Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lodzia miodzia

słyszeliście, że będą dawać mandaty za to, że pies szczeka

Polecane posty

Gość owgfo
Hauuu, nie dochodzi do żadnych konfliktów, bo moje psy nie hałasują bez potrzeby i panuję nad nimi, prawie zawsze też są w kagańcach, a zawsze gdy biegają luzem, do sprzątania też się powoli przymierzam :). To między innymi po to żebym miała święty spokój i psom nic nie groziło, bo są dla mnie najważniejsze. Ale mam takie układy na osiedlu że gdyby ktoś zrobił moim psom jakąkolwiek krzywdę, skończyłby gorzej niż psy :).

i za dzieci bez smoczka :P (jakby ktos nie wiedzial, to pies nie poci sie jak czlowiek przez skore... tylko dyszy... ciekawe jak w te upaly wyobrazacie sobie chodzenie z psem w kagancu...)

Gość owgfo
Myrevin, a ja zależnie od ochoty i czasu. :)))

Gość hauuu
Szkotka____________________ Nikt nikogo nie chce zamykać. Mowa jest tylko o mandatach. Twoim psem zajmiesz się Ty sama, bo taka już jest cudowna moc mandatu.

Gość owgfo
tzn moje mają duże, metalowe kagańce, z usuniętymi prętami, oddychają bez większego problemu, mogą też pić wodę przez kaganiec

no własnie...mam sasiada, który ma małe dziecko ryczące po nocach i co mam głosic an policję, że zakłóca ciszę nocną.

owgfo, prawo do posiadania psa masz pod warunkiem że stosujesz się norm obowiązujących właścieli psów i płacisz za niego podatek. Jego wysokość powinna być proporcjonalna do kosztów jakie ponoszą władze miasta czy gminy by utrzymywać trawniki w czystości i wyłapywać psy puszczane luzem. To wszystko.

Ja mam zwykly duciany, nic nie usuwalam i raczej kiepsko w nim oddychac, czy tez pic... :( I ciekawe co ja powiem mojemu psu kjak kota zobaczy i zacznie szczekac :D \"Nie szczekaj, bo pancia mandat dostanie!\" :D

-->Szkotka A czemu nie ? Wg mnie nie jest to normalkne że dziecko ryczy po nocach.

Gość owgfo
hauu, stosowanie coraz większych ustępstw powoduje wyraźnie większe żądania, np jeśli zacznę chodzić z moimi psami opłotkami, pieniaczom będzie się wydawać że mogą zażądać ode mnie żebym wogóle się ich pozbyła i że są bardzo niebezpieczne

są psy, które i tak beda szczekać i żaden mandat nie pomoże. Dobrze że nie mam takich upierdliwych sąsiadów:p

Gość trawnik ty to chyba
z Niemiec klikasz, tam jak nigdzie w świecie panuje ornung :P Każdy sąsiad czuwa i pilnuje aż do bólu ładu i porządku :D

Gość obroża
bieganie psa bez kagańca jest chyba naturalnym stanem, wiele psów ma nieodpowiednich właścicieli, wielu przeciwników psów ma problemy z logiką, jeżeli tak zdecydowanie walczą z zagrożeniami to niech sobie odłączą prąd w mieszkaniu, bo kominy elektrowni dymią, niech się rzucają przed samochody, bo one przecież zabijają też ludzi, niech sami, we własnym zakresie utylizują swoje odchody, bo przecież oczyszczalnie ścieków też zanieczyszczają wody, i niech się walną w swoje głupie łby

Gość owgfo
Trwanik, absolutnie się z tobą zgadzam.

Gość do owgfo
gowno mnie obchozi to, kim jest twoj pies i jak reagujue na czlowieka, mam to w dupie, ide ulica i chce sie czuc swobodnie a spianac sie na widok kundla bez kaganca chociazby, Nie zycze nikomu klopotow, ale szybko bys zmienil zdanie , gdyby twojemu pieskowi sie odmeinilo i rzucicl sie nakogos, niewazne czy sprowokowany czy nie, Ty bys mial problemy, bo to Ty bys musiala latac po sadach, placic za swoja glupote, a i miec na sumieniu zdrowie , lub nawet zycie drugiego czlowieka, skoro to ci odpowiada a i przy tym placenie mandatow....

Myrevin....bądź no człowiekiem......co Ty opowiadasz. Ludzie więcej tolerancji :classic_cool:

mandaty.. maja byc nie za szczekanie! tylko na natarczywe obszczekiwanie innych ludzi! heh.. pOzdrawiam :)

{ pieniaczom będzie się wydawać że mogą zażądać ode mnie } To nie pieniacze ustalaja prawo.

Moj pies nie lata luzem miedzy ludzmi... Ale w kagancu go prowadzac nie bede... Kilka razy zostal napadniety. Nie zdazylam sciagnac kaganca na czas :(

Gość do owgfo
"a spianac sie na widok" mialo byc "a nie spinac sie"

A jak moja teściowa na mnie szczeka cały dzień to co?? - też dostanie mandat ?

Mi tam nie przeszkadza, ze jakis pies na mnie szczeka... W ogole szczekajace psy mi nie przeszkadzaja. Naprawe bardziej drzazni mnie halas jaki robia dzieci. Ale jestem tolerancyjna...

Gość hauuu
owgfo__________ Jeśli chodzi o odwet na "nieznanych sprawcach", to w grę może wchodzić wymordowanie całego osiedla. Naturalnie ludzi, bo psy chyba oszczędzicie ? Co do chodzenia opłotkami: dopisałaś to chyba od siebie, bo takiego postulatu nie było. szkotka________________ Skuteczność mandatów została już sprawdzona.

Gość do owgfo
kwiat--> puknij sie w glowe

tralalala.....mam ludzkich sąsiadów...i nie grożą mi mandaty:p Człowiek człowiekowi wilkiem....współczuję tutaj niktórym baarzdo serdecznie tolerancyjnego podejscia do niektórych problemów:p