Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HonorataW.

Metoda kalendarzowa, stosunek przerywany - pytania - chętnie pomogę!

Polecane posty

Gość monayka
uff przeczytalam wszystkie 6 stron, no to teraz ja:) nie rozumiem jednego, czemu zawsze do prezerwatywy dodajecie wstrzemięźliwość w dni płodne? nie rozumiem, dlatego bo skoro gumeczka nie pęknie no to wszystko jest ok a jak pęknie to zawsze zostaje postinor a to czy pęknie czy nie to ewidentnie widać.. poza tym mam jeszcze jedno pytanie do pani Honoratki. czasem członek partnera miał styczność z moimi miejscami intymnymi (bez wchodzenia głębiej), zdarzało się to w różne dni cyklu i zawsze miałam stresa przez pare dni ale moj partner zawsze mnie uspokajał ze jest minimalna możliwość bo plemniki palacza są o wiele słabsze (pali od prawie 10 lat). uwazamy zeby to sie nie powtarzalo bo wiadomo, to tylko neipotrzebny stres, ale tak z ciekawosci, czy on ma racje? pozdrawiam serdecznie!!

Gość jsjdfhej
tak

Gość pytankowa_
Dziękuję Honoratko za odpowiedź 🌻 :) Jeśli byłabyś tak uprzejma wytłumaczyć, skąd masz taką pewność, że dzidzi nie będzie (tak jak wspominałam, nie bardzo by mnie ucieszyła w tym momencie)? Cykle mam średnio regularne, 2 ostatnie po 30 dni, ale 3 wstecz - 36 dni... Wcześniej parę m-cy temu zdarzały się i ok. 20-parodniowe. I jeśli mogłabyś odpowiedzieć na moje drugie pytanie, skopiuję: 23:12 pytankowa_ Honoratko, pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie. Czy można wykonać jakieś badania w celu sprawdzenia, może jestem niepłodna i w ogóle niepotrzebne to całe zamieszanie? Skąd moje podejrzenia - przez parę lat brałam leki, które całkowicie rozregulowały (chyba) moj układ hormonalny, cykle nieregularne - trwały wtedy od kilkunastu do 90 dni... Jeszcze raz ślicznie dziękuję :) :) :)

Gość do maskaradi
dlaczego na ten link uwazac? zawartosc strony mnie nie interesuje przyznam sie szczerze tylko ten programik - na razie korzystam z wersji demo ale sie zastanawiam nad kupnem, bo mi sie spodobal...

Masz długie cykle 30 dniowe - to znaczy, iż były to dni niepłodne. poza tym nie było wytrysku do pochwy! Nie spotkałam sie z takim przypadkiem, aby kobieta zaszła w ciażę w ten sposób!

A czemu podejrzewasz, zę jesteś niepłodna? Określ co so dnia kiedy masz owulacje i wtedy spróbujcie!

Gość monayka
no dobrze, ale co z pierwszym pytaniem.przejzalam w tym czasie inne tematy i niektore kobiety pisza ze nie mozna ufac prezerwatywom bo mimo ze nie ma widocznego pekniecia mozna zajsc w ciaze.. i jeszcze jedno pyt do specjalisty. Czy kazdy ginekolog ma obowiazek przepisac mi postinor jesli zwroce sie do niego z taka potrzeba??

Gość pytankowa_
Honoratko, nie podejrzewam, ale przecież każda z nas może być :) Po prostu nie mam pojęcia o tych sprawach, dlatego zapytałam Cię, czy można takie badania wykonać - jeśli tak, to jak to wygląda. Pozdrawiam serdecznie :) 🌻

Gość kacha2006
no wlasnie, dolaczam sie do pytania. tylko po co laczyc globulke z prezerwatywa. globulka jest okropna a poza tym niezbyt dobrze ją znosze. tak wiec jesli widze golym okiem ze z gumka wszyskto ok to chyba wystarcza zeby miec 100% pewnosci?

Własnie to jest mylne przekonanie - prezerwatywy sanaprawde skuteczne i przede wszystkim bezpieczne dla orgaznizmu w przeciwieństwie do tabletek - ale to wybór każdego z osobna.

Gość czy prawda jest
ze podczas okresu nie mozna zajsc w ciaze?

Niektórzy nawet uprawiajaseks bez zabezpieczeń przez 7 dni przed spodziewanamiesiaczką i jest ok, a niekórzy kończą ciążą w czasie okresu, albo na kilka dni przed okresem - nie ma reguły ani złotego środka na to.

Gość gabrysia26
Pani Honorato, jest tam Pani?

Gość gabrysia26
Jakie moga być następstwa, gdy po raz kolejny nie robi się 7-dniowej przerwy w przyjmowaniu pigułek i tym samym nie dostaje się kolejnego pod rząd krwawienia?

Gość Zakochana_20 latek
hej dziewczyny wczoraj powinnam dostać okres strasznie mnie bolą plecy jak zawsze przed okresem a tu niema go wiem ze plecy tez bolą gdy się jest w ciąży ale to przecież w zaawansowanej ciąży?! czyż nie? prosze o pomoc bo już mam stracha>..

do Pani Honoraty W ;-) na poczatek to bardzo dziękuję za ten topik, bo przywraca mi on wiarę w to że sa ginekolodzy którzy nie wciskają wszytkim dziewczynom tabl anty. Dlatego wileki ukłon ;-) My od początku stosujemy gumki od ponad 6 lat i NIGDY żadna nie pękła, nie rozumiem jak to ludzie robiom że im gumki pękają.... Uważam że ta metoda jest w 100% bezpieczna, z czasem kiedy już mniej baliśmy się ciąży zaczeliśmy łączyć kalendarzyk z gumkami w dni płodne, a ostatnio to już nawet kalendarzyk ze stos przerywanym w dni płodne, a niedługo zaczniemy starać się o potomka ;-)

No własnie, a jest o wiele zdrowiej i bezpieczniej dla człowieka. TABLETKI MAJA SWOJE PLUSY, ale również MINUSY! Możena przybrać na wadze a potem wcale nie jest tak prosto schudnąć - nawet będąc na diecie - po hormonach chudniecie jest naprawde trudne, do tego pomyślcie o swojej wątrobie - co bedzie za 10, 20 lat? Teraz nie zdajecie sobie nawet z tego sprawy, jeśli jestescie chude, szczupłe to za 10 lat wasza waga ciała moze koszmarnie przybrać na wadze - z rozmiarów S, M będziecie nosili XL! Nie chce straszyć, piszę to z czym sie spotykam na codzień!

Gość anulkaaaaa
pani Homorato jaki śluz powinnien być przed okresem???

Gość Fiziola
Jakie jest prawdopodobienstwo ze zaszlam/zajde/wlasnie zachodze w ciaze w sytuacji gdy z obliczen wynika ze to byl poczatek okresu plodnego, plemniki moga przezyc od 2-5 dni, sluz mam przezroczysty, i wzdete podbrzusze (jak zawsze po owulacji-ktora u mnie jest do tego troche bolesna) Stostunek byl 3 dni temu zakonczony orgazmem jednoczesnym i u mnie i u niego. Zero zabezpieczenia...Cykl 26 dniowy to byl 8 dzien cyklu. Chodzi mi nie tyle o to ze moglo dojsc do zaplodnienia tylko jaki procent takich zaplodnien konczy sie ciaza ktora sie utrzymuje ? Mam 26 lat. Tak statystycznie poprostu...bo nie wiem czy sie spodziewac ze sie spodziewam no i czy sie cieszyc jak test wykaze ze jest ciaza czy poczekac jeszcze z ta radoscia kilka tygodni zeby wiedziec czy ciaza sie utrzyma?

Gość jamam ja mam ja mam.
chcialabym wiedziec kiedy sa dni płodne a kiedy nie. tak najprościej bo w tych wszystkich wyliczeniach z temperatura ciała itd. się gubie ;)) . czy uważa pani ze tabletki diane 35 zabezpieczja w 100 % ?? i ile trzeba dni ja stosować aby antykoncepcja juz działała?? ja zażywam diane 35 regularnie zawsze o tej samej porze a i tak używam gumek bo zbyt sie boje ciazy. czy moje obawy są słuszne?? i chciaąłm zapytać czy picie bratka.... osłabia działanie tych tabletek? bratek wyciaga toksyczne składniki z organizmu a przeciez taka tabletka ma duzo nie zdrowych składników. heh wiem że namąciłam i troche nie składna jest moja wypowiedz ale będe wdzieczna za wypowiedzi ;))

Gość jolcia22
do Honoraty W. jezeli biore tab anty-novynette a w 7dniowej przerwie mam okres ale jest on obfity i bolacy. czy tab dzialaja prawidlowo ???czy maja swoja skutecznosc???(jestem na 3 opakowaniu)