Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lodzia miodzia

słyszeliście, że będą dawać mandaty za to, że pies szczeka

Polecane posty

Gość szkaradna ariadna
Będę musiała moje pieski kneblować, bo one lubią szczekać :( :( :(

Gość do owgfo
Szkotka, jak cie taki upierdoli to zmienisz zdania :classic_cool:

Gość do owgfo
nie noi to juz lkka przasda, ja to wlasciwie najchetniej wpierdolila wlascicielowi, a nie psu, bo co on winien? ze ma pana idiote? :D kjak sie psa wytrenuje to sie tak ma

he he nie bój sie:D Jestem tolerancyjnym człowiekiem...przymykam oczy na sprawki sąsiadów i oni odpłacają sie tym samym:p

A co was tak dziwi (pomijajac niedorzeczne uwagi)? Na poczatku tego roku przeczytalam w tygodniku \"Argumenty i fakty\" (rosyjski, dlatego zrodla nie podaje, zreszta, nie pamietam juz w ktorym numerze o tym bylo), ze np. w Anglii, Niemczech i Szwajcarii jest to juz wymogiem oczywistym, ze sa specjalne szkoly ukladania psow pod tym katem by swoim szczekaniem (notorycznym) nie zaklocaly spokoju sasiedziom. Jesli ktos bierze psa ze schroniska lub sytuacja materialna nie pozwala mu oplacic kursu, miasto partycypuje w kosztach lub pokrywa koszt takiego kursu w calosci.

Gość do owgfo
tak myslalam, Szkotka ma sama psa i sie boi placic :D datego tak gada

Gość a ja najlepiej
z niektprymi własciecielami nie ma o czym wogóle rozmawiac także proponuje działać samemu..Po co sobie nerwy szarpać z debilami.

Gość szkaradna ariadna
i co będzie z moimi pieskami? :( :( :( na balkonie też lubią poszczekać :( :( :(

Gość hauuu
szkaradna ariadna______________ Jestem pewien, że znajdziesz sposób. We własnym interesie.

Gość A potem przyjdzie czas
Na te cholerne nastolatki;wypiją dwa piwa i drą sie całą noc jakby nagle ogłuchli -kaganiec na mordy i cisza nocna ! To samo z pijaczkami;ZACZEPIAJĄ LUDZI I SZCZAJĄ NA MURY ! Cholera z nimi będzie kłopot !Bo trzeba by im jakoś podwiązać Małego, ale czy Straż Miejska ma do tego przeszkolenie !? :(:(

do owgfo ---> Sam sie puknij jak nie masz poczucia humoru :P NIe wszystkie psy sie nadaja na tresure. Np Yorki (nie mam i nie przepadam za ta rasa, zeby nie bylo...) maja we krwii szczekanie i ujadaja non stop. Ktos stworzyl taka rase i co? :P Zreszta nie ruzumiam czemu za inne halasy sie nie placi tylko wlasnie za ten, jakze naturalny, szczek...

Ja mialam psa dobermana :P i ZAWSZE jak szlam na spacer zakladalam mu smycz, kolczatke i kaganiec, bo sama nie lubie jak pies biega sobie bez niczego ( chyba ze ma zalozony kaganiec i wiem, ze mnie nie ugryzie), kaganiec byl skorzany a nie metalowy bo w razie gdyby mi sie wyrwal i skoczyl na kogos to moglby mu glowe rozbic. Gdy szlam w odludne miejsce to go spuszczalam ze smyczy ale kaganiec miala, a gdy jej go zdejmowalam to zawsze patrzylam czy nikt nie idzie i w razie pojawienia sie kogos na widoku wolalam ja i zakladalam smycz. Gdy sobie ten ktos poszedl i nie grozilo mu zadne niebezpieczenstwo ze strony mojego psa to znow sobie biegal luzem. Ja dbam o nerwy i zdrowie innych i chcialabym, zeby ktos tak dbal o moje. W dodatku moj pies szczekal bardzo rzadko, a jak zaczynal bez powodu ot tak dla samego szczekania to go uciszalam i tego oczekuje od sasiadow, zeby go uciszali. Niestety maja kundla ktory szczeka godzinami i oni nic sobie z tego nie robia.Jak ktos ma psa to powinien go odpowiednio wychowac. Do tego zawsze uwazalam, zeby moj pies nie zalatwial sie na chodnikach, trwanikach lub trawce obok plota tylko w miejscu gdzie nikt nie lazi, a najczesciej na moim wlasnym podworzu i wtedy lopatka woreczek i do kosza. Kary musza byc!! No, ale sie napisalam:D

Gość bonus
super ! nie potrafią sciągac mandatów za robienie kup na trawikach,wiec wymyslaja kolejny poroniony pomysł. a za taki uwazam mandaty za szczekanie. mieszkam na osiedlu na którym co 5 metów jest wbita tabliczka z napisem : posprzątaj po swoim psie. to nie jest KUPA roboty. i na tym koniec.zero śmietników. trawniki zawalone kupami. i wcale sie nie dziwie. jak tu sprzątac, skoro potem trzeba maszerowac kilometr ze śmierdzącym woreczkiem. a teraz jeszcze nie wolno będzie szczekac psom. :) gdzie tu sens i logika . pewnie,ze łatwiej zjawic sie w chaci, po donosie sąsiadów i wlepic mandat. a kupy jak smierdza tak śmierdzą.

Gość lodzia miodzia
po pierwsze gdzie napisalam, ze mieszkam w bloku ?! ujadacie gorzej niż te pieski, a nie macie pojęcia o niczym. po pierwsze zakladanie psu kagańca a nawet kneblowanie nic nie da, bo pies dalej wydaje dźwięki i to jeszcze gorsze gdyż cierpi. a przy kagańcu można normalnie szczekać, kganiec niczemu nie przeszkadza. mój pies jest podwórkowy i szczeka sobie wespół z innymi psami z sąsiedztwa, jedynym wyjściem, żeby się zamknął jest podciećie mu strun głosowych!

Gość a ja mam dwa koty
są cichutkie i przekochane ;0

psa mam od 4 lat. To mój pierwszy piesek. A wczesniej ( jeszce jak nie miałam psa) nie przyszlo mi do glowy żeby nasyłac na sasiadów majacych psy .....policje lub straz miejska. Zawsze staram sie rozwiązać problem inaczej:) każdy z nas ma cos za uszami...ale jak to lubimy wytykać innym \"niesąsiedzkie \" zachowanie:D

Gość a co z komarami
czy miasto nie powinno ich wytruć, przecież żyć sie nie da. Płacę podatki a wieczorem spokojnie na spacer nie można wyjść! To skadnal!

Doberman.......szczekające psy to przede wszystkim psy małe i średnie a nie duże. Masz psa i nie wiezs o tym???????? Mały piesek nadrabia szczekaniem...

Gość i jeszcze te koszmanie
bzykające zuczki. szału mozna dostac jak lec na ciebie i wydaja taki ohydny dzwięk !!!!! a nie daj , jak sie we włosy zaplącze tez im za to mandaty !!!!

Gość a co z komarami
a zapomniałam o osach!

Gość lodzia miodzia
po pierwsze dzie napisalam, że mieszkam w bloku ?! uwielbiam wypowiedzi ludzi, którzy nie maja pojęcia o niczym a szczekają głośniej niz te pieski nieszczęsne. psa nie uciszy zakładanie kagańca, bo normalnie pies może w nim szczekac, ani kneblowanie nie pomoze, bo pies będzie wydawal inne dźwięki i to dużo gorsze, z powodu cierpienia. moj pies biega sobie po podwórku i szczeka sobie z innymi psami, w nocy wstajemy albo ja albo mój maz i uciszamy go, skutkuje na jakiś czas, ale żeby całkowiecie go uciszyć musialabym podciąc mu struny:-o druga sprawą jest trzymanie psa w bloku, po to tylko, żeby zaspokoić zachcianki wlaścicieli, ale nie myślą, że pies się męczy tylko, że maja maskotk, wyprowadzaja na 5 minut przed blok, na najbliższy trawnik gdzie robi kupkę kolejną do kolekcji, bo takie trawniki to gnojowisko jest.

Wytykac to juz od dawna nalezy Strazy Miejskiej to, ze wola pobierac mandaty za zle parkowanie, a nie pilnowac sprawy z np. sprzataniem po psach i upominac rozwrzeszczana mlodziez po nocy. Wszystko mozna zalatwic, jesli sluzby wykonawcze beda dzialac sprawnie. A same ustawy i uchwaly, niestety, nic nie zmienia.

Gość A te cholerne odrzutowce
Przecież jak im odbije to latają non stop i przekraczają prędkość dżwięku ! Niech się nimi też Straż Miejska zajmie !!!

Przepraszam, doceniam ironie, ale temat rozmowy jest chyba inny.

Szkotka, ja wiem, ze male psy najwiecej i najglosniej ujadaja, ale trzeba je uczyc, ze sie nie szczeka non stop. Moja kolezanka ma malego psa i nie szczeka bez potrzeby, bo tak go wychowali. Wniosek jest taki, jesli nie umiesz wychowac psa ( czy to malego czy duzego) to go po prostu nie bierz do domu/mieszkania. Tyle.

Gość bonus
no własnie co ze straza miejską i jej obowiązkami? co z pilnowaniem,zeby kazdy obywatel miasta sprzątał po swoim psie ?????? a no nic. siedzą z tyłkami i spijaja kawki. a tu prosze. nowa ustawa. chora do bólu.

Doberman:D mój akurat nie ujada bez przerwy...ale wiem że sa pieski ze schroniska , ktore jak zostaja same to płacza za właścicielem:( i co ??? uśpic takiego pieska:O A płaczące dzieci tez sa niewychowane?????

Gość A te cholerne odrzutowce
Przepraszam,ale we wrześniu byłem w Niemczech i tam pijak z balkonu wyzywał na dzieci ,że grają w piłkę w środku dnia (5 dzieci i Pani ,która ich pilnowała ! ) Kota przez 2 tyg. widziałem jednego ,psa słyszałem 2 razy. Miałem wrażenie że mieszkam na cmentarzu !

Gość to jest właśnie
ten niemiecki porządek :P tam sąsiad na sąsiada donosi średnio 4 razy w tygodniu. Takie obozowe kapo :P

Gość lodzia miodzia
dupa tam, jednego psa wychowasz innego nie, a poza tym skąd oni wiedzą, że ten pies nie szczeka jak sobie gdzieś pójda, mój na przyklad wyje jak gdzieś wychodzimy i to przeraźliwie, aż uszy więdną, to jest duy pies, ale jak widzi suczkę , albi jakiegoś kolegę jak sobie hasają na ulicy to skowycze zazdrośnie i nic go nie może uciszyć.