająk bez nogi
Lee faktycznie sobie detoks od lapka zrobiłaś, bo zamiast eM wcisnęłaś na klawiaturze Wu he he:) GM robiłam, gest muszli. Kwas gamma-aminomasłowy kupiłam z powodu pierwszych 6 punktów, które wymieniłaś. Bardzo dobra rzecz. :) Ta l-arginina co kupiłaś, z tego co się teraz zorientowałam może być dobra nie tylko dla miażdżycowców, czy nadciśnieniowców, ale też dla osób z dną moczanową. Pisze mi tutaj również, że dla osób z arytmią, więc idąc dalej może być pomocna dla osób cierpiących na niedoczynność tarczycy. Biorąc pod uwagę to, że tarczyca wpływa na metabolizm organizmu, więc automatycznie może podwyższać się poziom kwasu moczowego, a to może mieć duży wpływ na serce. Stąd arytmie przy nadczynności tarczycy. Hmm... chyba będę mieć tą l-argininę na uwadze:)

Gość pająk bez nogi
Weszłam w linka podanego przez gościa o godzinie 8:00. Gościu , a nie będzie to tak z tymi truskawkami, że one przyciągną rtęć tylko z danego momentu? "To świetna wiadomość dla tych, którzy chcą zdrowych opcji żywieniowych, szczególnie, że podczas degustacji sushi, tuńczyka, czy innych ryb morskich,wystarczy zagryźć prowiant kilkoma truskawkami i z pewnością prawie cała rtęć z człowieka zostanie usunięta" Czyli nie z człowieka, tylko z tej żywności którą w danym momencie spożywamy. Neutralizujemy w ten sposób ten konkretny posiłek.

Pewnie to tak będzie Pajączku :) Podobnie jak z chlorellą - o czym zresztą jest na tym blogu - że wchłania metale ciężkie (w tym rtęć) z PRZEWODU POKARMOWEGO. Ale żeby ją usunąć z innych organów (do przewodu pokarmowego, czyli do wątroby i stamtąd razem z żółcią do jelita) to trzeba np. kolendry :) ja dziś wróciłam do tej kuracji. Dwa razy dziennie po 10 kropli. Nie stosowałam jeszcze plastrów, ale dziś zacznę :) ... Co do truskawek, to dobrze wiedzieć. Tylko jeden malutki szczególik... trzeba mieć te truskawki swoje... nie pryskane i nie nawożone... mam trochę, ale mało :( tzn. mało jak na mnie, bo ja w sezonie jem ich po kilogramie dziennie najmniej :) jestem owocożercą :) czereśni mogę zjeść i dwa kilo na raz :) :) ... Pajączku, ta l-arginina jest dla wszystkich :) nazywana jest najlepszym suplementem z istniejących :) Ja właśnie dodałam jeszcze tyrozynę i taurynę (bo chciałam kupić tyrozynę, ale się pomyliłam i mam teraz półroczny zapas tauryny :) ) ... ale poczytałam o tej taurynie i jest ok :) i kupię sobie to GABA też :) też z powodu tych sześciu pierwszych punktów :) zresztą i reszty również. ... Pierwszy dzień wiosny !!! 🌼 🌼 🌼 Pozdrawiam wiosennie :) ... ps. zaczęłam sobie robić konradowe eliksirki... tzn. na razie jeden, ten wiśniowy... miałam na niego ochotę już dawno, ale nie mogłam kupić wiśni... aż idę sobie do mojego wiejskiego sklepiku i tam do wyboru... mrożone wiśnie, truskawki, maliny... wykupiłam co było :) :) a "eliksir" mega-przepysznyyyyyy... jeszcze trochę go popiję i wypróbuję następny :) :) :) ten z avokado

ps2. zastanawiam się też, czy zamiast truskawek mogłaby być też np. margarita truskawkowa... co?? jak myślicie?? to byłoby cudowne :D kuracja idealna dla mnie :D

Gość Podczytliwa
Witam w ten piękny wiosenny dzień! Hehe Moge byc Podus ale uprzedzam, wygodna nie jestem, tu i ówdzie jakiś gnat wystaje ;) Dzięki na linka, juz miałam kupować perhydrol i znów zwatpilam ehh, za to kupiłam msm dla koni, z myślą o moim drapiacym sie psie, no i sama tez skorzystam, ponoć jest czyste i ludzie łykają ;) U mnie powoli, głodówkę robię jednak w maju, póki co coraz bardziej fascynuje sie surowym jedzeniem, nie mam aż takiej mobilizacji by byc na 100 % ( za zdrowo sie czuje ;) ) ale oglądam na YT filmy, szczególnie hamerykanskie, o ludziach którzy sa na raw foodzie, ich uzdrowienia, doświadczenia...I kupiłam w księgarni Oczyszczanie organizmu Malachowa, zdziwiłam sie, ze takia pozycje maja, wiec mam lekturę na wieczory. Obecnie trochę zwolniłam z oczyszczaniami, mam dużo ruchu, codziennie rano biegam, czasem mi sie nie chce ale pies chce, wiec trzeba ;) Jak jest pogoda to kopie ziemie, a raczej klepisko z którego chce zrobić ogród, trening jak na siłowni a pod chmurką i za darmoche ;) Dietka ok, wlasnie zrobiłam masło orzechowe bo sie skończyło. Bawię sie nadal z woda utleniona, płuczę nią nos i zatoki, okropne to, zalecane jest 15 kropli na łyżkę wody ja daje 3krople i czuje straszne palenie w mózgu, oczy lzawia, moze nie wypływa mi jakiś dziwny katar potem ale cały dzień mam potrzebę wypluwania flegmy. Wiec jest coś czego dawkę muszę mieć dużo mniejsza niż zalecana. Pije tez pieprz cayenne, tez okropne, cóż, chcesz byc piękna i zdrowa to cierp ;) Dziewczyny macie moze cellulit, zmniejszył sie wam dzięki oczyszzcaniom? Ja mam i tak sobie myśle, ze możemy sie oczyszczać i oczyszczać ale póki on jest to znaczy, ze jeszcze kupa toksyn w nas.... Lee truskawki... juz coraz bliżej do sezonu owocowego, wtedy pójdę na 100 % raw przez jakiś czas! ależ mi smaku zrobiliście :p Taaa, tłumacz sobie, ze truskawki i pij ;) ale rzadko, przecież nie dajmy sie zwariować, jakieś rozkosze od życia tez nam sie należą ;) Ja kocham Baileysa, dobrze, ze nie uznaje mleka bo pilabym go sobie ciagle tłumacząc, ze przecież mleko jest zdrowe hehe. Pozdroweczki.

Gość pająk bez nogi
Lee dokładnie z tą chlorellą. Z tą truskawką to mnie inna rzecz zastanowiła, jak ona tak przyciąga metale w przewodzie pokarmowym, to czy ona czasem nie robi tego samego jak jeszcze rośnie z powietrza np? Ale trzymając się tezy z bloga to nawet jak ona nasiąknie metalami będąc na krzaczku, to w sumie nie będzie ona szkodliwa, bo metali nie puści, ale znowu nie przyjmie ich z przewodu pokarmowego, bo będzie już wcześniej "nasycona". :) GABA jest super. Taaa margarita ha ha *** Tak Pod ludzie łykają suple dla koni. Ja nie mam cellulitu. Nie mam tendencji do takiego mieszania toksyn z tłuszczem. Pomimo, że chudzielcem nigdy nie byłam, zdarzyło się mieć 25 kg nadwagi, to cellulit mnie ominął. Z tym płukaniem to masz tak, że ci potem wszystko schodzi tyłem do gardła. *** Nastawiłam sobie ocet jabłkowy, ciekawe czy mi wyjdzie :)