Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megadesperatka

Mam juz dosc szukania tej cholernej pracy

Polecane posty

Gość megadesperatka
kurcze praca w sklepie nie daje zadnych mozliwosci rozwoju..nie bardzo podoba mi sie rezygnowanie z dziennych studiow na rzecz pracy w sklepie.. uwsteczniania sie.. nie daloby mi to nic(procz ok 600 zł).. ani solidnej praktyki (nie zamierzam robic kariery za lada wiec taka praktyka mi nie potrzebna), ani nie zdobylabym zadnego doswiadczenia..ani mozliwosci zaciagniecia kredytu na mieszkanie...

Gość mylisz dwa różne zawody
przedstawiciel handlowy to nie akwizytor - to po pierwsze. A po drugie - porządne firmy, liczące się na światowym rynku, które dają spore wypłaty (wiem coś o tym :) ) szukają ludzi TYLKO I WYLĄCZNIE z wyższym wykształceniem. Jeśli jesteś komunikatywna, energiczna, OPTYMISTYCZNIE nastawiona do świata i ludzi (niestety po Twoich wypowiedziach raczej widzę, że nie spełniasz tych warunków) to zatrudnią Cię nawet bez doświadczenia, bo wolą sami szkolić pracownika. DZIEWCZYNO WIĘCEJ OPTYMIZMU bo nikt nie chce zatrudniać takich smutasów, którzy widzą tylko w czarnych kolorach. Może właśnie dlatego nie możesz znaleźć pracy......pomyśl o tym.

Gość kropki 4
Nic dziwnego, że nikt cię nie hce zatrudnić, jeżeli wszystko co potrafisz to zadzieranie nosa i żale na Kafeterii.

Gość uno_
a czym niby rozni sie przedstawiciel handlowy od akwizytora?:o

Gość aga6666
a co jeszcze studiujesz?

Gość megadesperatka
nie uwazam zeby to co reprezentuje nazwac bylo mozna wywyzszaniem sie.. ja nie chce byc prezesem, nie chce kierowniczego stanowiska.. natomiast to co robicie Wy ewidentnie jest obnizaniem sobie poprzeczki i upokarzaniem sie:P nie uwazam ze praca w sklepie jest hanbiaca.. dla czlowieka ktory chce pracowac w sklepie.. i nie studiowal przez 5 lat wlasnie po to by takiej pracy uniknac:P chcialam odbyc bezplatne praktyki, staz.. bylo mi wszystko jedno by zdobyc jakies solidne doswiadczenie, praktyke.. to jets wywyzszanie sie? kojarzycie mi sie z tymi wiesniakami o zanizonych ambicjach co to jaka ameryke podbijac.. pracuja jako sprzataczki tam a potem przyjezdzaja wielkie" ciocie z ameryki".. boze polacy sa okropni.. beznadziejni i prymitywni.. dziwic sie ze taki rzad mamy do dupy.. ktos go musial w koncu wybrac! ale swoja droga wolalabym pracowac w sklepie za granica.. niz w polsce:P tam chociaz zarobilabym sobie nie tylko na podpaski, chleb i maslo..

Gość zwariowałam
do megadesperatki: kto szuka, ten znajdzie. wiem co mówię, bo mój znajomy szukał pracy pół roku i dostał ją, też wszyscy mówili, że wybrzydza itp, ale on nie chciał składać papierów byle gdzie. Co prawda połączone to było z przeprowadzką do innego miasta, ale warto było. Głowa do góry, życzę powodzenia.

ano tym, ze przedstawiciel handlowy dba o utrzymanie produktu na rynku w danym regionie, zajmuje się najczęściej merchandeisingiem danego produktu lub marki, NIC NIE SPRZEDAJE OSOBIŚCIE!!!!! akwizytor - często chodzi od drzwi do drzwi, sprzedaje często na ulicy (często perfumki na przykład), sprzedaje towar osobiście. Nie wiedziałam, że jeszcze komukolwiek trzeba tłumaczyć taką diametralną różnicę.

Gość dama z kielc
Kolejna płaczka, której się wydaje, ze państwo ma obowiązek jej coś zapewnić. Otóż, przykro mi, czasy komuny już się skończyły i trzeba MYŚLEĆ I DZIAŁAĆ SAMODZIELNIE. W mojej firmie pracuja ludzie po politologii - na stanowiskach operatorów urządzeń. I nie narzekają, nie jest to dla nich ujmą. A co, do cholery, ma robić w firmie panienka po politologii? Wykład z jednostek samorządu terytorialnego? Idx do tej pracy w sklepie, nauczysz się pokory i szacunku do pracy i ludzi. Tego ci brakuje.

Gość taksobiesiedze

Gość megadesperatka
ja roznicy tez nie widze.. zarowno przedstawiciel handlowy jaki i akwizytor ma na celu sprzedanie jakiegos produktu, uslugi itd... dama z kielc--> wiesz mnie byloby glupio zatrudnic kogos po studiach na stanowisku tak niskim.. czulabym sie z tym zle.. Ty to masz dobiero tupet.. firme sobie otworzyles/as i wielki pan i wladca jestes? ciekawe czy Ty skonczyles studia... i jakie.. a jesli nie skonczyles to musisz sie czuc jak gowno pewnie ze ktos kto obsluguje u Ciebie w wielkiej firmie jakies tam urzadzenia.. ma wieksze niz ty wyksztalcenie:P a Ty bez wyksztalcenia jestes wielki prezes.. a jak masz wyksztalcenie to szczerze Ci wspolczuje zascniankowego myslenia:P panie prezesie:P

Gość aga6666
zastanow sie nad soba a potem obrazaj innych megadesperatko - juz wiem czemu nie mozesz znalezc pracy, wielka pani mgr

Gość megadesperatka
oki- mowili mi ze na tym forum siedza agresywni hipokryci:O nie chcialam wierzyc.. 🖐️

do megadesperatki: wiesz co, takich ludzi jak Ty jest mnóstwo...na pracodawcach naprawdę nie robi już wrażenia wyższe wykształcenie, więc nie licz raczej na "nie wiadomo co", bo masz wyższe. Dużo zależy od Twojego nastawienia do innych, od tego jak patrzysz na świat. Zmień to, bo jak na razie to strasznie jesteś dołująca, jak takich ludzi co tak narzekają nazywa się "wampirami energetycznymi", bo jak tak biadolą to zasypują drugiego swoimi problemami, a od niego biorą energię, tą pozytywną oczywiście. Po spotkaniu z taką osobą człowiek jest poprostu zmęczony. Ludzie a już pracodawcy na pewno nie lubią smutasów i wiecznie niezadowolonych. Ja też mam wyższe wykształcenie, nie miałam doświadczenia zawodowego jednak szybko znalazłam dobrą, dobrze płatną pracę właśnie przez to, że jestem zawsze uśmiechniętą optymistką. I wygrałam z tymi z wyższym i doświadczeniem zawodowym, którzy tak jak ty tylko potrafili narzekać. Moja rada: poniedziałkowa wyborcza i wysyłać do bólu oferty, portale z ofertami pracy, więcej uśmiechu i optymizmu, mniej a nawet zero narzekania. Wtedy na pewno coś znajdziesz. Pracy jest mnóstwo.

Gość aga6666
a ja slyszlam ze siedza neurotyczne placzki, ktore tylko strzalaj focha i maja pretensje do claego swiata

Gość taksobiesiedze
sorry za pusty wpis:) wiec ja cie rozumiem. Nie ma sensu isc do pracy w sklepie bo juz tam zostaniesz i ciezko ci bedzie z tego wyjsc. Nie sluchaj tej calej damy z kielc czy jak jej tam ktora to uwaza za normalne ze politolodzy pracuja przy obsludze maszyn (!). Szukaj cierpliwie a napewno cos znajdziesz. Nie zanizaj sobie sama poprzeczki bo sobie pozniej tego nie wybaczysz. A wracajac do pracy w sklepie :ja pracowalam caly 4 rok i bylam zadowolona ale to nie jest praca dla osoby po studiach. Zrezygnowalam (teraz jestem na 5 roku) z powodu przeprowadzki do innego miasta i teraz nie mam pracy . Moglabym w kazdej chwili pojsc do sklepu pracowac ale nie chce sobie psuc cv, zeby mnie przyszly pracodawca nie zaszufladkowal jako sprzedawczynie:) Co prawda jestem w lepszej sytuacji bo wynajmujemy z facetem fajne mieszkanko i jestesmy na swoim (od wrzesnia bede na utrzymaniu mojego faceta ale wczesniej bylo inaczej i to ja duzo wieksze dochody mialam-to wytlumaczenie dla tych ktorzy sie zarz na mnie rzuca z wyzwiskami ze nie pracuje i kase ciagne od faceta). Generalnie nie poddawaj sie. p.s. tez koncze politologie;)

no skoro nie widzisz różnicy miedzy przedstawicielem handlowym a akwizytorem, chociaż już "łopatologicznie" ją pokazałam.....to nie dziwię się że nie możesz tej pracy znaleźć bo masz problemy z logicznym myśleniem. JAK WIDAĆ WYKSZTAŁCENIE NIE ZAWSZE IDZIE W PARZE Z INTELIGENCJĄ..........tak też często sądzą pracodawcy....może u Ciebie już to zauważyli. A tak szczerze to dawno nie spotkałam tak zgoszkniałej młodej kobiety, już starsze panie zachowują się normalniej. Za bardzo zadzierasz nosa a z takim podejściem do życia jeszcze długo będziesz szukać i nie sądzę, zebyś znalazła coś lepszego oprócz pracy w rzeźni (nie w sklepie mięsnym tylko w rzeźni)....bo w sklepie mięsnym to trzeba być uprzejmym a Tobie brakuje tej cechy.....niestety.

Gość Szukaj tu i główka do góry
Po pierwsze Twój mąż będąc informatykiem powinien poszukać lepszej pracy..a nie za 900 zł, informatycy wciąż są bardzo poszukiwani.. przecież możecie się przenieść do innego większego miasta np. Wrocław czy Warszawa.. tutaj jest praca! A Ty powinnaś poprzesyłać oferty do biur pośrednictwa pracy i odpowiadac na konkretne ogłoszenia.. jak z Twoją znajomością jezyków? www.praca.pl www.pracuj.pl www.praca.gazeta.pl www.jobpilot.pl www.hrk.pl Powinnaś też szukać ogłoszeń na stronach firm w których chciałabyś pracować.. to naprawde działa i głowa do góry :-)

Gość jedna jedyneczka
Jeżeli dla Ciebie praca jest "cholerna" to po co jej szukasz (o lie naprawdę szukasz, w co watpię). Nie wiem, na co Ty liczysz, że Cie zaproszą do telewizji i bedziesz komentowac wydarzenia polityczne?:D Skoro jestes taka mądra i wspaniała, to aż dziw, że pracodawcy się o Ciebie nie biją.

I też uważam, że praca w mięsnym nie byłaby dobrym rozwiązaniem.. to Ci zepsuje całe CV.. lepiej nie mieć doświadczenia wcale niż robić coś co może Cię zdyskwalifikować w oczach potencjalnego pracodawcy ( gdy jest on na etapie przeglądaaia Twojego CV )

Gość megadesperatka
tak sobie siedze;) dzieki.. za twoja wypowiedz.. teraz juz moge stad odejsc w dobrym nastroju:P mylisz 2 rozne zawody.. bo widzisz akwizytorze( czyt. przedst handlowy) pewnie masz kompleksy z tego powodu.. zostales akwizytorem i wmawiasz sobie ze to nic zlego.. ze to swietny zawod..a ze ladniej i profesjonalniej brzmi "przedstawiciel handlowy, doradca kilenta.. itd" oki;) wytlumacze Ci raz jeszcze.. jesli idziesz do jakies firmy i oferujesz jej uslugi czy produkt to dla mnie (i dla wielu) jestes poprostu akwizytorem.. kropka..poza tym czlowieku nie mow mi o inteligencji skoro poprawnie sie wyslowic nie potrafisz:P( przeczytaj swoj tekst to pare ort byczkow w nim znajdziesz:P) ps dziekuje za wnikliwa analize mojego charakteru i osoby( domyslam sie ze osoby inteligentne takie dalekosiezne opinie wysuwaja na podstawie kilku wypowiedz z forum:) a teraz zegnam wszystkich:P zostane jednak zarozumiala.. i bez pracy:P z tytulem magistra i 2ma kierunkami:P lepsze to niz jakie wiesniacki prezesik po liceum w garniaku za 3 tys:P snobizm, pospulstwo i prymitywizm polski:P zycze milego dnia:P

Gość pora
Najwyższa pora, by pojawił się tu ten ch*j złamany, który na takich, jak ten, topikach podaje się za pracodawcę :-o

Gość taksobiesiedze
ja tez uwazam ze 900zl na informatyka to skandal. Moj facet obronil sie w lipcu i (co prawda nie jest informatykiem) zarabia teraz dwa razy wiecej. A ponadto projektuje strony www i wogole zarabia na necie. Chyba twoj facet jako informatyk moglby tym bardziej to robic.

Gość chyba PANI MGR
czyli autorka topiku szuka pracy lżejszej od leżenia a o sprzedających w sklepie ma mniemanie typu "trzeba się było uczyć, nieuki". Aż się wierzyć nie chce, ze ma wyższe a taka PROSTACZKA.

Aha i rzeczywiście jest duza róznica pomiędzy przedstawicielem handlowym i akwizytorem.. praca przedstawiciela w duzych korporacjach jest bardzo prestiżowa i naprawde są oni w stanie zarobic ogromne pieniądze.. ale trzeba chcieć i ciężko pracować!!!

Gość taksobiesiedze
chyba pani mgr jakies kompleksy?

Gość aga6666
przyganil kociol garnkowi - i tak nie znajdziesz pracy!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jedna jedyneczka
Masz rację, nie psuj sobie CV pracą w sklepie, lepiej siedź w domu na Kafeterii i zadzieraj nosa, pani magister. Na pewno twój potencjalny przyszły pracodawca będzie oszołomiony, kiedy zobaczy jaka jestes przedsiebiorcza, pracowita, jak szanujesz pracę, kiedy wreczysz mu CV, gdzie będzie wielkie nic w miejscu "Doświadczenie, nabyte umiejętności, dotychczasowe stanowiska". Nic nie robi na pracowdawcy takiego dobrago wrażenia, jak nadęta panienka, która nigdzie nie pracowała, bo to poniżej jej godności. Aha, i koniecznie w tym CV dopisz do swoich zalet: umiejętniość pracy w zespole, asertywność, aktywnośc, uprzejmość i zyczliwośc do świata i ludzi oraz optymizm :D :D :D

Gość megadesperatka
niemiecki - podstawowoy, angielski - zamierzam w tym roku robic firsta dopiero.. a tym co mnie rozumieja dziekuje za mile slowa;) (szczerze mowiac to strasznie chcialam uslyszec cos optymistycznego).. moj maz jest swiezo po studiach.. zarabia marnie jak na informatyka.. wiem ze jest naprawde swietny w tym co robi.. projekty wykonuje strasznie szybko.. przed kilka miesiecy nie mogl znalezc pracy.. ma szczescie ze w ogole pracuje w zawodzie.. jego koledzy po politechnice nadal nie moga znalezc pracy.. moj maz szuka teraz pracy dodatkowej, projektow.. pracy zdalnej.. rozsyla cv ale nikt nie odpowiada:( ile w ogole zarabia informatyk po studiach? wydaje mi sie ze co najmniej 1600 powinien zarabiac.. :( o przeprowadzce myslimy.. ale troche sie boimy.. jak juz mowilam nie mamy zadnych oszczednosci- poprostu ZERO.. splacamy dlugi caly czas( 2gi kierunek robie w szkole prywatnej)..

megadesperatko: nie jesteś inteligentna, sama tego dowodzisz. Ja nie napisałam w jakim zawodzie pracuję, nie jest to PH ani akwizytor, raczej administracja państwowa :D chyba marzy Ci się taka praca ale cóż, z Twoim rozumowaniem nie zabawiłabyś tu długo, takich prostaków wywala się na pysk po okresie próbnym. A o moich literówkach wiem, nie siedzę wpatrzona w monitor i nie sprawdzam ortografii, bo potrafię pisać metodą bezwzrokową.....bardzo przydatne jeśli się szuka biurowej pracy, ale Ty pewnie tego nie potrafisz, zarozumiały leniu-nierobie. Takich jak Ty nazywa się pasożytami rodzinnymi.