Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Turcja-kto był

Turcja-kto był

Polecane posty

Gość Sajmon
Witam, Ja mam do Was jeszcze jedno pytanie, a mianowicie jadę na początku września do Trucji ( Alanyii ) i dużo osób mi mówi abym uważał na dziewczynę bo jest blondynką i mogą być nieciekawe sytuacje ze strony Turków. Czy ktoś wzbogacił się o takie doświadczenia ? Pozdrawiam

Sajmon---pocieszę Cię tym że Turcy lubią wszystkie dziewczyny,czy to czarna,blondynka czy ruda . Ludzie głupoty gadają ,jak to sobie wyobrażasz ?Jedziesz z dziewczyną a oni co rzucą się na nią ? Dziewczyny same jeżdżą bez "obstawy" i wracają całe ,zdrowe i jeszcze zadowolone.Turcy to bardzo przyjaźni i uczynni ludzie ,jedź spokojnie i ciesz się z dziewczyną wakacjami,atmosferą jaka panuje np.w Alanyi.Zobaczycz jak wrócisz to będziesz chciał pojechać jeszcze raz do Turcji.Ty uważaj na siebie bo tam takie "laski"chodzą że prędziej dziewczyna Cię będzie pilnować.;)

Gość Sajmon
hehehehe dobre ! :D

Gość nicke
crazy-women hej ja też wczoraj wracałam miałam lot do krakowa Ty też??????? blue star supcio i Ci przystojni kelnerzy nie można dojść do siebie:)

Dziewczyny co jest w tym hotelu "Blue Star "? ;) Napiszcie coś o tym hotelu :) Sajmon tylko nie jedź do blue stara ,widziałeś co napisała nicki ?Kurcze sami przystojni kelnerzy :D Jadę tam z fanky :P

Szazza ktoś lekko przesadził nie są wcale przystojniejsi niż reszta narodu :D jak dla mnie blue star miał wszystko czego mi w hotelu trzeba dobre all, fajne pokoje, codziennie animacje nie można się nudzić nie ruszając się z hotelu, 2 osobne baseny przy każdym inna atmosfera ( 1 z dzienną animacją i muzyką ogólnie głośno jest. 2 spokojny w ciągu dnia). jak dla mnie cud, miód :)

Jestem! Skonana! W pracy padł mi komputer i caly dzien nic nie robilam tylko modliłam sie zeby informatyk odzskał moje dane....i sie nie udało. Jestem załamana :O :O po prostu koszmar jakis jak pomysle ze musze tyle rzeczy zrobic od nowa. Do konca roku mi zejdzie :O Jutro z tego wszystkiego wziełam wolne. Teraz dopiero usiadłam bo kolezanka byl a u mnie na obiedzie i sie uwinełam ze sprzataniem a ze komp właczony to usiadłam. Crazy woman! 🖐️ hi hi zarażona widze jestes :D superowo :D Frogi moja Asystentko 🌼 nauka nie idzie w las widzę ;) Pozdrawiam wszystkie, jak jutro znajde chwilke to napisze wiecej bo nie mam sily na referaty. Iyi geceler!

Witam ponownie :) Oczywiście zdjęcia zostaną wysłane na naszą pocztę. Zarówno hotelu Monte Carlo jak i parę naszych zrobionych podczas pobytu ;) Jak już się nieco ogarnę to na pewno zdjęcia wyślę :) Ktoś tu pisał że leciał do Krakowa z Antalii :) ja leciałam do Gdańska, ale faktycznie do Krakowa też były wyloty ;) także pewnie byliśmy na lotnisku w tym samym czasie. W autokarze na lotnisko jechaliśmy jednak z ludźmi co lecieli do Wrocławia. No to teraz walnę mega posta hehe - nie no żartuję, tak pokrótce napiszę jak było ;) Jeżeli chodzi o hotel Monte Carlo to jest on w dzielnicy Obakoy, jakieś 7min od centrum Alanii dolmuszem. Tak jak już pisałam hotel 3* i taki był. Dwa baseny plus brodzik dla maluchów plus zjeżdżalnia włączana dwa razy w ciągu dnia po godzinie. Baseny sprzątane codziennie wieczorem, nawet facet chodził z jakimś odczynnikiem i coś sprawdzał więc naprawdę o baseny dbają. Mają również mały zwierzyniec w postaci kicających królików i żółwia ;) oczywiście również dbają o czystość i nie ma mowy o jakiś nieczystościach, a dzieciaki mają radochę :) Jedzenie bardzo dobre każdy może coś dla siebie wybrać, co dziennie jest coś innego. Jednak menu się powtarza w tym sensie, że w każdy poniedziałek jest to samo podawane. My byliśmy tam dwa tygodnie więc już pod koniec pobytu na kolację wychodziliśmy to jakieś kanjpki, bo zaczęło nam się już nieco nudzić :P w barze piwko efez, wino, niektóre drinki, cola i inne napoje mieliśmy w cenie pobytu - opcja all. Wino, zwłaszcza białe naprawdę mi smakowało. Efez też był numerem jeden ;) gasił pragnienie i świetnie smakował :D Obsługa zawsze uśmiechnięta, pokoje sprzątane codziennie. Jedyny minus dla mnie, że niestety po angielsku to można było się dogadać tylko z barmanem i niektórymi kelnerami. W recepcji Pani to ani po angielsku ani po niemiecku specjalnie nie rozumiała co się do niej mówi. Pokoje odnowione, jedyne co im zostało to nieco odnowić łazienki zwłaszcza glazurę i terakotę, ale to już się czepiam hehe bo łazieneczki czyste, sprzątane, wszystko działało także byliśmy zadowoleni. Pokoje mają balkony chyba tylko z jednej strony. Jak przechodziłam korytarzem i jeden z pokoi po drugiej stronie był otwarty to zajrzałam i niestety balkonu tam nie widziałam. Balkonów nie mają tez pokoje na ostatnim 6 piętrze - to na pewno. My akurat trafiliśmy na pokój z balkonem na pierwszym pietrze. Odnośnie ludzi, którzy tam przyjeżdżają to najwięcej jest Rosjan, Czechów i Polaków. To chyba tyle odnośnie hotelu. Sama dzielnica Oba też bardzo nam przypadła do gustu :) mnóstwo knajpek, sklepów, stoisk z pamiątkami i jak w całej Alanii wszystko otwarte prawie do rana. My akurat wybraliśmy sobie knajpkę Peckan dence bar. Atmosfera niesamowita, kelnerzy jak z wybiegu dla modelów ;) po angielsku z każdym można było pogadać, jednego to nawet po polsku kliku słów nauczyliśmy hehe dzielny był i nawet notatki robił :P śmialiśmy się, że za rok przyjedziemy i sprawdzimy czy nie zapomniał :P lol Zakupy też zrobione. Nie jakieś tam mega, ale to co chciałam to kupiłam. Czyli parę pamiątek w postaci kubka, kolczyków i bransoletki z okiem szczęścia, poszewki na poduszki, słoiczka z orzechami i ręcznika...aha i jeszcze okulary. I jakieś tam jeszcze inne drobiazgi dla rodziny. Tak jak już wspominałam wycieczki wykupiliśmy u Wujka i Mariolki. Za trzy wycieczki dla 2 osób zapłaciliśmy prawie 160 euro. Kapadocja - piękna :) ale sama podróż strasznie męcząca..także faktycznie jak ktoś chce jechać z małymi dziećmi to również odradzam. Jechały z nami dzieci i faktycznie marudziły. Jedno było zupełnie małe - 8 miesięcy. Byłam w szoku, że rodzice taką wyprawę maluchowi zafundowali. Umęczyli dziecko i siebie też... Przewodnika mieliśmy Turka, który świetnie mówił po polsku. fajny gość ale trzeba było na niego uważać w tym sensie, że często zapominał, że komuś miał oddać resztę pieniędzy - my daliśmy 100euro bo chcieliśmy iść na noc turecką, która kosztowała 15 euro od osoby, no i tak potem kręcił, że musi rozmienić, że on zapłaci za nas za obiad i potem nam odda 20 euro - no ludzie! dać 100 euro i dostać 20 euro reszty??...to mi się zupełnie nie podobało więc musiałam interweniować i dorwałam go i powiedziałam, że proszę o oddanie reszty naszych pieniędzy teraz nie później i nie 20 euro tylko 53,bo tyle nam był winien. Tak się zmieszał że pieniądze mu z rąk leciały hehe także taki incydent nas spotkał. No i nocleg mieliśmy w jakieś noclegowni hehe a nie w hotelu, bo warunki nie były najlepsze, no ale to tylko jedna noc więc jakoś przeżyliśmy :P Wycieczka do Side i Aspendos również się nam podobała, zwłaszcza teatr w Aspendos no i wodospady w parku tylko kurcze zapomniałam jak ten park się nazywał - można było wejść do groty i obejrzeć wodospad z drugiej strony..pewnie któraś z was będzie wiedziała o czym mówię .. Safarii jeepami - bombowe! Widoki piękne, chyba coś koło 8 czy 10 aut pędziło górskimi drogami :D walki na polewanie się wodą hehe naprawdę fajne przeżycie. Jedyne co nam nie pasowało, to te postoje przy jakiś osiołkach, stoiskach z pamiątkami - czyli naciąganie turystów :P i tracenie przez to sporo czasu. No ale tak to widać mają ustalone. Ale generalnie polecam, bo zabawa super! W Alani zwiedziliśmy jaskinie Dalamatas, twierdzę i byliśmy w porcie. Siedzieliśmy też w parku z fontannami i strzeliliśmy sobie fotkę z Ataturkiem hehe Atmosfera w Alanii, piękne widoki, codzienne słońce, uśmiechnięci turyści i Turcy, to wszystko sprawia, że to miejsce jest magiczne :) No to chyba tyle - jednak elaborat mi wyszedł hehe Dobrej nocy życze :)

wieczorowo;) ufff ....dobrze,że się odezwałaś Pariss, bo się usilnie zastanawiałam gdzież jesteś..ale poszłam się kąpać i myślę poczekam jeszcze..i proszę jesteś:D 😘 😘😘 iyi geceler!

No i cholercia znowu nie mogę się zalogować na mój profil...musiałam kolejną modyfikację nicka zrobić, żeby mi mój elaborat nie przepadł hehe no nic - jeszcze raz dobrej nocy wszystkim 👄

🖐️ po waszych relacjach ja też chcę być już w turcji 😭 co do tego ze nie mówili po ang to chyba u nich norma w blue starze na recepcji to chyba tylko po turecku mówią i nie mogę nigdy zrozumieć czy nie mają kogo innego zatrudnić ??? Pariss jutro dopiero jedziesz do stolicy ?

Fannky ja też ja też!:D już nie długo...ja tam wole poczekać,bo później znów szybko minie poza tym jak sobie pomyślę,że już jest połowa sierpnia i co prawda jeszcze miesiąc z 2 dniami pozostał mi do wyjazdu,a później wracam i od razu na uczelnie i zaraz jesień itd...to yhhh :O:O:O wole,żeby wolno leciał czas..;)

Witam się po południu :) No to teraz ja również dołączyłam do grupy, która zazdrości tym wyjeżdżającym dopiero do Alanii hehe :P Brakuje mi słońca i ciepła... :( i w ogóle wszystkiego... Ja dzis pierwszy dzień w pracy i kompletnie nie mogę się odnaleźć :( nie wiem w co mam ręce włożyć tyle papierów czeka w moich kuwetkach :( ehh... trzeba znowu się rozkręcić i zająć się obowiązkami.. Buziaki popołudniowe 👄

Merhaba Arkadaslar! Ja znowu na szybko. Zaraz jadę z siostrą i córką koleżanki do galerii (tzn. jak wezmę prysznic, wymyję głowę itp. itd czyli za 2 godziny :D :D, to jest takie tureckie "zaraz" ) Pada i swieci slonce na zmiane i jest beznadziejnie. Posprzatalam juz sobie i mam wolne. Caly czas mysle o tym moim kompie w pracy i jestem zalamana totalnie. Fannky jade z samego rana kolo 5-tej bo na ok. 10 chcemy byc w Wawce u kuzyna. Bedziemy mialy nocleg w Rembertowie a to dosc daleko na Bemowo. Frogi ja tez sie ciesze ze niby czekam na ten wyjazd tak dlugo ale pozniej dluga zima przede mna a w maju chce na 100% jechac do Turcji bo nie wytrzymam dluzej. Ostatni urlop mialam we wrzesniu jak bylam w Niemczech i naprawde jestem zmeczona juz. Mielgo dnia! Trzymajcie kciuki zebym cos dzisiaj kupila ;)

Crazy znam to uczucie jak się wraca do pracy i w głowie kołacze się tylko jedno pytanie CO JA TU ROBIĘ ??? :D oj znam ten ból :D u mnie na szczęście nie pada ale zmierzła mi się już ta pogoda :O w sumie tego lata nie było nawet upałów na dobre :O

No a o pogodzie to ja nawet nie wspomnę....na lotnisku w Rębiechowie powitała nas jesień w środę...zimno, wiało, potem zaczęło padać...ehhh można nabawić się depresji... :(

o nie zimę to ja miałam rok temu, wracam w połowie września a tu 10 st i deszcze :O makabra

Pariss mam nadzieje,że zakupy sie udały:) Nie wiem co macie weekendowego w planie,ale...życze miłego wieczorku! Ja uciekam na urodzinowe karaŁoke:D:D:D

Hello wieczorowe! Coś tam kupiłam. Kupiłam trochę ciuszków dla kolezanki małej i dla jej chłopca koszulę w kratkę taką fajną. Dla niej kupiłam zajebiste kolczyki i zachorowałam na nie wiec jak przyjade to pewnie sobie takie kupie bo nie wytrzymam. Moje Bulgari sie przy nich chowają i najchętniej bym je sprzedała. A te mimo, ze ze srebra są po prostu MEGA!!!!!!!!!! (to mega to juz mam po Frogi ;) ) Kupiłam tez torebkę duza. Dalej jadę jednak na boso bo nie mam butów ;) Zaraz sie naszykuję i idę spać bo rano o 5-tej wyruszam. Nie mam serducha dla Madonny bo wyciełam i zostawilam w pracy hi hi ale cos wymysle.

Hejj :) I znowu tyle stron do nadrabiania ; ) Widzę, że kolejna zadowolona osóbka wróciła z Turcji. Ten hotel Monte Carlo chyba kojarzę, jak wracaliśmy na lotnisko to chyba zatrzymaliśmy się tam autobusem po kilku turystów, którzy też wyjeżdzalil;) Ja też cały czas wspominam Turcję, Syrię ... I już myślę, gdzie by to następnym razem jechać! Dobranoc dziewczyny 🌼

Pariss jedziesz na koncert Madonny?;) W takim razie życzę Ci suuuuper zabawy, wytańcz się, żeby nóżki bolały ! :D

ja własnie z kolei wróciłam z karałoke:D tak więc Pariss szalej i czekamy na relacje;) a mega jest extra:D