Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megadesperatka

Mam juz dosc szukania tej cholernej pracy

Polecane posty

Gość mylisz dwa różne zawody
no to jak w ten sposób wysyłasz CV to jeszcze długo posiedzisz w domu. Idź na jakiś kurs efektywnego poszukiwania pracy, bo nie masz pojęcia jak to robić.

Gość taksobiesiedze
mylisz dwa różne zawody hehe. Wez mi zacytuj zdanie z ktorego wywnioskowalas ze nie mam o tym pojecia:)czekam

Gość aga6666
moi znajomi po historii na UJ sa portierami, sprzedwczynami, ankieterami itd takie zycie niestety ich nei ma kto utrzymywac- trzeba bylo isc na inny kierunek, sama sie zastanawiam co ja w glowie miaalm, ale przynajmniej nie wybrzydzalam po studiach jak ty

Gość megadesperatka
ewentualnie Ci ktorzy parce dostali bardzo szybbko i nie doswiadczyli tego co ja na wlasnej skorze:P.. jednak nie kazdy ma szczescie:P a przed chwila przeczytalam wypowiedz jakiegos przemadrego urzedasa ze w polsce sa miejsca pracy... tylko ludziom nie chce sie pracowac.. rece opadaja normalnie jak sie takie bzdety czyta.. a najbardziej wkurzajace jest to ze takie wspaniale teorie glosza jakies glaby bez wyksztalcenia ktorym udalo sie fuksem (lub znajomosciami) dostac prace na porzadnym stanowisku:P.. jak jakas niewyksztalcona baba na kierowniczm stanowisku ma czelnosc odsylac kogos po studiach do pracy w sklepie???

Gość Sztaekkk
Młodzi - oszukali was, zrobili wam pranie mózgu z tymi studiami. Owszem są ważne studia, ale nie traktujcie tego jako panaceum na bezrobocie. Zobaczcie gdzie brakuje miejsc - spawcze, murarze, budowlańcy, inżynierowie. Za dużo w Polsce mamy humanistów. I to jest problem. A ty matematyk nie masz tak źle łatwo możesz się przebranżowić, poucz się trochę programować i już jesteś dobry.

Gość Nie obniżać poprzeczki
Mylisz dwa rózne zawody - jeśli masz to szczęście NIE być akwizytorem, to tym bardziej dlaczego próbowałaś wmówić autorce, że to takie fajne i generalnie cacy? :O Jest to śmieszne tym bardziej, jeśli nie wiesz, o czym mówisz. Może właśnie polataj trochę po domach z jakimś mydłem albo polisą, nałykaj się upokorzeń, a potem tu wróć i opiniuj. A jeśli myślisz, że ten akwizytor, co siedzi za biurkiem a klienci do niego przychodzą (i dlatego zwą go "przedstawicielem handlowym"), ma lepiej - to się grubo mylisz.

Gość ja skończyłem matematykę
do Sztaekkk Programować "trochę" umiem (na studiach byłem w tym najlepszy na roku), ale co z tego? :-O

Gość taksobiesiedze
ja skończyłem matematykę idz na podyplomowke z zarzadzania produkcja albo cos pokrewnego i zaraz dostaniesz prace.

Gość megadesperatka
ja tez mysle o podyplomowych- zarzadzanie jakoscia albo marketing.. ale dopiero od nastepnego roku;/

Gość lilpopo
Słuchaj, ty się nawet do pracy w sklepie nie nadajesz. Nie znasz porządnie żadnego języka, nie obsługujesz zapewne kasy, nie wiesz co to uprzejmość i profesjonalizm. Zdaj sobie wreszcie sprawę, że ty nic nie umiesz, co ty w ogóle chcesz robić? Wyzywasz innych od zakompleksiałych pseudointeligentów, a co sama soba reprezentujesz? Powiedz, jaki pozytek z ciebie miałby pracodawca, w czym jestes lepsza od innych. Uwierz mi, pracuję w sekretariacie dużej firmy i dostajemy mnóstwo CV takich panien jak ty, które właściwie nic nie umieją.

Gość taksobiesiedze
mylisz dwa różne zawody no czekam na udowowdnienie mi wlasnej ignorancji w sprawie tej twojej swietej administracji panstwowej.

Gość lilpopo
A skoro uważasz,że pracę mozna zdobyć tylko poprzez znajomości, to uruchom swoje znajomości i przestań marudzic. Masz w ogóle jakichs znajomych, przyjaciół, koleżanki? Z Twojego pogardliwego stosunku do ludzi i zaraźliwego pesymizmu wnioskuję, że nie :(

Gość megadesperatka
niezla to musi byc firma skoro dla jej genialnego pracownika profesjonalizmu uczy sie za lada:P zeby uczyc sie jezyka trzeba miec pieniadze i czas.. do tej pory studiowalam 2 kierunki.. pisalam prace licencjacka, potem magisterska.. do tego mam meza ktoremu od czasu do czasu wypada poswiecic troche czasu:P.. certyfikat zamierzam zrobic na poczatku przyszlego roku( na to tez pieniedzy trzeba, ja niestety nie mialam bogatych rodzicow- sponsorow).. moj angielski jest dosc dobry.. potrafie polugiwac sie tym jezykiem w miare sprawnie.. niestety nie znam go biegle- to jest fakt.. i wina nie tylko moja..

Gość aga6666
ej tak soebie siedze co sie jej czepiasz, przeciez kazdy kto pracowal wie ze akwizytor to nie to samo co pzredstwiciel handlowey vel handlowiec, kazdy z dos wie, ze jet to bardzo dobre stankowisku i osoby na nim pracujace to bardzo dobrze rokujacy parcownicy cechyujacy sie pzredsiebiorczoscia i umiejetnosci apodejmowania decyzji - ale skad to ma wiedziec dziewczyna bez praktyki tylko po studiach??? nei am sie zco z nia szarapac bo in ai tak nei zrozumie

Gość megadesperatka
ostatnio do firmy tescia przyszedl .. akwizytor.. tfu! przedsiawiciel handlowy:P.. tesc produkuje roznego rodzaju wyroby metalowe: nity, sprzaczki itd.. facet tak sie przed moim tesciem korzyl.. tak mu lizal tylek.. byl slodki az do obrzygania... a chodzilo o podpisanie umowy z telefonia komorkowa.. wiec mi nie mow ze przedst handlowy, doradca klienta biznesowego i akwizytor to nie to samo.. praca w terenie kojarzy mi sie z akwizytorem i juz:P

Gość taksobiesiedze
aga6666 oj uwazaj bo ci zaraz mylisz dwa różne zawody tetnice przegryzie bo ONA PRZECIEZ W ADMINISTRACJI_PANSTWOWEJ_PRACUJE_I_MA_CUDOWNA_PRACE_ZA_TRZY_TYSIACE hehe zalosne

Gość lilpopo
A CZYJA WINA? PRZESTAŃ ZWALAĆ CIĄGLE WINĘ NA INNYCH! SPÓJRZ NA SIEBIE WRESZCIE OBIEKTYWNIE, NIE JESTEŚ ŻADNYM WYJĄTKIEM.

Gość aga6666
nmegadesperatko - latwo sie tlumaczyc: studiowalam dwa kierunki dziennie, pislam 2 prace mgr, pracowalam a zarobione pieniadze pzreznaczalam na kursy, znam biegle 2 jez obce, mam kilka certyfikatow panstwowych z jezykow... + czas dla znajomych i chlopaka...

Gość megadesperatka
a zeby byc akwizytorem nad wyraz inteligentnym byc nie trzeba:P wiec smialo mozesz aplikowac na to stanowisko:P:P

Gość lilpopo
Widzisz, nawet teść cię nie chce zatrudnić. Chyba juz nawet twoja rodzina wie z kim ma do czynienia - mega-leń, z miernymi umiejętnościami, za to wieeeelkim mniemaniem na swój temat.

Gość taksobiesiedze
chyba trzeba poudawac ze cos sie w pracy robi co mylisz dwa różne zawody? przerwa na kawe sie skonczyla ale co tam i tak trwala kilka godzin z przerwami na plotki. Przepraszam wszystkich za zlosliwsc.

Gość megadesperatka
aga zapomnialas dodac ze lubisz opowiadac baki i masz zajebiscie wybujala fantazje:P czy ja sprawiam wrazenie az tak glupiej i naiwnej?? :P:P jakie masz te certyfikaty?

Gość aga6666
wiesz cio juz mnie nie wkuzrasz, teraz naprawde mi cie szkoda, powyzywaj sie na mnie jak am ci to ulzyc

Gość megadesperatka
sorry ale firma mojego tescia ledwo prosperuje.. poza tym szczytem marzen moze dla Ciebie jest robienie nitow:P jak chcesz zloz podanie do mojego tescia:P moze zalatwie Ci ta mega-fuche:P

Gość aga6666
FCE, CAE, ros w biznesie (no moze przesadzilam z iloscia wczesnien to opisujac), przymierzam sie do CPE ew ang biznesowy

Gość myślę że nie ma problemu
do Nie obniżać poprzeczki -----> Mylisz dwa rózne zawody ma rację. Mam kilku znajomych, którzy pracują jako PH (nie akwizytorzy bo to strasznie duża różnica) w światowych koncernach (jeden w farmaceutycznym, dwóch w tytoniowym, jeden w samochodach) i uwierz mi to bardzo ciężka ale fajna praca. Oni nie biegają po domach (tu właśnie jak wiele osób na tym topiku mylisz PH z akwizytorem). Nie sprzedają również nic "z torby". Jeśli wiesz co to merchandaising to zrozumiesz o czym mówię. Nick "mylisz dwa różne zawody" nie wypowiadała się o tym, żeby megadesperatka poszła do pracy jako akwizytor ----> więc dlaczego jej to wpierasz? Co do polis -----> sprzedawałam takowe, ale to ludzie przychodzili do mnie i wierz mi, miałam bardzo dużo pracy, czasami w tygodniu wolną (czas dla siebie) tylko niedzielę. I wcale nie musiałam latać po domach. Więc nie wrzucaj wszystkich do jednego worka i nie etykietuj (jeśli wiesz co to znaczy).

Gość megadesperatka
"wiesz cio" buhahahha niezle.. co to w ogole za zdrobnienie? chora jestes czy nie umiesz normalnie mowic? wiesz CIO? wracaj dziecinko do zabawy lalkami.. i pisania opowiadan fantastycznych:P

Gość aga6666
dziekuje - pohlebiasz mi jesli to takie nieprawdopodobne - teraz juz wiem czemu ma prace musze wzbudzac ogolny podziw u pracodawcow:)

Gość lilpopo
Dziewczyny, dajcie sobie spokój z tą panią. Ona jest chyba naprawdę mega-zdesperowana, żeby wyładowywac na nas swoje frustracje, fochy i poczucie (niczym nieuzasadnionej) wyższości. To jest chora osoba - chora z pogardy i własnego zarozumialstwa.

Gość zenujace jest to
ze autorka nic nie zrobila - to wy naskoczyliscie na nia!!! ona sie teraz tylko broni! pojebani ludzie masakra