Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izawik

Dwie kreski na teście- KWIECIEŃ 2007

Polecane posty

To ja już nie wiem jak to jest z tymi odwiedzinami lekarza i położnej. U mnie położna pojawiła się już na 2 dzień po wyjściu ze szpitala a lekarz był dnia 3. Do tej pory od porodu minęło nie całe dwa tygodnie a położna była już u mnie 4 razy. I nie musiałam nigdzie dzwonić bo to szpital zgłasza urodzenie dziecka, tylko pytali mnie do którego lekarza rodzinnego należę.

aaaa zapomnialam wam napisac Wiktoria dostala uczulenia od chusteczek Pampersa:( miala takie krosty ze musialysmy isc do lekarza doatalysmy robiona masc i juz jast ok

Gość kohannah
czesc kobitki zagladam tylko na chwilke moj Tygrys usnal ponownie wiec mam chwilke dla siebie jesli kogos interesuje przebieg mojego porodu i wogole co sie z nami ostatnio dzialo zapraszm na http://www.butterflyinmystomach.blog4u.pl/ tam znajdziecie wszystko mam nadzieje ze u was wszystko dobrze , wiedze ze mamy juz coraz mniej czasu na zagladanie na forum ... taka kolej rzeczy my z Tygrysiem mamy sie dobrze , kazdego dnia uczymy sie siebie na nowo , odgadujac potrzeby bez uzycia slow ... jest pieknie dzis mija dokladnie tydzien jak Tygrysiatko jest z nami pozdrawiam

hmm ja szykuję sie do spaceru - pierwszego jutro czuję się ostatnio trochę słabo - przesilenie wiosenne? tzkie słońce wiosna a ja mam smuteczki czy wszystkie wracacie do pracy po macierzyńskim - amcie pomoc babci czy szukacie opiekunek?

czy po kapieli smarujecie czyms głowke maluszka? a twarzyczke po tym jak umyjecie przegotowana woda?

Maluszek am na twarzy dziwne wypryski - drobne - podobno od oliwki - zatyka pory - zobacmy - na twarz stosujecie kremy ? myslałyscie przypadkiem nad basenem dla maluszków? -

Doroteczka - jak napisałam - oliwka -jak maluszek miał przesuszoną skórkę to było oki - teraz pojwiły się problemy - wiec tera nivea BABY - i zobaczymy czy nie będzie alergii

Gość MMMMMarta
Bratowa zawsze smarowała główkę oliwką dla dzieci a buźkę kremem takim różoowym z misiem:) Chyba bambino nie wiem dokładnie.. A odnośnie tematu chciałabym jeszcze w tym miesiącu zobaczyć na teście 2 krechy już 37 dc a okresu brak powinien być 4 dni temu..

Dzieki za wszystkie wyslane do mnie zdjecia, sliczne wszystkie nasze kafeteryjne maluszki. Moj szkrab dzisiaj sie rozbrykal w nocy ale rano jak padl to pospal do 8.30 Zaraz przyjdzie polozna go obejrzec i znow bedziemy mieli dzien swistaka. Za kazdym razem jak usnie przy cycu to staram sie go odkladac. Jeszcze na noc musi powoli sie przyzwyczaic do lozeczka. Caly czas mi sie wydaje, ze wszystkie inne matki sobie radza ze swoimi dziecmi a ja nie. Chociaz wszystko idzie dobrze. To chyba takie lekkie podlamanie po porodzie. Cyce mnie bola ze hej. Juz nie sutki tylko piersi z bokow. Czy wy tez zakochujecie sie w swoich dzieciach codziennie bardziej? Jestem baaaardzo szczesliwa

IZAWIK - moj Maks ma 3 tyg i płacze łezkami ze hohoho - potem tak mu ise szklą te wielkie szre spodki - rozczula mnie

flowerska - mnie też momentami - nie wiem czy dobrze robię ale biore ciepły prysznic - masuję te boczki piersi i odciagam pokarm I zaczęłam sypiać w staniku - terz lepiej się czuję pirsi bolą mnie okropnie jak jest chłodno i wieje wiatr - OKROPNIE !!!! staruszki mają swoje korzonki a ja cycki na zmiane pogody :P

Gość a ja was przestrzege
przez stosowaniem oliwek stosowalam sama bo nikt mnie nie uprzedzil o jej fatalnych skutkach moj syn ma poltora roku i za nami juz kilka wycieczek po dermatologach bo ma tak przesuszoną skóre ze pomagaja mu tylko robione specyfiki stosowane codziennie wystarczy ze raz nie posmaruje a skóra zmienia sie w pancerz doslownie nawet skóra na głowce sie łuszczy trafilam na swietego pediatre, niestety troche pozno i wlasnie on uswiadomil mi jakie skutki mogą byc po uzywaniu oliwki nie uzywajcie zadnych oliwek, nadmanganianów potasu, i innych tego typu bo pozniej bedą same problemy, jezeli macie w domu twardą wode do kąpieli dodawajcie olejek najlepiej Oilatum i tyle powodzenia i zdroweczka dl awaszych pociech ❤️

nikolla dopiero pierwszy spacer? czemu tak długo nie wychodziliście, bo ja już małą we wtorek wyprowadziłam na pierwszy spacer, a urodziłam dużo później niż ty. Może ja za wcześnie zdecydowałam się na spacerki ? Co do bólu piersi przy wietrznej pogodzie, to mnie moja siostra ostrzegała by chronić piersi przed przewianiem, bo można je przeziębić. Ona sobie kiedyś tak przeziębiła i miała straszny problem bo ból jest przy tym okropny.

jesoo ale mialam ranek. Bartek obudzil sie o 9 i do teraz wrzeszczal masakra. wkoncu padl w wozku na ogrodzie Kapikkapik GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sliczne malenstwo

wrocilismy wlasnie z instytutu matki i dziecka operacja 15 lipca , pytalam o znieczulenie dla takiego maluszka , odpowiedz byla znieczulenie ogolne czyli oddychac bedzie za niego maszyna juz mam dreszcze , pierwsze łzy , obawy, teraz chlopcy smacznie spia , wczoraj bylismy na 3 godz spacerku byłooo bosko ani nie drgnelii , pozniej kapiell i glodomorki wcinały jak szalone

MArgolcia1 co do spacerków - na razie były po balkonie :) teraz dłuzszy w wózku - po prostu trzeba miec wózek :P a weekend pierwszy oficjalny -zmotoryzowany i razem w trójkę . Bardzo się cieszę

Witajcie kochane... Ja nadal w domku. Byłam dzisiaj w szpitalu i chcieli mnie zostawic, ale położna mi poleciła i poradziła żebym przyjechała jutro bo bedzie moja prowadząca na dyżurze wiec sie mna zajmie. A tak połozyli by mnie na patologi z przenoszona ciążą i zaczeli wywoływac.. nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale na moje życzenie wyszłam ze szpitala i pojawie sie jutro. Tak tez zostało zanotowane a ja podpisałam. Skurcze na ktg miałam słabiutkie, tętno córci miarowe i ogolnie nic sie takiego nie dzieje. No poza upławami ciemno braz, które mam od jakiegos czasu. Jutro juz bede wiedziała wszystko - co ja mowie wiedziala, jutro mnie kładą i zaczna wywoływac poród. Nikt z mojego otoczenia, z moich przyjaciół i znajomych nie miał nigdy doczynienia z przenoszoną ciąża i wszyscy sie dziwią i martwią za mnie. Ja poki co jestem spokojna, ale jutro zaczne chyba strasznie panikowac! Chcociaz musze przyznać szczerze, ze jak wyszłam dzisiaj ze szpitala i zadzwoniłam do mojej gin z informacja, ze przyjade do niej jutro na dyzur - nie wykazała sie specjalnie wntuzjazmem.. Moja sasiadka opowiadała mi wczoraj, ze jej prowadzacy nawet do niej nie zajrzał jak ona rodziła.. chyba czekał na koperte - tak skwitowała. Troszke sie zdziwiłam jej podejsciem..ale zobacze jutro - moze szukam dziury w całym, a moze zaczynam juz powoli panikowac. Chciałabym zeby było juz jutro!! Gratuluje Sofijka, Sarita, Kapikapi!! Ide sobie troszkę poodpoczywac na lezaczku i nabierac siły na jutrzejszy dzien.

ale dzisiaj gorący dzień :-) prawdziwe lato. Ciekawe jak jutro będzie. Mam nadzieję że pogoda dopisze bo mamy imprezkę Gabrysi. Dzisiaj przyjeżdża już do mnie moja babcia, właśnie na nią czekam. A jutro dalszy zlot gości :-) Co robicie w długi weekend? My we wtorek jedziemy do teściów i tam zostaniemy do czwartku lub piątku. Trochę się boję takiego dłuższego wypadu z Gabrysią,ale teściowa już rozstawiła łóżeczko, wszystko załatwiła, poza tym Wiktorka wyszaleje się w ogrodzie a ja może trochę złapię słońca bo jestem blada jak....nie powiem co. No a poza tym to Wiki ma już prawie 6 tyg i jeszcze nigdzie z nią nie byliśmy dłużej .Tylko spacerki. Czas najwyższy pokazać ją światu ;-) kohanah-czytałam Twój opis porodu. Na pewno strachu się najedliście z mężem.Ja przy pierwszym porodzie miałam podobne znieczulenie w kręgosłup i nie czuje się tych skurczów. Ale ja skurcze parte czułam i byłam raczej swiadoma wszystkiego. Może dali Ci za dużą dawkę? Czasami tak jest. Moja znajoma miała to znieczulenie, dali jej za dużo i nic nie czuła. Nawet tych skurczy partych i przez to nie wiedziała jak rodzić. Z kolei inna znajoma źle dostała to znieczulenie i miała znieczuloną tylko jedną połowę ciała. Tak więc musi być dobry anestezjolog. No ale przetrwałaś i teraz już będzie dobrze a o komplikacjach porodu szybko zapomnisz :-) Zdrowiej i zbieraj siły by opiekować się Antosiem :-) dziewczyny, ja nie smaruję Gabrysi żadnym kremem. tylko jak wychodzimy na spacer. Smaruję jej główkę olejuszką, a oliwką pachwinki i fałdki. I na tym koniec. Nawet nie wlewam oliwki do wody. Jak do tej pory nie mieliśmy problemu ze skórą. tylko na główce skórka się łuszczyła więc dlatego smaruję ją tą olejuszką. Nie chcę dopuścić do ciemieniuchy, bo przy dłuższych włoskach trudno ją potem wytepić.

nie wiki ma 6 tyg tylko Gabi. Często mi się mylą moje dziewczyny ;-)

Gość kar79
izawik ja czesto do Mai mowie Kubus :-) Ja tez nie smaruje buzi niczym Natomiast nie wiem czy dobrze pielegnuje jej cipulke, bo nie ingeruje za mocno a od tych kremow i masci zbieraja jej sie resztki miedzy wargami Jak wy robicie? Tylko jak widzicie ze dostala sie tam kupka wycieracie? Ja zostalam sama bez chlopow bo pojechali do Polski na kilka dni (odwiezc moja mame) i wiecie co jest tak fajnie, spokojnie, mam czas tylko dla Mai i dopiero teraz w pelni moge sie nia nacieszyc.

padam padam padam na pyskkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk na dlugi weekend d nigdzie sie nie wybieramy pojedziemy za rok mozeee dwa :):):) miejmy nadzieje ze bedzie ladna pogoda to bedziemy spacerkowac sobie ja tez buzki niczym nie smaruje , tylko ja wychodzimy na dwor smaruje kremikiem ziajki od pierwszego dnia zycia (dla nas jest ok) boziu patrze na Mateuszka i odrazu przypomina mi sie operacjaaaaaaaaa i znieczulenie ogolneeeeeeeeee wszystkie pewnie na spacerkach jestescie:) przyszłeee mamuskii trzymam kciukiiiiiiiiiiiii kwiecien sie kochane konczyyyyyyyy wasz czas tuz tuzz idzie rak niebo rak jak ugryziee bedzie znakkkkkkkkkkkkkkkk

Gość marcin_madziunki
Witajcie. Mamy syna, 3950, 53 cm, 10 pkt, urodził się wczoraj przez cesarkę. Oksytocyna zrobiła swoje, ale szyjka przez niemal 5 godz. rozwarła się z 1,5 do 2,5 cm dlatego naturalnie się nie dało. Wszystko ok. Pozdrowienia od Magdy.