Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izawik

Dwie kreski na teście- KWIECIEŃ 2007

Polecane posty

Mnie już swędzi brzuch! Fajnie bo rośnie cieszy mnie to. W następny piatek jestem umówiona z moim ginekologiem na wizytę i już się nie mogę doczekać aby zobaczyć znów moją kruszynę. Pewno już dużo urosła.

Gość monika79
Bylam dzis u dina zeby sie upewnic czy po tym niedzielnym krwawiemiu na pewno nie potrzebuje lekow. Jest uparty - mowi ze jeszcze na zadnym sympozjum nie udowodniomo ze leki takie jak duphaston pomagaja utrzymac ciaze, ze teraz juz lozysko zaczyna pracowac itd. Powiedzial tez, ze najgorsze mam juz za soba bo najb. niebezpieczny jest 7 i 8 tydzien> To my wszystkie juz po!!!! :-)

Gość monika79
u gina bylam nie u dina :-)

Gość monika79
Dziewczyny, musimy wiecej pisac bo majowki maja tyle samo stron co my :-)

Wróciłam :) Miałam chwile ochoty, powycierałam kurz z mebli. Moli Moli mnie też już swędzi brzuch :) monika79 ja niestety biorę Duphaston, w chwili obecnej konczy mi się 6 opakowanie, zostały mi jeszcze do wybrania 2 opakowania. I tak sobie myslę,że gdyby nie ten lek, to nie pisałabym już sobie z Wami dawno :) . Na wizyte do gina mam dopiero 10.10,boję się, czego moge się dowiedzieć! Niestety w międzyczasie mam też do endokrynologa, bedzie mi robił usg czy guzek na tarczycy się nie powiększył. Mam nadzieje,że wszystko jest ok, bo wyniki z TSH też są w normie. I dalej piję sok pomarańczowy ;)......................

Gość monika79
Light Blue - dlaczego piszesz "niestety"? Ja z jednej strony chcialabym go brac chociazby po to zeby byc spokojniejsza i jeszcze nie spotkalam sie z opinia ze moze zaszkodzic dziecku. a czy lekarz mowil Ci do kiedy masz brac leki?

Gość monika79
Sorry - doczytalam. Jeszcze 2 opak.

:):):):) monika79 myslałam, że to tylko ja jestem zakręcona. A dlatego napisałam \" niestety\", bo mam już dosyć tych wszystkich leków które musze brac. Wiem też ,że duphaston nie zaszkodzi, ale mimo wszystko to lek. A tak po za tym, czy zauwazyłyście zmiany jesli chodzi o wasze włosy i skórę twarzy. Zaczęły wypadac mi włosy i do tego okropnie się przetłuszczają. A skóra twarzy jest przesuszona, mam krostki, i mimo,że robie maseczki, peelingi itp. jest sucha i się łuszczy. Nigdy nie miałam suchej skóry, wręcz przeciwnie, miałam tłustą. Być może to wynik zmian hormonalnych zachodzących w organizmie???

cześć dziewczyny. Wczoraj zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki mam pytanie po jakim czasie trzeba pójść do lekarza? i jakie witaminki łykać?

martunia_25 czesc napewno kwas foliowy. a kiedy do lekarza??? to zależy kiedy miałas ostatnia miesiączkę?

No właśnie planuje ze ok 20 października pewnie wrócę bo trochę się boje tutaj być a swój lekarz to co innego

Cześć dziewczyny! Wczoraj byłam na zakupach i dostałam na urodziny moje pierwsze spodnie ciążowe. Fajny prezent jak na urodziny! Teraz mi przynajmniej wygodnie w pracy się siedzi. Niepokoję się - zaczełam 12 tydzień i od wczoraj kłuje mnie co jakiś czas jajnik? Czy któraś z was tak miała. Nie wiem czy to normalne czy mam się zgłosić z tym do ginekologa. Wizyte umówiona mam dopiero na następny piątek. Nie wiem co mam robić! Dziewczyny poradźcie! Martusia jak wrócisz około 20 października to wtedy możesz pójść do ginekologa jak nie chcesz iść tam! Moja koleżanka poszła pierwszy raz po 3 miesiącach - specjalnie zwlekała. Dziwni są ludzie co?

witam kochanee , zaczynamy kolejny dzienn .... dzisiaj ide na usg, martwie sie dowiem sie czy mam te kamienie czy moze to coss innego co do zakupow dla maluszka na nic sie jeszcze nie zdecydowalam , zerkam od czasu do czassu np. na allegro i patrzee co bym chciala kupic:D:D:D:chyba zdecydujee sie i kupiee sliczne malenkie buciki:) LightBlue mam podobnie jak ty zauwazylam ze skora na twarzy zmienila mi sie na gorsze , nigdy nie mialam zadnych pryszczykow , skore zawsze mialam suchaa a teraz zrobnila mi sie tlustaa co dooo wlosoww to oprocz tego ze okropnie sie przetluszczajaa , pojawill sie lupieZ hormony szaleja jak szalone!!!!

Hejd ziewczynki Zfadzam sie z opinią że MUSIMY WIĘCEJ PISAĆ!!!! W ogóle tylko kilka dziewczyn jest na stałe, reszta wpisała się do tabelki i uciekły. Nie ładnie! A przeciez mamy tyle wątpliwosci, tyle pytań. Przeciez razem jest łatwiej. Light w tym teście jest jeszcze o piętce chleba. Jak jej nie lubisz to też na dziewczynkę. Ja kiedyż zajadałam suę przylepkami. teraz nei bardzo :) I tez popijam sok pomarańczowy. Kiedyś go bardzo nie lubiłam. A t eraz nawet po niego do sklepu specjalnie pójdę. Ciekawe jak to się sprawdzi. Co do zmian to ja u siebie zauważyłam że na pewno mam twardsze paznokcie. Nie łamą się. Co mi wydaje się dziwne. Bo paznokcie zazwyczaj są słabsze w ciąży. No coż, ja tak mam.

co do tegoo soku pomaranczowego kiedyss go uwielbialam , dzis jak jak piszesz koala 79 nawet nie pojde go kupic ,za too uwielbiam porzeczkowyy ) jutro ide na wesele , mierzylam swoja kreacje w ktora wchodzilam jak maselkoo a dziss mialam wielkie problemy napiszcie kochane jak przebiega wasza waga , od pierwszego spotkania u gina do dzis:) zakladajac ksiazeczke ciazy a bylo to w 7 tygodniu wazylam 49,3 teraz jestem 12 tzn koniec 12 i waze 50,8 jak jest u was?

Gość monika79
Moli Moli - jajniki czasto kluja w ciąży. Mnie wczoraj w nocy porzadnie pokluwaly. A znam dziewczyne, u ktorej bol jajnikow byl najwieksza dolegliwoscia w ciazy. U mni na razie ok. Znow zaczynam byc dobrej mysli :-).

Ja jeszcze nie przybrałam na wadze, ale zaczynam dopiero 10 tc, więc za dwa tygodnie to może juz być całkiem inaczej

U mnie od wczoraj trochę smutno się zrobiło. Będąc w pracy zaczęłam krwawić. Oczywiście szybko się zwolniłam i pojechałam do gina, strasznie się bałam tego co się stało. Gin powiedziała że nie był to typowy krwotok bo zbyt mało krwawię ale jak na plamienie to stanowczo za dużo. Zbadała mnie i zrobiła usg żeby zobaczyć co z ciążą. Powiedziała że ciężko jej powiedzieć co może być przyczyną krwawienia bo dzidzia jest żywa i wszystko rozwija się prawidłowo (pokazała mi na monitorze jak moje bobo macha łapkami :) ) Przepisała mi jakiś zastrzyk na podtrzymanie i duphaston, dostałam zwolnienie na 7 dni i mam odopczywać. Nie sądziłam że tak bardzo już kocham to maleństwo.

Gość monika79
margolcia1 _ wiec ja mialam podobna przygode -tylko ze ja mialam bardzo skape to krwawienie. I tez z dzidzia wszystko ok i nie wiadomo skad krew. Ale z kolei nic nie dostalam na podtrzymanie, lekarz jest uparty i twierdzi ze hormony zawarte w lekach juz produkuje lozysko. Sama nie wiem....

Gość monika79
margolcia. a ktory to tydzien u Ciebie i do kiedy masz brac leki? Kurcze, martwi mnie to ze ja nic nie biore.

monika może w twoim przypadku te leki są naprawde zbędne. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :)

Będzie dobrze dziewczyny nie zamartwiajmy sie na zapas! Ja w 8 tygodniu ważyłam 59,90! Pewno juz przytyłam! Kto zakłada tą tabelkę! Pewno ta która wymysliła - hi hi!

Witam was dziewczyny. Mam pytanie czy na drugie usg ( 10 tydzień) zabierałyście męzów? Jutro idę i nie wiem czy jest sens brać męża czy raczej jeszcze poczekać na inne badanie.