Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 19tkaaaaa

tabletki 2 ciąża prawie potwierdzona przez gin???

Polecane posty

Gość jolka22
ale mi chodzi o to odczuwanie owulacji???czy dzialaja???

ja sobie tlumacze ze gdyby tabsy byly mniej skuteczne niz jest napisane w ulotkach to producent by sie nie wyplcil z odszkodowaniami. w koncu jemu bardzij zalezy na tym, zeby lek byl dobry niz jakimus tam lekarzowi.

Gość 19tka
moim skutkiem ubocznym była ciąża i teraz chyba też

Gość załamana 19tkaaaaa
ale jakiej firmie udowodnisz że brałaś regularnie tabsy???

Gość jolka22
no i autorka tekstu brala regularnie a zaszla w ciaze i gdyby to bylo przy 1 opakowaniu a ona brala juz bardzo dlugo

skutki uboczne to sa np wyrastajace wlosy na plecach :D (ktorych na szczescie nie mam)

Gość felicjanna
jejku dziewczyny wy te tabletki tak bierzecie jak witaminy. Czy u nas nie ma juz normalnych lekarzy którym by sie chciało pracowac sensownie i brac odpowiedzialnosc za to co wypisują. czy ginekolog zlecił, wam badanie na poziom hormonow? Bo to jest bardzo wazne, i takie badanie powinno byc wskazowką n a rodzaj tabletek. Bo uwarunkowania mogą byc rozne, dlatego n a rynku jest tyle roznych specyfikow, zeby kazda kobieta mogą brac odpowiednie dla swojego organizmu, a jednoczesnie zeby ta dawka hormonow była jak najniższa. Nawet wag a kobiety moze miec znaczenie przy mini pigulkach. Oczywiscie te z duza iloscia hormonow jako antykoncepcyjnie jest najpewniejsza, ale nie zawsze jest potrzeba brac takie ilosci hormonow . Dlatego diana jest przepisywana tylko jezeli wystepuja dodatkowe wskazania. Dziewczyny walczcie o badania!

Gość załamana 19tkaaaaa
fajnie że rozmawiamy... muszę wyjść ale na 100% jeszcze dziś tu wejdę o 23 lub 24 pappa buziaki i dziękuję za rozmowy

wlasnie a czy novynette nie jest przypadkiem mini pigułką ? bo cos mi sie obio o uszy

Gość jolka22
no wlasnie hamuja a ja mam tak ze w polowie opakowania czyli to jest moment owulacji mam 2 takie dni duzej ochoty na seks i wiecej sluzu i piersi bola a potem mi to mija po 2 dniach. a biore novynette juz 4 opakowanie.czy tab dzialaj prawidlowo????

19stka napisałaś że \'z drugiej strony przez 1 cale opakowanie mialam plamienia czyli cos sie dzialo w organizmie\' no akurat przy pierwszym opakowaniu plamienia to norma. bo sie organizm przyzwyczaja do kopa hormonalego. może trwać to nawet do 3 opakowania.

Gość jolka22
no wlasnie czyli ze tabletki dzialaj jak sie cos dzieje w organizmie. a Ty moniak odczuwasz uczucie owulacji przy braniu tab?

ojj ja to niestety nic nie moge powiedzieć bo skonczyłam dopiero pierwsze opakowanie. przyznam ze jakis czas bolał mnie prawy jajnik ale ja myśle że to przez to że to dopiero moj pierwszy listek był, plamienia etc. ale teraz to sie boje bo raz wspólżyłam mimo plamień a ten temat mnie załamał x_X

Gość jolka22
no wlasnie mnie tez zalamal...kochalam sie tydzien temu i juz mam schizy ze tab moze nie dzialaja.dlatego jutro o 8 rano pojde do gin do przychodni i pogadam z nim o tej skutecznosci i czy to normalne ze odczuwam owulacje przy tab no i niech mnie zbada ale usg niestety mi nie zrobi bo prywatnie tylko robia

ja tez jutro ide bo moje plamienia to w zasadzie krwawienia są i troche mnie to martwi ;/ jak moj ginek mnie jutro jakos sensownie nie uspokoi to wykończe sie psychicznie !

Gość jolka22
Moniak a kochalas sie do konca i bez zadnego dodatkowego zabezpieczenia ze tez masz schizy????ja w sumie 7 dni przed okresem sie kochalam i w sumie jakby tab nie dzialaly to niby juz sa dni nieplodne ale wiesz jak nie wiesz

bez dodatkowego zabezpieczenia ale nie do końca... ja zawsze mam schizy, odkąd po wypadku z gumą musiałam brać postinor ;/ poza tym wiesz, ja dopiero zaczynam, ciągle mam krwawienia i rozwalają mnie takie stersujące topiki ;(

Gość jolka22
no mnie tez zestresowalo zwlaszcza ze mam nerwice. a jaki mialas incydent z gumka????pekla?widac to bo tez robilam kilka razyz gumka i zawsze sie zastanawialam jak to widac ze pekla bo przeciez na wierzchu jest sluz dziewczyny

Gość jolka22
Moniak:a boli Cie podbrzusze?bo mnie czasami tak jak zaczynalam tab brac

to w ogole był moj pierwszy raz ;/ jego penis sie wysunął i w tym momencie zadzwonił telefon który brzmi prawie tak samo jak domofon wiec spanikowalam że ojciec nas nakryje (hehe dzieci sie za sex wzięły) i jakos tak... zakleszczyłam sie... nie wiem jak to określic no mięśnie mi sie spięły xD potem on znów chciał wejść i guma po prostu tak sie napięła jak przepychał sie przez to zakleszczenie że poszła w cholere ;/ rozerwała sie i była wielkaaaaa dziura. horror. a teraz kurde od początku opakowania krwawie jak wściekła i juz juz sie uspokajałam bo na forach różnych panny mówiły ze to sie zdarza, kilka miało tak samo... a tu nagle taki temat że laska zaciążyła na pigułach... matko

Gość jolka22
no mnie tez ta wiadomosc zaskoczyla!!!!!!!!!!!!!!!ja przez 1 opakowanie mialam caly miesiac plamienie-caly czas musialam wkladke nosic dzien w dzien

Gość jolka22
ja tez nie chce ciazy. ale jak masz plamienia to znaczy ze tab dzialaja, a ja odczuwam owulacje a tab biore

uhh spokojnie trzeba pogadać z ginami. ja to myśle ze moze masz za słabe tabsy i one nie trzymają cyklu (to nie znaczy ze nie zabezpieczaja !) jakie bierzesz?

Gość jolka22
novynette

o boże no to ja sie nie dziwie że sie przerazilaś. (sory nie czytałam dokładnie topiku od początku, pewnie juz wcześniej napisałaś że łykasz te same co autorka) ja biore stediril, nie wiem dokładnie ale novynette są chyba dość \'lekkie\'

Gość jolka22
no wlasnie a jak ja jeszcze odczuwam owulacje to nie wiem czy one ogole dzialaja